reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!
Ja dzis troszke posprzatalam malego pokoj jeszcze chyba musze mu w szawce z bielizna porobic porzadki niektore skarpetki powywalac :-p
no i dokanczam robic sobie pazurki :blink: juz ktorys dzien ,bo wiecznie nie mam na to czasu zeby jedna id ruga reke miec taka sama zawsze mam kazdy palec inny i taka kolorowa jestem ,ale wiekszosc osob mnie zaczepia przez to i looka na moje pazury :-)
Teraz nabralo mnie cos na zolte pazurki z dodatkami kwiatow akrylowych rozowo-bialych :-p

Pinka ok zaraz poczytam zobacze te linki co mi przeslalas mi ot akich rzeczach nic nie wiadomo wiem tylko ze musimy protokol spisac:-)
Co do dawania ksiedzu kase za rozne takie ceremonie to jestem na NIE!
Jak moze ksiadz wogole tego wymagac?
moim zdaniem jesli sie da to sie da ,a jesli nie to nie i ksiadz nie powinien wogole wspominac o tym,ze trzeba dac eh.
W mojej parafi cos ksiadz mowil o zapowiedziach hm ciekawe ile to u nich kosztuje?
Wy pinka robicie zapowiedzi?
Co do siusiania slyszalam ,ze dziewczynki szybciej sie ucza wlasnie i szybciej to pojmuja :-)

Joklis ja chrzcilam tutaj malego,ale w polskim kosciele i na ksiedza nie narzekam ;-)jasne trul nam lebek o slubie itd ,ale zapytal czy my kiedys bedziemy chcieli powiedzielismy ze tak a on na to ze jak tak to sie cieszy :blink: i da chrzest a jak bysmi nie chcieli nie bedzie naciskal mowil.Takze mysle ze wporzadku kasiadz.
Za chrzest zanioslam mu pieniazki w kopercie nie pamuetam ile dokladnie ale to bylo 15-20f jakos tak.Tylko,ze on nam nic nie mowil o tym,ze trzeba dac cos na tace:baffled: poprostu sama od siebie dalam.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Czesc :-)
Ja to w ogole w Polsce chrzcilam, bo troche sie obawialam tutaj tych procedur, co trzeba przyniesc, co zalatwic, jakie papiery itp. W Polsce mi sie to jakies latwiejsze wydawalo....

Pinka- no to juz tuz tuz....:tak:
Kwiateczek- Ty to sie masz z tymi urzedami...:no:
Mala-gorzatka- u mnie to samo :tak: tzn Oliwier bardzo lubi Polske, duzo sie tam dla niego dzieje. Jest gdzie isc. Ktos ciagle przychodzi, ktos wychodzi, albo my odwiedzamy kogos... Tam sie cos dzieje, a tu nuda. Ciagle calymi dniami potrafi marudzic, a tam- aniolek....:tak::tak::-)

Gosia- wcale sie nie dziwie ze twojej dobrze w polsce heheh wie gdzie jej korzenie;-)) u nas jest dokladnie tak samo z reszta ja jak jade do polski to te dobrze sie czuje lepiej niz tu:nerd: nie jeste tam taka zęczona:-D.....a co nocnika to fakt szkoda ze same sie tego nie nauczą:-D:-D:-D akiedy powiecie o slubie ? pewnie jak sale i ksiedza zalatwicieco?? na jak długo do polski pojechałas?

maggusia- to chawl sie pazurkami chwal:tak::tak::tak:
Alex- no niby tuż tuz a mnie sie teraz jakos wszystko ciagnie strasznie!!!! mam wrażenie ze czas w miejscu stoi..............

a moja gwiazda ostatni chodzi i mowi (Tolia Polka) czyli Wiktoria Polka ehehehhe

A tak ogolnie to chrzcil moze ktos dziecko tutaj ale w angielskim kosciele? Bo mojnie jest chrzczony, ani wierzacy, jestesmy tez bez slubu (100 lat "wiecznym pannom") i wydaje mi sie, ze w Polskim kosciele robiliby mi problemy (ksiadz tutaj nie dal rozgrzeszenia przy spowiedzi mojej kolezance, tylko dlatego, ze zyje z chlopakiem bez slubu)... Poza tym moj nie zrozumialby ceremonii, a i rodzice chrzestni byliby anglikami, wiec chyba nie bardzo jest sens... Tylko podobno polski kosciol nie uznaje chrztu w angielskim kosciele, bo nie chrzcza tutaj "w imie Ojca i Syna i Ducha Swietego"... Czy ktos sie orientuje jak to tutaj jest, bo mala niedlugo skonczy 5 m-cy i chcialabym ja ochrzcic...
joklis mojaznajoma jest z anglikiem,ktory tez jest nie wierzacy,ale mimo wszystko chrzcza dziecko w polskim kosciele,jeden z chrzestnych tez jest anglikiem i rowniez nie byl chrzczony,ale ksiadz powiedzial ,ze wazne jest to,ze jedno z rodzicow jest silnej wiary i nie robil im zadnych problemow Wydaje mi sie,ze wszystko zalezy od ksiedza i jego nastawienia

Gosia to milego wypoczynku:-)fajnie ze mala sie zaklimatyzowala tylko szkoda ze do dziadkow nie bardzo maialbys troche czasu dla siebioe:sorryL:trzymama kciuki by bylo lepiej:tak:

oki lece bo padam:sorry:pa

Bozie jak ja siedzis najadlam na urodzinach u mojego brata...ratunku wolam do tej pory !!!! :-D

Pinka- przylecialysmy tu na 2 miesiace :tak: a o slubie musze jakos powiedziec bo bede chciala pojechac przymierzyc ta suknie :)))

Witam sie jako pierwsza:-)
Gosia to sie wyurlopujecie:tak::tak:co do slubu to czemu nie chcesz nic mowic:sorry:

a ja dzis nocke mialam koszmar:no:od 23 Konrad budzil sie co chwile i wstal przed 7:no:nie wiem jak bedzie wygladal nasz urlop.bioshhh do pomoz:baffled:nbie wyspie sie za chiny:no:i to wesele pewnie bede latac co chwiel az w koncu zostane w domu i tyle:baffled:padam.kawusie pije wlasnie moze ktoras sie przylaczy:sorry:

jeszcze z godz i musze isc na zakupki ostatnie:sorry:

witam.

jak tak was czytam, to sie ciesze, ze to mam juz za soba, tzn slub itp. teraz tylko jeszcze musze chrzest zalatwic.:-D a tu mam problem, bo chcrzesni nie maja bierzmowania:-)
u mnie znowu pada, dwa dni raptem przerwy bylo:baffled:
wczoraj na angolu piknik mielismy, hindusko - polski:-D teraz od wrzesnia sie zacznie.
moja corka wczoraj pierwszy medal dostala za uczestnictwo w zajeciach pozalekcyjnych z ramienia miasta.a szczesliwa chodzi :-) teraz musze wymyslec , gdzie tu w niedziele sie wybrac, zeby dzieciarnia cos innego zobaczyla i oczywiscie nei zbyt daleko:-D:-D
lece sniadanie robic. milego dzionka.

hejo ja tylko na chwilke b lece do miasta na zakupy choc pada co chwilke wiec pewnie niezle zmokne:tak::tak::tak:
chwale sie podziekowaniami dla rodzicow jakie zamowilam.........

Gosia- eeeeeeee na 2 miesiace to ty sie wybyczysz kochana hihihi:tak::tak::tak:ciekawa jestem jakie miny zrobia jak im powiesz eheheheh

oto podziekowania spadab bede potem.....................

Załączniki

• podz 1.jpg
    podz 1.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 30
  • pdz 2.jpg
    pdz 2.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 36
  • podz4.jpg
    podz4.jpg
    49,3 KB · Wyświetleń: 29
  • pod3.jpg
    pod3.jpg
    49,9 KB · Wyświetleń: 32
reklama
hejka
ale dzis brzydko u mnie, chmura idzie wielka i pewnie bedzie padac:zawstydzona/y: Konrad marudny okropnie od wczoraj, w nocy sie obudzil o 1 i glodny byl:-( a juz tak ladnie w nocy spal ehhh.... mam nadzieje ze mu przejdzie:dry: moze teskni za M:confused:
a mnie sie dzis nic nie chce doslownie, |M wraca jutro wiec sie troche ponudze:zawstydzona/y:
pinka super albumy z podziekowaniami:-):tak:

Do góry