reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

pinka25 na krotkich włoskach tez mozna fajna fryzurke zrobic no ii grzywka do tego wierze ze nie mozesz doczekac sie kiedy juz pojedziecie bedzie super nie ma jak to rodzinka trzymcie sie dziewczyny milego dnia my dzis wybierzemy sie na plaze bow centrum zrobili u nas sztuczna no chyba ze zacznie padac papa milego dnia wszystkim

reklama
Witam Mamusie!

Mnie nadal gardlo boli,a pogoda ciulowa,nuda ladna:confused2:
Szukam fryzjera jakiegos dobrego i nic u nas ciekawego nie ma nie wiem gdzie isc i mam metlik w glowie niezly,a na glowie narazie mam tragedie poprostu odrosty takie ,ze wstyd wyjsc na ulice!:eek:
Musze cos z tym zrobic na dniach...tylko gdzie mam isc?
Kik moze mi cos doradzisz jakas frzyjerke tutaj?ale niedorga:-pbo 50f nie dam za koloryzacje o nie:sorry:
Pinka czasem w internecie mozna fajne fryzurkiw yszukac.Ja chyba bede chciala miec ala irokeza i spuszczone wlosy z tylu :-)
po za tym dzis szukalam miejsca na wesele i jakie sa ceny to poprostu szok u nas w dworku kosztuje za osobe miejsce bez wodki i bez torta 170zl:eek:a orkiestra w tym dworku kosztuje 3tysiaki szok szok:eek: a w jakims innym mejscu 140zl z tortem za osobe ale bez wodki to juz troche lepiej lecz liczylam na cos takiego ze 100zl za osobe zaplace za miejsce,a orkiestre zalatwie sobie za ponad tysiaka:sorry:
Jak to u was wyglada?jesli moge zapytac.
We wrezsniu mam bukowac miejsca,a nie wiem normalnie gdzie.

Pozdarwiam i sle ciumaski!

Czesc dziewczyny...
Tutaj tez pogoda nie bardzo... Mialam isc dzisiaj do banku, ale zapowiadalo sie na deszcz i sobie odpuscilam... Teraz dopiero slonko wyszlo...
Pinka z krotkich wlosow duzo ladnych fryzurek mozesz zrobic, wszystko zalezy od fryzjerki... Co zadecydowalas juz co zrobisz z sukienka? Zostawiasz czy przerabiasz?
Maggusia ja tutaj w Coventry mam Polke, ktora za pasemka bierze 20£, ale ja chodze do fryzjerki-tez Polka, ma tutaj salon- 2 kolory, mycie, obciecie, modelowanie- zaplacilam 40£- i bardzo zadowolona jestem... A swoja droga, to taki irokez jest super- sama mialam pare razy na glowie-jeszcze za moich imprezowych lat :-D:-D:-D Pinka, Maggusia a welon planujecie? Czy tylko jakies ozdoby we wlosach?
A tak w ogole, mojej malej wyskoczyla jakas wysypka na ciele... Zaczelo sie od brzuszka, przenioslo na plecki, wczoraj zauwazylam zaczyna sie na raczkach i nozkach... No i strasznie sie drapie... Boje sie, ze to moze poczatki ospy... Ale do lekarza dopiero w piatek nas umowili... Pare godzin po moim leczeniu kanalowym zeba :no::no::no: Mam nadzieje, ze mu nie zemdleje na krzesle :-D:-D:-D Stracha mam okropnego... Pozdrawiam

hejo

maggusia- widze ze gust mamy podobny bo mnie tez irokez sie marzy z tym ze tył podpiety:-D:-D:-D:-D:-D zobaczymy co z tego wyjdzie ja place 125 zł za osobe bez ciasta napoi i alkoholu + 50 zł za nocleg _15 zła za sniadane od kazdego wiec na osobe wychodzi mnie =190zł

joklis- kochana co do kiecki to ciagle sie zastanawiam choc kamienie zamowilam ,welon mam bo do poprzedniej był ale raczej nie załoze tylko kwiat jaki upne we wloski;-)))

Witam przyszle mamy.
To wspaniale uczucie byc w ciazy I czuc to malenstow ruszajace sie w brzuszku.
Ja jestem w 27tyg I niemoge sie doczekac jak je zobacze.
Bede rodzila w withington hospital – Archway, I termin mam na 21 Pazdziernik.
Chetnie bym nawiazala znajomosc z mama badz przyszla mama ktora mieszka w okolicy albo bedzie rodzila w tym szpitalu.

Pozdrawiam Was cieplutko I do napisania

I witam ponownie-wysprzatalam troche mieszkanie,zrobilam porzadek w skarpetkach i bieliznie malemu :-) choc ze sie zle czuje bo mam @
i zaraz bede sie szykowac bo trzeba jechac do marketu po jakies zakupy.
Napisalam do paru fryzjerow przez nk i czekam na odpowiedz;-)
Moja frzyjerka taka z ktorej jestem zadowolona bardzo wraca z Pl w sobote ale pewnie zanim sie rozpakuje i zaklimatyzuje znow to uplynie znow tydzien zanim ona do mnie zadwzoni,bo ja jej nr tel nie mam a jej maz wie ze ja chcialabym zrobic sobie wloski,a chyba tygodnia juz nie przechodze taka:eek:
no ale jak nie znajde fryzjera dobregow dobrej cenie to bede musiala taka przechodzic:baffled:

Joklis u nas ceny sa takie od 25 do 50f.Mi zawsze robily fryzjerki za 30f bo wlosy mam prawie do ramion.
Jak sie wkurze wroce do jednolitego blondu i bede robila sobie sama odrosty jak to robilam wczesniej:-p hehe.
Co do welonu to chcialabym miec welon taki dlugi do pasa moze nie wiem jeszcze musoalabym poprzymierzac ,ale jesli za welon mam dac kokosy to wepne sobie jakis kwiatek takie ala cos jak kiedys wam wysylalam :-)
Dobrze ,ze mame mam fryzjerke to na fryzjerze oszczedze hehe:-p

Pinka a to z noclegiem to jeszcze jeszcze i sniadaniem.
Kurde te ceny mnie przerazaja chyba bede musiala zmienic ilosc osob:eek:
Po za tym tak naprawdce tu mamy terazznajomych w uk i sie zastanawiam czy ich zapraszac bo to tak glupio nie zaprosic ale kurde za nocleg wypadalo by im zaplacic co nie?:sorry:

SylwiaBI witaj wsrod nas i gratulacje fasolki!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hejka:)
my dzis bylismy dlugo na dworku bo najpierw na wazenie, Kondzio wazy 7200 czyli w 3 tyg przytyl 400 gram, a pozniej musielismy jechac po jego akt urodzenia bo przy rejestracji byl wyrobiony jeden a w konsulacie nam zabrali:baffled: a potrzebny do PL zeby dziecko zarejestrowac:tak: teraz mlody padl a ja sie relaksuje:-)
zakupilam sobie pregnacar breastfeeding i czekam bo chce sie najpierw poradzic lekarza:tak:
sylwia witaj wsrod nas:-):-)pisz jak najczesciej:tak:
maggusia ja placilam 100 zl za talerzyk bez niczego, catering byl zamowiony z innej mniejszej miejscowosci, moja tesciowa ich znala wiec troche taniej:tak: orkiestra tez znajomi tesciowekj i wyszlo ok 1000zl. A wodka, ciasta, cukierki i inne przekaski, oprocz dan glownych byly nanasz koszt:tak: za talerzyk dlatego tak tanio bo to byla stara stolowka zakladowa ale w calkiem dobrym stanie:tak:jak sie udekorowalo to bylo super:-)

dzieki dziewczyny za mile powitanie :-)
jak widac jestem nowa na tej stronie i dopiero sie ucze jak jez uzywac :zawstydzona/y:

ja jestem na etapie przygotowywania wyprawki dla malucha i juz sama nie wiem co potrzebne a co nie.:szok:

Hejka znowu ;)
Maggusia ja tez nieraz myslalam o tym, zeby przefarbowac sie tylko na jeden kolor- oszczednosc kasy, bo zawsze kolezanka moze nalozyc- ale jakos ciagle z tym zwlekam... Dlugo mialam blond wlosy, teraz mam ciemne, ale cos blondu musialam zostawic... I znowu sie zastanawiam nad powrotem do blondu :tak::-D:-D
Ada jaki ten Twoj Kondzio duzy... Ja tez chcialabym wiedziec ile moja wazy, ale co ide do przychodni, to zamkniete i jakos zwazyc jej nie moge:tak::tak::tak:
SylwiaBl gratuluje dzidzusia... Ja wiem jak to bylo ze mna, tez do samego konca nie wiedzialam, czego nam bedzie potrzeba, panikowalam, ze nie dam sobie rady (zanim urodzila sie Chloe w zyciu pieluszki nie zmienilam), ale wszystko bylo ok... Masz jeszcze troche czasu, zeby dokupic co Ci potrzebne...

reklama
Do góry