reklama
alex3meyer
Matka gagatka
Czesc :-)
Ale tu cisza ostatnio, chyba weekend sie zbliza.....;-)
Kwiateczek- no to Konradek Ci daje popalic..... Oliwier tez jeszcze caly czas sie budzi w nocy, ale nie 20 razy...... Szok normalnie!
Iza- milego urlopowania!
Katarzynka- zdroweczka dla Ciebie, dobrze ze masz kogos do pomocy.....:-)
Syla- ja tez w czerwcu jade do Polski
Ale tu cisza ostatnio, chyba weekend sie zbliza.....;-)
Kwiateczek- no to Konradek Ci daje popalic..... Oliwier tez jeszcze caly czas sie budzi w nocy, ale nie 20 razy...... Szok normalnie!
Iza- milego urlopowania!
Katarzynka- zdroweczka dla Ciebie, dobrze ze masz kogos do pomocy.....:-)
Syla- ja tez w czerwcu jade do Polski
kwiateczek
majowa mama `08
Syla ja juz mam dosc normalnie,nic na niego nie dzialaKarmiony jest butelkakarmilam tylko miesiac piersia bo mial takie kolki ze szokw nocy juz od dawno nie jada ale od tyg je butle z mlekiem ok 5.30 - 6 rano wiec nie jest to nocdzis w nocy obudzl sie z 10 razy
Kasia zdrowka zycze,bidulko ale tez sie musisz meczycfajowa masz rodzinke,pozazdroscic
Alex brak sloew ale w dzien jest taki kochany ze bym go zjadlaa my do Pl jedziemy w lipcu-na wesele
Dzis tez bylismy na basenieto zdjecie z wczoraj:-)i z bananem ktore wlasnie wszamal i poprawil arbuzem:-)
Zobacz załącznik 134198
Kasia zdrowka zycze,bidulko ale tez sie musisz meczycfajowa masz rodzinke,pozazdroscic
Alex brak sloew ale w dzien jest taki kochany ze bym go zjadlaa my do Pl jedziemy w lipcu-na wesele
Dzis tez bylismy na basenieto zdjecie z wczoraj:-)i z bananem ktore wlasnie wszamal i poprawil arbuzem:-)
Zobacz załącznik 134198
ada1989
Mama Konradka :)
hejka
maly spi wiec moge troszke was podczytac:-)
dzis bylismy na spacerku u mnie w pracy, oczywiscie wszyscy sie zachwycali malyma on mial wszystkich gdzies i przespal caly spacer
dzwonilam dzis do hm revenue bo cos nam pokrecili z working tax credit i okazalo sie ze jak bylismy w marcu w polskim biurze rachunkowym to babka nas zle poinformowala i nie dostaniemy zasilku za poprzedni rok juz wiecej tam nie pojade wydalismy 50 funtow i nic z tego nie mamy na szczescie w przyszlym roku na pewno dostaniemy bo jestem teraz na macierzynskim
dziewczyny powiedzcie jak to jest tutaj z tym sure start maternity grant? bo slyszalam ze nie kazdy moze to pobrac...
kasia zycze szybkiego powrotu do zdrowia
maly spi wiec moge troszke was podczytac:-)
dzis bylismy na spacerku u mnie w pracy, oczywiscie wszyscy sie zachwycali malyma on mial wszystkich gdzies i przespal caly spacer
dzwonilam dzis do hm revenue bo cos nam pokrecili z working tax credit i okazalo sie ze jak bylismy w marcu w polskim biurze rachunkowym to babka nas zle poinformowala i nie dostaniemy zasilku za poprzedni rok juz wiecej tam nie pojade wydalismy 50 funtow i nic z tego nie mamy na szczescie w przyszlym roku na pewno dostaniemy bo jestem teraz na macierzynskim
dziewczyny powiedzcie jak to jest tutaj z tym sure start maternity grant? bo slyszalam ze nie kazdy moze to pobrac...
kasia zycze szybkiego powrotu do zdrowia
kwiateczek
majowa mama `08
ada wpisz benefity w uk w google i tm beda wszystkie zasilki,napewno znajdziesz tam.ja nie wiem za bardzo
oki lece juz spac
oki lece juz spac
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
kwiateczku - wiem ze jestes wyczerpana i wierze ze mu nic nie jest. Moja tez taki okres przechodzila, budzila sie "sto" razy w nocy,a ja juz mialam wszytskiego dosc. Stosowalam rozne motody zeby w koncu przesypiala noce, ale bez skutecznie.Tez myslalam ze moze glodna jest, moze glowka ja boli, moze jej za cipelo, za zimno,moze za suche powietrze...i byl powod...zeby ! Moim zdaniem poki maluchom nie wyjda zeby nie ma co ich stresowac, bo czasem sie mysli i glowkuje co im dolega w nocy a to zapewne zabki bo przeciez one tak nie rosna z dnia na dzien tylko to zajmuje duzo czasu.One rosna a my tego nie widzimy. A noce sa najgorsze gdy cos nam dolega, bo niczym nie jest dziecko zajete Wtedy potrzebuje sie przytulic i miec poczucie bezpieczentwa. Dzieci tez rosna, ucza sie codziennie czegos nowego,poznaja, przezywaja to wszytsko w nocy. To jest taka moja teoria i przy kolejnym dziecku tez jej sie bede trzymac. Teraz nastka ma 20 m-cy i moge powiedziec ze od 2 tyg przesypia prawie kazda cala noc w lozeczku (bez nauki), czasem obudzi sie o 5 czy 7 jakby wyspana ale wtedy ja klade kolo nas i jeszcze dosypia. Zapewne jeszcze bedzie miala nie jedna zla noc, ze bedzie chciala lezec z nami, ale takie sa dzieci... nie bede dazyc do idalizmu, choc nie powiem ze bardzo zazdroszcze czasem tym co od malenkosci dzieci same zasypiaja i spia cale noce w lozeczkach, ale z drugiej strony jak nasza chce to jej nie zabraniamy.
Kasia_ daj znac jak sie czujesz. Wiedzialam ze cos jest nie tak i jak uslyszalam ze polozna ci powiedziala ZE to NORMALNE to juz krew mnie zalewala
Kasia_ daj znac jak sie czujesz. Wiedzialam ze cos jest nie tak i jak uslyszalam ze polozna ci powiedziala ZE to NORMALNE to juz krew mnie zalewala
katarzyna_s
Mamusia Weroniczki
hejka
malagorzatko - no wlasnie mnie tez zalala!mala je co 2h,slicznie przez 30minut a ona ze ta goraczka bo mleka za duzono i dzieki glupiej dupie dopiero przy jej trzeciej wizycie wyslala mnie do gpno a ja biedny zuczek sama juz zwatpilam co jest grane,z reszta bylam tak wyczerpana wszystkim ze nawet nie myslalam za duzo nad tym
no a zdrowko lepiej,dziekuje:-)antybiotyki przyniosly skutek i temperatury nie mam,mecze sie tylko ze skutkami ubocznymi i niestety moj maly szkrabik tez - rowolnienie ma straszne przez te pigulkia mialy nie wplywac na mlekodzwonilam do gp ale niestety nie dostane innych,ale zostaly tylko 3 dni brania
z innej beczkirobuje kupic na sieci buggy board,bo w sklepach ceny sa ok 45£,jak znacie kogos kto chce sie pozbyc za dobra cene to smialo dawajcie znac
malagorzatko - no wlasnie mnie tez zalala!mala je co 2h,slicznie przez 30minut a ona ze ta goraczka bo mleka za duzono i dzieki glupiej dupie dopiero przy jej trzeciej wizycie wyslala mnie do gpno a ja biedny zuczek sama juz zwatpilam co jest grane,z reszta bylam tak wyczerpana wszystkim ze nawet nie myslalam za duzo nad tym
no a zdrowko lepiej,dziekuje:-)antybiotyki przyniosly skutek i temperatury nie mam,mecze sie tylko ze skutkami ubocznymi i niestety moj maly szkrabik tez - rowolnienie ma straszne przez te pigulkia mialy nie wplywac na mlekodzwonilam do gp ale niestety nie dostane innych,ale zostaly tylko 3 dni brania
z innej beczkirobuje kupic na sieci buggy board,bo w sklepach ceny sa ok 45£,jak znacie kogos kto chce sie pozbyc za dobra cene to smialo dawajcie znac
kwiateczek
majowa mama `08
Malgorzatka dzieki ale ja juz padam.od urodzenia tak jest,mial silne kolki i mysle ze mu cos z tego zostalonie wiem juz co zrobic.Wczoraj kolezanka mnie namowila na przelanie wody i woskuchoc nie wierze w takie rzeczy ale jestem tak zdesperowana ze kazalam jej zrobicz wody nic nie wyszlo a woku tak jakby jakies rozdarte zwierze byl.moze sie czegos przestraszylw sumie widzial u nas latem pieski ale male i niekrzykliwenie wiem juz w kazdym badz razie nie pomoglonic nie pomagarady HV z tej kartki tez u nas sie nie sprawdzajaKonrad bedzie chyba pierwszym dzieckiem na ktorego nie dzialajuz wszystko probowalam,mam dosc.wczoraj polozylam sie o 11ej a Konrad o 11.30 juz zaczl sie budzici tak do 5 rano:-(ile tak mozna bo ja wysiadam.to nie jest tak ze sie obudzi i zasnie.poglaskam go,poszeptam i jakby spal za 10-15 min znowu i tak cala nocjuz nie wiem co robic a w dzien jest dobrze
Kasia dobrze ze juz lepiej sie czujeszwidzisz jak to z tymi tabletkami jest niby nie wplywaja na mleko i tak im wierzyc tutajco do kupek to w sumie dzieci na cycu maja takie zadkie i przy kazdym jedzeniu
oki lece juz bo do sklepu musze,odowka pusta a brat moj przyjezdzaobiad trzeba zrobic a ja nie mam sily
Kasia dobrze ze juz lepiej sie czujeszwidzisz jak to z tymi tabletkami jest niby nie wplywaja na mleko i tak im wierzyc tutajco do kupek to w sumie dzieci na cycu maja takie zadkie i przy kazdym jedzeniu
oki lece juz bo do sklepu musze,odowka pusta a brat moj przyjezdzaobiad trzeba zrobic a ja nie mam sily
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
kwiateczek- nie bedzie on pierwszym dzieckiem na ktorego metody HV nie dzialaja.. Bedzie pewnie tysiecznym albo i dalszym. Naprawde nie beirz do siebie- ze to niby zawsze dziala. Jestes wspaniala mama bo to wszytsko wytrzymujesz. Zawsze mozesz podejmowac kolejne proby, ale walka nie ma sensu.
Wiem, ze jestes wyczerpana. Jeszcze kilka miesiecy temu Nastki nie moglam zdjac z rak gdy spala, bo gdziekolwiek ja polozylam od razu dostawala oczy jak piec zloty. Tez mialam dosyc. Potem byly pobudki o 1am i nie spanie do 5am... myslalam ze oszaleje. Ale sie uspokoilo. A wiesz ze ja mialam tez ten wosk robic w akcje desperacji ale jakos nie robilam. Tez w to nie wierze, choc kolezanka robila i stwierdzila ze to jakies okulary jakby- i schowali takiego misia co mial duze okulary i u nich sie sprawdzilo. Wszytsko sie uspokoilo.
Wiem, ze jestes wyczerpana. Jeszcze kilka miesiecy temu Nastki nie moglam zdjac z rak gdy spala, bo gdziekolwiek ja polozylam od razu dostawala oczy jak piec zloty. Tez mialam dosyc. Potem byly pobudki o 1am i nie spanie do 5am... myslalam ze oszaleje. Ale sie uspokoilo. A wiesz ze ja mialam tez ten wosk robic w akcje desperacji ale jakos nie robilam. Tez w to nie wierze, choc kolezanka robila i stwierdzila ze to jakies okulary jakby- i schowali takiego misia co mial duze okulary i u nich sie sprawdzilo. Wszytsko sie uspokoilo.
reklama
hej laseczki ja nareszcie chwila wolnego .................
ten tydzien był bardzo ciezki i pracowity;-) poniewaz ludzi do pracy nie ma kazdy chory lub na urlopie wiec chodzilam na zastepstwa i wracalam kokoło 14-17 nawet... potev jeszcze ciasta piec trzeba było a juz nie wspomne o domowych obowiazkach jednym słowem działo sie działo................
Kwiateczek -jak cie to pocieszy to moje dziecko nadal sie budzi w nocy a ma 20 miesiecy fakt ze mniej niz przedtem bo teraz jest na lekach( grzyby w ukladzie pokarmowym) ale jak zje cos czego nie moze to po kilka razy sie w nocy budzi......i placze...... trzymam kciuki kochana za was wiem jakie to meczáce......
Kaska- to super ze z Toba juz lepiej;-) no niestety zawsze jest tak ze jak matka choruje to odbije sie to na malenstwie ale jak skonczysz te leki to pewnie kupcia malej sie ureguluje a swoja droga sliczniusia jest i dobrze ze taka grzeczna
ada- co do zasiku to prawda nie kazdy moze go dostac dostaja go z reguly osoby o niskich dochodach............i jak oni mowia z ciezka sytuacja materialná
witam nowe mamuski:-))))))))))))))))))))
a oto moje dziela zrobione w czoraj i dzisiaj
ten tydzien był bardzo ciezki i pracowity;-) poniewaz ludzi do pracy nie ma kazdy chory lub na urlopie wiec chodzilam na zastepstwa i wracalam kokoło 14-17 nawet... potev jeszcze ciasta piec trzeba było a juz nie wspomne o domowych obowiazkach jednym słowem działo sie działo................
Kwiateczek -jak cie to pocieszy to moje dziecko nadal sie budzi w nocy a ma 20 miesiecy fakt ze mniej niz przedtem bo teraz jest na lekach( grzyby w ukladzie pokarmowym) ale jak zje cos czego nie moze to po kilka razy sie w nocy budzi......i placze...... trzymam kciuki kochana za was wiem jakie to meczáce......
Kaska- to super ze z Toba juz lepiej;-) no niestety zawsze jest tak ze jak matka choruje to odbije sie to na malenstwie ale jak skonczysz te leki to pewnie kupcia malej sie ureguluje a swoja droga sliczniusia jest i dobrze ze taka grzeczna
ada- co do zasiku to prawda nie kazdy moze go dostac dostaja go z reguly osoby o niskich dochodach............i jak oni mowia z ciezka sytuacja materialná
witam nowe mamuski:-))))))))))))))))))))
a oto moje dziela zrobione w czoraj i dzisiaj
Podziel się: