reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvina!!!dziewczynka twoja jest po prostu cudowna!!!!!wow!!!normalnie jak sie zmienila!!nawet na tym bocznym zdjeciu wyglada zupelnie inaczej.ale caly czas sliczna jest!!!!gartuluje tej kruszynki:)
Maja witaj!!powodzenia w czytaniu, niezle niezle, ja jak pare dni nie jestem to ciezko nadrobc, ale forum faktycznie jest swietne:)
Maxin super ze masz juz meza przy boku!piszesz , ze stajesz sie monotonna, ja juz dawno zauwazylam, ze ja moge mowic i myslec godzinami, calymi dniami o jednym i tym samym!!!!zgadnij o czym :D wiesz co?ja jakos spokojnie do tego podchodze, tylko martwie sie (do cc)ze np z karmieniem problem bedzie(choc czytalam ze nie ma wplywu wcale i w sumie to moje nastawienie psych moze bardziej zaszkodzic w tym przypadku), ze np znow bede krwawic za mocno, wiesz takich komplikacji sie boje, ale nie mam na to wplywu i chyba dlatego jest mi lepiej o tym myslec. Poza tym moja mam mial 3cesarki i zyje,my jestesmy zdrowi wiec tak jakby troche sie z tymn oswoilam. Poczytalam sobie o cesrakach, m.in tez przeczytalam, ze dziecko ma wieksze przezycie jak wychodzi cc niz naturalnie, ale coz ja moge na to poradzic?
Martusia, bede miala w 36/37tyg cesarke bo mam pionowe ciecie(dokladnie to co pisalas, ze pionowe ciecie jest wtedy kiedy szybko trzeba wykonac, to ja tak mialam, poza tym podczas operacji rozwazano ze wzgledu na krwotok ktory nie dali rady zahamowac usuniecie macicy, ale lekarz nadzorujacy, czy jak to sie nazywa, powiedzial, zeby zaryzykowac i nie usuneli). a dlaczeho w 36-27tyg?w sumie to knkretnie nie wiem, ale mysle ze dlatego, ze znow lozysko moze sie odkleic za wczesnie???tak zrozumialam.

alezem sie ropisala znow.Sorki za bledy, ale ja zwsze tak pisze z poprzestawianymi literkami:) z pospiechu!
aha dzwonilam dowiadywac sie to zalozenie razem z dekoderem i antena, kosztuje 260/320fuzntow zalezy czy cyfra czy polsat, ale nie pamietram ktora cena do ktorego, albo 400funtow w drugim ogloszeniu, niezla roznica!to jest na rok i juz sie zadnego abonamentu nie placi.na razie sie wstrzymyjemy.w sumie to raz dwa mozna zrobic, wiec zrobimy to jak juz sie sprawa z mieszkaniem wyjasni.

no to juz koncze:)pozdrowionka!

reklama
Witajcie dziewczyny:)Widze ze forum znowu sie ozywilo i to dobrze.Co do tych podatkow to moje wiadomosci pokrywaja sie z Anya i Beta.A swoja droga to naprawde straszne, panstwo nie potrafilo nam zapewnic dostatniego zycia, pracy po skonczonych studiach i godnego zycia a jak tylko czlowiek wyjedzie i lepiej mu sie powodzi w obcym kraju to polskie wladze oczywiscie szukaja wszelkich sposobow aby zedrzec z nas pieniadze, ktore nigdy im sie nie nalezaly i nigdy nie beda nalezaly.
U nas dzis cudna pogoda, caly dzien piekne sloneczko:):):)A ja dzis cierpie na bol glowy, musze go wylezec bo nie chce brac zadnych tabletek.
Maxin-fajnie, ze juz masz meza w domku, na pewno jest weselej i cieplej:)Mniam zazdroszcze ci tego serniczka i bialego serka, ja musze czekac do czerwca, kiedy moja mama przyjedzie i tez przywiezie.A tak co do dzidzi to u nas ok, malenstwo kopie a ja czuje sie coraz ciezsza.Juz chcialabym aby byl maj i aby nasza dzidzia byla z nami.Co do poloznych to mam pytanie:w jaki sposob twoja polozna bada serduszko dzidzi?Bo u mnie jak na razie za pomoca smiesznej(dla mnie)trabki albo nie wiem jak to nazwac.Raz tylko mialam takie normalne ktg.Mam nadzieje ze ty sie dobrze czujesz, a wogole to ile juz kilogramow ci przybylo?
Maja33-witaj na forum, bardzo gratuluje fasolki, zycze wam duzo zdrowka, a jak masz pytania to pisz tutaj smialo:)Co do pytania w sprawie pracy to ja niestety nie pomoge poniewaz nie pracuje ale na pewno ktoras z dziewczyn napisze.
Malvina-jaka duza jest juz Majeczka i jaka bujna ma czuprynke.Sliczna naprawde:)
Dziewczyny mam do was pytanie:przymierzamy sie powoli do kupna wozka wiec czy moglybyscie mi polecic, jaki wozek wybrac, jakiej firmy, na co zrwocic szczegolna uwage, czy wy jestescie zadowolone z waszych zakupow???Bede wdzieczna za rady.
Zycze powodzenia wszysytkim kobietkom, ktore czekaja przeprowadzki, bedzie dobrze, badzcie silne i wytrwale:):):)
Dla wszystkich dziewczyn ktorych nie wymienilam wielka buzka i pozdrowionka.
Uciekam do lozia.
papa

cześć dziewczyny!!!

Dziś mam o wiele lepszy humor, wczoraj temperatura spadła do 36,8 i o wiele lpiej się czuje, trochę gardło ale to nic. ;D
Malvina- twoja córeczka jest piękna nie mogłam się na nią napatrzeć :)

pozdrawiam serdecznie pa

czesc dziewczynki...

Malvinko.. ale Ci sie cora zmienila.. SZOK.. zupelnie inne dziecko.... oczywiscie sliczne dziecko ... i jaka czuprynka  :laugh:

Tamarunia.. na pewno wszystko bedzie ok... rozumiem, ze musisz miec pionowe bo za pierwszym razem wlasnie tak mialas zrobione ciecie, tak?

Beta.. a jak tam Twoj maluszek???? czy tez powoli przygotowuje sie do podrozowania?

Maxin... fajnie, ze masz mezulka w domu :)... niedlugo to ja bede slomiana wdowa  :-[ ::) :)

Majka.. tak trzymaj.. ciezarowkom nie wolno chorowac ;) :laugh:

gorace pozdrowionka dla reszty mamusiek

Dziewczyny, wy to macie tempo w pisaniu wiadomosci :-) Ja ostatnio cieszylam sie troche 'wolnoscia', bo babcia Josha znowu zawitala u nas i moglam spedzic troche czasu z moim chlopakiem, bo juz zapomnielismy jak to jest wyjsc tylko w dwojke. A wiec powychodzilismy sobie troche to tu to tam, zaliczylam pierwsza powazniejsza impreze od czasu ciazy i porodu. Powiem Wam, ze jak tak po 12 miesiacach czlowiek wybierze sie na impreze alkoholowa to nie trzeba mu wiele :-) Wychodzi bardzo ekonomicznie, bo mi styknely dwie lampki wina :-)

Maja33
witam Cie serdecznie na forum, z cala pewnoscia jestes upowazniona do SMP pracujac part-time

Malvina- twoja corunia jest piekniutka, no i oczywiscie zmienila sie od urodzenia, ale urody jej nie ubylo :-)

No prosze, maly sie obudzil, a chcialam napisac cos wiecej. Pozdrowionka

czesc kobitki! dziekujemy mocno za wszystkie komplementy!! dla mnie, jak dla kazdej mamy jej dziecko, Maia jest najpiekniejsza pod sloncem!! czuprynke ma po mnie, bo ja tez jak sie urodzilam bylam taka zarosnieta jak to mowi moja mama, a policzki-pultynki po tatusiu, ktory do szczuplych nie nalezy i tez ma taka okragla buzke jak ksiezyc!! ;D

ojej musze zmykac bo sie mala budzi!!
papatki!

ale na szczescie dzis przyszla ciocia Mai (siostra mojego meza) wiec sie troche dzieckiem zajmie a mama moze popisac... ;D ;D
Anyu- ale masz fajnie! ja to chyba dopiero jak pojade w kwietniu do polski bede sie mogla gdzies na nowo wyrwac. a tez musze przyznac ze mi troche towarzystwa brakuje. znaczy jeszce sie nie przyzwyczailam do siedzenia w domu sama calymi dniami... :mad:
leedsanko - a moze uda ci sie wkleic jakies zdjecia z waszego wypadu? ja wklejam jedno z wczoraj - bylismy w lesie- Epping Forest (na zdjeciu) super tak sobie odpoczac od tej betonowej dzungli na codzien!
izusia - na zdjeciu mozesz zobaczyc moj wozek - mamas&papas travel system, freestayler. jak na razie sprawuje sie super, nawet na tym blocie w lesie dawal rade! no i fajnie ze moge go jedna reka prowadzic jak chce sobie przez telefon ponawijac na spacerze ;)
Beta- dzieki za caluski! poprosimy jeszce o zdjecia Tomeczka!!
Tamarunia- zycze tobie duzo dobrego samopoczucia w tych ostatnich tygodniach!! mam nadzieje ze sparawa z mieszkaniem sie szybko wyjasni!
Maxin - ja nie moge sie doczekac twoich zdjec z malenstwem ale to jzu niedlugo!
Maja33 - jak najbardziej SMP ci przysluguje nawet jesli pracujesz na pol etatu, ale jeszcze zalezy ile czasu jestes zatrudniona tam gdzie teraz pracujesz.
aro, Lwico - co u was dziewczyny????!
cela- a moze ty nam sie pochwalisz swoja Majka? :) :) :)

cześć mamuśki!!!!

Anyatwój synek ma przepiękny umiech jest taki radosny

Malvinazawsze zastanwiałam się nad takimi wózkami czy są wygodne ale chyba tak bo wózek rośnie razem z dzidzią bo chyba wyjmuje się tą środkową część i wygląda to jak nosidełko ale nie jestem pewna wybacznie mi jestem całkowicie zielona w tych sprawach wózkowych co mam nadzieję zmienić za parę miesięcy, ale twój wózeczek wygląda bardzo sympatycznie i na pewno też jest praktyczny

Ja pracuję od 21 lipca 2005 roku ale tylko 11godz tyg i obawiam się że to stanowczo za mało na wyczytałam tylko w umowie że jestem klasa A do płacenia podatku i płacę NIN a w moim kontrakcie niestety nic nie jest napisane o macierzyńskim ani stanie ciąży i co wy na to kobitki poradzicie mi coś

Tamarunia-trzymam za ciebie kciuki żeby wszystko poszło jak spłatka przy cc to jeszcze trochę ale kciuki nigdy nie zaszkodzą

jeszcze mi się przypomniało z podatkami w polsce jestem taka zła że nie potrafię tego opisać że nasz kraj opiera się na gierkowskich ustawach z przed prawie 30 lat i stosuje je teraz po prostu w głowie mi się nie mieści

dobrze już nie marudzę bardzo się cieszę że tu jestem to forum jest niesamowite pozdrawiam serdecznie pa :-*

Maja33- to bez znaczenia, ze pracujesz tylko 11h, zgodnie z prawem majac umowe i pracujac part-time SMP ci przysluguje. Mozesz sie zorientowac dzwoniac do Inland Revenue, chociaz najpewniej bedzie jak porozmawiasz o tym z szefem/szefowa.

My zaraz zmykamy do kina z malym :-) Zycze milego dnia wszystkim forumowiczkom

reklama
Do góry