reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Nie bede wymieniala wszystkich dziewczyn, bo kazda zasypala mnie komplementami i nie oszczedzalyscie tez dobrych slow dla Josha :-) dziekujemy bardzo, to bardzo budujace, forum to najlepsze lekarstwo na doly i zle samopoczucie :-)

Zmarnowalam dzis caly dzien siedzac w domu i kurujac sie, bo moja choroba niestety sie rozwija, oczy mi lzawia- mam straszny katar, nosek czerwony, boli od chusteczek higienicznych i mam ataki kaszlu. Rzadko mi cos dolega, ale jak juz cos zacznie bolec to choroba rozwija sie na calego :-(

Martuska- poraz pierwszy mialam okazje zobaczyc Twojego szkraba, jakiez ma piekne niebieskie, urzekajace oczka. Z pewnoscia niejedna pannica da sie na nie zlapac :-) Nasze pociechy rosna w mgnieniu oka i z pewnoscia niejedna z nas zateskni za bobaskiem, a gdy nasze maluszki podrosna zawsze mozna sie postarac o braciszka lub siostrzyczke dla nich :-)

ara- naturalnie odwdzieczam ci sie silnym sciskaniem kciukow za Twoj porod jako, ze tez mi kibicowalas :-) No i odpoczywaj i spij duzo, bo nigdy nie wiadomo czy woj szkrab Ci na to pozwoli :-)

Beta- czekolada to jedyna rzecz, ktorej nigdy nie bede w stanie sobie odmowic. Zbyt wielka przyjemnosc! Cukier jest mi potrzebny jak tlen do zycia :-) I tak samo jak Ty wybieram slodkosci zamiast wysilku fizycznego :-)

Leedsana- Twoj syneczek jest ladnusi i jak ladnie je, chociaz chyba obiektyw troche go zawstydzil :-)

maxin- kazda z nas przechodzila ta faze w ciazy, gdzie seks nadawlby sie do nakrecenia scen komediowych :-) Ale uwierz- potem wszystko wraca do normy ;-)

izusia- z tym apetytem w ostatnim trymestrze ciazy to jak najbardziej normalne, choc juz podobno wtedy wlasnie nie przybiera sie na wadze- najwiecej w pierwszym i drugim trymestrze, wiec nie zaluj sobie :-)

Oj znow zebralo mi sie na ostry kaszel i kichanie! Teraz tatus pracuje w domku i opiekuje sie nie tylko synkiem, ale i jego mamusia :-) Zycze wszystkim dobrej nocy- przede wszystkim PRZESPANEJ- dla mamus z dzieciaczkami, no i dla ciezarowek, ktore nie moga znalezc sobie wygodnej pozycji :-)

witajcie!!!

ale macie niesamowite tempo ale to bardzo dobrze ledwo przeczytalam wszystkie posty i trochę mam zawrót głowy ale wszystkie bąble ze zdjęć podobają mi się bardzo a mamusie wyglądają na bardzo sympatyczne i urody żadnej nir brakuje ;D

a u mnie....

miałam dziś plamienie i byłam tak tym przerażona że od razu poszłam do GP pani doktor zadzwoniła do szpitala i umówiła mnie na poniedziałek na scan i powiedziała żeto może nie być nic takiego

wróciłam do domu i nie mogłam poszłam na pogotowie pierwszy raz nie czekalam długo może 20min a i na GP też nie czekałam od razu mnie przyjeła

więc w pogotowiu zbadała mnie pani ginekolog i powiedziała że według niej jest ok ale tak naprawdę to niewiadomo bo to za wczesna ciąża i lepiej żebym leżała a według niej nie ma potrzeby robić badań krwi więc wróciłam do domu

o 8pm zadzwoniła do mnie z przychodni pani doktor i powiedziala mi że ona nad tym myślała i może jednak jutro załatwimy badanie przez lekarza

więc myślałam że oni nie przejmują się za bardzo kobietami w ciąży ale cofam to bo się przejmują to miłe

tylko mam nadzieję że moja fasolka będzie cała okaże się w poniedziałek na scanie

trzymajie kciuki

pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy

Maxin i Anya zycze powrotu do zdrowia!!!Martuska, ja rowniez mam okazje widziec twojego synka po raz pierwszy!!!Jest sliczny!Jak z obrazka!Izusia, u nas powoli juz sie wyjasnia, wprawdzie nie jest tak jak bym chciala ale tak widocznie Bog nam napisal i tak bedzie. Dobrze ze sie wyjasnia sprawa. Najprawdopodobniej bedziemy mieszkac z dwoma lokatorami(1os na 1pok)my+fasolka w 3im, mama z bratem w czwartym. Nie tak sobie wyobrazalam, ale nie ma co sie przejmowac, poowoli sie sytuacja wyklaruje i bedzie lepiej, a na razie radzimy sobie w taki sposob. Maja!! tzn ze pon na scan idziesz?Mam nadzieje, ze bedzie dobrze!!!JA mialam plamienie wlasnie tez tak na poczatku i powiedziano mi ze tofasola sie zagniezdza i ti dlatego. jak to sie nazywa?plamienie implantacyjne?cos w tym stylu.a jak widzisz na suwaczku, 32 tygodnie juz ciazy jest:)Malvina, wczoraj bylismy w Mamas and papas w barking i jestem bardzo rozczarowana, mam dokladnie takie same wydaje mi sie odczucie jak ty. nie pojade tam juz nigy wiecej, przynajmniej nie mam takiego zamiaru.kupilismy pare rzeczy, ale sklep nie warty zainteresowania(chyba ze komus kto chce kupic wozek mozna polecic bo wybor jest jak z katalogu i mozna podotykac:))
zmykam juz!papa!!

czesc dziewczynki..

Anyiu.. po Twojej figurce wcale bym nie powiedziala, ze slodycze=tlen ;) :laugh:

Majeczko... na pewno wszystko bedzie ok!!!!... czasem tak bywa i nie konicznie oznacza cos zlego .. glowa do gory :)

baasiu- niestety ja nie rozpoznaje twojego meza...moje zdjecie znajdziesz na stronie 93, ale cos watpie ze my sie znamy - a szkoda! jesli twoj maz jest z sopotu i chodzil na imprezy do clubow (np Sfinksa) to moze zna mojego meza, bo on gral po trojmiejskich klubach jako dj...

witajcie!!!!

Tamarunia-jak ja ci dziękuję że mi to napisałaś może jeszcze nie doczytałam tego w poprzednich postach albo przeoczyłam wiedziałam że będziesz miała cesarkę ale z tymi plamieniami to nic nie wiedziałam proszę cię a opisz mi czy miałaś przy tym ból w podbrzuszu bo ja mam takie falowanie albo kucie i plamienie było w odstępach czau wczoraj a dziś to prawie nic a nic pani doktor kazała mi leżeć a co oni kazali ci robić i brałaś jakieś leki? ja powiem że jestem przerażona że mojej fasolce może się coś stać ale czekam do ponedziałku

dziewczyny bardzo wam dziękuję za dobre słowa jesteście kochane, tak bym chciała żeby było ok

Dziendobry kobietki ja tylko na chwilke,nadal czuje sie fatalnie dzis znacznie gorzej,tak jak Anya mam niesamowity katar,gardlo bardziej drapie,glowa peka,no coz pozostaje mi odpoczywac,oj nie lubie tak bezczynnie siedziec ::) Anya tobie zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia ;D Maja dobrze zrobilas,ze nie czeklas i poszlas odrazu do lekarza,to poczatek ciazy wiec wiadomo trzeba na siebie uwazac,pisz do nas jak tylko bedziesz miala jakies wiesci.Na pewno wszystko jest w pozadku ;) Tamarunia tak to w zyciu bywa nie zawsze wszytko uklada sie po naszej mysli,ale pozniej moze liczba lokatorow sie zmniejszy.
Zjadlam sniadanie i oslablam wiec wracam do lozka :)
papa

Maja mialam klucie i bol miesiaczkowy, ale w dniu plamienia tylko, a potem juz wylezalam sie i bylo wszystko dobrze!nawet do polski pojechalam w 4ym mieisacu ciazy i tez dzieki Bogu bylo dobrze!najwazniejsze to nie zwlekac, jak cos sie dzieje to myk do lekarza, tak wlasnie jak to robilas, a zadnych lekow mi wowczas nie przypisano, po prostu stwierdzono, ze fasola jest zdrowa i sie rozwija:)
Maxin tak wiem, ze tak jest, tylko jest mi przykro, ale nie od razu mozna miec wszystko!oj nie!powolutku powolutju bedziemy mogli sobie pozwolic na mieszkanie tylko my plus rodzina, a na razie niestety nie mozemy sobie na to pozwolic z roznych powodow.
Dziewczyny kurujcie sie , wracajcie do zdrowia!!!!

reklama
maxin- widze, ze tez sie kurujesz przed komputerem :-) Dopoki jeszcze cos widze i oczy mi nie lzawia moge pisac...

Maja33- Twoje obawy sa zrozumiale, ale mysl pozytywnie. Nie jestes jedyna kobieta, u ktorej wystepuja plamienia w ciazy a i wiele z tych, ktore przeszly to samo urodzily zdrowe piekne dzieciaczki, wiec na pewno bedzie dobrze! No i w poniedzialek scan- jest na co czekac, ach jakie to ekscytujace :-)

Tamarunia- dziekuje, mam nadzieje, ze wkrotce dojde do pelni sil, a teraz wskakuje do lozka!

Do góry