reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek: co znaczy zbanowana:zawstydzona/y::sorry2:boshhhh to co tam sie dzialo na live:confused:
kwiateczek, zbanowana, tzn blokuja ci dostep do forum i nie mozesz sie zalogowac i bywa, ze nie mozesz sie zalogowac pod zadnym innym nickiem.
drugiej czesci pytania nie kumam :-D:-D:-D a moze cos mnie ominelo i nie wiem :-D:-D:-D

reklama
Kik a jak mozna blokowac watek otwarty:baffled:myslalam ze na zamkniety mozna sie nie dostac ale tak:no: druga czesc to chodzilo mi ze co sie dzialo na zywca na watku gdzie kazdy pisal i to czytal ale jak widze nie kazdy:no:co to za watek,wejde zobaczyc;-)

ide ogladac Anioly i Demony-caly tydz sie zbieram wiec moze dzis.milego wieczorku:tak:;-)jutro rano do pracki wiec zajze wieczorem;-)

no my tez bylismy w skegnes 2 tygodnie temu bylo super tylko pogoda taka sobie byla ale i tak wypadzik sie udala orientujecie sie moze ile wypozyczenie na tym miejscu domku kosztuje by przenocowac

Witam wszystkie mamy,ktore zyja w angli mam pyatanie. Jakie mleko modyfikowane (oczywiscie wyprodukowane w UK )waszym zdaniem jest(było)najlepsze dla Waszej pociechy??? :confused:
moja malutka ma dopiero 2tyg i karmię ją SMA GOLD,ale jest po nim głodna i myśle o zmianie mleczka na SMA dla głodomorków tylko nie wiem czy mogę tak zmienic odrazu i bez konsultacji z położną... :baffled: :confused:
pozdrawiam ;-)

Igla witaj.ja swojego synka karmie Aptamil.kiedy zaczynal jesc mleczko jadl co pol godz wiec mu samaz mienielam na extra hungry:tak:potem HV powiedziala ze powinnam sie skonsultowac z nimi ale nic powiedziala ze dobrze.ile mala je i co ile????kiedy przyjdzie Hv do Ciebie???zawsze do nich mozesz zadzwonic i sie zapytrac co robic:tak::tak:

Shilla ale co masz na mysli dom w skegness??raczej hotel bys musiala.wejdz na stroe Skegness i poszukaj ale jak chodze i widze to tak 20-30 f za dobe zycza.

uciekam bo do pracki zaraz.dozobaczenia wieczorkiem:tak:;-)

witam sobotnio.

mleko - moj pil wszystkie po kolei, a teraz pije cowe & gate. bo niestety normalnego nie moze.

kwiateczek, to bylo forum otwarte, normalnie kazdy mogl pisac i czytac. niestety z przyczyn prywatnych nie moglam juz tam dalej pisac , a ze z dizewczynami juz dlugo pisalysmy, na pw podalam im link do mojego forum prywatnego, ale ze nie mialam czasu , to podalam chyba 5 osobom. no i ktoras to wypaplala dla admina. bo normalnie ponoc admin nie zaglada w pw. nie dostalam zadnego ostrzezenia , nic i zbanowali. jednak domyslam sie kto i dlaczego to podal. no , ale tak bywa. jednak nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. bylo , minelo. troche szkoda, tyle czasu znajomosci.

jesli chodzi o wypawy nad morze, to my jezdzimy do walii, polnocno wschodniej. mamy tam ulubiona plaze,malo ludzikow, plaza wielka i piaszczysta. dziecigi maja miejsce zeby sie wyszalec.

ile mala je i co ile????kiedy przyjdzie Hv do Ciebie???zawsze do nich mozesz zadzwonic i sie zapytrac co robic:tak::tak:

mała je różnie-jadła 90ml co 3godz a od 2 dni jadłaby tyle samo co godzine nawet :baffled: ale staram się ją przetrzymywać dłużej i też nie zawsze się to udaje bo to mały nerwusek...
hv była w tym tyg właśnie i nie mówiłam jej nic bo mała jeszcze wtedy ładnie jadła.
też myślałam nad zmaną mleka na aptamil dla głodnych dzieciaczków bo moja mała tez ulewa mocno i może inne mleko by lepiej przyjęła...nie wiem co mam zrobić bo zmieniać też nie można za często :baffled: .a z tą hv jak rozmawiałam to tylko ciśnienie mi podnosiła bo jak coś jej mówiłam (np.o ulewaniu czy czymkolwiek)to odpowiadała 'TO NORMALNE' :angry: tak ze wszystkim i odechciało mi sie już z nimi tutaj konsultować :no:
mam nadzieję,że wy doświadczone mamusie mi doradzicie :-) i z góry dziękuję ;-)

igla. twoja hv ma racje. a zeby nie ulewala za duzo, musi jej sie zwyczajnie odbic. np daj jej plowe butli i wez na ramie zeby sie odbilo i pozniej reszte mleka. przypuszczam, ze twoja niunia raczej potrzebuje bliskosci , niz to,z e jest glodna. moj np jakby mogl, to wisialby non stop na cycu, to tylko z czystej przyjemnosci, a nie glodu. jesli karmisz ja co 3 godz, to jest wystarcajaca przerwa. nie wiem ile sypiesz tego mleka , moze daj lyzeczke wiecej, nic jej nei bedzie.

Ostatnia edycja:
Moja corcia tez jest na sma. Pierwsze pare tygodni byla na gold, ale dosyc szybko zmienilam go na white, bo jak piszesz mala szybko byla glodna... HV nie zawsze sluchaj, polowa z nich dzieci nie ma, a porad udzielaja... Mi powiedziala, zebym mala do 6ciu miesiecy tylko mlekiem zywila i nic innego nie dawala, ale jak moglam skoro dziecko mam duze, i co dwie godziny mala byla glodna... Na moment terazniejszy juz jemy kaszki i zaczelysmy z obiadkami ze sloiczkow... Co do zmiany mleka, to nie musisz konsultowac, ja zmienilam bez konsultacji, poinformowalam ja po fakcie i nic mi nie powiedziala...

reklama
jolkis, ja swojego tez trzymalam do 6 m-ca na mleku i nic mu nie dolegalo, wprowadzanie pokarmow tez poszlo latwo. i tak z kazdym dzieckiem. jesli wgi nie traci, to znaczy, ze to nie glod, a chec bycia z mama. dzieci sa cwane. jesli przy jedzeniu jest u ciebie na rekach, to moze to wykorzystywac:tak::-) a pozatym, moze jej sie chce pic miedzy posilkami, dawaj jej zwykla przegotowana wode i zobaczysz , odrazu bedzie lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry