reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvina pisze:
leedsanko - a moze uda ci sie wkleic jakies zdjecia z waszego wypadu? ja wklejam jedno z wczoraj - bylismy w lesie- Epping Forest  (na zdjeciu) super tak sobie odpoczac od tej betonowej dzungli na codzien!

postaram sie....
a Ty wklejasz zdjecia uzywajac innego portalu [np onetowego] czy bezposrednio przez "browse" czy cos takiego?

reklama
Anya pisze:
Maja33- to bez znaczenia, ze pracujesz tylko 11h, zgodnie z prawem majac umowe i pracujac part-time SMP ci przysluguje. Mozesz sie zorientowac dzwoniac do Inland Revenue, chociaz najpewniej bedzie jak porozmawiasz o tym z szefem/szefowa.

My zaraz zmykamy do kina z malym :-) Zycze milego dnia wszystkim forumowiczkom

zazdroszcze.... u nas to by bylo nie do pomyslenia...
ani kiedy mial 2 miesiace ani teraz ::) ;D ;D ;D

leedsanko - wklejam za rada martuski przez opcje dodatkowe przy odpowiedzi (ponizej po lewej stronie) ale tym sposobem mozna tylko 128kb wiec na ogol zdjecia trzeba pomniejszac. mi to zrobil moj maz za pomoca Corel Photo -paint. jesli masz ten program to moge sprobowac dac ci wskazowki jsak to zrobic. sorki ale nie znam innego sposobu na wklejanie zdjec.moze anya cos nam poradzi :)
anyu - napisz nam jak to jest na takim seansie dla rodzicow z dziecmi. zawsze sie zastanawialm jak to wyglada. czy dzieci spia podczas filmu a co jak placza i gdzie mozna zostawic wozek
maja33 - musisz sie przejsc do sklepu i zobaczyc na zywo jak to wyglada. to nosidelko to fotelik samochodowy i ja go uzywam tylko jak jedziemy samochodem, wtedy nie trzeba malej przekladac tylko fotelik klik - do wozka. na codzien klade ja na plasko do wozka, stawiam bude, przypinam footmuff czyli taki spiworek na nogi i wyglada to tak jak wozek gleboki. pozniej jak maia bedzie siedziec to sie zmieni ustawienia i bedzie spacerowka. teraz te wszystkie wozki sa na ogol wielofunkcyjne. jesli masz samochod to niezbedny jest fotelik a jesli nie masz to zaoszczedzisz ok 50-100 funtow bo tyle kosztuje sam fotelik :)

u nas dzis siapi z nieba od samego rana wiec z codziennego spcerku nici :mad: :mad: :mad:

Malvina- ja poszlam do Odeon, bo to kino jest 4min. ode mnie, ale istnieja takze kina, gdzie rodzice przylaczaja sie do klubu Huggies Big Scream, za oplata £5.50 na jedno dziecko moga wejsc dwie dorosle osoby. Dziecko nie moze miec wiecej niz roczek. Nie ma problemu z zostawieniem wozkow (jest na to specjalne pomieszczenie), dzieci zwykle siedza sobie w nosidelkach, fotelikach samochodowych albo na kolanach rodzicow. Gdy placza to nikt sie tym nie przejmuje :-) Widocznie film im nie odpowiada :-) Czy Ty mieszkasz w Londynie? Hmm, pamiec mnie zawodzi. Jesli tak to w Londynie jest duzo kin dla rodzicow z dzieciaczkami- Clapham Picturehouse, London SW4. Gate Cinema, Notting Hill, London W11. Greenwich Picturehouse, London SE10. Ritzy, Brixton, London SW2. Stratford Picturehouse, London E15. Zreszta istnieje strona internetowa, wiec goraco Ci polecam, bo to naprawde fajna sprawa. Zawsze inaczej mozna spedzic czas z maluszkiem. www.picturehouses.co.uk

Pogoda nieciekawa, ale my z Joshem mamy dzis troche zajec i wlasnie wybieramy sie do Mother&Baby Group. Dzisiaj lekcja yogi z dziecmi :-)

witam was serdecznie!!!

anya-serdeczne dzięki za odpowiedź jestem teraz spokojniejsza że wszystko będzie dobrze

leedsana-ja wiem bardzo dobrze że mieszkjąc w londynie trzeba dużo pracowć, opowiem szybciutko dlaczego tylko 11g, przyjechałam tu 7 maja po miesiącu dstałam prace w mc donald's i nikomu nie trzeba mówić jak tam jest więc pracowałam tam do 28 lutego a dlatego zrezygnowałam bo obok naszego mc donalds odbywają się średnio co tydzień koncerty albo kilka w tygodniu więc ludzie wychodząc z takiego koncertu (młodzież) biegnie coś zjeść więc średnio od 15-21 nie mogłam ruszyć się z miejsca od kasy i po takim maratonie 4dniowym złapały mnie skórcze w dole brzucha łzy płyneły mi ciurkiem a z bólu nie mogłam nic powiedzieć zaprowadzili mnie do biura i czekali co będzie a aj prosiłam 2godziny wcześniej czy mogę iść do domu to nikt na mnie nawet uwagi nie zwrócił bo ''custamers'' więc powiedziałam im na drugi dzień że odchodzę bo nie chcę przypłacić żeciem fasolki przedtem pracowałam około 46 godzin tyg i zamierzałam nadal tak pracować ale czasem są ważniejsze żeczy teraz szukam raczej będę szukała dodatkowej jak wyzdrowieje z tego okropnego przeziębienia i trochę też mi się nudzi w domu mąż w pracy a ja....... dzięki Bogu że to forum est hihi hi przepraszam za te smenty już więcej nie będę

malvina-dziękuję za opis a do sklepu na pewno pójdę już nie mogę się doczekać

pozdrawiam wszystkich serdecznie pa

m

Czesc Dziewczynki :) troche mnie tu nie bylo, ale jakos nie mialam glowy. Witam wszystkie nowe forumowiczki :laugh:
U nas ostatnio troche marudnie -czekamy na zabki, dobra wiadomoscia jest, ze Niki juz zaczyna sam siadac i wkoncu przekonal sie do butli- teraz sam pije soczki, herbatki i czasami mleko, wiec nie jest juz odemnie tak uzalezniony i moge wychodzic z domu na dluzej. Poza tym moi rodzice dzisiaj kupili sobie bilety na samolot na koniec maja - niemoge sie doczekac ich przyjazdu :)
Co do podwujnego podatku to maz wymeldowal sie w Polsce i zalatwia tutaj rezydenture.

Malvina- co do mojego sposobu wklejania zdjec to jest na tyle skomplikowany, ze nie potrafie tego robic bez podpowiedzi mojego chlopaka, wiec Wam niestety nie ulatwie zycia :-) Pozniej wkleje fotki z dzisiejszych zajec Josha, ale musze poczekac na tatusia, aby mi w tym pomogl !

A w ogole to chyba cos zaczyna mnie lapac, bo glowka pobolewa i gardelko daje o sobie znac. Zeby tylko nie zlapalo mnie na dobre!

reklama
Zgadnijcie gdzie jestem? :-)
Elmo.jpg

Tu mnie lepiej widac... mozna sie zgubic w tym tlumie :-)
Elmo2.jpg

A tutaj z mamusia
Elmo3jpg.jpg

Tak siedza grzeczni chlopcy
Elmo4.jpg

Czy ktos z Was tez potrafi zrobic takie babelki? :-)
Elmo5.jpg

Do góry