reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

jak przy kazdym wirusie higiena jest najwazniejsza....

However, the available scientific evidence shows that these basic face masks don’t protect people from becoming infected.
The best way to protect yourself and stop the spread of flu viruses is by using and disposing of tissues and washing your hands

reklama
A to jest bardzo dobre...i rzeczywiscie prawdziwe...

choroba ta jest w meksyku od stycznia
- 80 osób które zmarło .... to zmarło od stycznia .... a nie w przeciągu ostatnich dni..... o tym jakoś nikt nie wspomina.....
- osoby które zmarły nie były badane czy na pewno zmarły na tego wirusa grypy.... z tych 100 osób są pewni o wirusie u 20 osób... reszta to pewnie podciągnięcia zwykłej grypy lub gruźlicy... no ale teraz każdy kto umiera to oczywiście na świńską...
- wszystkie osoby które zaraziły się w USA, wyzdrowiały i czują się ok.
- brak zgonów poza Meksykiem
- grypa ta istnieje od lat.... i była już znana medycynie... tak więc ja nie sądzę, że choroba ta nie rozprzestrzenia się... po prostu ... jakby polakom robiono badania jaki szczep grypy obecnie przechodzą, też by pewnie wyszło że np 10 % ma szczep świński.... Robili ci kiedyś badania jaki dokładnie szczep grypy przechodzisz ?>?>?
- lekarstwo na świńską grypę produkują dwa NAJWIĘKSZE światowe koncerny medyczne firma ROCHE i GLAXO ..... ceny leków nie są tanie ... 10 tabletek to 300 zł
- firmy te przyznały się ze już rozpoczeły znacznie zwiększone produkcje tych proszków... ( tak jakby były już na to przygotowane )
- wczoraj leki te znikały z aptek jak świeże bułeczki
- w związku z kryzysem firmy te miały słabe wyniki finansowe ........ tylko wczoraj ich akcje skoczyły po 5-6 %
- ogniska grypy zidentyfikowano głównie na północy meksyku.... tam gdzie ostatnio wymykały się spod kontroli gangi narkotykowe.... i szmuglowały kokę do USA...oczywiście USA to nie na rękę.... więc wywołali panikę.... wcale się nie zdziwię jak w najbliższym czasie rząd usa wyśle wojsko swoim BRACIOM na pomoc ( oficialnie w celu zwalczania grypy) do północnego meksyku ( ps. USA i MEKSYK nie przepadają za sobą)
- kilka osób wróciło wczoraj z meksyku do niemiec z gorączą i już robią szum że to grypa... Prawie wszystkie samoloty do meksyku latają przez Niemcy i Hiszpanię ... Pewnie 5-10 samolotów codziennie przylatuje do Niemiec z meksyku ..... razy 300 osób na pokładzie to mamy minimum 1500 osób.... to coś dziwnego że 2 osoby wróciły z gorączką??
- Afera z grypą wybuchła jak zachorowali amerykanie.... 1000 głów w meksyku = 10.000 głów w afryce = 1 amerykanin.
- w Boliwi panuje teraz znacznie gorsza choroba DENGA ... ale o tym nikt nic nie mówi
była wołowina, drób... przyszedł czas na wieprzowinkę.... Następne będą ryby lub chore marchewki

malagorztko - ja tez dzis wlasnie ogladalam newsy na bbc1 i mowili ze higiena higiena i jeszcze raz higiena!!!!dokladne mycie rak,jedzenia itp,a poza tym mowili,ze narazie wiekszosc przypadkow tej grypy u bialych ludzi da sie wyleczyc jakimis tam antywirusowymi lekami,bo grozniejsza jest dla innych ras:eek:ale to narazie,a codziennie cos innego sie dzieje i mutuje,wiec oby wogole ucichlo,bo z ptasia tez wielki szal byl i ucichlo:baffled:

weri- ja tez krwawiłam około 9-12 tygodnia przez kilka dni............ale zrobiono mi usg i okazało sie ze wszystko jest ok a krwawiłam dlatego ze mam dosc delitakatna macice i rozwij maluszka powodował pekanie naczynek czy czegos tam juz nie pamietam dokladnie.........nie martw sie bedzie dobrze tylko odpoczywaj nic nie rob trzymam kciuki za was...............

dziekuje mam nadzieje ze w naszym przypadku tez tak bedzie ale bardzo sie martwie wiadomo kazda krew w ciazy raczej nie wrozy nic dobrego jak na razie od tego wczoraj nie krwawie tak minimalnie plami mi na brazowo ale troszeczke jutro ide do lekarza po zwolnienie z pracy bo nawet mi tam nie pozwalaja usiasc na 5 sekund!!!!(pracuje w fabryce i musze stac caly dzien moja prosbe o krzeslo zbyto milczeniem) trzymajcie kciuki zeby wiecej krwi nie bylo:-(

Weri- mnie babka powiedziała ze jak krew jest koloru brazowego to nie ma sie co martwic................... napewno bedzie dobrze moze to z powodu pracy skoro lekka nie jest?????????????? najwarzniejsze pozytwny myslenie naprawde choc wiem ze ciezkoz z tym bo ja sama wyłam jak bóbr........................

Gosia- ty piszesz ze wstanach nie odnotowano zadnych przypadkow a w tv mowili ze zmarła dziewczyna niespelna 2-letnia.........wiec komu tu wierzyc???????????????

Hej dziewczyny
Dzieki za wsparcie:tak:G jest w szpitalu,tak dzis panbikowal ze szok-jak dziecko:sorry:a mnie jak zawozil to nawet nie wszedl:baffled:naewno bedzie chory dlugo...:-D:-D:-D
Weri ja mialam krwawienia z tym ze poronienie tez za soba:baffled:najlepiej niech ktos w Pl pojdzie do gina i wezmie recepte na progesterobn na jakies 2 mies do przodu tych tabletek:tak:bedziesz pewniejsza.Do 3 mies nie ma lozyska dlatego jest takie ryzyko wwielkie:no:ja nie czekaalam bo tutaj nie dadza ci nic.mi przyslala mama,chyba nawet jeszcze mi troche zostalo jesli bys chciala:tak:

Wiecie ja to juz sie boje czytac o tym wirusie:no:my w lipcu jedziemy i jak tak dalej pojdzie to chyba autem:baffle:Dnie wiem juz sama co robic bo lotniska to skupisko bakterii:angry::angry:powinni wstrzymac wszystkie loty z krajow najbardziej zagrozonych:angry:bo jak narazie to sie zachowuja tak jakby specjanie to zoznoszono:no:
co do tego dziecka dwuletniego to prawda::-:)-:)-(

dzieki dziewczyny wlasnie od wczoraj biore luteine mam sporo tabletek i jeszcze mama mi wyslala wiec z tym spoko;-) wlasnie wrocilam od lekarza dal mi zwolnienie na 2 tygodnie mamy czas z dzidzia wypoczac tatus wszystko nam podklada pod nos:-p a pytalam sie lekarza mowil ze jak malo krwi to mozliwe ze nie poronie i tego musze sie trzymac z reszta byle do jutra mam skan o 7.45 rano to sie dowiemy co i jak trzymajcie za nas kciuki!
Dziekujemy z dzidzia za wsparcie i zyczymy wszyskim mamuskom milego dnia!:happy:

reklama
hej,ale tu pustki dzis:szok:
my bylysmy w tym playcentre i Nika sie wyszalala...moje dziecko niestety,pomimo namawiania,wolalo bawic sie w budyneczku zwierzatkami i klejem i mikrofalowka itp,anizeli wyjsc na przepiekne sloneczko:sorry:ale zawsze to swiezsze powietrze niz w domu,a i spacerek pozniej jeszcze zaliczylysmy:tak:

ja generalnie jestem chora:mam bordowe juz gardlo,katar i boli mnie glowa.do tego od kilku dni wrocily mi mdlosci:confused2:w przyszlym tygodniu ide do gp,bo zostawilam im w srode forme na to 500£ sure start maternity grand do wypelnienia i babka w recepcji powiedziala,ze bez wizyty spoko mi to lekarz zrobi a dzis zmienila zdanie i przez nia musze czekac az do poniedzialku bo dzis juz nie bylo miejsc:wściekła/y:

weri - napisz jutro od razu jak usg:tak:
kwiateczek - jak sie M czuje po zabiegu?no i jak poradzilas sobie z problemem umycia glowy?;-)

mala w brzuszku skacze,a Nika zrobila sobie drzemke od 17 do 20:30:szok:i wstala,marudzila,przebralysmy sie w pizamke,myjac sie tylko chusteczkami,bo nie dalo rady inaczej:zawstydzona/y::no: i lezy teraz u nas w lozku pod kolderka i oglada 'Oliwier Twist' na dvd:tak:wroci tatus to pewnie oboje zasna od razu:-D

wyslalyscie los na Euro Milion dzis?my 3 puscilismy:-p

Do góry