reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

pinka no tak tez mi sie wydaje.... wczoraj tam dzwonilam to powiedzieli ze nie mozna podpisac umowy od razu po obejrzeniu tylko wypelnia sie jakis arkusz i dajesz im referencje od pracodawcy, potwierdzenie wczesniejszego adresu i inne dokumenty i dopiero po autoryzacji mozna podpisac umowe tylko ile ta autoryzacja trwa to Bog jeden wie:dry: a ja musze wiedziec wczesniej bo nie chce zamiawiac biletu dzien przed bo ceny kosmiczne sa:baffled:

reklama
Witam
Kik to daj znac co to bedzie:-)
Ada jak juz Pinka napisala zalezy od agencji:tak:
Pinka widzisz jak to jest z tymi ludzmi:no:my za tydz wesele mamy:-)moze dopros sobbie kogos szybciutko macie jeszcze prawie 4 tyg do wesela:tak:jak juz pisalam zawsze jest tak ze w ostatniej chwili ktos odmawia:no:nie wiedza co traca,niech spadaja:evil:

U nas pogoda sie popsula,co chwile pada:baffled:dzis mam do dentysty juz 4 raz z tym samym zebem,cos wypelnienie nie chce sie przyjac,boli:no:

kwiateczek- ja juz dopraszac nie bede bo poprostu mi sie nie chce ile osob bedzie to bedzie no to fajnie juz niedlugo poszalejesz i oczywiscie czekamy na focie:tak::tak:

Ada my za kazdym razem jak skladalismy aplikacje, to czekalismy ze 3 tygodnie na rozpatrzenie, ale jesli juz macie rozpatrzona i nic tylko podpisac umowe, to klucze powinniscie dostac w ten sam dzien... Tak bylo z nami za kazdym razem, a pare razy juz przez to przechodzilam...
Pinka a dlaczego ksiadz wam robi problemy? Moze chodzi o ta cala licencje, bo slyszalam pare ludzi mialo z tym problemy... Najwazniejsze, zeby wszystko bylo ok w dniu slubu...

Hej,

My juz 3 dni w Polsce...i Nastka jej na etapie ciaglego przyswajania sie do dziadkow...a ja na etapie przyswajania sie do cen w sklepach. Niby takie same ceny jak w Anglii jak sie poprzelicza ale jednak lepiej sie patrzy na cena z jedna cyfra niz z dwoma :baffled:
Przyznam ze nie jestem teraz na topie z forum bo niesposob. Chata ciagle pelna ludzi. Drzwi od odwiedzajacych sie nie zamykaja. I pogody rewelacyjnej nie ma.

Pinka - juz tuz tuz...a jeszcze ludzie odmawiaja...przykre. Zdrowka dla Calineczki :)

joklis- o jaka licencje chodzi ? Sorki ze pytam ale "to jest moj temat biezacy"- slub ;)

Pinka- gratulacje dla malej... moja nawet o nocniku pewnie nie sni !!! |My od nastepnego tyg wkladamy tetre :-p a niech ma mokro :-p

Podobno ludzie mieszkajacy za granica potrzebuja licencje, nie jestem pewna z kurii czy co, chyba, ze tutaj mieszzkasz i chodzisz do kosciola... Gdzies sie to tutaj wysyla, zeby wziac slub w Polsce... Bez tego slubu Ci nie udziela. Moja znajoma brala slub w Boze Narodzenie, i juz myslala, ze musza odwolac, bo ksiadz w Polsce poinformowal w ostatniej chwili... Na szczescie sie im udalo... Ja dokladnie sie nie orientuje gdzie, i jak, podobno czekasz kolo miesiaca, ale jestem pewna, ze ktoras z dziewczyn wie o co chodzi i mam nadzieje, ze udziela Ci pelnych informacji. Pozdrawiam

my jak mielismy brac slub to musielismy pojsc do tutejszego Kosciola, porozmawiac z ksiedzem i spisac protokol kanonicznego badania narzeczonych, nastepnie ten ksiadz wysylal kopie do kurii i kuria do naszego Kosciola w PL. Musielismy tak zrobic gdyz nie mielismy kursow przedmalzenskich i czasu zeby je zrobic tez zabraklo i nasz ksiadz poszedl nam na reke i kazal tylko wyciagnac ten papierek, nic wiecej:tak: wydaje mi sie tez ze jezeli ma sie kursy to tez trzeba przyjsc tu do Kosciola jezeli mieszka sie za granica i spisac taki protokol:happy2:oczywiscie trzeba cos na ofiare wrzucic za ten papierek:sorry2:tak jak joklis mowila czekalismy ok miesiaca

joklis Ada- no u nas jak w styczniu do ksiedza polskiego dzwonilismy to mowił ze w Uk tylko nauki zalatwic a on reszte sam zrobi teraz mu sie wlasnie przypomnialo o badaniu kanonicznym i licencji itp!!!!! bo stwierdził zekomo ze my mu powiedzielismy ze zalatwimy wszystko sami bzdura!!!!poruszylismy niebo i ziemie dzwoniac do ksiezy tym sposobem nasz ma przesrane!!!! bo znany jest z wyłudznia kasy dlatego nie pierwszy raz robi problemy z czyms podobnym no ale 11 mamy zadzwonic i zobaczymy co nam powie....aha ja dalismy wzmianke o kasie to zaraz zaczoł ze napewno cos sie da zalatwic co za Ku............a ksiadz no!!!!!!!

Goska- hehe u nas tez latwo nie jest ale dzis znow siku do nocnika raz zrobila oby teraz juz tylko lepiej było.....ale ci zazdroszcze ze juz w polsce jestes

Ostatnia edycja:
reklama
pinka to jakis ch... nie ksiadz!! czy oni naprawde musza byc tacy lasi na kase? powinien was dokladnie poinformowac co trzeba zalatwic a skoro tego nie zrobil to nie wasza wina:no:ehhh naprawde brak slow...:angry: my mielismy szczescie ze chociaz ksiadz mily, slub dobrze poprowadzil, kazanie przepiekne wyglosil ale niestety slono musielismy zaplacic za cala przyjemnosc:baffled: i tyle samo za chrzciny wola...:dry:

Do góry