reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

baasia- duzy Twoj synus, a jaki wygodny :-) Uroczy blondasek. A obok na jednym ze zdjec to dumny tatus? :-)

reklama
Co za wstretna pogoda,a na dodatek mnie rowniez ostro cos bierze,dzieciaki znowu chorowaly i czas chyba na mnie,ale starm sie tego uniknac,choc dzis okropny bol glowy,miesni,a gardlo niesamowicie drapie.Pije duzo herbatki z cytryna i miodem moze pomoze i oczywiscie paracetamol.
Anya twoj Josh jak urosl,ale sie zmienil,jest sliczniutki i ma cudowne oczka,a Ty moja droga wygladasz wspaniale,nie widac w ogole ze bylas w ciazy,laska niesamowita z ciebie,brzuszka to juz nie masz!!! ;D ;D ;D Fajny pomysl z tym kinem :)
Basia twoj synek rowniez duzy,jak dumnie sobie siedzi w fotwliku,pocieszne malenstwo,takie przystojniaki,no,no,no
Na forum chyba wiecej chlopaczkow niz dziewczyn bo to jeszcze od Bety,Lwicy,Dorci, Leedsana,Ara tez bedzie miala chlopaka :)
maja33 parca w Mc to naprawde zapieprz tam nie ma jak sie oszczedzac i fakt nickt na nigogo nie patrzy,tylko praca i parca,ale dobrze,ze zrezygnowalas bo ciaza najwazniejsze.Dobrze,ze z zdrowkiem lepiej ;D Powodzenia w wyborze wozko,tyle tego na rynku jest ciezko sie zdecydowac,najwazniejsze aby byl wielofunkcyjny,ostatnio w gazecie "Pregnancy baby & you" z marca byly testy wozkow i ich oceny.
Leedsana popieram,ze facet powinnien miec wiecej ciala ;D A KIEDY POZNAMY TWOJA TWARZYCZKE???Czekam na fotki!
Malvina milo,ze masz czasmi z kim zostawic mala i sie zrelaksowac,bratowa na pewno sie przyda,hi,hi,hi,a sam ma dzieci???
Oj ta pogoda na spacerki to nie bardzo,juz tylko do wiosny czekam,ale nie ma co narzekac pare pieknych slonecznych dni bylo.
Ja tez juz nie moge sie doczekac jak mala usciskam,fakt to juz nie dlugo..............Po jakim czasie wyszlas z Maja z domku???

W przyszlym tygodniu moj tato przyjezdza,bardzo sie ciesze ;D Spedzimy troche czasu sami bo kiedys bylismy bardzo bilsko,ale przez to ze wyjechalm do Anglii oddalilismy sie,przez 6 lat w sumie w odwiedzinach spedzilismy tylko pare chwil razem.Fajnie pomoze mi pomalowac pokoj dla malej,moze wymysli cos ciekawego i napewno bedzie dumny,ze moze zrobic cos dla wnuczki ;D
Ok ja uciekam bo glowa mi peka............a wzielam niedawno tabletke i tylko na moment przeszedl bol,ojjjjj falanie sie czuje........

Ciekawa co tam u Ary,czyzby juz urodzila...........????????????Dodezwij sie moja droga bo sie martwie,czy wszytko ok?????
A Lwica to zamilkla,ciekawe jak tam po chrzcinach,na pewno sie udaly,czekam na relacjie??!!!???

Pozdrawiam goraco wszystkiem mamuski i bgrzuszatki ;D ;D ;D
Zycze duzo zdrowka mam nadziej,ze sie nie rozchorujecie!!!!!!!!!!!!
Milej nocki
Buzka ;)

czesc dziewczynki..

Maju 33.. najwazniejsze jest zdrowie fasolki.. wiec bardzo dobrze ze zrezygnowalas z pracy w MC'D :)... a nowa sie nie przejmuj, na pewno cos znajdziesz, a teraz ciesz sie tym ze mozesz odpoczwac :):):)

Anyu, Basiu... cudownych chlopaczkow macie w domu :):).. rany alez oni WIELCY SIE ZROBILI.. szok... dzieci rosna a rodzice wciaz mlodzi ;D ;D ;D

Malvinko, Maxin... specanie dla Was ;)..proba mikrofonu

1.2.jezioro windermere i jego okolice, 3. zachod slonca [widok z pokoju], 4. czas na mala przekaske

Czesc babeczki :)

Maja witaj na forum i udzielaj sie jak najwiecej ;) Gratulacje maluszka, niech rosnie zdrowo pod serduzkiem mamusi :) A Ty dbaj o siebie w tym wyjatkowym okresie jakim jest ciaza :)

Malvinka sliczna coreczka i chyba do mamusi podobna :laugh: Wloski czarne przefajne, buzka urocza. Taka krupcia kochana, ooo kiedy moj  Alus taki byl ::) Fajnie wam, ze po lesie pochodziliscie. Mnie sie ostatnii wlasnie las zamarzyl, najlepiej jakis Polski.

Anya Josh rosnie jak na drozdzach i fajnie mu w tym "przedszkolu" :) A Ty laseczka jak sie patrzy 8) Macierzynstwo widac Ci sluzy :) Ja nie moglabym chodzic nawet po domu w krotkim rekawku, bo zmarzluch jestem ;)

Leedsano, no wlasnie tak cos czuje, ze zacznie raczkowac juz niedlugo to moje szczescie :) I wiesz, powiem Ci, ze z jednej strony sie ciesze, a z drugiej to mi juz szkoda, ze dorosleje ten moj synek i ryczec mi sie chce jak pomysle, ze dziadki i babcie nie moga go widziec na co dzien, ach ta emigracja...
A do Alexandra Alek mowimy, Allek, Alus, czasem Aleczek. Pewnie jak podrosnie jeszcze to bedzie Alek, a jak do prszedszkola tu pojdzie to Alex. Nie sie jakos Alek bardziej podoba od Olka ;)
Napisz wiecej cos o swoim synku, boi jestem ciekawa :p

Beta i ty tez napisz o Tomaszku co je i wogole jak tam jego postepy w poruszaniu sie? No pasowaloby ich razem poznac :laugh:

Baasia Nicki super chlopczyk. Taki prawdziwy chlopczyk  :laugh: Siedzi widac sztywno i ani si emignie jak raczkowac zacznie :)

Tamarunia to trzymaj sie dzielnie w oczekiwaniu na przyjscie bobaska i badz dobrej mysli. Dobrze, ze sie zaopiekuja Toba jak nalezy. Z tym karmieneim to sie nie poddawaj nawet jak bys natrafila na jakies trudnosci, bo nastawienie pozytywne przy cycaniu i checi to wiecej niz polowa sukcesu, a karmic warto mysle przez pierwsze 3 miesiace, a tak optymalnie chyba do po roku. Ja ALka nadal karmie i zamierzam kontynuowac do roku,ale nei dluzej :p

Izusia co do wozka, to jak moge swoje 3 grosze wcisnac to... ja mam wozek Mothercare z travelsystem (czyli z fotelikiem samochodowym) i Graco z travelsystem. Jeden uzywany kupiony od znajomych a drugi darowany tez od znajomych. Sa bez gondoli i wcale mi to nie przeszkadzalo, bo Alus urodzil sie w lipcu i bylo cieplo. Graco ma pompowane kola i ciut lepiej sie przez to prowadzi. W jedym brakuje mi tej osolony foliowej przed deszczem i wiatrem, ale nie pamietam w ktorym. To co bym chciala a nie mam to zmieniana raczka, tak, ze mozesz wtedy isc pod wiatr albo z wiatrem, tak, zeby dziecku nie wialo. I jeszcze wazna rzecz sprawdz zawsze oparcie w spacerowce czy dobrze sie rozklada. Niektorzy jak dziecko jest wieksze kupuja tu takie lzejsze wozeczki spacerowki. Dla mnie smiesznei wygladaja, bo jak dla lalki ;). To jest wygodne, bo zmiesci sie wszedzie i jest lekkie. Ooo chyba namieszalam ::)

Leedsana ale fajne zdjecia!!!! :D Teraz zobaczylam :)
Zazdroszcze wam tego jeziora. Fajna mamusia z Ciebie, przypominasz mi moja kolezanke Anie, ktorej daaawno nie widzialam. A synus jest taki fajny, ze nic tylko w obrazek go oprawic :) , na tym zdjeciu z przekaska ma zalotne spojrzenie. Sliczne te jego oczka!!

Maxin a Ty jakichs namiarow do Ary nei masz? Moze ona juz ma swoje piescidelko w rekach a my tu nic nei wiemy ::)

Kobietki jakie jestescie piekne!!!!!!!!!!!!!!
W sumie gdy zobaczylam zdjecie Anyi i nie tylko- to wpadlam na pomysl ze zrobie sobie triatlonik- trzy razy londyn do okola, tamiza wzdluz i wszerz a potem 1000 i 2 brzuszki - no aleeeee.... przeciez dzisiaj pada - wiec moze jutro - a teraz na dobranoc czekoladka - no dalej  ;D  ;D  ;D

Leedsana jeszcze raz zapytam nie teskno ci za naszymi lasami i borami? och, bo ja za nimi usycham z tesknoty - no to jeszcze jedna czekoladka na pocieszenie  :p

Maja 33- czego brakuje mi w moim wozku - to wlasnie ta polaczona raczka ktora widac na zdjeciu - jak napisala Malvinka - wygodniej sie z takim wozkiem biega i rozmawia przez tel. My niestety musielismy postawic na skladalnosc - bo nie mamy za duzo miejsca- wiec mamy Mamas&Papas  najbardziej kompaktowy. W sumie fajny jest pramett mamas &papas i bagaboo

Leedsana wciaz jeszcze mam w domu 'turlajaca sie kluseczke' ale widze, ze Tomek odpala juz motorek  ::) i niedlugo zacznie buszowac po domu. Narazie dziala jedynie na wstecznym i przyjmuje pozycje wyjsciowa czyli na czworakach!!!!!! ;D
I uwaga!!!!!!!!!! przesypia co druga nocke!!!! kocham wszystkich kiedy jestem wyspana!!!

Tamarunia my tu tez trzymamay kciuki za ciebie- oby wszystko poszlo dobrze   ;)

Maxin jakies grypsko tu panuje , ktore nie chce przejsc - mnie tez cos w gardle dapie  ::)

Baasia dzielny chlopak z tego Nica!!! :laugh:  Trzymam kciuki za zabki!!!  ;D

CZesc Martusia- no wlasnie - wymienmy informacje co do gustow kulinarnych naszych smykow. Powiem ci ze tomek wcina za trzech!!! Az jestem przeazona - 3 razy powazne posilki -takie po 300mil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????? ::) plus moje mleczko 3 razy dziennie. Boje sie ze go przekarmiam - ale waga niby idealna dla tego wieku. Troche robie to wszystko na wyczucie i staram sie sama gotowac + w napadach lenistwa gotowe sloiczki.
A jak z Alusiem?

reklama
Leedsana wspaniale fotki,a twoj synek jest rozkoszny i ma slicznu usmiech i takie iskierki w oczkach jak sie smieje ;D,a mamusia bardzo milusia i sliczniusia,oj juz niedlugo lato,nie moge sie doczekac dlugich spacerkow,mimo,ze Lodnyn jest tlocznu,mozna znalesc wspaniale miejsca,parki gdzie w spokoju mozna sie wyciszyc i pospacerowac,a plonocna czesc lodnynu ma wiele wspanialych parkow ;D
Martuska ty to zaradna kobieta jestes i zawsze dla kazdego masz mile slowo i o nikim nie zapominsz,niezla z ciebie babeczka.A dzieciaki to fakt tak szybko rosna,nie martw sie jednak mamuska,syus i tak bedzie zawsze twoim malym Aleczkiem,nawet jak bedzie juz dorosly,wierze,ze chcialo by sie takiego bobaska miec jak naj dluzej,no coz taka kolej rzeczy ;D ;D
Beta oj jak czas ucieka twoje szczescie za niedlugo jak Martuski bedzie smigac,ale czas szybko plynie,musi teraz byc kochaniutki,no swietnie spi jak aniolek oby tak dalej,pewnie unormuje sobie juz niedlugo pory snu.Oj cos na pewno jest w powietrzu,chorobska kazdego dopadaja nawet na forum ::) A ty masz numer tel.do Ary,moze zapytaj co tam u niej???Bo sie martwimy!!!!!!!Zaptaj czy mozesz mi rowniez go podac to do niej zagadam,sms puszcze ;)
ok uciekam juz do lozka
papa :D

Do góry