reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Ja sie tu polapac nie moge:szok::-)
Przepraszam ze nie kazdej odpisuje ,ale normalnie tu tyle jest postow,ze zakretu zlapac nie moge hihi.
WITAM TEZ NOWE MAMUSIE:-):-)

Kwiateczek ja nie umialam gotowac nauczylam sie tutaj w necie szukalam przepisow a teraz sa te pomysly na i mozna je kupic w kazdym polskim sklepie i fajne maja przepisy jakos teraz lubie gotowac :-)
a dla dzieciatek mozna zawsze troszke warzyw wieska i juz ;-)

Pinka nie wiem czy mi odpisalas pytalam czy macie juz date slubu ustalona i na kiedy masz juz jaka suknie?
ja szukam i kurde chyba jestem taka wybredna ze szok:eek:
chce miec taka dopasowana od gory i w biodrach z wystajaca noga z przodu lub z przodu krotsza z tylu dluzsza,.
Ogladam i normalnie sa sukienki ktore mi sie np od gory podobaja a od dolu nie albo od dolu podobaja a od gory nie.Jeszcze wyjdzie na to ,ze bede szyc :laugh2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
maggusia!!!!!! odpisalam odpisałam ale chyba nie doczytalas wiec napisze raz jeszcze tak sukienke juz mam łacznie z butami welonem itp............... a slub mamy 15 sierpnia w polsce.......a wy kiedy i gdzie??????????????? ja kiecke tez szylam na zamowienie szalu nie robi ale jet moja eheheheh........................

Gosia- to tez masz niezle z ta swoja kobitka hihihi mnie to juz czasami slow brakuje na to moje dziecko:sorry::sorry::sorry::sorry: oby jak najszybcie z tego wyrosła bo w leb dostane
Kwiateczek no to sie pospiesyło Gp ehhehe dobrze ze cie nie wezwali na bilasns jak mały bedzie miał 3 lata :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: balagan maja niesamowity co????
Syla- kochana moja to ma takie pomysły ze szok az czasami sie zastanawim skad ona to bierze??????????????? obok mam 2 sasiadki i one tez maja dzieciaki w Wiki wieku jedna z tego samego miesiaca a druga z pazdziernika i Wika pomiedzy nimi wyglada jak przywódca:-D:-D:-D:-D:-D rozkazuje im itp ogolnie jest o głowe wyzsza od nich bardziej kumata i taka powazna bo one to jeszcze takie bobaski:tak::tak::tak:

ja wlasnie pomidorówe gotuje potem ide sie kimnac pogoda do D...................:eek: a ja padnieta jestem bo 16 dni pod rzad pracuje za kolezanke ktora byczy sie w polsce na wolnym:-p:-p:-p

a witam nowe mamusie mam nadzieje ze na dluzej u nas zagoscicie????

Czesc :-)
Ja tez witam nowe mamusie :-) piszcie czesto....

Kwiateczek- u mnie leje od rana....:-(

Ale i tak nie planowalam nigdzie wychodzic, bo musze sie pakowac i jutro wylatujemy do Polski :-)

Pinka- no to masz mala przywodczynie w domu......:-)... mojego to wszyscy popychaja....:-D:sorry:

Pinka a no widzisz tyle tu postow ze przeoczylam.
No to u was slub tuz tuz.
A mozesz pokazac zdjecie sukni?
Na ile robicie osob wesele?
Bierzecie slub koscielny,konkordatowy?
Ja nie wiem czy kupie suknie czy wypozycze ,bo podobno sa wypozyczalnie,ktore szyja na ciebie ,a pozniej im oddajesz sukienke.No napewno takiej uzywanej bym jakos nie chciala,ale tez nie chce wydac fortuny na suknie :-)
My tez bedziemy brali w Polsce-konkordatowy slub.
Narazie mamy date zabukowana w Kosciele na wrzesnia nastepnego roku:-)ale ja juz sie za wszystkim rozgladam,bo bedac tutaj trzeba wszytsko wczesniej w PL zalatwiac.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Alex- no moja to raczej poychac sie nie da:no::no::no: wrecz odwrotnie czego ja nie pochwalam rzecz jasna

maggusia slub mamy koscielny- konkordatowy:tak::tak: na około 35 osób:tak::tak:
jak moj wroci z pracy to wstawie focie sukienki bo juz kiedys tu wstawiałam ale wyrzucilam z kompa i teraz nie mam musze zrobic to wkleje

a na chwile obecna moge ci pokazac hotel w ktorym wesele sie odbedzie:tak::tak:

Hotel TANGO Poznań niedaleko lotniska Ławica

oraz obraczki jakie kupilismy i moje buciki;-);-)

Załączniki

• SL373486.jpg
    SL373486.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 26
  • SL373412.jpg
    SL373412.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 28
A ja dzis od rana ogrod sprzatalam, trawka, kwiatki, chwasty hehehehehehe ufff i mam jeszcze w planach posprzatac dol i gore :sorry: mojego wyganiam z mala na zakupy a ja bede ze sciera latac

Maggusia- widze ze jak ja juz wszytskiego szukasz na slub hehehehe My tez bedziemy slubowac sierpien -wrzesien 2010 ale dokladenie date zaklepiemy sobie teraz we wakacje jak bede w PL. Ja prawdopodobnie bede miec szyta choc zobacze ile kosztuje te co mi sie podobaja w salonie - oczywiscie zadne salony na maile mi nie odpisuja wiec chyba do nich trzeba dzwonic :szok:

Witam serdecznie:)
Mieszkam w Belfascie(Irlandia Polnocna).Jestem w 6 miesiacu ciazy.Szukam kolezanki na wspolne palaszowanie lodow z ogorkami i ploty o duperelach.Razem razniej przechodzic ten dziwny czas,szczegolne w obcym kraju.Pozdrawiam i czekam na sympatyczna "kuleczke" do towarzystwa.:-D

Ja to wam dziewczyny zazdroszcze, bo tez bysmy chcieli sie pobrac ale niestety po tym co nas ostatnio spotkalo pewnie jeszcze poczekac bedziey musieli z dwa lata:-(
Pod koniec zeszlego roku stracilismy biznes i mnostwo pieniedzy, ale jakos dalismy rade i wszystko zaczelo sie ukladac, urodzila sie nasza coreczka, przeprowadzilsimy sie do naszego wymarzonego domu i ogolnie wszystko bylo w porzadku. Jakies trzy tygodnie temu, dwa dni po zakupie dwoch, kochanych szczeniakow, ktos sie wlamal do naszego domu, zabrali sporo rzeczy, oczywiscie tych najcenniejszych, szczeniaki a co najgorsze jeden z samochodow ktory byl po prostu oczkiem w glowie mojego lubego. Mowie wam kiedy zeszlam rano na dol zrobic malej butelke to normalnie slabo mi sie zrobilo:szok: Policja przyjechala i okazalo sie ze samochod znalezli kilka przecznic od nas ale roztrzaskany, wlamywacze chyba nie zdawali sobie sprawy z mocy samochodu. CSI przyjechalo i po kilku minutach stwierdzili ze nic nie znajda bo wlamywacze mieli rekawiczki i z odciskow nici. Zeby zobaczyc samochod i ocenic jak bardzo jest uszkodzony musielismy czekac dwa dni bo to byla sobota, to samo ubezpieczyciel domu, ktory jak sie okazalo nie zaplaci ani pensa, bo nie mielismy okien zamknietych na klucz, a takie sa przepisy(wlamywacze weszli przez okno w conservatory).
W sumie to strasznie zamartwialismy sie o pieski, zrobilismy plakaty, dzwonilismy po wszytkich schroniskach, nawet bylismy w lokalnej gazecie i w ten sam dzien ktos zadzw do gazety ze widzial szczeniaki jakies 15 km od nas. Pojechalismy wiec w tamta okolice, rozwielismy plakaty i odwiedzlismy komisariat. Nie mielismy jednak wielkich nadziei, kiedy dzien pozniej zadzw policja ze beda robic nalot na dom gdzie podobno widziano szczeniaki identyczne do naszych. Okazalo sie ze to prawda i odzyskalismy je:tak:

Na dodatek moj brat ma sie zenic w przyszlym miesiacu i mielismy jechac do polski, a teraz po tym wszystkim to ja nawet nie wiem czy damy rade:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Dzieki wszystkim dziewczynom za cieple przywitanie, pinka pozwolilam sobie zerknac na obraczki, buty i suknie... Buty sliczne, sukienka piekna, moze nie bardzo tradycyjna, ale jest na co popatrzec-bomba... Co do obraczek to ja zawsze preferowalam biale zloto, ale to kwestia gustu... My to o slubie na razie nie myslimy, wiadomo kasa, dziecko to mala skarbonka bez dna, a ja sie do tego zastanawiam, czy wrocic do pracy... Chcialabym, bo lubie swoja prace, ale nie chce, zeby mi ktos obcy dziecko wychowywal...
Aneczka86 nie wyobrazam sobie, gdyby nas cos takiego spotkalo, chociaz z naszym szczesciem, to i tak zawsze cos nie tak wychodzi... Trzymaj sie, bedzie dobrze ;-):-) Pozdrawiam mamusie...

Do góry