reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc :-)

Ale i tak nie planowalam nigdzie wychodzic, bo musze sie pakowac i jutro wylatujemy do Polski :-)

ALE MACIE DOBRZE:sorry:

Ja to wam dziewczyny zazdroszcze, bo tez bysmy chcieli sie pobrac ale niestety po tym co nas ostatnio spotkalo pewnie jeszcze poczekac bedziey musieli z dwa lata:-(
Pod koniec zeszlego roku stracilismy biznes i mnostwo pieniedzy, ale jakos dalismy rade i wszystko zaczelo sie ukladac, urodzila sie nasza coreczka, przeprowadzilsimy sie do naszego wymarzonego domu i ogolnie wszystko bylo w porzadku. Jakies trzy tygodnie temu, dwa dni po zakupie dwoch, kochanych szczeniakow, ktos sie wlamal do naszego domu, zabrali sporo rzeczy, oczywiscie tych najcenniejszych, szczeniaki a co najgorsze jeden z samochodow ktory byl po prostu oczkiem w glowie mojego lubego. Mowie wam kiedy zeszlam rano na dol zrobic malej butelke to normalnie slabo mi sie zrobilo:szok: Policja przyjechala i okazalo sie ze samochod znalezli kilka przecznic od nas ale roztrzaskany, wlamywacze chyba nie zdawali sobie sprawy z mocy samochodu. CSI przyjechalo i po kilku minutach stwierdzili ze nic nie znajda bo wlamywacze mieli rekawiczki i z odciskow nici. Zeby zobaczyc samochod i ocenic jak bardzo jest uszkodzony musielismy czekac dwa dni bo to byla sobota, to samo ubezpieczyciel domu, ktory jak sie okazalo nie zaplaci ani pensa, bo nie mielismy okien zamknietych na klucz, a takie sa przepisy(wlamywacze weszli przez okno w conservatory).
W sumie to strasznie zamartwialismy sie o pieski, zrobilismy plakaty, dzwonilismy po wszytkich schroniskach, nawet bylismy w lokalnej gazecie i w ten sam dzien ktos zadzw do gazety ze widzial szczeniaki jakies 15 km od nas. Pojechalismy wiec w tamta okolice, rozwielismy plakaty i odwiedzlismy komisariat. Nie mielismy jednak wielkich nadziei, kiedy dzien pozniej zadzw policja ze beda robic nalot na dom gdzie podobno widziano szczeniaki identyczne do naszych. Okazalo sie ze to prawda i odzyskalismy je:tak:

Na dodatek moj brat ma sie zenic w przyszlym miesiacu i mielismy jechac do polski, a teraz po tym wszystkim to ja nawet nie wiem czy damy rade:-:)-:)-:)-:)-(
wspolczuje,ale moze dowiecie sie cos od ludzi ktorzy mieli psy,czy to oni lub kto im dal!!!:baffled:

Pinbka obraczki sliczne ja bym takie tez wybrala ale widzialam z malym brylantem czy tez cyrkonia to byla:tak:sliczne:tak:

suknie podobaja mi sie te z kwiatami ale najlepiej jak by byly bez kwiatw:sorry:no i ta pierwsza zielona ale tylko gora:tak::tak::tak:

dzisbylam z kolezanka ogladac suknie,ona bierze tutaj slub za 3 tyg a nic nie ma:no:ma rozmiar 18 i nic nie bylo na nia:baffled:ale ja przymiezylam jedna cos jak gosia pokazywala:tak:dosc szerokie ramiaczka,dekold na V i calkowicie prosta,bez kolka:tak::tak::tak:tylko tren miala,sliczna;-)chyba namowie G na slub dla tej sukienki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dchcialam teraz jak pojedzemy ustalic date ale nie ma za co zrobic tez:baffled:ale bylo fajnie;-);-);-)w poniedzialek jedzimy do Bostonu moze tam kupi a jak nie to ma kostium jakis wybrac:sorry:

reklama
Czesc:-)
Pinka- no bardzo ladnie obraczki wybraliscie, takie tradycyjne i gustowne.....:tak: Butki tez fajne bedziesz miala :tak: A te suknie to rewelacja, bardzo ladne! :tak::tak:
Kwiateczek- ta suknia tez bardzo ladna....:tak:
Aneczka- Oj to jakis straszny pech was spotkal....:-( Ale najwazniejsze ze Wam sie nic nie stalo, bo wiesz, dobra materialne to jedno, ale z tego co czytam to byliscie podczas tego zdarzenia w domu, wiec cale szczescie, ze was nikt nie zaatakowal i ze cali i zdrowi jestescie....No tylko te szczeniaczki....:-(
Mala- gorzatka- pracus od samego rana z Ciebie.....:tak:Odpocznij kochana.....:-)

jolkis- ale to nie jest moja sukienka slubna:no::no::no::no: tylko tak ja wkleiłam bo ja bym brala slub cywilny to wlasnie w takiej:tak::tak::tak::tak:
Kwiateczek- no mnie sie tez te z cekinami podobaja ale za duzo osób juz je ma a ja nie lubie tego co wszyscy miec:-D:-D:-D:-D:-D
Alex- niom kieci cudne hehheehh

ide siewykompa i zaraz wkleje zjecia mojej slubnej

no to moja kiecka superowa nie jest taka zwykla skromna;-);-);-) jak ja:-p:-p:-p tylko pognieciona bo we worku lezy przed slubem dam ja do odswierzenia i uprasowania

Załączniki

• 255555.jpg
    255555.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 40
  • 258888.jpg
    258888.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 34
  • SL373660.jpg
    SL373660.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 44
A ja juz myslalam, ze zaszalalas z sukienka... Twoja tez sliczna, tylko bardziej tradycyjna ;-):tak::-)!!! My wybieramy sie za 1.5 tygodnia na Cypr... Brat mojego sie hajta i tam, sobie wybrali miejsce slubu... Bedzie fajnie zobaczyc cos innego, nowego, bo moj to tez zawsze twierdzil, ze chcialby wziasc slub gdzies w ladnym miejscu, np na plazy (typowy anglik, ja to bym wolala tradycyjnie :tak:;-))... U nas slub koscielny to raczej odpada (partner jest niewierzacy) wiec dobrze by bylo zapamietac to w inny sposob... Aczkolwiek boje sie upalow i w srodku tego 4 miesieczne dziecko... Ale o slubie wiedzielismy od dwoch lat, dziecko przyszlo w miedzyczasie, i szkoda bylo zrezygnowac... Musze tylko z mala uwazac... Duzo cienia, kremu, plynow, bo choc w Anglii tez bywa pogodnie, to same wiecie, ze to nie to samo ;-):-D Pinka powodzenia ze slubem!!!!!

A ja juz myslalam, ze zaszalalas z sukienka... Twoja tez sliczna, tylko bardziej tradycyjna ;-):tak::-)!!! My wybieramy sie za 1.5 tygodnia na Cypr... Brat mojego sie hajta i tam, sobie wybrali miejsce slubu... Bedzie fajnie zobaczyc cos innego, nowego, bo moj to tez zawsze twierdzil, ze chcialby wziasc slub gdzies w ladnym miejscu, np na plazy (typowy anglik, ja to bym wolala tradycyjnie :tak:;-))... U nas slub koscielny to raczej odpada (partner jest niewierzacy) wiec dobrze by bylo zapamietac to w inny sposob... Aczkolwiek boje sie upalow i w srodku tego 4 miesieczne dziecko... Ale o slubie wiedzielismy od dwoch lat, dziecko przyszlo w miedzyczasie, i szkoda bylo zrezygnowac... Musze tylko z mala uwazac... Duzo cienia, kremu, plynow, bo choc w Anglii tez bywa pogodnie, to same wiecie, ze to nie to samo ;-):-D Pinka powodzenia ze slubem!!!!!

eeeeeeeeee no to super bedzie a ty juz jakas sukienke sobie kupilas na te okazje???????????? ale slub cywilny mozecie wziasc tak???

Pinka suknia sliczna,ja tez myslalam cos o takim fasonie tylko dol marszczony:tak:taka jest w sklepie na przecie:tak:piekna:-)
oki lece,cos mnie noga znowu pobolewa ze chodzic nie moge:no:tableta nie dziala:no:boshhh tylko nie znowu:baffled:

Pinka- butki subcio! PIEKNE ! Obraczki tez! U nas tylko biale zloto w chodzi w gre bo z takiego sobie wybralam pierscionek zareczynowy :tak:
Jesli chodzi o te suknie z allegro...bo nie moj gust :zawstydzona/y:Jeszcze niektory gorset bym mogla wybrac ale tak od pasa w dol, to jak dla mnie to porazka:zawstydzona/y: :zawstydzona/y:ale to kwestia gustu

kwiateczek- my poki co tez nie mamy za co zrobic :-D ale teraz gdy ma sie dziecko - a chcielibysmy miec jeszcze jedno- to chyba zawsze bedzie zbyt malo lub brak pieniedzy zeby sie ochajtac. Juz i tak odkladalismy to tyle lat i czuje ze jak bedzimy to dalej odkladac to juz bedziemy tyle lat razem ze juz nie bedziemy widziec sensu zeby sie pobierac. Juz sie zdecydowalismy. Stuka nam 12 lat razem i chyba juz wystarczy.... :-D

No i witam kilejne nowe mamy...forum nabiera biegu :tak:

A ja dzis po wielkim sprzatniu ... 2,5h ogrod robilam a potem cala chata od gory do dolu..porabana jestem. Teraz ledwo dysze.

reklama
Do góry