reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

pinka co do trenu to szkoda ale to prawda ze moze stac sie czarny tyle ze jak moja kuzynka slubowala to miala piekny dlugi tren i co prawda miala podpinany i przed samym kosciolem go odpiela a po kosciela podpiela z powrotem i o dziwo nie szczarnial ale twoj slub twoja decyzjia i jesli uwazasz ze trenu nie ma byc to oki w koncu wiesz czego chcesz a co do wloskow to irokez jest fajny trzymajcie sie milego dzionka kobitki
witamy nowe mamusie i piszcie jak najczesciej

reklama
witam.

ja to sie ciesze, ze juz te wszystkie impreski mam za soba , teraz jako gosc bede chodzic:-)
magusia , ja chodze to tony and guy, a farbuje sobie sama, wiec nei mam pojecia o cenach polskich fryzjerow:sorry:
witam nowe przyszle mamuski. zycze pieknych , zdrowych bobasow.:happy:

ja jestem trochu nie wyspana, maly poszedl spac kolo 12, bo wieczorem padl, a teraz jeszcze wszyscy chrapia. pranie wstawione, smieci wystawione, zabieram sie za porzadek na dole, moze przetrwa chwile:-D
lece robic. milego dzionka.

Witam mamunie i nowa przyszla mame :-):-)!!!
SylwiaBl ja tez butelek z Aventu uzywam, bardzo zadowolona (mialam 6 malych, teraz jemy z duzych), laktator tez z Aventu mialam- reczny, bo mala niestety nie chciala piersi, ale z tym sie nie spiesz, bo jesli tak bedzie, to w szpitalu dadza ci laktator-nie najlepszy, ale na poczatek dobry (mozesz go zabrac do domu)- i jesli dzidzius nie bedzie chcial piersi, zawsze wtedy lepszy mozesz kupic... Mi to moj kupowal, bo ja w szpitalu tydzien przeszlo siedzialam... Co do kosmetykow to my nie uzywamy zadnych- bo nam nie pozwolili... Mala ma bardzo wrazliwa skore, i po wszystkim sie luszczy, tak ze uzywamy tylko kremow nawilzajacych... Nam duzo pomogl bujaczek dla malej- po prostu go uwielbiala, zreszta do tej pory go kocha ;-):tak::-Dhttp://www.mothercare.com/Fisher-Price-Think-Pink-bouncer/dp/B000M5FCUG/sr=1-6/qid=1248335146/ref=sr_1_6/275-8149338-1433403?%5Fencoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core Nie wiem co bym bez niego zrobila...
Kik ja zawsze chcialam do Tony & Guy isc, ale ceny mnie powstrzymywaly..
Pinka szkoda, ze trenu nie bedzie...
Ada udanej przeprowadzki i pamietaj- oszczedzaj sie...
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc kobialki :)
Oj jak mi sie dzisiaj nic nie chce. Siedze sobie w pracy i tak mi sie marzy kawusia, mmmm no coz czasami trzeba powiedziec sobie nie :)
Dzieki za wszekie porady, a slyszaliyscie cos na temat butelek z Dr Brown's, podobno dobre sa na kolki???

Ja to poowiem szczerze o butelkach dr brown w ogole nie slyszalam, ale te z Aventu (smoczki na butelki) tez sa podobno przeciwkolkowe... Ja jednak uwazam, ze to nic nie dawalo, bo jakims cudem dzidzius i tak sie powietrza nalapal... Na kolki zaopatrz sie w infacol- podawany przed jedzeniem, lub-jesli karmisz butelka- dentinox colic drops- mozesz dodac do butelki, a u nas zdzialal cuda... Pozdrawiam

shilla- no wlasnie jak twoja kolezanka miała odpinany tren tomogła sobie go odpinac i przypinac a u mnie tren jest całoscia sukienki wiec jak by sie wybrudzil to klapa na podwinieciu cały tyłek bym miała brudny..................... i odczepic sie go nie da......
Joklis- a no szkoda ze nie bedzie jeszcze tego nie przetrawilam ze tak powiem ale moze z dnia na dzien sie przyzwyczaje:-)

spadam na sniadanie bo glodna jestem jak nie wiem co

Kurde te ceny mnie przerazaja chyba bede musiala zmienic ilosc osob:eek:
Po za tym tak naprawdce tu mamy terazznajomych w uk i sie zastanawiam czy ich zapraszac bo to tak glupio nie zaprosic ale kurde za nocleg wypadalo by im zaplacic co nie?:sorry:

Maggusiu tutaj w UK nie rezerwuje się hotelu dla gości. Jedynie co sie robi, to do zaproszenia dokłada się dodatkowa informację, że np. " If you wish to stay over night please note that room prices starts from Ł50 p/p" i wtedy podajesz nazwe najblizszego hotelu, który np. sobie wygooglowałaś. Tak robiła większośc moich znajomych do których mieliśmy zaproszenia na śluby i wesela, no bo kurcze dlaczego masz płacic jeszcze za ich wygody?

Pinka- rozsadek gora :-) Kurde juz nie moge sie doczekac fotek z Waszej imprezy

Ada- widzisz jak ja czytam Po Lebkach gdy jestem w Polandii. Teraz dowiedzialam sie ze sie przeprowadzasz i widze ze z tego samego powodu co my sie wyprowadzilismy- dosyc Londynu ! Napewno wam bedzie sie tam lepiej zyc :tak:

dr browns - zlego slowa na nie nie powiem...uzywalam i powiem ze sa swietne, wysylalismy znajomym do Pl i tez im sie sprawdzily a dziecko mieli bardzo kolkowe. Ale nawet majac najlepsze butelki na swiecie trzeba pamietac zeby maluszka jak najczesciej odbijac bo zadne same butelki nie pomoga na kolki. Niektorzy mowia ze "im kipi" jak zrobia mleko w butelce ale to dlatego ze mleko jest za cieple.

ada, lucy jak będziecie przejazdem w Manchester to zapraszam na kawusię. Mieszkam w bliziutkim sąsiedztwie Heaton Parku, więc doskonałe miejsce na spacerki.

reklama
Maggusiu tutaj w UK nie rezerwuje się hotelu dla gości. Jedynie co sie robi, to do zaproszenia dokłada się dodatkowa informację, że np. " If you wish to stay over night please note that room prices starts from Ł50 p/p" i wtedy podajesz nazwe najblizszego hotelu, który np. sobie wygooglowałaś. Tak robiła większośc moich znajomych do których mieliśmy zaproszenia na śluby i wesela, no bo kurcze dlaczego masz płacic jeszcze za ich wygody?

maggusia- ma slub w polsce:tak::tak::tak::tak:a nie w uk

Do góry