reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej laski

ja dopiero teraz bo niedawno z miasta wrocilam i polozylam mala teraz mam chwile:tak:
kurcze tak mi dziasło napuchło ze az mowic nie moge od dwoch dni walcze z tym poszłam do GP by sie z dentysta umowic bo nie wiem czy to od zeba czy co a on powiedziała ze to napewno jakies zapalnenie i dał mi antybiotyk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tu sie cholera jasna doprosic jakiego kolwiek lekarza to predzej czlowiek z bolu zdechnie!!!!mam nadzieje ze choziaz mi pomoze bo nawet jesc nie moge a tylko posmak ropy czuje a fujjjjjj

paula- to teraz trzeba trzymac kciuki by kaska jak najszybciej do was wrocila a co do brzuszka to sie nie martw ja tez tak miałam ale to wcale nie oznacza ze jest cos nie tak bo mała sie urodziła i miała 3480 poprostu miałam mało wod płodowych i wszystko poszlo mi w tyłek a nie w brzuch heeheh takze napewno wsio jest ok
Izka- wwwwwwwiiiiiiiiitaj kochana;-);-);-);-);-)super ze juz na swoim jestescie duzo zdrówka dla ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosia- to super ze mała sie uspokoiła z tyv biciem moze juz bedzie dobrze zapomni o tym to pewnie co innego wymysli:-p:-p

reklama
Witam! mam do was pytanie: wiecie cos na temat zwrotu pieniedzy z national insurance'u? bo wiem ze mozna je odzyskac jesli chce sie go zlikwidowac (potem 5 lat nie mozna dostac drugiego), jestesmy w PL na stale juz i chcielibysmy te kase dostac, a niewiem gdzie co mam wyslac i jak to pozalatwiac? pomozecie?Magda

Dzieki kochane mamusie za wsparcie!!!
Dzis bylam w banku i okazalo sie ze z ta kasa nie bedzie tak latwo... pisalam jakies dodatkowe podanie o zwrot kasy... maja zobaczyc co da sie z tym zrobic... firma jest tak na minusie i ze ja nie jestem jedyna... jak nic z tego to sama musze isc do sadu a on do komornika... wiec jednym slowem lipa...

paula- no napewno z kasa nie bedzie latwo.... ale lipa:sorry2:

izka- no jak zapomniec jedna z najstarszych (nie mam na mysli wieku) kolezanek z forum ...co ty :-) Boze, ogarnelas sie w dwa dni...jak ty to zrobilas...ja w tym tygodniu rozpakowywalam jeszcze jakis karton..czyli u nas ciag dalszy a to juz dwa miechy

Paulina- prosze cie, nie kracz, niech ona juz nic sobie nowego nie wymysla, choc na topie jest NIE NIE NIE. Powiem ci ze mnie od 5 dni cholernie boli dziaslo...plukalam dentoseptem z PL - zawsze pomagal a tym razem nie, nic nie moglam jesc...i zaczelam smarowac detinoxem na zabkowanie i przechodzi..ufff ulga wielka!

A ja juz nie mam sily... jak mniej wiecej wszytsko wrocilo do normy (no nie calkowicie) i juz nie bylo goraczki przez kilka dni, tak dzis po spacerze dostala goraczki i od 13 mialam dzien do dupy. glowa jak ogien, poliki czerwone :szok: oczywiscie kataaaaaaar a jaka byla krzykliwa, myslalam ze oblece, zagryzalam juz o 18 warge i szulalam jeszcze odrobine wiecej cierpliwosci i spokoju wewnetrznego. Juz mialam dosyc. Chcialam zeby ten dzien sie skonczyl choc tak pieknie sie zapowiadal.
Ja juz mam dosyc tego jej kataru.... tych nocy....chryste ja ngdy od urodzenia do niej tyle nie wstawalam jak teraz przez ostatnie 4 tygodnie :szok:

Ewelina to kredyt na dom tak:::jakie raty i na ile macie jak mozesz napisac:sorry:my sie zastanawialismy ale G sie boi a placic czynsz i tak trzeba to czemu nie na swoim:tak:mojej bratowej powiedzieli ze moga dac max 106tys,rata 485f czy cos takiego,na 30 lat:szok:

Mamy na 25 lat ;-)
No wlasnie tak samo nas wyniesie wszystko (bez oplat)jak na wynajmowanym :sorry2:i po co komus placic jak moge sobie splacac?:confused::sorry2:;-)
To zalezy od zarobkow ile daja gdzie daja i na ile czasu?:sorry2:
Spoko , ale teraz sa oferty do kupienia np.35% domu a reszte wynajmowaC?:tak:;-)
ja nie zamierzam wracac do Pl juz na stale , wiec kupujemy tu dom :tak:
Ewelina wklejaj fryzurkę ;-)
Ok wkleje zaraz:zawstydzona/y:

Ewelina- pamietam jak chyba z rok temu pislalas ze chcielibyscie dostac ten kredyty na dom ale wam odmowiono bo jestecie za mlodzi, brak historii kredytowej itd a teraz go dostaliscie...hhhmmmm
smacznego piffka :)
No i ta fryzure wrzuc :)
Nom pisalam juz o tym ale nie wiem czy dokladnie rok temu:sorry2::confused::-p:-D
Nie odmowiono nawet ...tylko nie poszlismy :no::-Dbo Nas ludzie oklamali znajomi ze nam nie dadza - zazdrosnicy:sorry2::dry:
Tak teraz dostalismy bez zadnego problemu :-)Im czlowiek mlodszy tym bardziej dajamu kredyt jesli oczywiscie ma stala prace itp;-):tak::tak:.

A Wy macie swoje? czy wynajmowane??:confused:

A Moja dzis zrobila spikusa zdjela pampka i narobila na dywan i na podloge :sorry2::shocked2::angry:

Ewelina- no my wynajmujemy...jeszcze... ale teraz tu w miescie nam sie podoba. Zaczynamy rozwazac jakies kupno w najblizszej przyszlosci. Tu Jest inaczej niz w Londynie, bo przeciez zadnej chaty londynskiej bym nie chciala kupic...brrrrr musiliscie miec wklad poczatkowy?

Witam:-)Iza witaj,juz porzadek w domciu:tak:
Paula moze zwroca,badz dobrej mysli:tak:

wiecie wczoraj Konradek przewrocil sie na rog lawy i rozcial ucho:no:dobrze ze byl G bo mi tchu braklo,prawie zemdlalam:no::baffled:krwi troche bylo,ucho sine ale dzis juz ladnie wyglada:tak:tak sie wystraszylam ze rece mi sie trzesly,nie moglam nic zrobic:baffled:ale mama ze mnioe jak krew zobacze to prosze:no:a jak bede sama???juz mi sie to zdarzylo kiedys,z moim bratem mlodszym,fiklam boshhh tragedia:no:myslalam ze bedzie inaczej teraz ale coz...

A dzis na dobry poczatek.....dostalam list z JC i dali mi JA:-):-);-)jestem w szoku:-)ktos chyba sprawdzil goscia i jednak mi przyznali:tak:z tego wszystkiego zapomnialam wstawic zupke malemu i teraz czekamy a moglismy byc juz na dworze:sorr:piekna pogoda,cieplutko:tak:U Was tez???
milego dnia:-)

Witam i ja u nas mało słonka ale cieplutko.
Kwiateczek ja też sie zawsze trzese jak zobacze krew,ale musieliscie mieć stracha a mały pewnie sie napłakał troche.Dobrze że nic mu się nie stało bo tak w uszko uderzył.Fajnie że ci przyznali te Ja pewnie dodadtkowa kaska bedzie.
Małogorzatko oj tak wszystko w dwa dni ale jednego dnia mąż troche pomogł.Ale to wszystko tak szybko poszło dlatego że mialam juz wszedzie posprzatane na błysk bo wczesniej chodziłam sprzatac to mieszkanie,a druga sprawa to zaraz za 2 dni miala przyjechać tesciowa ze szwagierka.No a ty czekałaś na szafe to dlatego tak ci zeszło pewnie tez juz bys miala dawno poukładane gdyby nie ta uszkodzona szafa.
Malutka długo choruje to jak ja nie moge dojść do siebie juz 4 tyg,już było lepiej i za 2 dni jak mnie wzieło to myslałam ze umre.
Pinka to chyba dobrze ze dał ci antybiotyk bo jak to zapalenie to antybiotyk pomoze.Ale do stomatologa to mozesz isc bez skierowania od GP chyba co?

ok lece coś zjesc bo antybiotyk musze połknąć

Ewelina- no my wynajmujemy...jeszcze... ale teraz tu w miescie nam sie podoba. Zaczynamy rozwazac jakies kupno w najblizszej przyszlosci. Tu Jest inaczej niz w Londynie, bo przeciez zadnej chaty londynskiej bym nie chciala kupic...brrrrr musiliscie miec wklad poczatkowy?
Malgosia tak na start wplacilismy £7tys + prawnicy i papiery itp:confused2:
A gdzie mieszkacie?
ja nigdy na stale bym nie chciala mieszkac w Londynie , kolezanka mowila Nam jakie koszta wynajmu i kupienia sa w Londynie i na dodatek ze leasehold jest np. czesto na 55lat a nie na 99lat:-pwiec....drogo strasznie.:eek:

Kwiatuszku-Wspolczuje wypadku :szok:i gratuluje uzyskania JA ile ci placa ?

Blania wczoraj sie czyms zatrula cala noc wymiotowala :-(plakala o 21 bo bylo jej zle a jak zaczela plakac o 12 w nocy po moimm prysznicu ja do niej ide z mlekiem a Ona cala brudna lozko posciel , wszystko ....cala noc wymiotowala :-(na poczatku jedzonkiem a potem juz tylko woda i odruch wymiotny ja meczyl:-(zasnela dopiero o 7;40 dzis rano a ja razem z nia :-(P tez nie spal , denerwowal sie bo usnac nie mogl :-(ja latalam jak opetana zmienialam ciagle posciel i Blance pizamy ...teraz ma temperature:-(i podalam jej calpol o 8 i zasnela a teraz dalam jej czopka o 12 :sorry2:i wysoka jest temp. ciagle jest ciepla :-:)-( nie wiem czy to virus czy zatrucie? wymiotowala z ranna parowka :baffled:i mielonka wieczorna :baffled:albo nie pogryzla albo jakas stara ta mielonka ...ale chyba wina jest parowki bo bylo otwarte opakowanie od kilku dni mimo ze w lodowce:eek::-:)wściekła/y:Moja wina bo nie powinam jej dawac takiego jedzenia :-:)-(.

Ostatnia edycja:
reklama
kwiateczek- dziekuje... oj dobrze ze nic sie wiecej strasznego nie stalo tylko ucho... no u nas tez slonecznie i cieplutko super... pogoda az mi sie chce wiosny takiej prawdziwej...

Do góry