reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja mojej malej tez juz sloiczki daje i zadowolona jest, a mleko to Cow&Gate , bo to samo dawalam Oliverkowi i problemow z nim nie mialam zadnych:tak::tak:

reklama
kik probowalam z piciem, wody nie chciala, soczek "pochlonela" i dalej plakala, noszenie tez nie zawsze pomagalo, dopiero uspokajala sie przy butelce... Odkad zaczelam kaszkami "dokarmiac" problem minal... Ja wiem, ze niektore dzieci doczekaja do 6ciu miesiecy, ale moja byla duza jak sie urodzila, juz jej trzeci zab wychodzi wiec wydaje mi sie, ze po prostu chciala wiecej... A moze byc tez, ze przez te zeby, bo czesto butelke traktowala jak gryzaczek...

dziękuję wam bardzo za 'dobre rady' :tak:
kupiłam już SMA white i jak mała się przebudzi to jej podam :-)
dam wam znać czy coś się zmieniło :tak:
miłego wieczorku życzę ;-)

mała je różnie-jadła 90ml co 3godz a od 2 dni jadłaby tyle samo co godzine nawet :baffled: ale staram się ją przetrzymywać dłużej i też nie zawsze się to udaje bo to mały nerwusek...
hv była w tym tyg właśnie i nie mówiłam jej nic bo mała jeszcze wtedy ładnie jadła.
też myślałam nad zmaną mleka na aptamil dla głodnych dzieciaczków bo moja mała tez ulewa mocno i może inne mleko by lepiej przyjęła...nie wiem co mam zrobić bo zmieniać też nie można za często :baffled: .a z tą hv jak rozmawiałam to tylko ciśnienie mi podnosiła bo jak coś jej mówiłam (np.o ulewaniu czy czymkolwiek)to odpowiadała 'TO NORMALNE' :angry: tak ze wszystkim i odechciało mi sie już z nimi tutaj konsultować :no:
mam nadzieję,że wy doświadczone mamusie mi doradzicie :-) i z góry dziękuję ;-)

Ja uwazam ze takiemu malemu dziecku nie powinno sie dawac wody czy czegos innego do picia:confused:mleko jest na zadanie(jakie nie wybierzesz jesli dziecku nic nie jest to ok) co 2-3 godz to normalne jedzenie.u nas bylo co godz lub 1.5 godz na sztucznym juz mleku:tak:niektore dzieci potrzebuja czesciej zwlaszcze ze jest cieplo:tak::tak::tak:moze miec wysypana buzie krostakami -nie przejmuj sie tym jesli jest tylko na twarzy.my tak mielismy przez 8-10 tyg od poczatku karmienia na sztucznym mleku:tak:co do ulewania to rzeczywiscie normalnie u nas minelo chyba po 3-4 mies:sorry2:wszystko wiecznie bylo ulane.staraj sie przy karmieniu dziecko trzymac zawsze lekko podniesone do gory i pilnuj by sie odbijalo po jedzeniu.Zawsze bedzie i tak sie jednak troche ulewac mimo to ze wszystko dopilnujesz:sorry2:mojej kolezanki synek tez tak mial:tak:po jedzeniu ok 20 min trzymaj jeszcze lekko do gory lub kup te lezanki-krzesla---boshhh zapomnbialam jak sie to nazywa:baffled:takie z regulowanym oparciem bedziesz mogla zawsze troche podniesz do gory:tak::tak:jak cos to pytaj;-)
dziękuję wam bardzo za 'dobre rady' :tak:
kupiłam już SMA white i jak mała się przebudzi to jej podam :-)
dam wam znać czy coś się zmieniło :tak:
miłego wieczorku życzę ;-)
pewnie pytaj postaramy sie pomoc.Kazde mleko jest dobre jesli dziecko nie placze tzn ze jest ok:tak:moze byc cos na poczatku,to po zmianie mleka:tak:sama zobaczysz;-)

oki ale sie rozpisalam.Ja dzis w pracy w dzien a tu takie slonce bylo:baffled:oki ide sie wykapac:sorry2:

igla moj maly tez jakby tylko mogl to jadlby co godzinke lub dwie:tak: naszczescie powoli mu mija ale ja wychodze zalozenia ze widocznie potrzeba mu wiecej pokarmu niz innym dzieciom, moj w ogole to chyba ma w genach ze bedzie duuuzy bo ja i maz wysocy jestesmy i widac po nim bo juz naprawde dlugi sie zrobil:-) wiec nie przejmuj sie i dawaj na zadanie mleczko:tak: moze to minie po jednym lub dwoch dniach bo malutkie dzieci tak maja ze co kilka tygodni domagaja sie wiecej jedzenia niz zwykle:-):tak: i ja takze jestem przeciwniczka podawania wody jesli juz to jakas herbatke koperkowa lub rumiankowa:tak: mnie tez lekarze i polozne co sie nie zapytalam to mowili "normalne" wiec nie jestes sama:sorry2: najlepiej to posluchac swojej intuicji jezeli wyczuwasz ze cos naprawde jest nie tak to moze wizyta u polskiego lekarza pomoze:tak:

w koncu chyba Kondzio zaczal przesypiac prawie cala noc:-) przynamniej tak jest od tygodnia:tak:spi po 7-8 godzin wiec ja jestem happy. Tyklo teraz musialam zaczac go kapac w duzej wannie bo z malej juz wyrosl i cos mu nie odpowiada, jak zaczynam mu myc glowke to placz i krzyk tak samo po kapieli jak smaruje go oliwka:zawstydzona/y: mam wrazenie ze on sie chyba tej wanny boi, troche za duza dla niego....:zawstydzona/y: bede musiala cos wymyslec. Teraz lezy w swoim lozeczu i zamiast spac to gada z rybkami z karuzeli:sorry2:

Ja mojej malej tez juz sloiczki daje i zadowolona jest, a mleko to Cow&Gate , bo to samo dawalam Oliverkowi i problemow z nim nie mialam zadnych:tak::tak:
Moj synek tez cow&gate wcina:tak:daje mu tez sloiczki ale jak narazie pol sloiczka bo to dopiero poczatki:-)
aneczka zastapilas juz jedno karmienie sloiczkiem,bo moj mlody zje pol sloiczka a pol godz. pozniej potrafi wypic 180 ml mleczka:confused::-)

Ja daje pol sloiczka a zazwyczaj 2-3 godz po podaje znowu butelke... Rytm dnia mamy ustalony... Wstajemy-butelka, potem kaszka na "drugie sniadanko", mleko co 2-3 godz do ok 17tej, wtedy obiadek i ostatnia butelka o 20tej- przed spaniem...
Ada ja czasami biore mala ze soba do wanny... Od poczatku mielismy wielki problem, bo mala nienawidzila kapieli, wiec zaczelam brac ze soba, zeby sie przyzwyczaila... Teraz uwielbia sie chlapac, woda leci na wszysykie strony, chociaz tak jak piszesz do tej pory jest wrzask, jak sie glowe myje... Ale ja w dalszym ciagu lubie mala czasami zabrac ze soba... Pogadamy sobie, pochlapiemy sie razem, i obie jestesmy zadowolone... ;-):tak::-D

Kochane ja z waznym zapytaniem.....

czy ktoras z was korzysta z pojemnikow prozniowych z taka pompka ???? Moja mamcia sobie kupila i cokolwiek wlozy , za kilka godzin jest pokryte rosa, scianki w srdku sa mokre, a w dziale reklamacji mowia jej ze to jest normalne !

reklama
witam niedzielnie.

mala , rzeczywiscie to normalne, bonie ma odplywu powietrza z takiego pojemnika.
nie wolno tam wsadzac rzeczy cieplych, goracych itp.
a dostala instrukcje obslugi do tego?
''
Instrukcja obsługi

• Załóż pokrywę na pojemnik, upewnij się czy równomiernie przylega i zamknij uchwyty. Załóż pompkę na zawór umieszczony na środku pojemnika i pompu przesuwając ruchomą częścią (góra-dół), aż do wyczucia wyraźnego oporu.
  • W celu otwarcia pojemnika naciśnij przycisk zaworu a następnie odblokuj uchwyty. W pokrywach wyposażonych w datownik możesz ustawić datę umieszczenia produktów w pojemniku.
Zalecenia

• Upewnij się czy produkty i pojemnik mają zbliżoną temperaturę, co zapobiega kondensacji pary.
  • Nie podgrzewaj w kuchni mikrofalowej produktów o dużej zawartości cukru, tłuszczu lub nadmiernie wysuszonych ponieważ temperatura może wzrosnąć powyżej +130°C.
  • Pozwól ostygnąć gorącej żywności przed umieszczeniem jej w lodówce.
  • Zaleca się od czasu do czasu odnowienie próżni przy produktach sypkich.
  • Nie stawiać pojemników na gorących powierzchniach i otwartym ogniu.
Konserwacja

• Przy myciu nie używać agresywnych środków chemicznych , “druciaków”, ostrych szczotek i itp. co zapobiegnie zarysowaniu powierzchni i uszkodzeniom części wykonanych z silikonu.
  • Gdy zauważą Państwo że, pojemnik nie chce się zassać lub rozszczelnienia się po bardzo krótkim czasie należy wyciągnąć silikonową uszczelkę spod pokrywy oraz zawór w pokrywie i umyć pod letnią wodą. Następnie założyć części na ich miejsce i sprawdzić poprawność działania pojemnika. Szczególnie sypkie produkty dostają się często pod uszczelkę powodując powstanie mikroszczelin i natychmiastowe lub powolne rozszczelnienie pojemnika.
  • W przypadku uszkodzenia silikonowych części lub gdy nie pomoże ich mycie prosimy o zgłoszenie się do importera lub Państwa sprzedawcy.''

Do góry