reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam dziewczyny,kolejny dzien w ktorym czuje sie senna i znudzona.Moje zdrowko juz lepiej,choc katar pozostal,ale jak to mowia leczony lub nie 7 dni musi byc.A pogoda taka dziwaczna wszyscy na okolo narzekaj na sennosc,A JAK WY???Przesilenie wiosnne czy co???Ostatnio ogladam nalogowo filmy,niewiem czy mialyscie okazjie widziec: Domino,Revolver,Into The Blue i przepiekny Memoirs Of A Geisha.Na wysokie dzwieki dzidzi tak szaleje,wypycha raczki,nozki,a ostatnio lezac na boku,nagle dostalam takiego bolu w parwym boku,ze sam niewiedzielam co ze saoba zrobic,tak jak by coc mnie ciagla od srodka i tak pomyslam moze bobas pepowina sie gdzies owinol i dlatego tak dziwnie boli,hmmmmm.....a potem przez dwa dni mialam kucie pod pepkiem,tak jak by igielki,no coz rozne rzeczy sie dzieja w ciazy ::)
Izunia mam nadziej,ze ty juz lepiej,czy bylas u lekarza????Gratuluje zakupu wozka i na jaki sie zdecydowaliscie????
Anya a ty jak ze zdrowkiem juz lepiej.Ale historaia z tym golebiem,ja rowniez nie przepadam za ptakami i podobnie jak ty po filmie hiczkoka wole czymac sie od nich z daleka tym bardziej teraz gdzie panuje ta przekleta ptasia grypa,juz do Polski zawitalam,w trzech miejscach ::)
Ara coraz bilizej porodu,co???I jak nastroje???Co do lozeczka,wiesz ja tez chcilam miec malestwo przy sobie,ale niestety mieszkanko i rozmiary pokoju nie pozwalaj na to aby zmiescic lozko,lozeczko,szafe w jedym miejscu,wiec bedzie spala w obecnej naszej sypilani,a my zaraz obok na pewno bede ja slyszec i czesto kontrolowac wiec za bardzo sie tym nie przejmuje ;D
Coffee robisz niezle rozeznanie przed przyjazdem do UK ;) Ja wierna jestem tylko BB ;D ;D ;D zreszta nie mam czasu na czytanie innych forum,ciezko bylo by sie polapac,a tak mozna sie wglebic w jeden,a tu poznalasmy sie i jest milo.Ale dzieki za zaproszenie ;)

Moze z tych nudow ugotuje dzis gulasz,zajme sie czyms pozytecznym,hi,hi,hiMam nadziej, ze wam wekend minol przyjemnie!!!
Buziaki papa :)

reklama
maxin- ja juz duzo lepiej sie czuje, dziekuje. Podleczylam sie biorac Lemsip na grype i katar. Co do ''Into the blue'' to takze mi sie podobal, ja ogladalam ze wzgledu na Paula Walker, a moj chlopak ze wzgledu na Jessice Alba ;-)

Witajcie laseczki brzuchate i te nie ;)

Maxin moze ciato zrob 8) Mnie sie chce ciasta wlasnie, wogole mam ochote na slodki akcent ;D Mozew jeszcze cos upieke, ale do teko potrzeba mi meza do pomocy (ktoremu wlasnei sie zdrzemnelo) przy Alusiu, bo choc teraz siedzi grzecznie, gada do siebie i bawi sie uchwytem od misia, to jak zejde z nim do kuchni to z cala pewnoscia, nie bedzie taki grzeczny ::)
Maxin dzieki za propozycje filmowe, my mamy cos wypozyczyc na wieczor to juz wiem, ze cos z wymienionych ogladne ;)

Anyu, fajnie, ze czujesz sie co raz lepiej. Nie wiem czym to idzie. Ja odpukac od kiedy urodzilam chora nei bylam. Raz mialam tylko katar i teraz miesiac temu wyszlo mi zimno (opryszczka) po raz pierwszy od kiedy w ciaze zaszlam. tak sobei myslalam, ze organizm sam sie jakos broni, bowie, ze musze byc zdrowa, a jeszcze karmie na dokladke. Nie wiem czemu, ale mysle sobie czesto o tym, ze juz nie karmisz i jakos mi zal ::) Zupelnie nie wiem skad te mysli. Nawet mialam Cie namawiac, ale bylo juz chyba zapozno.

Buziaki w ta zrednio pogodna niedziele. Szaro, buro i ponuro, nooo moze nie az taak tragicznie

Aaaa Coffee, ja tez szczerze mowiac nie udzielam sie nigdzie tylko na bb, jeszcze w moich lipcowkach oprocz mam z uk. Tak bedac szczera to powiem, ze ledwie wyrabiam :p
Ale moze ciekawosc wezmie gore jak bede cierpiala na nadmiar czasu ;)

Anya to sie ciesze,ze juz lepiej ;)
Martuska milego ogladania,Wspomnienia Gjrzy bardzo nam sie podobal,POLECAM ;D A co do wypiekow to powiem szczerze,ze nie jestem za dobra w gotowaniu tak,wlasnie kacze gularz,ale ciats to nie moja specjalnosc choc chciala bym sie nauczyc ;D Musze poprubowac,ale na to trzeba miec czas i duzo checi,ktorych ostatnio mi brakuje ::)

witajcie moje drogie!!!

Martuska-dzięki za pocieszenie ja po prostu jestem panikarą straszną i to że pani doktor powiedziała że jest wszystko ok wcale mi nie wystarczyło a tak naprawdę to będę spokojna dopiero jutro o 10-tej jak zobaczę bicie serduszka mojej kruszynki, ale to że ty miałaś tak samo i nic się nie stało to mnie trochę uspokaja dziękuję ci bardzo

Anyu-cieszę się że czujesz się lepiej, ja też niedawno byłam chora i niebardzo to zniosłam ale jakoś się udało pij duuużo herbatki z cytrynką ;) ja chyba pochłonełam z 2kilo cytryn :laugh: życzę dużo zdrówka, a co do ptaków też ich nie lubię.

Maxin- pamiętam jak czytałam wątek z waszego pierwszego spotkania i zsjęcia nie było tam widać brzuszka ani trochę :) teraz sądząc po suwaczku musi być dużutki troszkę ci zazdroszczę to musi być niesamowite uczucie czuć maleństwo nawet jeśli trszkę jest niegrzeczne życzę ci dużo dobrego :)

izunia-mam nadzieję że u ciebie już wszystko dobrze i z brzuszkiem ok

ara-to już niedługo, jak się czujesz życzę dużo zdrówka i pozytywnych myśli

dziewczyny jestem na 45 stronie wądku i do końca jeszcz trochę mi zostało ale muszę przyznać że jesteście przesympatyczne i jakby było jeszcz jedno spotkanie to ja jestem zdecydowanie na tak,anya martuska gratuluję porodów byłyście świetne ;D

ja czekam tylko z nadzieją na jutro że zobaczę serduszko mojego skarba trzymajcie kciuki :)

pozdrawiam papatki

witam serdecznie!!!

wróciłam od lekarza i.... moje maleństwo jest sobie spokojniutkie serduszko bije nic się złego nie dzieje a mama panikuje dzidziuś jest 5.5 tygodniowy a nie 6.1 Pani doktor powiedziała że czasem się tak zdaża sprawdziła wszystko i jest ok

co do opieki od recepcjonistki po panie w gabinecie były przesympatyczne i bardzo miłe

pozdrawiam was serdecznie i jestem bardzo szczęśliwa że widziałam moją kruszynkę i jest ok acha i dostałam zdjęcie

Hej Dziewczynki!Dzieki za troske.
A jak tam minal wam weekend?U nas pogoda jesienno-zimowa,padal snieg, wialo, brrrrrrrrr....po prostu fatalna pogoda.I podobnie jak Maxin czujemy sie senni i znuzeni.To chyba pogoda i cisnienie tak dziala.Ja mam sie lepiej choc weekend zakonczylismy wczoraj niemila niespodzinka.Wczoraj popoludniu zlapal mnie taki bol ze nie moglam sie wyprostowac.Pojechalismy do szpitala, zrobili mi wszystkie mozliwe badania oraz ktg(cudownie bylo uslyszc jak miarowo bije serce naszej dzidzi), zbadal mnie gienkolog i okazalo sie ze te bole to miesnie a dlatego tak bola bo musialam gwaltownie wstac albo sie tak ruszyc ze je naciagnelam.Wiec byloby ok gdyby nie to ze od razu znalezli mi niewielka ale jednak ilosc cukru i bialka w moczu.Przestraszylismy sie bo od poczatku ciazy wszystko bylo ok, zero infekcji, a tu taka niespodzianka.Dostalam antybiotyk i jestem w domku.Ale jak beda moje wyniki i cos bedzie nie tak to bede musiala isc ddo szpitala(mam nadzieje ze nie oczywiscie).Poki co dzis czuje sie dobrze i mam nadzieje ze tak zostanie.
maja33-fajnie ze zobaczylas swoja fasolke, bedziesz teraz spokojniejsza.No iszczescie ze trafilas na mily personel.Oby tak dalej:)
Maxin, Anya-jak sie czujecie, mam nadzieje ze grypa zniknela.
Mamuski jak tam wasze pociechy?Czy na nie pogoda tez dziala nuzaco?
Pozdrawiam was wszystkie:):):)

reklama
Hello, ja gotuje zupe i wpadlam tu na chwile, Alek spi (dzieki Bogu :p)

Maja super, ze wszystko dobrze :) Oby tak dalej!
Izusia, ja w 8 miesiacu mialam infekcje drog moczowych i wyladowalam w szpitalu, bomialam goraczke 39 stopni. Podczas ciazy inf. dr. mocz. zdarzaja sie dosyc czesto i co gorsza moga przebiegac bezobjawowo z poczatku i dlatego badaja ten mocz czesto, tak, ze dobrze, ze wykryli Ci wczesniej. Antybiotyk pomoze napewno, a dziecku nie zaszkodzi, bo doberaja odpowiednie. :)

Maxin ogladalismy Into the blue i podobal nam sie. Gejszy niestety nie ma jeszcze w wyporzyczalni.

Do góry