reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Ooooooooooooo !!!! Cudna ta twoja corusia !!!!! ;D az sie pobuczalam z tego szczescia ;D
maxin78 jasne ze jeszcze pracuje ale musze cos pomyslec o jakims L4 :)
Coffee i ja mieszka w Londynie i takze sie zgadzam z dziewczynami ok.250-400 funow na tydzien to min.oczywiscie dla takiej rodzinki. poszperaj troche na stronacz typu londynek.net albo jakis podobnych tam masz tez duzo informacji.
maja33 to ty sie cieszyc powinnas !! :laugh: mnie mdlosci tak mecza ze nie wiewiem dotego zgaga,spanie ale z jakimis chorymi snami (nie o poronieniu ale jakies dziwne sa, ostatnio mi sie snilo ze 5raczki urodzilam :laugh: no to sie zlana potem obudzilam, potem ze kolezanka z ktora rodzilam 2 mies. temu rodzila moje malenstwo no mowie wam koszmar !!! a jakis czas temu jeszcze moja druga znajoma poronila w 11 yg. blizniaki i mam wogole dola :-[ ale staram sie myslec o tym wszystkim jak naj mniej ).
co do piersi to ja dopiero na starcie a juz musialam dwarazy zmieniac biustonosze bo rosna i rosna a bola jak cholera :laugh: Moj Tomek tylko niezadowolony bo ciagle mowi; poco was tak natura obdarza jak nawet dotknac nie mozna hahaha ;D U mnie biustonosz non stop nawet jak spie !! ;D

czesc Dziewczynki!!

dzieki za slowa dot Mlodego splywajace miodem na moje serce  :laugh: :laugh: :laugh:.
jesli chodzi o fryzurke - poki co nie moze byc innej bo nie mam mowy aby zgodzil sie na uzycie maszynki  ;D ;D ;D, wiec czekamy na wyjazd do Pl i wycieczke do fryzjera :):):)

Ciezarowki to fakniutko ze widzialyscie/zobaczycie niebawem swoje kruszynki..

Maxin udanych zakupow...

Malvinko.. no strasznie mi przykro, wiem co przezywasz bo mialam dokladnie to samo... wytrzymajcie jeszcze troszke..
a Malutka slodzik... juz nie pamietam kiedy Mlody byl taki..

Anyiu.. obstawialabym ze to poczatki zabkowania... moze Malego zaczynaja swedziec dziasla, dlatego drazni go kazdy kontakt z nimi [nawet jesli to ma byc mleczko], za jakis czas powinien sie przyzwyczaic i sytuacja wroci do normy, a za jakies 3-4 miesiace poczujesz wyzynajacy sie pierwszy zab  :laugh:
i... oczywiscie to Ty jestes matka i Ty najlepiej znasz swoje dziecko, ale ja nie wprowadzalabym jeszcze nowych produktow [uklad pokarmowy Josha moim zdaniem jest na to stanowczo za mlody... i mysle ze niechec jest chwilowa spowodowana "zebami" a nie znudzeniem sie], poczekaj z tym do min 4 miesiaca.. oczywiscie to moje zdanie
no i gratuluje Wam takiej grzecznej, spokoojnej kruszyny.. co u nas to bylo nie do pomyslenia  :laugh: :laugh:

Malvino!!!super ten lezaczek , podoba mi sie , tylko ze moj maz skubany uoparl sie na ten chicco. no to niech tak juz zostanie, oba mi sie podobaja. Ojejku ja tu o lezaczkach mowi, a przeciez twoja corcia!no serio sliczna jest!jejku jak z obrazeczka. a jaka duza juz, szczegolnie na zdjeciu w jeansach taka "dorosla" sie wydaje:):):)
Ja nadal c czekam na komentaze wozeczka od lwicy, hehehehehe

Maxin, przez ost dwa dni znowu sama nie wiedzialam co ze mna jest. Jej chcialabym spokojnie dowszystkiego podejsc, ale czasem nie wychodzi:)::)ale juz jest ok. Ja to co jakies chyba dwa tyg mam taki skok hormonow:(

jutro do lekarza. mam nadzieje, ze wszystko w porzadku!!!
pozdrowionka!!!

Witajcie kochane!
Tamarunia-nie martw sie na zapas, na pewno wszystko jutro bedzie dobrze.Trzymam   za ciebie kciuki i za twoja Fazilke oczywiscie takze:):):)
Leedsana-a ja ci powiem, ze mnie sie bardzo podoba fryzura twojego syneczka.Uwazam ze wyglada slodko i sama jak bede miala synka to chce aby mial takie dluzsze wloski, jesli oczywiscie bedzie mu tak wygodnie:)
Kallusia-co to snow to juz pisalysmy, ze w ciazy sa one bardzo dziwne, czasem smieszne a czasem straszne, ale nie ma co sie nimi przejmowac, szkoda zdrowia:)A co do piersi to niestety to jest tez moja zmora, na poczatku ciazy bardzo mnie bolaly i do tego niezle urosly, zwlaszcza ze przed ciaza i tak nie narzekalam na ich wielkosc bo byly wieksze ale jak do mojej figury w sam raz.Teraz nie rosna ale az sie boje pomyslec co bedzie po porodzie, mam nadzieje ze nie beda takie straszne.A w biustonoszu raczej tez chodze non stop:):):)
Maxin-faktycznie tobie nikt nie dorowna w odpisywaniu, nikogo nie pomijasz i o wszystkich pamietasz:)U nas ok, dzidzia coraz mocniej kopie, w piatek mam polozna i mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku.Co do wozia to zlozylismy go i bardzo nam sie podoba, mam nadzieje ze sie sprawdzi.A co u ciebie, jak sie czujesz?Juz niedlugo koniec pracy i wypoczynek:)A powiedz mi czy duzo juz przytylas bo ja jakies 12 kilo i od ok 2 tygodni waga stoi w miejscu, mimo ze jem normalnie.
Malvina- corcia jest sliczna no i ta bujna czuprynka:)A kolka pewnie juz wkrotce minie i wtedy i wy i wasza kruszynka odpoczniecie troche.A co do herbatki koperkowej to gdzie tutaj mozna ja kupic?
Anya-to dobrze, ze powoli wracacie  do zycia towarzyskiego i malemu to nie szkodzi.Ja podziwiam ludzi, ktorzy po urodzeniu dziecka nie zamykaja sie w domku zapominajac o przyjaciolach i dotychczasowym zyciu,tylko potrafia pogodzic swoje obowiazki rodzicielskie z przyjemnosciami.Ja wiem ze dziecko jest najwazniejsze ale po pewnym czasie czlowiek potrzebuje sie spotkac ze znajomymi lub gdzies wyjsc.Mam nadzieje, ze mnie tez sie to uda:):):)Gratuluje naprawde i podziwiam:):):)
Dziewczyny powiedzcie mi jakiego kremu uzywacie do pielegnacji pupci waszych maluszkow i czy uzywacie takze pudru?Ja nie wiem na co sie zdecydowac, moze wasze rady mi pomoga.A i czy tutaj tez uzywa sie spirytusu do przemywania pepusia, a jesli to jak sie tutaj nazywa(jak juz wiecie te fachowe slowa nie sa mi az tak doskonale znane po angielsku)?
Jesli kogos nie wymienilam to przepraszam ale wszystkie was i wasze pociechy mocno sciskam:)
A co do wiosny to tak pierwszy dzien a jej nigdzie nie widac.Mam nadzieje ze to kwestia juz tylko kilku dni.
papa

dawno mnie nie bylo i nie mam sily nadrabiac...przepraszam

witam wszystkie nowe forumowiczki i pozdrawiam, orazawiam wszystkie zadomowione :)

ja jeszcze 2 w 1 ale juz bym chciala zeby ten maluch juz sie pojawil na swiecie bo mi ciezko noi dluzy sie okropnie. nawet nie wiem czy mam jakies skurcze prepowaidajace czy nie...twardnieje mi brzuch kilka razy w ciagu dnia, to to?? coraz trudniej mi usiedziec na miejscu bo to zaraz niewygodnie, a to boli a to tamto, a wczoraj na wizycie u gp pielegniarka mi powiedziala zebym raczej starala sie byc aktywna, a mi sie nie chce ::) nawet dla przyspieszenia po schodach nie chce misie lazic...ale przyspieszyc bym chciala ;)

uciekam, bo jak mowie ciezko mi w jednym miejscu usiedziec...pa kobietki

DZIEKUJEMY BARDZO ZA KOMPLEMENTY! ja uwazam ze wszystkie dzieciaczki bez wyjatku sa sliczne, i te male i te duze!! :) :) :)
ara kochana! jeszcze troche wytrzymaj, to juz duzo nie zostalo! wiem coo czujesz, koncowka ciazy jest czasami bardzo ciezka, ale dasz rade1 ani sie obejrzysz a bedziesz latac ze swoja kruszynka na spacerki!! a jesli chodzi o wywolanie porodu to ja chyba to sobie zafundowalam ale zupelnie nieswiadomie. nie chcialam rodzic wzesniej bo czekalam na mame a urodzilam tydzin przed terminem czyli w 39 tc. a bylo to tak ze w piatek mialam kontrole u lekarza, a on przyjmuje niedaleko oxford street no i byla taka ladna pogoda,i sale wiec mowie przejde sie troche spacerkiem po sklepach...a jeszce przypomnilao mi sie ze mam zalegly prezent urodzinowy dla koleznaki i postanowilam cos jej wyszukac. no i zeszlo mi 4 godziny!! oczywiscie z mala przerwa na lunch ale i tak, tak sie zmachalam ze ledwo do domu doszlam...no i w nocy juz sie zaczelo, skorcze, rano do szpitala a o 17.24 Majunia juz sie przesiskala na swiat! i nie wiem byc moze mialam rodzic tego dnia a byc moze to zmeczenie przyspieszylo porod, takze jak chcesz rodzic wczesniej to polecam ta przyjemniejsza niz lazenie po schodach metode! ;) trzymaj sie aro!

leedsana- wielkie DZIEKI za odpowiedz. Nie mam jeszcze zamiaru urozmaicac menu Josha, aczkolwiek zarowno moja mama jak i mama mojego chlopaka zaczely wprowadzac nowe produkty w 3-cim miesiacu zycia swoich dzieci i wszystkie rosly zdrowo i nic zlego sie nie dzialo. Moja kolezanka od 3-ciego miesiaca tez zaczela juz od jabluszka i kaszek.

izusia- mysle, ze duzo latwiej byloby z powroceniem do zycia towarzyskiego, gdyby niezawodna babcia byla z nami, aczkolwiek radzimy sobie calkiem niezle. W weekendy wychodzimy po prostu osobno- ja ze swoimi znajomymi, moj chlopak ze swoimi, a gdy nadarza sie okazja to wyjdziemy razem. Tak samo jak Ty uwazam, ze to wazne, aby moc sie rozerwac i nie zatracic sie kompletnie w pieluchach. Jest to dobre dla zdrowia psychicznego. Aczkolwiek bez wzgledu na to gdzie i w jakim stanie sie jest :-) nie zapomina sie o swojej kochanej kruszynce!!

Dzisiaj kupilam gryzaczek i Josh bardzo chetnie trzyma go w buzi... mam nadzieje z choc troche mu pomoze

reklama
Musialam przerwac posta, bo maly sie przebudzil, a tatus gra w pilke.

maxin- dziekuje ci bardzo za mile slowa! Musze przyznac, ze nigdy ich nie oszczedzasz :-) Jak wizyta taty? Zostaliscie tylko w Londynie czy moze gdzies jeszcze sie wybraliscie w ramach turystycznych? Ja za kazdym razem, gdy ktos mnie odwiedza ciagne do Londynu i niedlugo bede chyba pobierac oplaty jako przewodniczka :-)

ara- ciaza nie trwa wiecznie, wiec zyj mysla, ze to sie w koncu skonczy! No, a jak juz zobaczysz swoje Malenstwo to zapomnisz o wszystkim! To, co teraz przechodzisz warte jest efektu koncowego! :-)

Malvina- kochaniutka masz coreczke. Ojej taka do usciskania i wycalowania! Slodziutka dziewczynka

Do góry