reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Dziekuje za pocieszenie i cenne rady wielki ciumas dla was!
Ja tez podaje wlasnie ibuprofen,smaruje vickiem i podaje kropelki do noska jakies mi dala pani w aptece:-)
Wiecie troche panikuje i dmucham na zimne tyle sie tu mowi o tej swinskiej grypie ze wyglada jak normalna grypa i dlatego sie troche martwie masakra tak sie boje niech to przeziebienie znika bede miala glowe spokojna :zawstydzona/y:
Dzis nocks byla lepsza nie budzil sie tak tylko nad ranem przyszedl do mnie do lozka sie przytulic slodziak:sorry2:
szkoda mi go tak sie meczy...ten katar chyba jest najgorszy!:dry:

Dzis mam zakonczenie roku w szkole wkoncu!:-phehe.

Ada to ja zycze zeby wsztsko bylo po waszej mysli i zebyscie sie przeprowadzili bo widze ze bardzo chcesz:-)

Kwiateczek jak to na spiaco ci kula dziecko?szok:szok:

Joklis ja pralam od urodzenia w proszku jakims dla dzieci a teraz piore w Ariel i jest ok:blink:
a do plam hm to tylko chyba wanish:sorry2:;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
witam was :-)
po zmianie mleczka za dużo się nie zmieniło...na początku spała po nim bardzo ładnie,ale poznej już znowu zaczęła marudzić.jest plus,że mała już tak nie ulewa :tak: :-)
a minus,że ma zatwardzenie :baffled:
staram się jej dawać przed karmieniem herbatkę rumiankową(nie przepada za nią :no: ),żeby się nie męczyła tak...

jeszcze raz wam dziękuję-super forum :-) ;-) :tak: :happy2:

Witam dziewczyny w ten pochmurny dzien!
Ja z pytaniem z calkiem innej beczki... Czeggo uzywacie do wywabiania plam? Ja malej sliniaczkow to doprac nie moge, w tesco to tylko vanish, i oxy czy jakos tak, a vanish tych plam nie spiera... Wszystko konczy sie na moczeniu pierwsze, praniu w rekach, a potem pralka, ale nie mam czasu, zeby tak codziennie...
joklis tez mialam problem z zabrudzonymi sliniaczkami,ale kupilam spray do plam shout(bialo- pomaranczowy)i teraz wszystko ladnie sie spiera,wystarczy ze spryskam zabrudzona powieszchnie,odczekam pare minut i wrzucam do pralki Uzywam proszku i plynu fairy i piore w 40 stopniach:tak:ale mysle,ze niedlugo przejdziemy na normalny proszek,zrobilam juz mala probe i wypralam kilka ciuszkow mlodego w zwyklym proszku i bylo ok:-)

Cześć Laski:-)
Ja mam kolejną propozycję na plamy. Ace delikatne takie w zielonej butelce. Nie zawiera chloru więc jest "bezpieczne", nie spiera koloru. Po zabrudzeniu nalać troszkę na plamę a potem normalnie uprać. Jak są rzeczy bardzo zabrudzone to można jeszcze dolać miarkę do proszku do prania do pralki. Kubuś nawet jak był bardzo malutki to nie miał uczulenia. Polecam :tak:

Dodam jeszcze,ze niedawno kupilam w mothercare sliniaczki z ceratki,to jest naprawde super sprawa bo wystarczy przetrzec albo przepukac woda i sliniaczek jak nowy;-):-)

Witam Mamusie!

Kwiateczek jak to na spiaco ci kula dziecko?szok:szok:

Ano kula,nie wiedzialam ze trzeba obudzic,to byla pierwsz szczepionka,mialam nadzieje ze sie nie obudzi:sorry:naiwna jestem,jak nie by nie mogla po takim wkluciu:baffled:w takim szooku bylo dziecko ze boshhh,dwa nastepne dni.placz i tak jakby pijany byl:no:

Mysia no wlasnie ceratki sa super:tak:ja kupilam taki w zabki w tesco i jest bez problemu:tak:teraz m,niej uzywamy ale bardzo sie przydal:tak:

Igla po sztucznym mleku tak jest,beda moze dwi kupki na dzien:tak:to normalka:tak:my mielismy jedna,czasem druga w nocy:takale pozniej sie unormowalo i byly zolciutkie i lekkie:tak:

oki ide spac.milych snow;-)

kwiateczek no wlasnie ja specjalnie go wybudzilam jak weszlismy do przychodni:tak:jak weszlismy do gabinetu to juz niespokojny byl bo on bardzo nie lubi jak sie go budzi:sorry2: i dlatego pisnal za pierwszym wkluciem potem poplakal chwile i poszedl spac jak tylko weszlismy:tak: smam wlasnie pomyslalm ze na spiacego moze szoku doznac wiec obudzilam:tak:
maggusia niedziekuj,e chce sie wyprowadzic bo mamy dosc tego Londynu, wcale nie jest tu tak pieknie :baffled: a tam jest cicho i spokojnie, mamy wiele znajomych no i przede wszystkim tanio, teraz place 130 na tydzien za pokoj a tam zaplace ze 2 bedroom flat 450 miesiecznie wiec jest roznica.... tylko z praca tam troche ciezko ale podobno cos teraz jest i M jedzie w czwartek sie dowiedziec, jest juz umowiony na rozmowe w agencji i zobaczymy, mam nadzieje ze wypali to za 2 tyg sie wynosimy :-)

Ostatnia edycja:
kwiateczek w Polsce jestem na Śląsku. dlaczego pytasz?

sara ja jestem alergikiem (katar sienny) i nie mogłam nic brać, poza wapnem takim najzwyklejszym, tzn. bez żadnych dodatkowych witamin itp. (pytałam w dwóch aptekach w Polsce).

witam porannie.
wspolczuje wszystkim alergitom. ja na szczescie nei ma zadnych dolegliwosci tego typu. tylko moj najmlodszy ma skaze bialkowa. pozatym wszyscy zdrowi.

mialam cos dopisac i zapomnialam. moze pozniej mi sie przypomni.:-)

reklama
kwiateczek w Polsce jestem na Śląsku. dlaczego pytasz?
.

Tak tylko,zastanawialam sie czy daleko mieszkasz ode mnie bo ja kolo Czestochowy tzn 60km mam:tak:Szkoda ze tak na krotko jedziemy i jeszcze to wesele bo moglybysmy sie spotkac:tak:a gdzie na Slasku??

u mnie pogoda do niczego,zimno:baffled:ja dzis do pracki,ostatni raz przed urlopem:-)glowa mi peka:no:pogoda sie zmienia i chyba dlatego:baffled:

Do góry