reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvina, Maxin, Leedsana-dzieki za informacje o kosmetykach.Musze to przemyslec i cos wybrac.
Tamarunia-i jak tam po wizycie u lekarza, czego sie dowiedzialas?
Jak sie macie dziewczynki, jaka u was pogoda?U nas juz drugi dzien swieci piekne slonce ale nie chce sie nim bardzo zachwycac aby nie zapeszac, bo znowu zacznie lac.Ja wlasnie byszowalam po ebayu i ogladalam ciuszki dla dzidzi bo tu w naszej dziurze jest tak malo slepow da dzieci.Jak chcemy cos kupic to musimy jechac gdzies dalej.
Wiecie, wczoraj bylismy ze szkoly rodzenia na wizycie w szpitalu.Ogladalismy sale przedporodowa, porodowa i poporodowa.Zaskoczylo mnie milo wyposazenie i wogole to miejsce(moze dlatego ze ten oddzial jest nowy), wszystko jest super, mam nadzieje ze porod tez taki bedzie.Ale naprawde nie ma porownania z polskimi szpitalami.
Pozdrowionka

reklama
Izusia, oj tak te szpitale sa o niebo lepiej wyposazone niz nasze Polskie, ja jestem i bylam baaardzo zadowolona z calej oprawy porodowej. Mysle, ze dlatego tez, zeby poznac szpital warto pochodzic do szkoly rodzenia, lub chociaz na obchod i rozeznanie w terenie ;)

Tamarunia, no i zbliza sie wielki dzien wielkimi krokami. Trzymaj sie dzielnie, badz dobrej mysli.

Aro u Ciebei jeszcze blizej, miedzy wierszami, a czasem i wprost mozna wyczytac u Ciebei juz znuzenie. Nie martw sie jak dzidzia przyjdzie, to swiat stanie do gory nogami i o znuzeniu nie bedzie mowy ;) Zmeczenie praca za to moze sie pojawic.

Ulinek, a Ty nam pokaz swoja ksiezniczke. Nie zazdrosze tej calej przeprowadzki. Wazne, zebyscie sie wspolnie dobrze czuli w jakims miejscu i wczesniej badz pozniej znalezli taka swoja Tare jak Scarlett w Przeminelo z wiatrem :) Ja marze o powrocie do Polski, bo tam chcemy osiasc na stale, zobaczymy kiedy sie to uda, ale cel wytyczony ;)

Coffee, ja mysle ze za takie 300 funciakow w tygodniu mozna juz w 3 osoby spokojnie zyc, wiadomo nie jakos rozrzutnie. Tak wiec nie powiedzialm nic nowego, co juz by nie bylo powiedziane przez drogie kolezanki ;)

Kallusia Ciebie jako, ze z poczatku ciazy jestes najlepsze dopiero czeka, a tak w ramach informacji powiem, ze moja kolezanka poczaula pierwsz ruchy w koncu 16 tyg, czyli bardzo wczesnie. Tylko czekac tych cudnych kopniaczkow.

Wszystki pominietym forumkom zycze zdrowia dzieciaczkow tych w brzuszku i tych urodzonych.

No i ciekawe kiedy Ivonek z Doricia do nas powroca ::)

Mamuski, napiszcie prosze co trzeba zabrac dla dzidzi do szpitala, jakie ubranka i czy kosmetyki tez, bo nam tu nikt nic nie powiedzial a tak szperam na naszym forum wstecz i nie moge sie dokopac do tych informacji.Czy mozecie sie poswiecic i jeszcze raz napisac?Bede bardzo wdzieczna.Niby mam jeszcze dwa miesiace ale cos ostatnio miewam skurcze i bole i tak sobie mysle , ze jakby wczesniej cos mialo sie wydarzyc to chcialabym byc przygotowana.Bede wdzieczna!
Sciskam was mocno:)
A co do tej herbatki Malvinko to chyba musze ja w polsce zakupic bo tutaj sa tylko ze dwa sklepy polskie i nie wiem czy znajde.Ale dzieki za info:)
papatki

martuska- dzisiaj poszlismy z joshem na joge i przy okazji zobaczylismy health visitor i ona stweierdzila, ze to musi byc zabkowanie. 28-ego idziemy na kolejna szczepionke, wiec zasiegne tez opinii lekarza. A co do policzkow to sa dokladnie takie jak piszesz- czerwone, suche i szorstkie

czesc dziewczynki!!!

Martuska
.. cala przyjemnosc po mojej stronie :):):)

Beta .. ja rowniez dziekuje za link... poczytamy, poczytamy i mam nadzieje, ze cos zrozumiemy  ::)

Malvinko... ja nie pamietam momentu kiedy go nie noscilam  ::) :laugh: :laugh: :laugh: rano, wieczor, we dnie, w nocy itd itd.. w krytycznych momentach nawet spalam w nocy na siedzaco trzymajac go na rekach bo za chiny ludowe nie dawal sie odlozyc do lozeczka, a jako swiezo upieczona matka nie moglam zniec zawodzacego placzu.. wiec go bralam na rece i tak kolko sie zamykalo... moze gdybym byla bardziej stanowcza.. moze...
teraz to i tak dawno i nie prawda :):):):)
ale przypomialo mi sie ze rozmawialam z kolezanka o jakies herbatce [oczywiscie do zakupienia w PL] ktora bardzo pomaga jej malej.. jutro z nia porozmawiam to sie zapytam...

czesc Ulinko..

Izus... ja rodzilam w Pl wiec moje sugestie sie tu raczej nie przydadza...

Anyiu.. moj maly tez sie slinil od 3 miesiaca, a zab wyszedl w 6 :):):) .. wtedy znow skonczylo sie spanie w nocy :):):), a jesli chodzi o policzki... nie jestem lekarzem, ani nie widzialm Josha na zywo, ale na Twoim miejscu zapytalabym sie lekarza czy to nie jest skaza bialkowa [bo objawy, ktore opisujesz sa wrecz klasyczne], a czy health visitor nie zwrocila na to uwagi????????
buziaki dla reszty Mamusiek i Ciezarowek

No wiec wlasnie zapytalam o te policzki, bo jak nie chce mleka pic to moze mu nie sluzy, bo wlasnie ma nietolerancje bialka mleka krowiego. Nalezalo by sie upewnic Anyu, bo moze to sie skonczyc tym, ze Josh bedzie slabo przybieral i moga (nie musza) z tego wyjsc komplikacje. Oni tu slabo "odkrywaja " skaze bialkowa, takie wlasnie doswiadczenia miala Beta z Tomaszkiem, nie mniej chyba dobrze byloby sie poradzic GP, a nalepiej pediatry. Popros moze o skierowanie. Powinni Joshowi mleko zmienic i wszystko wtedy wroci do normy najpewniej ;) W Polsce takim mlekiekm z wyboru jest Nutramigen, tutaj nie mam pojecia ::) Pocieszajace jest to, ze jesli to wogole jest skaza bialkowa, to do 2 roku zycia powinna zniknac bezproblemowo. Mam nadzieje, ze nie zrobilam z igly widel ::)

leedsana- health visitor zwrocila uwage na jego policzki, ale stwierdzila, ze to musi byc spowodowane zabkowaniem, ze sa czerwone.

martuska- dziekuje ci bardzo za cenne rady. Oczywiscie, tak jak juz pisalam, poradze sie lekarza. Mam nadzieje, ze nie spelni sie ten najgorszy scenariusz.

Czesc dziewczyny!dzis ide na usg zobaczymy czy mala rosnie i czy wszystko w porzadku. Mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie!
W srode bylam u lekarza i jetem w szoku, ze on laciny nie zna!Kiedys bylam w szoku ze GP nie zna, ale taki lekarz w szpitalu... ::)no ok po prostu znowu cos innego niz w Polsce i tyle. Po prostu do tej pory to, co w polsce bylo, bylo dla mnie standardem, a tu jest inaczej i juz i sie wydaje dziwne. Kwestia pryzwyczajenia:)
Dziewczyny u was tez w czasie ciazy wagi nie sprawdzaja?ja nie mam w domu wagi, wiec zawsze jak ide do szpitala na wizyte,to musze sie wrezc domagac, a i tak nikt nie nadzoruje tego, wiec zwazylam sie i okazlao sie ze w ciagu 3tyg nie przybralam ani nie zrzucilam ani grama. dziwne to, ale najwazniejsze zeby Fazilka sie rozwijala, a to juz dzis sie dowiemy. W nastepna srode juz powinnam wiedziec termin cesraki, bo ide znow do tego lekarza.
caly dzien mi sie dzis dluzy bo czekam na ta 15.30!
pozdrawiam!!!papa!!

reklama
Josh.. najlepszego z okazji 3 miesiecznicy..

Tamarunia.. mi kazali sie wazyc przy kazdej comiesiecznej wizycie i krzywili sie jak za malo przybywalo, ale u Ciebie na pewno wszystko jest ok... daj znac po usg :)

Do góry