reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek- jak bylismy w skegnes dojezdzajac nad morze to widzielismy takie pole na ktorym jest pelno domkow cos ala przyczepa campingowa chodzi mi ile mniej wiecej to kosztuje jesli znasz ceny napisz z gory dziekuje

aaaa chodzi o karawany:tak:zalezy jakie kochana.mniej wypasione czy bardziej:tak:moj znajomy tera w takiej mieszka i chyba 70 f na tydz placi ale jesli ktos przyjezdza na urlop to chyba sie placi od osoby:sorry2:nie wiem ile wtedy:no:jesli chcesz poszukam linka ze strona jakiegos pola i ci przesle:tak::tak::tak:

Gosia mozesz wkleic zdjecie tych pudelek prozniowych??zastanawiam sie jakie to:sorry2::confused:

Nie moglam spac dzis cala noc:no:nie wiem czemu do tego jeszcze @@@ boshhh i dzis do pracy:baffled:ale mi sie nie chce.pogoda fajna ale juz nie atkie cieplo,zaraz idziemy do sklepu:tak:Jeszcze tydz i my tez jedziemy do Pl
syla a gdzie ty jestes w Pl???:-)

reklama
Witam po długiej nieobecnosci.szczególnie nowe mamy,których jeszcze nie mialam okazji poznać.Troszke mnie nie było ale nie miałam neta przez 3 tyg.Zbieram sie od piątku do pisania alejakoś sie nie moge wdrążyć po takiej przerwie,a do tego tyle nowych mam..U nas nawet jakoś leci.Kolin dostał raport ze szkoy za te pierwsze pół roku no i nawet jestem zadowolona.Panie bardzo go pochwalily ,że świetnie idzie mu z matematyki.Ładnie liczy,dodaje i odejmuje.Z angielskim tez robi postepy i bardzo duzo rozumie,tylko z pisaniem ma problemy bo brzydko pisze.No ale maly jest jeszcze moze reka mu się wyrobi i bedzie starannie pisał.
Wszystkim nie odpisze bo nie dam rady.
Kik gratuluje tobie i siostrze. Pierwszy raz zostalaś ciocią, bo ja to juz stara ciocia.
Mojej siostry córki to już nastolatki, a mojego męza to juz kurcze mlode kobiety po 20.Własnie sie dowiedzielismy w weekend że jedna jest w ciazy.:-)
Pinka dzieki ze zauwazyłas, e sie nie odzywam.U ciebie widze nerwówka przed weselem.ja to do ostatniego dnia byłam zestresowana.Ale to juz tyle lat minęło....:-D
Syla udanego urlopu,szczególnie ładnej pogody.
Gosia ale twoja księzniczka duzo mowi moj mały to nic nie chce mowic.Nawet nie powtórzy za mną.Mam nadzieje ze po drugich urodzinach zacznie mowić.
ok lece narka

Dzien dobry wszystkim mamom, chociaz dla mnie to chyba sie za dobrze nie zaczal...
Wczorajsza wizyta tesciow zakonczyla sie o 2 nad ranem, a mala urzadzila pobudke o 4... I byla to wina tatusia, ktory kaszlem i chrapaniem ja obudzil... Wiem, ze to nie jego wina, ale nie moglam sie powstrzymac i wybuchnelam... :angry::angry::angry: Dzieki Bogu jest troche lepiej... Przespalysmy sie jeszcze dwie godzinki i wstalysmy w lepszym humorze (no moze ja, bo mala byla w calkiem dobrym-o 4 rano nie chciala nic innego robic tylko sie smiac...) Moj tylko przez telefon zapytal, czy juz mi przeszlo... Czasami naprawde mam ochote powiedziec mu, zeby sie przeniosl do innego pokoju ze spaniem, ale z drugiej strony naprawde tego nie chce...
Aneczka sprobuj wspolnej kapieli, nam naprawde pomogla... I troche mnie zdziwilo, ze Twoja mala, po zjedzeniu calego sloiczka, chce butelke po godzinie, moja to wytrzyma przynajmniej 2...

kik- moze i normalne ze zywnosc "sie poci" tylko co to za proznia...i z tego wynika ze moja mama rano i wieczorem musialaby wyjmowac wszystko wycierac i odsysac...:dry:

kwiateczek - FORMASTER S.A. - tu sa te pojemniki prozniowe

Cześć Kobitki
Długo mnie nie było bo cały czas choruję. W środę idę już do lekarza i może wreszcie coś poradzi. Mam pytanie. Czy któraś z Was miała alergię w ciąży? Jak tu się alergię leczy? Ja mam alergię od urodzenia ale w ciąży z Kubą całkowicie się zatrzymała aż do tej ciąży. Mysłała, że to zwykłe przeziębienie po basenie ale jednak nie. Już było dobrze kilka razy dopóki nie wyszłam z domu. I chora od nowa, a przecież nie mogę być ciągle chora i ciągle brać paracetamolu. Poza tym głowa mnie boli i katar mam taki ,że czasami aż mi cieknie z nosa. Może sie orientujecie czy są leki przeciwalergiczne , które można stosować w ciąży?

Witam Mamusie!
Jak weekendzik minol?
Ja na weekendzie sprzedalam Brianka lozeczko i wozek.Lozeczko sprzedcalam poniewaz urzadzam pokoik malemu i mebelki mam z Mamuta z ikei i takie tez chciala lozeczko:-)wiec juz zakupilam.
Wozek sprzedalam,bo dostalam spaceroweczke mniejsza od mojej mamuski:blink:tak wiec pozbylam sie tamtych rzeczy.Za mala cene ,ale moglam maluskiemu kupic wkoncu to lozeczko do kompletu.
Po za tym Brianek jest przezieniony ma taki katar ,ze szok:szok:
Dzis ledwo zyje ,bo wstawalam do malego cala noc co 10 minut!masakra...
Nie ma kaszlu ani goraczki ,ma ciepla glowe ale chyba od ciaglego pociagnaia nosem:baffled:
Troche sie martwie jest taki dzis spokojny ciagle sie tuli jeju niech to przeziebienie znika!:-(

Maggusia jak Kubą był chory to tak samo miałam jak Ty. Wstawanie w nocy a w dzień nie ten sam chłopiec, tylko by leżał pod kocykiem lub się przytulał. Mam sprawdzony sposób na takie przeziębienia. Maść majerankowa pod nosek i dwa razy dziennie 5 ml nurofenu dla dzieci, takiego w płynie. Przez kilka dni to stosuję i pomaga a najważniejsze, że nie przechodzi w coś gorszego. Polecam.

Gosia dzieki:tak:widze ze fajne te pojemniki:tak:
Magusia ja mysle jak Sara troche nurofenu przez kilka dni,masc albo kropelki Otrivin Child(niby sa od 3lat ale ja uzywalam od dawna jak Kondzio potrzebuje)mam na mysli taki gorszy katar,te krople bardzo pomagaja:tak:dwa razy po kropelce do dziurek i po kilku dniach przechodzi:tak:

Izka witaj spowrotem:-)

ja niedlugo do pracki wiec bede jutro papa

witam.
angielski zaliczony, miasto zaliczone. deszcz co chwile pada zaraz do szkoly po dzieciarnie.
kupilam druga bugy do pary i ciekawe jak beda sie zachowywac, bo ta moja to z rok byla sama., jeszcze do krolikow musze zajrzec.

reklama
hej:)
my dzis po szczepieniu na razie mlody spokojny, jak wyszlismy z przychodni to od razu sie uspokoil i usnal w wozku:-p a jak mu pielegniarka wkula igle to pisk straszny byl az mnie sie plakac zachcialo i nie moglam patrzec jak ona mu to wbija:sorry2: poki co wszystko w porzadku:happy2:
prawdopodobnie za dwa tyg sie wyprowadzamy z Londynu do Carlisle pod szkocja:tak:ja sie bardzo ciesze, juz tam kiedys mieszkalismy i to bardzo sympatyczne niewielkie miasteczko no i przede wszystkim tanie w koncu bedziemy mogli wynajac mieszkanko tylko dla siebie:-)tylko M musi najpierw pojechac i ustalic wszystko z praca i obejrzec chatke:tak: pozniej po nas wraca i jedziemy tam:tak: pociagiem to jest 3,5 godz wiec jeszcze nie tak starsznie.
wczoraj bylismy na sesji zdjeciowej:-) taka promocyjna zdjecie w stylu lat 30-40 i wymiarach 10"-13" kosztuje nas 15 funtow wiec spoko to tego byly inne pozy i jak bedziemy chcieli to mozemy doplacic i dodatkowe zdjecia wywolaja:tak: odbior zdjec 25 lipca nie moge sie doczekac:-)

Do góry