reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin, Aro

PIEKNE BRZUCHY...

jak Wam ciaza to moge przez chwile ponosic  :laugh: :laugh: :laugh:...
oj jak fajnie bylo miec taki brzuchol   :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
dziekuje za mile slowa ;) Aro twoj sliczny i przygotowany widze juz do porodu,jak mowi Martuska moze to juz w ten wekeend trzymam kciuki ;D ;D ;D Po twarzy widac zmeczenie oczekiwaniem na rozwiazanie,nieciepliwie czekamy na fotki twojej pociechy ;)

Maruska no szkoda,ze nasze mamusie nie robily sobie fotek,technologia byla tak do tylu ::) Nawet Usg nie mialy ::) Dobrze,ze Alus nie ma goraczki i czuje sie lepiej,spacerek na pewno zrobi mu dobrze ;D

Hej dziewczyki!
U nas dzis wiosenna pogoda, gdy wstalam swiecilo cudne slonce a teraz jest troszke chmur ale i tak jest juz cudnie.Powietrze takie cieple i pachnie wiosna!!!Nawet ubralam sie dzis w wiosenne kolory.Wczoraj mialam polozna i wszystko jest ok.Ale powiem wam, ze coraz bardziej sie mecze i ciezko mi normalnie siedziec bo dzidzia pcha sie na zebra.Ale damy rade.
Maxin, Ara-super brzucholki.Maxin juz niedlugo koniec pracy, to cudownie, poleniuchujesz troszke.A mowisz ze juz torba juz spakowana?Szybciutko ci poszlo.Ja zamierzam gdzies za 4 tygodnie zaczac.Arus mam nadzieje, ze na dniach urodzisz juz, bo wiem ze jestes juz zmeczona.Ale moze jak masz jeszcze sile to chodz dalej i jedz wiecej ananasow:)Oby pomoglo, trzymam kciuki!!!
Tamarunia-z ta lacina to zszokowalam sie, bo ja myslalam ze kazdy lekarz ja zna.Moja mama jest pielegniarka, jak Martuska, i ona mi mowila ze jak byla w studium to tez sie uczyla laciny(a bylo to 30 lat temu).Hm no coz, po raz kolejny przekonujemy sie ze co kraj to obyczaj.Mam nadzieje ze u ciebie ok i Fazilka ladnie przybiera na wadze.
Martuska-ciesze ie ze synek ma sie dobrze i nie goraczkuje.Caluski dla niego:):):)
Anya-duzo zdrowka dla Josha z okazji 3 miesiaca.Pewnie juz duzy cholczyk z niego.No i to zabkowanie, chyba szybko mu sie zaczelo.Na szczescie dobrze, ze to nie skaza:)
Maja33-jak sie czujesz, masz juz dolegliwosci ciazowe?Zycze ci abys miala ich jak najmniej i zebys czula sie jak najlepiej:)
Dla reszty mamusiek i brzuchatek wiosenne usciski!
Milego dnia!

dziekuje dziewczynki za pocieszenie. pewnie sobie wyobrazacie jak bardzo bym chciala zeby moj synek juz sie na swiecie pojawil, po pierwsze bo jestem ciekawa ;) a po drugie bo mi ciezko. a najgosze to rozdraznienie, no wszystko mnie denerwuje i wyzywam sie na mezu... :( liczylam na dzisiejsza noc, nic z tego, moze rzeczywiscie na weekend?? oczywiscie dam znac jak cos :D pozdrawiam kobietki i ide dalej sie wylegiwac poki moge :)

Maxin, Aro! super z was brzuchatki!!! oj teskni sie za ta pileczka, teskni... :)

aro - trzymam kciuki za rychly i lekki porod! ja tez nie mialam zadnych oznak wczesniej - Maja nadeszla bardzo z nienacka powiedzialabym ;D

zycze dziwczyny super weekendu! w koncu troche wiosny!!

no wiec na usg dowiedzielimy sie ze mala przybrala na wadze 800gram w ciazgu 4tygodni . teraz wazy oklo 2kg, ale oczywiscie to waga przyblizona. Wszytko wyglada ze jest dobrze:):):):)
dzisiaj u nas malowanie, smierdzi strasznie, mmam nadzieje,z e nie zaszkodzi dla malej ::) :mad:ale siedze w pokoju oddalony7m od pokoju malowanego i drzwi i okna sa pootwierane. w koncu zaczyna sie cos dziac!
Ara!ale super brzucha masz!jej wlasnie bedzie brakowalo jak juz go nie bedzie, a teraz ciazy:):):):)
no dziewczyny ja tam pamiecie nie mam i niw wymieniam po kolei!pozdrawiam was wsztsrkie po kolei:):):):)):)

witam was piękne mamusie

maxin i ara piękne brzuszki jestem pod wrażeniem
tamarunia - cieszę się że wszystko ok i waga przybyła
izusia- moje obiawy takie sobie bolą mnie bardzo piersi i to tle nawet jeszcze nie przytyłam nawet pól kilo ale jest fajnie

pozdrawiam was serdecznie w te niedzielne popołudnie

CZESC DZIEWCZYNY !! CUUUDDDNNNEEE BRZUSIE !!!Wiecie jak wam ciaza to ja chetnie troche przyjme :laugh: bo mi sie juz tak marzy taki okraglutki brzusio :laugh: (narazie mi sie marzy a potem bede narzekac hi hi :laugh: ) U mnie wszystko wporzadku brzusio tez chyba rosnie bo spodnie takie ciasnawe i ciagle zamek sie rozpina ::)
Tamarunia ciesze sie ze mala rosnie jak na drozdzach ;D
Mam pytanko. czy ktoras z was orietowala sie na temat krwi pepowinowej ??? jak to tu wyglada ??? tak ostatnio sie zastanawialismy nad tym z moim chlopem ::) wiem ze to moze zawczesnie ale co tam :) a co wy o tym sadzicie ??
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK !!!!

witam wszystkie forumowiczki! jak weekend????
nasz byl ok, chociaz coreczka nie pozwolila zrobic zaplanowanych zakupow  :)...pojechalismy do centrum i zdazylam wejsc do jednego sklepu tylko a juz byl placz w wozku i juz nic sie nie dalo zrobic :(...trzeba bylo z powrotem do samochodu i do domu...wiecej w korkach stalismy niz bylismy w sklepach...eh, a chcialm sobie jakies rzeczy na chrzciny kupic, chyba zostana mi tylko internetowe zakupy...trudno jak to mowi stare przyslowie " kto ma dzieciatko ten ma swiatko"...

tamarunia- super wiesci!!! ciesze sie ze Fazilka ladnie przbiera na wadze! jesli chodzi o Oilatum to mozesz dostac i w bootsie i w sainsburym
kallusia - oto linki ktore znalazlam jak szukalam na stronach uk
www.babycells.com
www.futurehealth.co.uk
www.ukstemcellbank.org.uk
mam tez polskie strony- nie skorzystalam niestety jednak z tego, dwie przyczyny- to ciagle jeszcze jest bardzo droga usluga, a skutecznosc watpliwa. znaczy nie wiadamo tak naprawde czy bedzie mozna potem ta krew wykorzystac, jest to kwestia nadal dyskusyjna i rozne kregi naukowe stwierdzaja rozne rzeczy.oczywiscie gdyby mnie bylo stac to bym sie nie zastanawiala- no bo byc moze ta krew faktycznie moglaby ratowac zycie...
leedsanko- ta herbatka to pewnie plantex- ja ja mam i podaje Mai. odpukac od paru dni jest wzgledny spokoj...a ztym noszeniem na rekach, to ja tez czesto spie z Maia na polsiedzaco...a kiedy Sebusiowi przeszly kolki? i jak poradzilas sobie potem z odzwyczajeniem noszenia na rekach?
maja33- nic sie nie stalo ze pominelas Maie. ;D i sa jeszce dziewczynki na forum: Julcia Ivonki i Maja Ulinki. Olivia Magdy... ale masz racje ze duuuza przewaga chlopcow: Sebek Leedsany, Josh Anyi, Alek Martuski, Tomus Bety, Niki Baasi, Olivierek Lwicy.... no i  juz niedlugo beda jescze dwie dziewczynki Natalka Maxin i Fazilka Tamaruni, i Izusia tesz bedzie miala dziewczynke ;D przepraszam jesli pominelam jakies dzieciaczki, rowniez te w brzuszkach jeszcze! to tyle ile pamietam!

reklama
Do góry