reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Widze,ze wiosna na forum zawitala,jakos tak rozpislayscie sie kolezanki ;D ;D ;D bardzo dobrze ;D ;D ;D
Dziekuje kobietki,taka juz moja natura,starm sie pamietac o wszystkich,ale nie umniejszajcie przy tym siebie bo wy rowzniez pamietacie ;)
Malvina teoja Majeczka jest przesliczna,ale podrosla to niesmowite jak szybko sie zmienia,przykro mi,ze nadal koleczki ja mecza,uroki bycia niemowlakiem co i juz od malego szkola jak tu walczyc z bolem,wwirze,ze dla was to ciezkie patrzyc jak malenstwo sie meczy.
Kallusia sny na poczatku ciazy sa niezle,takie prawdziwe,kolorowe,rzeczywiste ;D
Tamarunia skoki nastroju mowisz nasilaja sie,hm.......no ciezko czasami z samym soba wytrzymac,ale juz niedlo bedziemy mialy na kim sie skupic i bedzie lepiej ;D
Leedsana a jak u ciebie z prognoza pracy???
Izusia ja polecal bym talka Johnson's Baby Powder,a jednoczesnie mozna tez smarowac Sudocrem Antiseptic Healing Cream ten jest bardzo dobry ;D a co do samopoczucia nie narzekam,ale dzis cos ciezko mi sie oddycha,czuje jak bym miala kamienie na klatce piersiowej,tak dziwne uciska,hmmmmmm........i taka niezbraban sie robir,czesto cos mi wydada z rak,wchodze na sciany,oj ta ciaza,co z nami robi juz chce aby sie skonczyla,bo niewygonie mi bardzo ::)
Ara oj biedulo,jeszcze troszke wytrzymaj to juz naprawde koncowka ,ostatnie odliczanie,mnie czas sie dluzy ca co dopiero tobie,a tu jeszcze 10 dni.Ruch faktycznie pomaga,ale wierze ci ze rozleniwilas sie,bo ja mam to samo,a do osobu ,ktore leniuchuja nie naleze,ale ciezar brzuszka i czeste zadyszki robia swoje ::) Trzymam za ciebie kciuki ;)
Anya masz sluszna racje,nie nalezy zapominac o swoich przyjemnosciach,wychodnym itp.Wazne aby miec towarzystwo,a nie przesiadywac calymi dniami w domu bo zwariowac mozna,Milo slyszec,ze to wszystko mozna pogodzic i znalesc na wychodne czas,wiadomo jako matka czlowie mysli nieustanie o maluszku,czy jest ok,ale tak bedzie juz do konca naszych dni.A co do wizyty taty,milo spedzamy czas,dzis akurat pomagal mezowi w pracy,ale na wekeedn na pewno odwiedzimy pare miejsc,Chyba jakiegos przewodnika sobie zrobie,bo wszystko widzialm juz po 10 razy,tak jak ty wszystich co do nas przyjezdzaja oprowadzam po Londynie,moze wybierzemy sie tym razem do Stonehenge and Bath i moze jeszcze do Leeds Castle bo jeszcze nie bylam ;D ;D ;D

Ok uciekam pod prysznic i przygotuje sie do pracy,wyprasowac ciuszki :D
Zycze milej nocki dziewczyny ;D
Buziaczki
papa ;)

reklama
Izus.. ja uzywam zwyklej wazeliny [polecam], dostepnej w kazdym sklepie a juz na pewno w boots'ie.. i tylko czasami jak sie tylek odparzy sudocremu...

Aro.. jeszcze tylko ciut cierpliwosci :) i bedziesz miala malenstwo przy sobie :)

Anyiu...ja wiem, wiem ze nic sie takim maluszom nie dzieje i jak zachodzi taka potrzeba mozna dac, ale bardziej chodzilo mi o to ze Josh nie ma skonczonych jeszcze 3 miesiecy, dlatego poradzilam Ci abys sie wstrzymala do 4 miesiaca = po skonczonym 3.. ale tak jak mowie to Ty jestes matka i Ty wiesz najlepiej co jest potrzebne twojemu szkrabowi... [nie zamierzalam sie tu wtracac].. poza tym Wy pewnie w wiekszosci wypadkow juz jestescie na sztucznym mleku, mam racje? wiec poniekad jestes zmuszona tak zrobic.. tzn slyszalam ze tak jest lepiej..
no i generalnie odnosze wrazenie ze w UK wczesniej niz w PL wprowadza sie nowe produkty.. co mowia Wasi pediatrzy na ten temat?? ?? ??

Maxin.. na razie sobie odpuscilam... nie pili nas jakos strasznie, a ja doszlam do wniosku, ze dopoki mlody bedzie biegal z pieluchach to jest to kiepski pomysl puszczania go do czegos w stylu przedszkola-zlobka, poza tym wolabym aby bym z nim nieco wiekszy kontakt werbalny ... no i slyszalam ze przedszkola w uk sa strasznie drogie [cos w stylu 500£ pm], a opiekunki... gdybys przyjechala do nas ;) to pewnie bym sie nie zastanawiala a tak... tyle glupot sie nasluchalam i troche sie boje zostawic mlodego z obca osoba..
a jesli moge... jakie wynagrodzenie maja opiekunki do dzieci [Maxin jesli mozesz mi zdradzic te tajemnice.. chodzi mi o rzad wielkosci to bylabym ci dozgonnie wdzieczna]

buziaki dla reszty Ciezarowek i Mamusiek

aaaaa.... zapomnialam ::)

Izus... moze na zdjeciach te piorka smisznie wygladaja, ale stanowczo domagaja sie juz fryzjera... co by je odrobine wzmocnic :):):)

Anyiu... czasami pomaga schlodzenie gryzaka w lodowce, ale nie wszytskie dzieci to lubia

Leedsana- Dziekuje za odpowiedz. My nie mamy pediatry tylko lekarza ogolnego. Gdy cos jest nie tak to wtedy GP kieruje do pediatry. Tak czy inaczej nie zamierzam jeszcze wprowadzac nic nowego dla Josha. Jeszcze poczekamy. Jesli chodzi o mleko to TAK, pije tylko sztuczne. Co do gryzaczka to chlodze mu w lodowce- lubi go w kazdej wersji :-)

Czesc Wszystkim pieknym mamusiom!!!!

Ja tylko na chwilke - szukam kumpeli prace i wisze na telefonie prawie caly dzien. Wskoczylam tutaj aby nadrobic forumowe zaleglosci.
Podam wam ciekawy link do childcare, tu mozna wyszukac jakie mamy opcje w naszej okolicy:
www.childcarelink.gov.uk
www.cache.org.uk
okazuje sie ze childminders jest tansza opcja od przedszkola i niani

Pozdrawiam wszystkich szczegolnie mamy zblizajace sie do mety
pa pa

Witam wszystkie mamy i ich sliczne pociechy!!!Dawno nic nie pisalam, ostatnio ilekroc chcialam wyslac jakas wiadomosc wyskakiwaly jakiejs errory i nie mialam juz sily by pisac jeszcze raz wszystko od poczatku...Miejmy nadzieje ze tym razem sie uda!!! Ale z czytaniem waszych postow jestem na biezaco.Sliczne te wszystkie wasze dzieciaczki, ach jednak ta slowianska uroda... 8) 8)
Dowiedzialam sie w koncu jak to jest z tymi paszportami-przy wyrobieniu tymczasowego potrzebne sa paszportowe zdjecia dziecka i brytyjski akt urodzenia, potwierdzenie zamieszkania w Anglii oraz pisemna zgode 2-go rodzica...oraz oczywiscie pieniazki... ::) ::) ::)
My prawdopodobnie opuszczamy Anglie na dobre.Troche mi zal...Przyzwyczailam sie juz do tutejszego klimatu, powoli zaczelam czuc sie tutaj jak w domu...no coz, miejmy nadzieje ze zmiana wyjdzie nam na dobre.Tak sobie mysle ze jesli cos bedzie nie tak to zawsze mozna tutaj wrocic...Pierwsze jedziemy do Polski na okolo 3 mies., moja siostra zachorowala i jade pomoc mamie w opiece nad jej 3-ma coreczkami (czyli beda 4, z moja Maja). Pozniej jak wszystko dobrze pojdzie jedziemy do Poludniowej Afryki, na czas nieokreslony.... :-[ :-[ :-[
Troche sie boje tych wszystkich zmian...miejmy nadzieje ze bedzie ok.
Majka rosnie, jest podobna troche do Majki Malviny (sa mniej wiecej w samym wieku).Zaczyna troche marudkowac, ale ogolnie jest grzeczna.Pozdrawiam wszystkie mamy i nie mamy.

witam w piekny sloneczny dzien!! w koncu troche slonca!! :)
ulinek- fajnie ze sie znowu odzywasz! prosimy o zdjecia twojej Majki, skoro jest podobna do mojej to musze ja zobaczyc ;D podziwiam za podjecia decyzji zycia w Afryce, chocby poludniowej to ciagle baardzo daleko od Polski! ja bym chyba sie nigdy nie podjela takiego wyzwania!! ale zycze duuzo szczescia! zawsze mozna wrocic do smutnej Anglii albo wesolej ;D Polski!
beta- dzieki za linki- moga sie kiedys przydac!
leedsana- a propos kolki- dziekuje za zrozumienie i wsparcie! przykro mi ze tez przez to musieliscie przechodzic :mad:..czy tez nosilas Sebastianka czesto na rekach?? ja Amaje nosze bardzo duzo nawet w nocy jak ja boli brzuszek to na recach najlepiej sie uspokaja, ale oczywiscie martwie sie juz teraz jak to bedzie potem? jak ja ja od tego odzwyczaje?? oj przydalabymi sie jeszce jedna para rak tak na zmiane... ;D
maxim- zycze milego wypadu z tatusiem na weekend! musi byc slonce!
Izusia- herbatke koperkowa dostaniesz w polkich sklepach ta Hippa, a o do kosmetykow to ja raczej uzywam polskich, do pupci mamy puder Alantan, i Sudocream jak potrzeba, uzywamy takze oliwki Bambino (uwielbiam ten zapach!!) i Organic Babies wash i olejek Oilatum do kapieli
anyu- twoj Joshek tez jest taki slodziutki ze tylko go schrupac!! ;D ;D ;D

i jeszcze cos na poprawe humoru! oto dlaczego mysle ze w polsce jest teraz smiesznie a raczej tragikomicznie!
przepraszam jesli obrazam czyjes uczucia religijne lub co gorsza polityczne!!!

reklama
Witam sie z popoludnia
ale sie dziewczyny rozpisaly ::) Nie wiem czy uda mi sie napisac wszystko to co chcialam, pewnie nie :p

Leedsano, dzieki i za stronke pogodowa tez dziekuje. Bede sobie na nia zagladala  :) A Sebus przefajny. Podoba mi sie i ma takie fajne rysy, ze sobie go juz wyobrazam jako doroslego faceta i wdze, ze bedzie mial rwanie fiu fiu ;D

Malwinko
Twoja Majeczka jest przeurocza, krupeczka kochana, a w dzinach, rzeczywiscie doroslej ;)

Anya moze ta niechec do mleka-jedzenia to reczywiscie zeby, choc jak na moje oko dosyc wczesnie. Moze poprostu to taki chwilowy protest, moze moglabys sprobowac innego mleka. Pisalas jeszcze o tych czerwonych policzkach, nie sa przypadkiem szorstkie i suche? A z tym solid food to ja jablko podalam pierwszy raz jak Alek skonczyl 5 miesiecy, czyli jak mu zaczal 6 miesia isc i uwazam, ze to byl dobry czas. Spieszyc sie nie ma co, bo moga sie pojawic ewentualne nietolerancje, pozno podawac tez nie mozna, bo czasem dziecko jest "za duze" i niechetnie proboje nowosci. Matczyna intuicja tak jak zdaje sie Leedsana pisala jest tu najwazniejsza.

Maxin dobra pamietajaca o wszystkich duszyczko :) ja jestem pielegniarka i dw lata temu jak przyjechalam do U.K to zaczelam  sie rejestrowac jako nurse a w miedzy czasie zaszlam w ciaze i tak to zarejestrowana juz nie podjelam jeszcze pracy. Ostro sie wybieram na jesien, a Alus do zlobka :( no chyba, ze by sie udalo, zeby tesc przyjechal to zajalby sie Alkiem.
W Polsce nie pracowalam w zawodzie, bo skonczylam studia na 3 miesiace przed wyjazdem.

Beta dzieki za linki mnie sie napewno przydadza :) Co tam u Tomusia? Alek zaczal raczkowac, jest ostrozny i nie jakis bardzo rozentuzjazmowany tym faktem ;)
Od wczoraj ma katar (pierwszy od urodzenia, oprocz dwodniowego w Polsce) i nawet podwyzszona temperature, ale trzyma sie dzielnie.

Do góry