reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
dziekuje mamusie!!!
troszke sie uspokojilam tym wszystkim... bo jednak czekalam ponad 6 tygodni... no ale mam troszke czasu aby cosik poszukac nowego... ciekawe czy znajde taki jak chcialam i w tak rozsadnej cenie... no ale coz...

paula to super, że się wyjaśniło co było grane z tą firmą. trzymam kciuki żebyś szybko odzyskała kasę. proszę o jeszcze jedno: jak teraz będziesz kupować wózeczek, to z sprawdzonych sklepów, ok? i już się nie denerwuj, nie warto ;-)

alex moja Oliwcia jak miała już około 12 miesięcy to już wszystko rozumiała co do niej mówię :-) mówi: MAMA, TATA, BABA (babcia), DZIADZIA, PA PA, CZEŚĆ, DZIECI, KAKA (kaczka), KUKU, TAK, NIE... Super się jej słucha :tak: Tak się cieszę. Papuguje też - ja powiem 3 razy NIE, to ona też he he :-D

A u nas... nie chce zapeszac, ale od kilku dni owo "machanie reke w kierunku naszych twarzy" sie uspokoilo.....:szok: ...nic nie zrobilam nowego, tylko nadal samo tlumaczenie.... boze zeby juz tak zostalo.
Za to ostatnio duzo mnie sciska raczkami tak jak jej tlumaczylam do czego raczki sa, a wtedy sie przewracamy obie od tych "mocnych " usciskow i turlamy. Ona ma z tego frajde na 102 !

ale za to osttanimi czasy jak sie denerwuje, staje, napina sie i mowi NIE NIE NIE NIE NIE NIE itd ale to na wszytsko co jej sie nie spodoba :sorry2: Jedno sie konczy to drugie zaczyna...:shocked2:

Ciekawe jak tam nasze kolezanki radza sobie z przeprowadzka- Izka i Katarzynka :-)

Mlagorzatka jakos dziecko musi odreagowac:tak:,dobrze ze uspokoila sie z raczkami:tak:powoli nauczysz ja wszystkiego:-)ja to sie juz boje,jak dam rade:no:teraz juz ma nerwy,taki maly a co dopiero Twoja corcia:sorry:jest wieksza i potrafi juz pokazac a nasz to krzyczy z nerwami i potem placz:baffled:staram sie odwrocic jego uwage i w wiekszosci przypadkow dziala ale pozostaje ta mniejszosc:sorry:zobaczymy co bedzie pozniej:sorry:
A my wczoraj mielismy gosci:-)kolezanka przyszla z mezem i synkiem(1.5 roku) na mecz:baffled:ktory byl porazka:no::no:jaki wstyd:baffled:pozniej poszli uspic malego i wrocili,pofikowalismy troche,tzn G bo ja za 5 godz 3 piwka wypilam:baffled:ktos w nocy musi wstac:baffled:Oni maja mame wiec ma im kto sie zajac dzieckiem:tak:
Dzis my idziemy w gosci:tak::-)do G kuzynki,ta co mala dzidzie:-)
Milego dnia kobiety;-);-)

malgorzatko- zgadzam sie z kwiatuszkiem... zobaczysz wszystko bedzie ok... a te NIE NIE znam tez to przechodzilam...

syla- tak tak obiecuje moj M tez mowil ze nic nie kupi przez internet...

Ja troszke smutna nie tym zasranym wozkiem.... ale brzuszkiem.... ostatnio jak bylam u poloznej to powiedziala ze moj brzuszek jest za maly o 5 tygodni w stosunku do wieku ciazy.. oj troszke sie tym martwie... w nastepna srode mam kolejne USG i zobacze co wtedy... na szczsie mala szaleje w brzuszku caly czas kopie i sie wierci... chociaz wiem ze z malenka wszystko ok... tak pragne juz tego dziecka aby bylo zdrowe i aby wszystko bylo jak najlepiej...

Hej Dziewczyny:-)Witam Was slonecznie:-DDzis wkroczylam w II TRYMESTR:-DNiby nie ma wiekszych zmian ale psychicznie czuje sie o wiele lepiej,zwlaszcza jak poczytam o ile mniej dzidzia jest zagrozona w tym trymestrze:-D
Zamawianie wozeczkow itp mam jeszcze przed soba ale narazie wypatrzylam nawet fajny i nie ciezki w Argosie za ok £130.
Pozdrawiam cieplutko:-)
P/s Nawet dzidzia na ticker'sie wyglada juz jak nalezy:tak: http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Paula nic sie nie martw.Moja kolezanka od poczatku miala maly brzuszek,w polowie stwierdzili dopiero ze jest jednak za maly:baffled:okazalo sie ze ma za malo wod plodowych,nawet schudla w pewnym momencie ale dzidzi nic nie bylo:no:byla tydz w szpitalu nawet ale za wiele nie pomogli,jakies usg na ktore czekala kilka dni:angry:a to angielka:sorry:maly urodzil sie troche malutki ale za to blyskawicznie nadrobil:tak:jadl w wieku miesiaca 180ml:szok::szok::-D nadrabial:-D:-Dja to nie wierzylam poki nie zobaczylam:sorry:Konrad mi zadko kiedy zjadal w ogole 180 a on:sorry:miesieczne dzeicko:no:;-)wiec nic sie nie martw,kontroluj tylko dzidzie i byle do konca:tak:juz nie wiele Ci zostalo:-):-);-)
Mayo witaj,dzidzia fajna:tak::tak:zebralo mi sie na wspominki:sorry::sorry:
oki lece spac,maly spi wiec wykorzystam choc troche:sorry:papa

paula- wiem ze sie martwisz tym brzuszkiem, ale przeciez wiesz ze bedzie dobrze...musi byc dobrze ! Niedlugo malutka bedzie z wami a TY oczywiscie nam pokazesz tego skarba !
Moja mama kazde trzy ciaze miala male....a juz ta ostatnio to miala taka mala ze nie bylo widac po niej ze jest w ciazy. Nie raz slyszala w autobusie ze nie widac zeby byla w ciazy-gdy slabo sie czula i chciala usiasc- nawet uslyszala to w dzien kiedy znalazla sie na porodowce. Wtedy jeszcze nie bylo usg tylko to tetno dziecka i mowili jej ze dziecko bedzie jakies bez nog, bez rak bo taka mala ciaza....a brat sie urodzil ponad 4 kg, zdrowy jak byk...a moj tato podobno o malo nie rozniosl lekarza ktory takie glupoty mojej mamie mowil prawie cala ciaze.
Teraz jest usg wiesz ze jest ok, mala bryka to tez dobry znak...wiec bedzie dobrze.

reklama
WITAM wszystkich po dlugiejjjjjjjjjjjjj przerwie.
Mialam maly problem z internetem i dopiero dziś podłaczyli.
Przeprowadzka poszła sprawnie.W dwa dni udało mi sie ogarnac wszystko,no i mialam gosci.Ale od 4 tyg mam zapalenie oskrzeli i dychram jak grużlik.Dostałam jeden entybiotyk a teraz biore drugi i jest poprawa.Ale przez te 4 tyg tyle sie nakaszlałam że już chyba płuca wyprułam z siebie.

Alex,Gosia dzieki ze pytałyscie o mnie,myslalam ze juz zapomnialyscie o mnie.:-)

Widze, że są nowe mamusie witam wszystkie.
Ach tyle naskorbałyscie ze nie odpisze kazdej.
Gosia gratuluje bo wyczytałam że Nastka juz robi ślicznie siusiu.No i rozgadane te wasze dziewczyny.
Ewelina moj Nati rozumie duzo ale za to nie chce mowic.
Paula tobie to duzo zdrówka zycze i no itragedia z tym wozkiem,ale dobrze ze jest szansa na odzyskanie kaski.No ale ile stresu cie to kosztuje a ty powinnaś unikac raczej stresu.

Teraz postaram sie pisac na bierzaco bo nie daje rady z nadrobieniem.

Do góry