reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Paula- super te filmiki, fajnie, ze tak wszystko od samego poczatku nagrywacie, bedzie niezapomniana pamiatka......:tak::-)
Pinka- zdiecia jakies z pobytu majowego mam, ale jeszcze nie wrzucone na kompa, bo jakos lenia mam ostatnio....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kwiateczek- przeprowadzajcie sie do Kornwalii, bo pieknie tam :tak: nam bardzo sie podobalo....:tak::-)

reklama
witam.
gratulacje nowym mamom:-)
paula mamy to samo nazwisko:cool2:
zaganiana jestem, normanie dzieciaki tylko do szkoly odstawiam i ciagle w biegu,a jak wracaja, to szybka obrobka i padam. chlopaki , jak to chlopaki, maly nic nie popusci, a do tego zaczepia starszego i sie tluka. panna fochy stawia, ale jeszcze da sie nad tym zapanowac:sorry2:
coffee.jpg

Kasia gratuluje coreczki!!!!!!
Paula sliczne zdjecia i filmiki szybko wracaj do zdrowia!!!!!!!

Musze sie wam pochwalic mamy juz ustalona date slubu oczywiscie jak sie dzidzia urodzi bo musimy jeszcze toche pieniazkow uzbierac(sami wyprawiamy wesele)pobierzemy sie 26 czerwca 2010 a teraz w czerwcu lecimy wszystko pozalatwiac ;-)

Witam:-)
Alex mi to ciezko sie stad wyprowadzic:sorry:lubie to miasteczko ale kiedys jak nie bedzie wyjscia!!kto wie...:-)
Weri to bierzecie slub w prawie w moje urodziny:-)ja mam 25go:-)pisalas juz jak usg,pogubilam sie:sorry:

kwiateczek chyba wszystko okej tu malo mowia tylko badaja i mierza dzidzie ale mialam dwa usg przez brzuch i tylko sie smiali ze dziecko sie wierci jeden lekarz mi powiedzial ze takie krwawienia sa czeste w ciazy(?) ze to nie od dziecka krawienietylko z pochwy albo macicy i powtarzal wciaz ze to czesto spotykane w ciazy:baffled: to bylo w sobote baby mialo 51 mm a srode mialam dluzszy skan badali pod wzgledem zespolu downa dziecko mialo 62 mm pytalam sie babki czy wszysko okej ale jakas malo mowna byla pomierzyla tylko i gadala ze sie dziecko kreci serducho bije i maly rosnie wiec chyba wszystko okej:confused: krwawilam tylko raz w zeszla srode od tej poty ani plamki biore luteine mam nadzieje ze to juz koniec niespodzianek

czesc dziewczyny, nareszcie mam piec minut wolnego,zeby sie odezwac:zawstydzona/y:

otoz w nocy 2/3maj obudzilam sie,bo cos mokro mi sie zrobilo:-pno i poszlam do lazienki a tam wody juz polaly sie giiiiiiiiiiiiigantycznym strumieniem i odszedl czop sluzowy od razu..pojechalismy do szpitala i juz zostalam,bo i tak mialam planowana cc wiec stwierdzili,ze nie trzeba czekac na skurcze....ale czekalismy i tak baaaaaaardzo dlugo,bo w szpitalu bylismy o ok 5 a cc mialam o 17:sorry2:o 16:30 zaczely mi sie potworne skurcze wiec w czas sie wbili z cieciem bo jakby mnie przytrzymali dluzej to bym urodzila sama w koncu:-pno i tak oto o 17:50 juz moja truskawka byla z Nami.
jest cudowna,piekna,wspaniala i kochana!urodzila sie stworzona do spania i ssania mleczka:-Dza pierwszym razem juz sie idealnie dossala i zadnego problemu z karmieniem nie miala:tak:
niestety okazalo sie,ze ma zwane tu 'CLEFT LIPS' czyli rozszczepienie wargi:-(ale to jest widczne w topniu minimalnym,praktycznie gdyby nie mala blizna mdzy ustami a noskiem to wogole by sladu nie bylo:tak:oczywiscie zaraz skierowali nas do kliniki w londynie,ktora sie w tym specjalizuje i dzis tam bylismy wlasnie.malutka bedzie miala operacje 21lipca i sladu ma nie byc.widzielismy fotki dzieciaczkow,ktore wogole nie mialy wargi gornej i po operacji,w wieku 4lat,6lat,12lat,16lat i doroslym(Julcia tez bezie musiala chodzic i foty co iles lat robic)to nigdy bym w efekcie koncowym nie powiedzila,ze Ci ludzie nie mieli wargi!!!!!!bylismy w szoku!generalnie obejrzalo Ja dzis 5 chirurgow,ktozy razem beda to robili i stwierdzili,ze to tylko zabieg kosmetyczny i nic nie bedzie widac:tak:
strasznie sie o Nia boje,bo to takie malenstwo a juz jakies operacje kurde!ale mowie Wam,jest przekochana i slodka i straszliwy tulasek z Niej:tak:
Nika na poczatku byla zla na mnie,ze baby przynioslam i okropna dla mnie byla,a ja az chodzilam i plakalam po katach:-(ale juz sie przyzwyczaja powoli i teraz caly czas dba o malutka i jak dzis wychodzilismy to tylko pilnowala i przypominala Nam zeby Julci nie zapomniec przypadkiem:-D

mam nadzieje,ze wkrotce znajde wiecej czasu na pisanie,ale narazie tylko Was na biezaco staram sie podczytywac:tak:

gratuluje malenstwa! trzymam kciuki zeby sie zabieg udal jak mowia ze nie bedzie sladu to na pewno tak bedzie;-)
ale teraz wysyp mamy codziennie nowe baby :happy2:

Wlasnie otrzymalam list z wynikami na syndrom Down'a i moje malenstwo nie zagrozone obliczyli ze szansa ze bedzie mialo down'a wynosi 1 : 7707:tak: bardzo sie cieszymy:-)
Milego dnia !!!

Kasia bedzie dobrze,skoro lekarze mowia ze to tylko zabieg kosmetyczny to tak jest;-)kurcze ja to cos stara sie robie bo znowu rycze:baffled:wzruszylam sie:sorry::sorry:ale bym chciala przytulic mala:sorry:kurcze jakby moj maly byl spokojniejszy to bym chyba drugi chciala:tak:a tak;
dzis cala noc marudzil:no:boshh kiedy to sie skonczy:no:

Weri :
-)dzidzia rosnie jak na drozdzach ,:tak:juz ma 6cm:-)wszystko bedzie dobrze,bierz te luteine na wszelki wypadek nie zaszkodzi Ci napewno:-)

oki lece bo do sklepu jedziemy:-)slonko piekne moze bedzie ;ladnie bo wczorwj to glowe chcialo urwac:sorry:milego weekendu:-)

Kasia wrzuc jakis filmik

reklama
kochane mamusie ciesze sie bardzo ze filmik sie podobal...
ja ogladalam go chyba z 1000 razy...:-)
i nadal nie moge sie napatrzec... na moja kochana myszke...:-D

pozdrawiam was goraco...

kika - to bardzo fajnie... moze rodzina jestesmy... a w PL gdzie mieszkalas? ja mam po mezu takie nazwisko... masz moze jakas rodzinke na mazurach? bo np; lewandowskich czy lenakowskich jest dosc sporo ale lewakowskich nie wiele osob ma takie nazwiska...

Do góry