reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc
Sluchajcie Wy macie telewizory, chyba wiekszosc (u nas brak, a w radio ciezko mi wyczaic) ale czy wiecie moze kiedy sie cieplej zrobi???????? Mowia cos, jakas wiosna idzie, albo choc samo ocieplenie? Przeciez ja wymiekam naych spacerach, a dzisi jako, ze slonca nawet nei bylo darowalam sobie. Zimno jak w psiarni i to wiatrzysko poprostu mnie do szewskiej pasji doprowadza ::)

Lwica sliczny synus, rosnie chlopczyk pieknie i ja tez widze w nim mamusie :laugh:

Izusia dziekujemy z Alusiem za mile slowka.

Z tym biustem, to niestety jest tak, ze troche sie zmienic musi, a jak bardzo to chyba zalezy od wielkosci i predyspozycji, no i czy sie o niego dba tez. Pozyjemy zobaczymy. Ja do "malobiustnych" nie naleze, jako, ze karmie ma to swoje plusy i minusy.

reklama
Martuska- ominelam Twoje zdjecie z Alusiem :-) Wygladacie bardzo ladnie razem. Twoj synek wyglada na takiego grzeczniutkiego chlopca :-)

lwica- nie wierze, ze to Twoj skarb na zdjeciu. Przeciez Ty niedawno urodzilas, a pokazujesz nam duzego chlopaka. Jakas sciema :-) Oj ten czas naprawde leci, ani sie obejrzymy, a wszystkie nasze pociechy wyrosna, a my nadal na tym forum bedziemy gadac tylko juz jako stare babuszki- bedziemy wtedy juz o wnukach pisac HAHAHA ;-) Olivierek jest przystojny. A nad kupnem fotelika, ktory ma tez sie zastanawialismy, ale stwierdzilismy, ze chyba draznilaby nas ta melodyjka jakby caly czas kopal nozkami w te stopki :-)

Ale mnie mama zaskoczyla!
zaskoczenie.jpg

Umiem juz sam trzymac grzechotke!
grzechotka.jpg

Tak sie usmiecham...
usmiech.jpg

U mamy na rekach jest najlepiej
mama.jpg

Anya dzieki za kmplemety. Alus moze i na grzecznego wyglada, ale jest chlopak z charakterkiem ;) Wlasnie go wykapalam, nakarmilam i spi.

Natomiast Wy z Joshem wygladcie wspaniale!! Widac, ze mamusia z Ciebie przeszczesliwa, Josh slicznie sie usmiecha i rosnie naprawde szubko.

Masz racje piszac, ze czas leci. Mnie te tygodnei leca jak oszalale mimo, ze w domu jestem.
Co dopracy, to ja sie wybieram na jesien dopiero, wtedy Alek do zlobka pojdzie. Napewno bedzie mi bardzo ciezko sie z nim rozstac, no ale nie ma wyjscia ::)

Hej dzuiewczyny!!!!
Dawno nie pisalam juz! Juz dzis tu bylam , napisalam big posta, normalnie na pol strony moze, a tu plas i page has expired. Oj ale to wkurzajace jest!
No nic, ppomimo ze nie odpisuje, to jestem na biezaco i czytam wszystkie posty!
Dzieciaczki wasze sa sliczne!!!!!Poprosze o duzo duzo zdjec!!az milo popatrzec!!!!Jej Lwica, Twoj synek juz jaki duzy!Juz nie wspomne o twoim synku, Anya!On na kazdej dawce zdjec jest inny, fakt ze widac ze to ten sam chlowpczyk, ale mimo wszystko zmienia sie i zmienia!Super dzieciaczki!

Dziewczyny!Jakie lezaczki polecacie?My sie zastanawiamy nad chicco, ale widzielismy tylko w jednym bootsie w blue water i to nie mieli na stocku ::) i nawet nie wiedza kiedy beda mieli, a wiec moze wy cos polecicie?czy te, z ktorych kozystacie sa dobre?

My juz tak w sumie prawie jestesmy gotowi na przybycie naszej Fazilki. W weekend robilismy zakupy i praktycznie wszystko mamy co najwazniejsze. Jak na razie duze sprzatanie w mieszkaniu mamy. Tak wiec praca wre.
Przedwczoraj odebralismy wozek(wlasnie ten sam, ktory lwaca ma)i mam nadzieje, ze w przyszlosci sie sprawdzi, bo w sumie do najtanszych nie nalezal, ale slyszalam same dobre opinie. Lwico a ty nadal zadowolona jestes z niego??czy wypatrzylas jakies wady, a moze zalety dodatkowe?

Juz spakowalam prawie torbe, jeszcze pare pierdulek zostalo dorzucic i jestem gotowa. Wypralam ciuszki , wyprasowalam, jeszcze tylko pieluchy musze wyprasowac i to wszystko!

Czekam z utesknieniem srody i pt, bo ide do lekarza i na scan, a takze 8kwietnia bo mama przyjezdza. Jakos tak czas sie dluzy ostatnio! ::) a potem pewnie, jak juz mala bedzie z nami, bedzie tak uciekal ze bede chciala go zatrzymac:):):):)

Dobrze!ide juz sobie. mam nadzieje, ze strona nie wygasnie :p

Pozdrawiam!!!!!!

Hej!
to jeszcze raz ja:):):)
Przesylam link do petycji, ktory jest na londynku. Wczesniej byl tu link do gonca i byla to petycja skierowana do ministerstwa finansow???jak mi sie zdaje. Juz ja wyslalam(trzeba bylo ja sciagnac , wydrukowac i wyslac), natomiast ta jest do premiera RP. i nalezy sie tylko zalogowac, lub zarejestrowac, jesli ktos keszcze nie jest zarejestrowany. Fajnie by bylo zeby wszyscy sie podpisywali!bo w sumie kto ma zadbac o to?wlasnie ci, ktorych to dotyczy:)
http://londynek.net/petycja/

pozdrawiam:):):)

Cicho tu w weekend ale to nie dziwne bo kazda z nas chce pobyc z rodzinka.Ja tez tylko na momencik tu zajrzalam:)
Tamarunia-mam nadzieje ze wizyta u lekarza przebiegnie ok i wszystkiego dokladnie sie dowiesz co do porodu.Niestety zawsze tak jest ze te ostatnie tygodnie i dni bardzo sie dluzej tym bardziej ze nie mozemy ssie doczekac naszych maluszkow!Fajnie ze juz wszystko gotowe i torba spakowana.Ja tez juz bym chciala byc na tym etapie a tu jeszcze ponad dwa miesiace.Te przygotowania do przyjecia dzidzi sa cudowne, prawda?!:):):)
Anya-Josh jest uroczy i wydaje mi sie ze jest podobny do ciebie:)A razem wygladacie slicznie.
Pozdrawiam wszystkie mamy i brzuchatki:)

czesc dziewczynki!!!
mam nadzieje ze zdrowko dopisuje zarowno Wam jak i waszym Pociechom..

Martuska.. fajoskie zdjecie, super razem wygladacie..
zreszta to samo dotyczy Anyi i Josha i Tygryska Lwicy... i... mam nadzieje, ze o nikim nie zapomnialam  ::)

Martuska.. jesli chodzi o pogode to polecam stornke www.weather.com ale nie widze tam nic pocieszajacego, choc dzis na spacerze znalazlam to... [zdjecie chyba bedzie na koncu wiadomosci??]

Baasiu.. eee.. to strasznie malo Ci zostalo do zrzucenia, a jesli wszyscy mowia, ze teraz wygladasz rewelacyjnie to ja bym juz nic z tym nie robila  :laugh: :laugh: :laugh:... jesli chodzi o polskich lekarzy.. to jak zwykle bede upierdliwa  ::) :p :laugh: i powiem, ze to bardzo dobrze ze Cie ostrzegli przed ewentualnym, mozliwym uszkodzeniem sluchu... to byl sygnal zebys zwrocila na to szczegolna uwage...
a jesli chodzi o "cycki"  ::).. no coz kazdy orgamizm reaguje bardzo indywidualnie, ale przewaznie niestety po zaprzestaniu karmienia maleja :(..

Maxin.. powtorze sie po Martuscie .. ale jestes niesamowita z tym pamietaniem o wszystkich!!!.. w tym takze o mnie  :o ;D..
i dziekowac za zainteresownie.. Mlody rosnie jak na drozdzach, starzeje sie i chwilami za nim nie nadazam.. czasami jest stasznie niznosny, czasami slodki jak miod.. pewnie jak kazdey dzieciaczek ::) :laugh: :laugh: .. fotki wstawie w drugim poscie..

Ciezarowki.. trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o swoje brzuszki...

pozdrowionka dla reszty Dziewczynek

buziaki

Aro
jesli chodzi o lozeczko... oczywiscie najlepiej byloby gdyby malenstwo spalo razem z Wami, ale jesli jest to niemozliwe to chyba lepiej abys zorganizowala to tak jak Maxin.. tj malenstwo spi w drugim pokoju, a Wy razem [oczywiscie zalezy to od mezczyzny, nie generalizuje, ale podobno bardzo czesto czuja sie odrzuceni itd itd.. nie bede tu sie rozwodzic..] choc wiem ze to bedzie dla ciebie bardzo trudne :(

no nie wiem.. ale ja bym chyba tak zrobila...

reklama
Do góry