reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
CZESC DZIEWCZYNKI !!!!!! Dziekuje za troske! u mnie wszystko wporzadku tylko ostatnio chlop mi wyjechal i zabral laptopka i necik wiec zostalam samiusienka :( ale juz wrocil i jestem ;D
Ogolnie czuje sie dobrze tylko te mdlosci,zgaga i len jest niemilosierny :laugh:Wizyte u poloznej mam dopiero na 10.04 a USG na 18.04 :mad: ale bede musiala przelozyc bo chcemy na swieta jechac do domciu ;D
AAAA dziewczyny cudne zdjecia ;D ;D ;D mam nadzieje ze moje malenstwo tez bedzie tak tryskac zdrowiem jak wasze pociechy !!!! ;D

Witajcie dziewczynki!

Nie wiem czy pamietalyscie, ale mialam dzisiaj termin USG. No i powiem wam,ze baby ma sie dobrze, kopalo i skakalo tak jak by wiedziala,ze go potpatrujemy hihihi ::) Serducho tez w porzadku.Jeju jestem przeszczesliwa!!!!

Ps.mam odwyk od bb :-[

HEJ DZIEWCZYNY
PONIEWAZ MY JESTESMY PRZED DECYZJA ZMIANY ZYCIA DO UK
czy moglybyscie mi powiedziec
ile mniej wiecej musielibysmy miec dochodu na miesiac zeby wynajac mieszkanko i normalnie pozyc w UK?
zaznaczam ze bedziemy jak juz w jakich mniejszych miastach...nie w Londynie

ile potrzeba na wyzycie dla trojki ewentualnie czwroki
zeby normalnie pozyc i sie nie martwic
sorry wie, ze to mzoe zbyt osobiste, ale najwyzej nie odpowiadajcie
a jesli tak, to bardzo bardzo dziekuje
pozdrawiam

Po weekendzie i sobotniej imprezie zareczynowej! Josh przespal wszystko, halas najwyrazniej mu sluzyl, bo jak tylko wrocilismy do domu to cisza go obudzila :-) Zaczelam sie jednak martwic, bo nie wiem czy Josh zabkuje czy... no wlasnie CO??! Otoz jego policzki sa bardzo czerwone, slini sie niesamowicie, raczki zjada przy kazdej okazji i stracil apetyt. Przy piciu mleka poplakuje i zaczyna budzic sie w nocy z placzem. Ostatniej nocy budzil sie co godzine, dwie. To zachowanie zupelnie nie lezy w jego naturze, wiec pojawiajace sie sygnaly zaczelam interperetowac jako zabkowanie. Czy mozliwe, ze stracilby zainteresowanie mlekiem, gdyz jego organizm domaga sie juz czegos nowego? Wiem, ze solid food podaje sie od 4-ech miesiecy, ale zastanawiam sie czy on nie znudzil sie mlekiem po prostu i moze juz sie nim tak nie najada jak wczesniej? W ciagu dwoch ostatnich dni stracil apetyt i bardzo sie tym martwie :-(

Z tego wszystkiego zapomnialam napisac Leedsano ze masz wspanialego chlopca. I jak pieknie sie bawi sam :-)

Hej dziewczyny ;D Dzis pierwszy dzien WIOSNY i co gdzie ona jest???Nie zagladalm tu ostatnio bo jak wiecie moj tato przyjechal,a do tego kopm mielismy nieczynny dwa dni bo karta graficzna nam siadla ::) Dzis mam wolne wiec nadrabiam zaleglosci.
Anya, Josh niesamowicie szybko rosnie,cudowne fotki i pieknie sie smieje ;D A razem wygladcie tak slodko,bardzo podoba mi sie twoj styl ubierania ;)A co do twoich obaw,tez bym pomyslalam,ze to zabkowanie,obiawy na to wskazuja.Dzieci czasami odrzucaja mleko jak sie zle czuja,wiec sie nie martw ,ze nie pije tyle co zawsze,podawaj mu wode.Jezeli tak bedzie przez dwa,trzy dni zglos sie do lekarza,a on na pewno cie uspokoi i powie co jest nie tak.Moze male przeziebienie go lapie ::) ::) ::)
Mam nadziej,ze szybko ustapia mu te obajwy i poczuje sie dobrze ;)
Martuska jaki zawod wykonyjesz tutaj,maluszka oddasz do przedszkola,oj na pewno ciezko bedzie sie rozstac,no ale parcowac musimy,ciezko z jednej wyplaty wyrzyc.
Leedsana twoj chlopak bardzo zainteresowany zabawka,bladynek na calego,grzeczny chlopak i jakie ma dlugie wloski ;)
Kallusia objawy typowo ciazowe,ale pierwsze miesiace sa ciezkie,juz niedlugo poczujesz sie znacznie lepiej,a parcujesz???
Gwiazdeczka pierwsze USG jest niesmowite,nigdy go nie zapomne ;D ciesze sie,ze malenstwo miewa sie dobrze i rozwwija sie parwidlowo,szczesliwa mamuska z ciebie,ha????A twoj partner byl z Toba???
Coffee kiedy wybierasz sie do UK??? Z cala rodzina postanowiliscie wyjechac???Kiedys na naszym watku juz o tym wspominalismy jak wyglada zycie w Uk wiec moze poczytaj troche,a znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie,jest wiel stron do przeczytaia,ale moze sie dokopiesz.Ja mieszkam w Londynie i tutaj jest drogo,nie mam pojecia jak zycie wyglad w mniejszych misteczkach,na pewno jest o wiele tansze i spokojniejsze.Moge jedynie ci powiedziec,ze w Londynie gdzie jedna osoba pracuje i ma rodzine na utrzymaniu zarobki musza byc ok.250-400 funow na tydzien i to na podstawy,czyli mieszkanie,oplaty,jedzenie ::)
Tak to ciezko powiedziec ile dokladnie wam bedzie potrzeba,wszystko zalezy gdzie bedziecie mieszkac i jakie lokum chcecie wynajac.
Tamurunia widze,ze juz do szpitala jestes gotowa ;D i reszta w tarkcie przygotowania,jeszcze troche a twoja mama przyjezdza,pewnie nie mozesz sie doczekac ;)Jak brzuszek i nastroje???
Izusia jak sie czujesz???Jak wozek rozlozyliscie juz???Masz jakies nowe fotki brzuszka do przeslij!!!

Ja uciekam na male zakupy.Do uslyszenia laski
Pozdrawiam wszystkie mamuski i brzuszatki ;D ;D ;D
Jak wsze natroje w ten wiosenny dzionek??? ;D

cześć dziewczyny!!!
piękne zdjęcia pięknych chłopców, a gdzie dziewczynki ;D już niedługo chyba się zjawią maxin, tamarunia czekam z niecierpliwością na zdjęcia waszych dziewczynek wiem że to jeszcze trochę potrwa ale będzie jeszcze weselej na forum bo przede mną jeszcze dłuuuga droga. Ja trochę się martwię bo nie mam mdłości jedyny mój obiaw to przybierające na rozmiarze piersi.

pozdrawiam was serdecznia pa

Maja to tylko sie cieszyc,ze tak dobrze sie czujesz,niektore kobiety nie maja zadnych obawow ciazy i przechodza jak lagonie,Ja w sumie na poczatku tylko mialam mdlosci,bole glowy,zmeczenie.
Ja tez czekam na Natalke z niecierliwoscia,osostanio tak sie zatawnawiam,czemu brzuszek tak sie obnizyl ::) Jakos w dol jest skierowany,chyba to nie oznaka,ze D dej sie zbliza ::) ma jeszcze duzo czasu i jej pokuj nie jest gotowy wiec nie moze teraz sie pojawic ;D

reklama
czesc dziewczyny! witam po krotkiej przerwie! u nas wszystko w porzadku tylko po prostu czasu caly czas jak na lekarstwo!! oczywiscie caly moj czas pochlania moje malenstwo- naprawde niewiele go zostaje na inne zajecia. czasami sa dni ze spi bardzo ladnie, cale dnie a czasami caly dzien trzeba ja nosic na rekach. oczywiscie sama tez juz potrafi sie soba troche zajac - obserwuje uwaznie wszystko dookola, trenuje rowerek i wymachy raczkami tak mocno ze nieraz mam wrazenie ze zaraz wstanie i pobiegnie!! ;D do tego robi wielkie oczy no i usmiecha sie tez juz cala buzka! a wtedy mamusia i tatus rozplywaja sie z czulosci, podziwu i szczescia! ;D  ale niestety caly czas jeszce trzymaja ja wzdecia i kolki - co doprowadza mnie czasami do rozpaczy bo naprawde bardzo ciezko jest mi zniesc mysl ze nie mozemy jej za bardzo pomoc..oczywiscie robimy wszystko co w naszej mocy; masaze, rozgrzewanie brzuszka, herbatka koperkowa, ale to wszystko tylko lagodzi te sensacje, niestety ich nie likwiduje. w czwartek bylismy u pediatry na kontroli (powinno byc w 6 tyg a bylo w 8) no i pani doktor powiedziala ze nie ma powodu do zmartwien bo mala jest zdrowa i ma dobra wage, a kolki przejda z czasem....no oczywiscie ciesze sie ze jest zdrowiutka ale jakos nie potrafie pogodzic sie ztym ze takie bezbronne malenstwo musi cierpiec..buuuu...dzis by;ismy z kolei na szczepieniu i na szczescie mala zniosła je w miare dobrz- oczywiście był placz przy ukluciu ale nie dlugo…
leedsanko- superancki jest twoj Sebus! strasznie podobaja mi sie jogo blond wloski no i fryzurka!
tamarunia - zuch dziewczyna z ciebie! wszystko prawie juz przygotowane! masz racje zeby nie czekac do ostatniej chwili- jak masz czas to lepiej miec wszystko przygoowane jaknajszybciej zeby miec swiety spokoj. ja tak nie moglam zrobic bo pracowalam do 35 tc i potem sie denerwowam ze nie zdaze..a jesli chodzi o lezaczek to wklejam od spodem zdjecie naszego. To jest fisher-price, nie wybierałam sama bo dostalam od załogi z pracy. Ale jestem z niego zadowolona, ma niedenerwujace melodyjki i inne dzwieki jak szum fal czy pluskanie wody, a także wibracje które maja za zadanie uspokajac dziecko, co czasami skutkuje!
Martuska – sliczna z was parka! Moim zdaniem to chyba jednak twój synius az tak bardzo do ciebie nie jest podobny…chyba do taty bardziej co? Ja tez się wybieram na jesieni z powrotem do pracy, a Majunia najprawdopodobniej zostanie z babcia, mam nadzieje! A bym zapomniala! Mam dla ciebie linki gdzie możesz sobie pooglądać troche polskiej telewizji; tu sa wiadomości, Teleexpres itp.; http://ww6.tvp.pl/2.dzialy  a tu rozne inne programy, kabarety, koncerty  z polskiej TV ; http://www.itvp.pl/
Anyu- Josh jest super! A zdjęcia smieszne ! fajnie ze imprezka się udala a synus dal się troche rodzicom rozerwac. Mam nadzieje ze zabkowanie nie będzie bardzo bolesne!
Coffee- ja tak jak Maxin mieszkam w Londynie i również zgodze się ze 200-400 f na 4 osoby na tydzień tutaj to tak na zaspokojenie podstawowych potrzeb
Maxin- zazdroszcze ci przyjazdu taty bardzo! Super masz! a z brzuszkiem to może ci się tylko wydaje? Jestem pewna ze Natalka grzecznie zaczeka na swój czas!!
Brzychatki drogie- izusia, kallusia, gwiazdeczka, maja33 – zycze duzo zdrowka i wytrwałości! Ciaza to luz, zobaczycie jak to jest z niemowlaczkiem hehe ;D ;D ;D
sorki jesli kogos pominelam ale nawet nie staram sie dorownac niezawodnej MAXIN  z pamietaniem o wszystkich ;D ;D ;D

Do góry