reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anya niby tylko 4 kg zostaly,ale najgorsze ze nadal brzuszek jest i chyba ciezko bedzie sie go pozbyc.

Martuska owszem maly juz sie usmiecha i oglada za mna jak wychadze,ale tez i uczy sie wykorzystywac placz.
Dzisiaj dobrze ze byla ladna pogoda to przynajmniej moglismy isc na spacerek.

Pozdrawiam i buzki przesylam.

reklama
No nareszcie napisalas Lwica ;D Tak wlasnie myslam,ze po chrzcinach,odwiedzinach nalezalo sie wam dobrze odetchnac ;) Ciesze sie,ze Oliwerek wspaniele sie rowija i tyle radosci wam przynosi,tatko musi byc bardzo dumny nie mowiac o mamie ;D Tak ze zdiecia wydaje mi sie ,ze bardzo jest do ciebie podobny,ale urosl i jest przesliczny.Ma taki sam lezaczek ja nasza.Swietnie szybko stracilas ciazowe kg.a z brzuszkiem to musisz byc cierpliwa,na pewno sie go pozbedziesz.Zostalo ci 4kg to niesamowite. Jak tylko bede miala dzien wolny dam znac i chetnie Was odwiedze,tylko prosze podaj mi swoj numer kom. przeslij prywatna wiadomoscia lub na meila: maxin@o2.pl
Anya po tobie nie widac,ze musisz cokolwiek zrzucac,wygladasz slicznie.A jak dlugo musialas czekac aby spowrotem zalozyc ciuchy z przed ciazy,bo ja to sie obawiam,ze taksz szybko to nie bedzie i na lato bede musiala kupic nowa kolekcjie ciuchow,bo przed ciaza bylam bardzo chuda nosilam 10,a teraz to sie boje ze nawet w 12 sie nie wybije,zreszta zobacze po....... ::)Slotko ogladac kazdy nowy kroczek w rozwoju maluszka,nie.........a dzieci to fakt szybko sie ucza jak na siebie zwracac uwage i zeby czasem ktos o nich nie zapominal nawet przez sekunde,to takie rozkoszne,oj juz nie moge sie docekac ;D
Baasia towj synek robi postepy,super,widze ze i ty wiecej niz rok niechcesz karmic,ale wydaje mi sie ze to bardzo dobrze,jak dziewczyny mowily najwazniejsze sa pierwsze miesiace.A chorubsko tej zimy wszystkich dopadlo,dobrze,ze juz lepiej,za tydzien WIOSNA ;D
Martuska tego tez sie boje,bo nie mam duzychh piersi i jak skoncze karmic i wroca do poprzedniego rozmiaru i beda zflaczale i nie ladne to sie zalamie,zawsze mialm kapleks na ich punkcie,oj co mozna zrobic aby byly jedrne po karmieniu i zachowaly swoj krztalt,przeciez skora sie naciagnie,bo sie powiekszyly i co sie z nimi potem stanie,oj,starch pomyslec........

A pogoda dzis wspaniala czulam wiosne,przyjemnie bylo pospacerowac.Pomagalam mi dzis dziewczyna ,ktora mnie zastapi,francuzka bardzo spokojna,mloda,jak ja niezagadalam to ona malo sie odzywala,a widzialam sie z nia juz drugi raz,wydaje mi sie ze bedzie dla nich troszke za spokojna,ale moze sie rozkreci,to w sumie jej pierwsza wizyta w Londynie.Byla bardzo pomocna,przynajmniej nie musialam pachac wozka,schylac sie itp.co duzo dalo i z parcy nie przyszlam tak umeczona.
Dzis moj tato mial przyleciec,ale okazlo sie,ze pomyslismy daty wylotu i dopiero jutro ma byc,hmmmmm.........gdzie ta moja glowa.......Fajnie ze przylatuje ;D Jutro mam kolejna wizyte z polozna,wzielam sobie wolne wiec rano moze zrobie ostanie zakupy dla Natalki:pieluchy,karuzela,mata do przewijania.
Ok uciekam pod prysznic ;D
Buziaki moje drogie kolezanki ;D

Basia to jest niezle,jak moj synek nadal bedzie tak ciagnal to moge byc w zagrozeniu.

Maxim dzieki za komplementy,z tego co piszesz to juz wyprawka prawie w calosci,teraz tylko czekac na przyjscie Natalki.Zobaczysz jaka to radosc a co do piersi to tez sie zastanawiam jakie beda po karmieniu,no ale coz sa plusy i minusy karmienia piersia,a dla mnie synek jest najwazniejszy tak wiec nie bede mu tego odbierala,juz w tej chwili niestety mam rozstepy na piersiach,za to na brzuchu na szczescie nie.

Musze konczyc bo Olivierek chyba czuje ze mnie nie ma przy nim i zaczyna krzyczec.

A co do spania maluszka to polecam koszyk,uwazam ze rewelacja moze przenosic do woli i nie zajmuje duzo miejsca.Pa

maxin- dziekuje Ci bardzo, ale do figurki sprzed ciazy brakuje duzo. Nie bede sie jednak zabijala na silowni, bo jakos nie sprawia mi to przyjemnosci. Ja ogolnie prowadze aktywny tryb zycia i jem zdrowo /z wyjatkiem tej wspanialej czekolady :-)/, wiec z pewnoscia zgubie to, co przybylo w czasie ciazy. A w ciuchy przedciazowe zaczelam sie wbijac po jakichs 4-ech tygodniach po porodzie, ale nie we wszystkie mialam odwage wejsc. W niektorych jeszcze dzis wygladam niekorzystnie, wiec leza i czekaja na szczuplejsza wersje Ani ;-) Jestem pewna, ze dasz sobie rade z gubieniem zbednych kilogramow. Zreszta ja naprawde nie skupiam sie nad tym az tak bardzo, na razie ciesze sie macierzynstwem. Na wszystko przyjdzie czas. Udanej wizyty taty, mam nadzieje, ze bedziecie sie dobrze bawic!

W sobote wybieramy sie na impreze zareczynowa znajomych i bedzie to pierwszy wypad nocny Josha z rodzicami. Zastanawialismy sie czy isc, ale ma byc duzo maluszkow i w tym 2 tygodniowy noworodek, wiec Josh nie bedzie sam :-) Mam nadzieje, ze spisze sie na piatke.

Dziewczyny, myslalyscie juz o tym kiedy i czy w ogole chcialybyscie wrocic do pracy? O rany, nie myslalam, ze to bedzie taka ciezka decyzja, bo z jednej strony chcialabym pracowac, a z drugiej strony nie wyobrazam sobie rozstac sie z malusiem :-(

Baasia dobre,ha,ha,ha ;D ;D ;D ;D
Lwica nie ma za co ;) No wiem,ze zdrowko malenstwa najwzniejsze i trzeba sie poswieci,jestem na to gotowa.Wybieram sie do poloznej,zobaczymy co tam ciekawego sie dowiem ::) Osatnio odtalm od farncuzki switeny ciazowy pas i powiem wam,ze pomaga na moje bole miednicy i kregoslupa,ale jak go sciagne wszystko wraca,a w nocy to juz tragedia wygrzebac sie z lozka,tak mnie w miednicy ciagnie jak niewiem,tylko jecze,oj coraz ciezej.......pocieszam sie ,ze tu czas szybko ucieka i niedlugo mala bedzie z nami ;D
Anya to fakt jak nie sprawia ci przyjemnosc wsilku na silowni nie ma co sie zmuszac,z czasem dasz rade wbic sie w ciuszki ktore na ciebie czekaja ;D Wiesz jak czasmi sciagacie z netu moze filmy,czy cos innego polecam sciagnac z serii :Carmen Electra - Aerobic Striptease,Hip-Hop albo Davina - my three 30min workouts ,Ministry Of Sound - Pump It Up Workout itp.Fanie prowadza,cwiczenia sa ok i pomagaja,mozna to robic w domku kiedy tylko masz na to czas i ochote,a dziennie na pewno 30mni. znajdzejsz aby przed tv poskakac.A seriia Carmen powiem ci,ze ma rowniez wiele ciekawych porad co do STRIPTISU ;D

Wlasnie w wiadomosciach podaja,ze kazde od dzis urodzone dziecko w szitalu zaoferowane bedzie badanie sluchu,uwazam to za dobra sprawe,bo czasmi czekac na takie badanie trzeba dlugo,chyba robia go dopiero po parunastu m-cy,a jak wczesniej jest wykryta wagda mozna dzialac odrazu i pomoc takiemu dziecku.

Ok uckiekam do szpitala ;D
Pozdrawiam ;D

maxin78 moj Nicolas mial robione badanie sluchu dobe po urodzeniu w szpitalu, nie wiem jakie doswiadczenia maja inne mamy? ale ja sama zapytalam o to badanie z powodow, ktore wczesniej opisywalam.

Josh mial badanie sluchu przy jednej z wizyt helath visitor- przyszla z przyrzadzikiem i wkladala mu sluchawki do uszu, a potem stwierdzila, ze wszystko jest OK. I to badanie mial robione okolo 3-ego tygodnia zycia.

reklama
Witajcie:)
U nas dzs dalszy ciag jesienno-zimowej ppogody, pada deszcz i snieg na zmiane.Ohydna pogoda brrrrrrrr.....Gdzie ta wiosna???
Ja mam sie dobrze, nie dzwonia ze szpitala to znaczy ze badania wyszly dobrze.
Maxin-jak sie masz?Szybka jestes, ze juz zakupki dla dzidzi masz juz zrobione:)My tez kupujemy po troszku ale jeszcze nam co nieco zostalo:)
Martuska-sliczna mama- sliczny synek:)
Lwica- Olivierek jest kochany i chyba rosnie jak na drozdzach?:)
A co do tych kilogramow to mnie na razie przybylo ok 12, ciekawe ile pokaze waga w maju?:)Ale tak sobie mysle, ze da sie zgubic te kilogramy jesli tylko zalezy nam na tym aby dobrze sie czuc w swojej skorze i wygladac jak przed ciaza i jesli tylko mamy w sobie troche wiary i determinacji to na pewno to sie uda,ale musimy tez dac sobie czas.Tak jak pisze Anya zdrowe odzywianie,wyeliminowanie w wiekszosci slodyczy no i gimnastyka oczywiscie.Choc wiadomo, ze opieka nad maluszkami to i tak niezla gimnastyka:).A co do piersi to ja mysle, ze wiadomo powiekszaja sie one i skora wiotczeje ale tez mozna o nie zadbac a na pewno nie beda brzydkie.Basen, chlodne prysznice, masaz i dobry krem to chyba dobre opcje dla naszych biustow.Ja juz narzekam bo nigdy nie narzekalam na moj biust, boje sie ze po porodzie bedzie za duzy i bedzie mi ciezko.Ale zobaczymy:)
Trzymajcie sie cieplo:):):):)

Do góry