reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dzieki dziewczyny:happy2: teraz udalo mi sie go uspic, ciekawe jak dlugo pospi:sorry2: sama sie zaraz klade bo wykonczona jestem:zawstydzona/y: jutro przyjdzie polozna wiec moze ona cos poradzi...:-p i hv w tym tygodniu tez ma byc:-p
dobranoc i buziaki:-)

reklama
hej ja jak zwykle pozno i na momencik:-pdzis prasowanko i sprzatanko bylo....zaczelam znowu przerazliwie krwawic,a juz prawie wogole sie skonczylo:wściekła/y:nawet sie rano zastanawialam czy popaski nie zdjac:zawstydzona/y:spytam o to midwive jak bedzie w srode,bo az mi slabo tak mi leci ciurkiem wszytsko:-(
do tego mam co jakis czas 38-39 temperatury i dreszcze i zimno mi jak cholera!ostatnio midwive stwierdzila,ze to od tego ze mam baaaaaaaaardzo duzo mleka i jak mala chwile dluzej nie je to cialo tak reaguje:szok::dry:wiec nad ranem jest tragedia bo Julcie to trzeba budzic,zeby cos zjadla w nocy:sorry2:
malagorzatko - co do cc to mi dali od 12'ego tygodnia juz jasny wybor.pozniej motali,ze w sumie druga cc to niebezpieczniej itp ale generalnie jak pojechalam do szpitala jak mi wody odeszly to przyszlo 3 chirurgow,ktorzy pozniej mnie kroili i tez mi gadali ze moze lepiej nieeee ale wybor nalezy do mnie oczywiscie...ale to chyba zalezy od szpitala,bo tez slyszalam wieeeeele opinii,ze sie nie godza lekarze na cc:no:a ten zabieg to za free,w klinice w centrum,w dodatku jak mala stwierdzi majac 18 czy iles lat,ze skora jej sie z czasem np naciagnela i cos sie Jej nie podoba to oni to naprawiaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pokazywali nam kilka takich przypadkow:tak:
lece,bo Nika sie wierci okropnie dzis i spi z nami:sorry2:

Kassia skontaktuj se z midwife bo takie krwawienia moga byc problemem:baffled:ja pamietam ze powiedzialy mi jesli beda wieksze niz normalnie mam do nich szybko dzwonic:tak:temp tez mi sie nie podoba,moze i dlatego ze masz duzo mleka ale ja tezmialam,lalo sie jak z kranu i nic mi nie bylo:no:upewnij sie lepiej kochana:tak:co do mleczka,jesli mala az tyle nie je to odciagnij sobie,obys nie dostala zapalenia piersi bo oni tutaj na to masakra:no:ja jak przestalam karmic a bylo to po miesiacu to pytalam o cos a oni nic mi nie dali,myslalam ze umre.Odstawic cyca w kwiecie to masakra.gorsze niz porod:no:
Ja czekam wlasnie na HV ciekawa jestem czy pomoze,pewnie nic nie zrobi i tylko sie wkurze:baffled:dzis mamy tez szczepionke na 12 mies o 3ej:no:az sie boje dnia i nocy teraz:sorry:

czesc laseczki

ja dopiero teraz zaglandam od godzinke temu z pracy wrocilam miałam miec off ale nie miała to pracowac wiec zadzwonili po mnie bo pokoi w bryd do sprzatania a pracowników zero wec z kumpela opierdzieliłysmy 30 pokoi:tak::tak::tak: i juz mi nogi w D................ wchodzą...................mam nadzieje ze juto dadzą zyc bo ja mamega sterte do wyprasowania i prania:tak::tak::tak:
ok mykam cosik zjesc i sie zrelaksowac papa miłego wieczorku wszystkim..................

Hejka ale cichutko.
Ja wpadam na chwilke bo zabiegana jestem.Juz zaliczyłam z malym spotkanko dla dzieci,za chwile ide znowu na spotkanie mam w kuchni,troche pogotowac.A jeszcze czeka mnie dzis pakowanie bo jutro jedziemy do Pl.wróce za półtorej tyg, troche krótki ten pobyt wiec musze wykorzystac czas w Pl na maxa i pewnie nie bede miała chwili zeby sie udzielac na forum.Piszcie mamuski zebym miała co czytac jak wróce.
lece buzka pa

Izka - udanego wypoczynku w Polandii!!!!
kwiateczek - a jak Twoj mezus sie czuje tak wogole?jak po wizycie HV?mnie tez wkrotce nawiedzi,a jutro jeszcze midwive ma przyjsc.ma taki wielki tylek,ze ostatnio jak od nas wychodzila to razem z furtka zabezpieczajaca schody poszla!normalnie nam wyrwala calkiem razem z kawalkiem tynku!!!!!!!!bo jej dupcia sie nie zmiescila:szok::-D:-D:-D:szok:myslalm,ze umre ze smiechu jak juz poszla:-D:-D:-D
pinka- i jak dzis w pracy?lzej chociaz troszeczke?u mnie tez sterta prania,jak kilka dni nie pralam tak teraz do ladu dojsc nie moge:szok::szok::no:

a u nas spokojnie,dziewczynki sa straaaaaaaaaaaaasznie grzeczne obie i kochane:tak:Nikusia stara sie pomagac,a juz na pewno nie przeszkadza;-):-Drozumie kiedy musze karmic czy usypiac Julke:tak:juz nawet jakos szwy mi mniej przeszkadzaja,ale wiecie co?ja to jakas dziwna jestem,bo im wiecej robie tym zdrowsza jestem:sorry2:nie przemeczam sie ani nic i nie nosze ciezarow bo wiem ze nie moge,ale dzis wyszorowalam kuchnie i lazienke i pranko zrobilam i posegregowalam to,ktore juz poschlo i jakos nawet zapomnialam ze szwy mam:-Dja to bardziej chora jestem jak mam usiasc z tylkiem i nic nie robic:zawstydzona/y:;-)siostrzyczka byla u mnie cale popoludnie zeby Nike wykapac i z wanny wyjac bo nie chcialam dzwigac Jej,a M dzis do pracy poszedl juz.ale od jutra znowu ma urlop do konca tygodnia wiec fajosko:tak::-)

Iza milego pobytu:-)
Kasia G czuje sie dobrze choc mowi ze nie bradzo mu to pomogla:baffled:
HV byla i dala nam taka rozpiske co robic w nocy przez tydz,pozniej niby ma dziecko spac.powiedziala ze to dzialalo do tej pory:sorry:my od dwoch nocy jestesmy w punkcie pierwszym,nic sie nie poprawilo:no:poza tym mam pisac przez tydz co je i o ktorej i isc za tydz do lekarza.pokazac mu liste bo moim zdaniem to brzuch:sorry:zobaczymy,ma zadzwonic do mnie:baffled:

Fajnie ze starsza niunia pomaga:tak"co do szwow to ja tez lepiej sie czulam w ruchu,goilo sie szybciej,skora pracowala:tak:
Ja dzis do pracy,wczoraj skonczylam o 22ej-w sumie mialam tylko 6 godz:sorry: JA zabrali mi:no:niesty.pisza ze mozesz pracowac nie wiecej niz 16 a to bzdura bo ok 9godz.jesli zarobisz 50 f to utrzymasz a w innym przypadku zabieraja.mi powiedzieli ze wszystko a gosc wczoraj powiedzxial ze jesli chce wciaz sie podpisywac to ok,oni beda mi placic NI ale wciaz musze szukac pracy(mimo ze mam)dazyc do pelnego etatu i jesli mi znajda to musze ja podjac a pewnie znajda bo teraz lato idzie wiec bedzie:baffled:przy czym mooooooze zostanie mi z JA 5f/tydz.wiec zrezygnowalam i juz sie nie bede podpisywac:no:ubezpieczenie podobno mam bo mam CHB wiec oni plac
a:baffled:nie wiem,musze isc jutro do Citizenu bo mi cos nie pasi,chyba bede musiala sama insurance placic,oby nie:sorry:
lece po kawusie:-p

Paula co u Ciebie????:-)

Hejka Mam na imie Elwira mam 27 lat. Mieszkam w UK dokładnie w Peterborough. Jestem mama 6 letniego Wiktora i wkrótce (02.07.09) Przyjdzie na swiat mój drugi syn:biggrin2: Można się przyłączyć??

elwis- przylanczaj sie ! Smialo :)

Kasia- troszke to zrosniecie widac u niuni, ale wydaje mi sie ze jak jej teraz dobrze zrobia to chyba juz w przyszlosci nie bedzie miec problemow. Tak na moje przewidywania. Chyba wszytsko gorzej by sie potoczylo jakby to jej mieli robic jakby miala kilka lat to chyba by wtedy to gorzej bylo.
A Nika, potrzebowala troszke czasu. Ja pamietam ze jak moj najmlodszy brat sie urodzil -ale wtedy mialam 7 lat- to przez miesiac podobno nie ruszalam sie nigdzie z domu bez mojego braciszka, wstawalam w nocy na jego karmienia, przewijania. Mama musiala mnie nauczyc jak go przewijac, jak karmic bo sie rwalam jak glupia.

reklama
Mam nadzieje,ze nie będziecie złe, że na chwilkę zakłócę Wasz forumowy spokój :sorry2:
Chciałabym Was prosić o odwiedzinki na stronce drzewka mojej córeczki Mariczki :biggrin2: a także o wpisiki na stronce.... byłybyśmy niezmiernie wdzięczne ;-)
Pozdrawiam Grudniówka 2008 Karolina ;-)

Prosimy o odwiedzinki Hipp

Z góry dziękujemy :*

Do góry