reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

oj dziewczyny mnie tez jakies chorubsko dopadlo- chodze zakatarzona i kaszlaca- mam tylko nadzieje,ze maly sie nie zarazi...
Maja 33 napewno bedzie dobrze, musisz myslec pozytywnie, moja kolezanka tez plamila w czasie ciazy i 3 razy lezala w szpitalu z tego powodu- a wstyczniu urodzila sliczna zdrowa coreczke :)

reklama
Witajcie:):):)
Ja na szczscie nie jestem chora i mam nadzieje ze grypa mnie nie dopadnie.Zycze wam duzo zdrowka i szybkiego powrotu do zdrowia:)
U nas kolejny deszczowy dzien, taka pogoda ze nawet nie chce mi sie wyjsc z domku.Dzis leniuchuje, tym bardziej ze w nocy i wczesnie rano mialam znowu te bole, jak przy okresie i zastanawiam sie co z tym zrobic:)Bo ten bol nie trwa chwile tylko jest ciagly, choc taki slaby i tepy.A polozna mam za dwa tygodnie, wic nie wiem co robic, czy czekac bo tak ma byc czy jechac do szpitala?
Kupilismy juz wozek, mam nadzieje ze bedzie dobrze sie sprawowal.
Zycze wam jeszcze raz szybkiego powrotu do zdrowia, dla wszystkichmam i brzuchatek przesylam usciski:):):)
Ide na sniadanko!

czesc kobietki :)

ja jeszcze 2 w 1 ale cos czuje w kosciach ze to chyba niedlugo. oby jeszcze z tydzien przeczekac...w nocy jeszcze sypiam, choc nie dzisiaj ;0 mialam kilkugodzinna przerwe i w momencie gdy postanowilam ze wstaje za 5 minut i ide poogladam telewizje to zasnelam :) na szczescie.

dzisiaj dostalam telefon z mamas and papas ze za 4 dni dowioza nam lozeczko. :) nei moge sie doczekac :D choc nie wiem jeszcze czy najlepiej bedzie je poistawic w sypialni czy w drugim pokoju. jak w drugim pokoju to bede musiala tam spac, a maz w sypialni, dlatego mi sie troche nie usmiecha. jak radzicie??

izunia, zadzwon moze do poloznej, na tym etapie ciazy te bole to chyba nie taka normalna sprawa, co??

a wiecie...dom bez kociakow jest taaaaaki pusty :( nie ma komu latac i rozrabiac...ech. ciekawe czy kolejny miot tez bedzie taki udany...

ide poczytac, poki jeszcze moge ;) i mam czas :D
pozdrawiam was wszystkie

Ara a dlaczeko zastanaiasz sie czy lozeczko postawic w drugim pokoju??????? uwazam ,ze w sypialni jest najlepsze mijsce na lozeczko, poza tym wynoszenie sie od meza z sypialni chyba nie jest najlepszym pomyslem :(

ara- my takze mamy lozeczko w naszej sypialni i nie zastanawialm sie ani jednej chwili nad inna opcja.

Przed chwila mialam wielkie przezycie! :-) Otoz golab wlecial do mojego mieszkania!!! Mialam szeroko otwarte okno balkonowe, jako ze jest bardzo ladna pogoda i nieproszony gosc narobil mi szkod! Nie dosyc, ze musialam po nim sprzatac, bo postanowil sobie zrobic toalete w moim domu to w kuchni zbil talerz i dwie szklanki skubany! Te ptaki sa takie dzikie tu, ze gdyby golab wlecial do lozeczka mojego Josha to bym go zabila! Zamknelam moja sypialnie i uwiezilam golebia w kuchni, zjechalam winda po portiera, ktory pilnuje u nas na dole i po 20minutach przegonil go mopem. Facet ma juz wprawe, bo mieszkamy w najwyzszym bloku w Brighton i przeganianie ptakow z mieszkan lokatorow stalo sie jednym z jego obowiazkow :-) Nie lubie ptakow, nie wiem, ale juz w Polsce zawsze jakos omijalam je z daleka, bo im zle z oczu patrzy... To chyba moje male obsesje po obejrzeniu filmu Hitchcocka- PTAKI ;-) Ale tutaj w Brighton mewy atakuja ludzi z jedzeniem i zawsze latem, gdy wyleguje sie nad morzem mam zajecie, jako ze na plazy kamieni nie brakuje to celuje nimi w te wielkie, wypasione mewy. Teraz dziewczyny poznaly moja ciemniejsza strone :-)

zastanawiam sie nad inna opcja dziewczyny dlatego, ze nei jestem pewna czy jak wstawimy lozeczko do sypialni to bedziemy mogli sie w niej poruszac, w jakikolwiek sposob...chyba ze drzwi zdejmiemy...zobaczymy ;)

anya, to juz wiemy jak coie znal;ezc w brighton, nalezy najwyzszego bloku szukac ;) to sezonie letnim sie wpraszam ;)

ara- no i jeszcze musisz wypatrywac golebi wylatujacych z mieszkan :-) Serdecznie zapraszam latem do Brighton, mam nadzieje ze przylaczycsz sie do walki z mewami :-)

Maxin- jak samopoczucie? U mnie nadal kiepsko, ale niestety nie moge wziac zwolnienia. Posada mamy jest niezastapiona :-)

Ide kapac mojego malusia...

czesc mamusie z UK
mam prosbe
rozkrecamy forum dla mam z zagranicy i tych ktorych MEzowie sa zagranica ;)
jesli mialybyscie jeszcze czas i pomogly w odpowiedziach na rozne pytania polskich emigrantek i przyszlych emigrantek

http://forum.banda.pl/

bedzie super

pozdrawiam

Malvinko, Anyiu, Tamarunia, dziekuje slicznie za komplementy dla Alusia :-*

Baaasia, Twoj synus chyba, rzeczywiscie bardziej do Ciebie podobny, a z Ciebie i meza fajna para :)

Izusia jak sie martwisz to jedz do szpitala, przebadaja Cie zbiora wywiad i bedziesz spokojniejsza. Jak nie do szpitala to umow sie do GP.
Co do mojego doswiadczenia, to chyba nie jest tak do konca, bo przeciez mamusiami dluzej ode mnie sa Leedsana, Ivonek, Beta  :), ale dziekuje za uznanie, nawet nie wiesz jak mi milo :-*

Ara dobrze, ze sie odezwalas, bo ja tu juz obstawialam, ze urodzilas szczesliwie :laugh: Trzymaj sie dzielnie, koncowka czasem sie dluzy, ale dasz rade!

Maju zycze, zeby wszystko bylo dobrze zarowno z Toba jak i dzidzieciatkiem :) Ja mialam plamienie tez w pierwszych 3 miesiacach, ale takie bardziej brunatne i trwalo niecale 2 dni. Nie poszlam od razu do GP (to byl weekend), ale jak juz mialam wizyte i mu o tym powiedzialam, on na to, ze to calkiem normlane. Szczerze mowiac, zanim do neigo poszlam juz zdazylam sie "doksztalcic" i tez czulam, ze to raczej naturalne. Niech i u Ciebei tak bedzie!

Coffee, no pieknie konkurecja powstala i scigasz do niej dziewczyny :laugh: 8) ;) Ale oczywiscie kto ma ochote niech sie udziela :)

Co do pogody, to rzeczywiscie beznadzieja, ale oznaki wiosny w "naszym" parku i pewnie nie tylko juz sa wiec czekajmy cierpliwie :)

reklama
hehej

piekne foto!!!

konkurencja..chyba nie...ja sama udzielam sie chyba na 3-4 forach ;)
jak sie jest nalogowym to juz trudno ;D

ja sama jestem w PL a maz pracuje w Niemczech
ale w lipcu mamy jechac do UK :Ddlatego podczytuje was mamuski wszedzie i udzielam sie aby byc na biezaco

pozdrawiam serdecznie ;)

Do góry