reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kurde z tym odpisywaniem to mi nie wyjdzie tak jak bym chciala, bo za duzo rzeczy mam do poruszenia a juz pozapomonalam. Oto skutki okazjonalnego pisania ::)

A co z Ara, chyba sie jeszcze nie sypnela???? Mam kuzyne marcowke i walsnie dzisiaj urodzila syneczka :)

A jesli chodzi o nas to zyjemy sobie spokojnie i Bogu dzieki zdrowo. Alus jak suwaczek pokazuje ma juz 7,5 miesiaca dawa zeby na dole, o ktorych pewnie dawno temu pisalam, bo wyszly mu jak mial 4,5 miesiaca, a ostatnio pojawilys mu sie gorne jedyneczki jedna gorna dwojka :laugh: Narazie to bedzie chyba na tyle, bo nic "nadchodzacego" nie widze 8)

Dziecie moje bierze sie ostro do raczkowania, narazie chce do przodu a wychodzi mu do tylu, no ale uzbojmy sie w cierpliwosc ;) Gada duzo, najlepiej wychodzi mu: nie nie nie nie , procz tego ba ba w roznym wydaniu, ta ta, da da, de de mi mi, me me, be be. Jak chce do mnie to wola mi mi. Wszelki prrry i brry polaczne z wypluwaniem sliny, ostatnio pokazywanie jezyka, minki "laleczki Chuckey" ;) i... pewnie i tak nei wyczerplalam tematu. ponadto wie gdzie jest lampa i zegar, to znaczy nie pokazuje reka tylko patrzy.
No Leedsana ja napisalam co mowi moje dziecko wiec do dziela :D :D ;) :)

Karmimy sie nadal piersia a procz tego Alus je zupke codziennie (gesta pape wlasnej roboty) w zupce rozmaite warzywa jesczez jei wszystki i miesko, jablko tarte, z kaszka, banan, mandarynki, dzem, pije soczki, proboje wszystkiego po trochu co na talerzu rodzicow.

Nie wiem co jeszcze napisac o nas bo tyle mi sie cisnie, a nie chce tu pisac i pisac, bo to temat m o rz e!
Wlasnie tu lezy za mna na wykladzinie i i robi prrr tak jak autko jedzie od czasu do czasu nie nie i jakies pochrzakiwania, zebym na iego popatrzyla ;) i... juz jest zniecierpliowony a ja jeszcze chcialam zdjecia wstawic :)

reklama
Zdjecia wkleje ale pozniej, teraz ubieraqmy sie i zmykamy na spacerek, bo przepiekna pogoda!!!!!!!!!!! :)

Dziewczyny, otoz z podatkiem to jest tak, ze w tym roku weszla nowa ustawa, bardzo paradoksalna, gdyz oczywiscie rozliczamy sie w Anglii i nasz zlodziejski kraj, ktory nie zapewnil nam pracy we wlasnej ojczyznie chce jeszcze na nas zarobic! Rok temu bylo tak, ze w Polsce rozliczali sie tylko Ci, ktorzy prace w Anglii znalezli poprzez urzad w Polsce. Teraz natomiast Polska i Anglia podpisali umowe i jesli jestesmy zameldowani w Polsce, a jednoczesnie pracowalismy w Anglii - angielski rzad przesyla papiery do Polski informujace o tym, ze pracujemy i rozliczamy sie wlasnie tu. W Polsce placi sie wiekszy podatek i po powrocie do kraju placilibysmy roznice tego podatku, czyli 10% o ile dobrze pamietam. Najlepszym wyjsciem jest jak najszybsze wymeldowanie sie z miejsca zamieszkania w Polsce i miec pobyt staly w Anglii, aby uniknac dodatkowego rozliczania sie.

beta-ja tez slyszalam tak jak martuska ze to dotyczy tych co pracuja tu tylko dorywczo nie na stale. tacy jak my ktorzy mieszkaja tu juz pare lat nie moga byc opodatkowani podwujnie.jest powiedziane ze jesli twoj osrodek zycia czyli rodzina, dom w sensie gospodarstwa domowego sa w anglii to placisz tylko tu.

a oto obiecane zdjecia mojego aniolka

url]

Czesc dziewczynki

Ja tylko na sekundke.Przeczytalam wszystkie wiadomosci a wieczorem napisze wiecej.Malvinko u mnie nie widac :( buuuu....

Sle buziaki dla mamus i ich pociech i dla naszych ciezarowek ;)
Bede wieczorkiem.Pa.

Malvinko ja tez nie widze :( jak wysylasz przez imageshack a z tego co widze we wlasciwosciach to tak, to ostatnio wlasnie tych zdjec nie widac, albo nie wu wszystkich.
Znam fajny sposob, dziewczyny tez tym wklejaja jak zauwazylam.
W odpowiedzi klikasz na opcje dodatkowe i tam zalaczasz zdjecie wybierajac je poprzez "browse" ze swojego komputera. Sprobuj tak ;)

Wogole to nie napisalam ze sliczna masz coreczke :). Dla mnie najgorszy byl pierwszy miesiac, bo wlasnie Alus mial wzdecia brzuszka, nie kolki tylko wzdecia. W zasadzie staralam sie jesc stopnowo wszystko. Dzieci tak maja , bowiem ich uklady trawienne nie sa jeszcze dobrze wyksztalcone. Niekoniecznie musi to byc od razu alergia na mleko krowie, ale nie wykluczone. Trzeba starac sie jesc wszystko i obserwowac dziecko.
My matki karmiace potrzebjemy naprawde duuzo witamin i wapnia!

Ivonek to ja bede na Ciebie czekala wieczorem ;)

Witam dziewczyny!!!!!

jesem świeżą świeżuteńką ciężarówką i mieszkam w londynie
i kiedy znalazłam to forum to bardzo się ucieszyłam że coś takiego istnieje
teraz jestem na etapie czytania całego wątku i mam wielką nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy ;D

reklama
Czesc dziewczynki...Ufff jestem w koncu i moge troche popisac bo Julcia juz dawno spi a maz oglada terminatora 2 :)

witaj maju!!!Jasne ze cie przyjmiemy!!!Im wiecej mamus tym milej ;) i gratuluje fasolki w brzuszku :)

Martuska dziekuje za komplemetny :) i jak milo ze znow jestes na forum.Jak by nie bylo jestes matka tego watku ;)
dziewczyny ja podobnie jak dorcia zmieniam lokum w poniedzialek a co za tym idzie nie bede miala netu przez jakis czas :( ale nadrobie zaleglosci jak tylko znow bede online :) I ciesze sie juz na sama mysl o nowym mieszkanku bo jest duze i bardzo fane!!!I najgorzej przeraza mnie ta przeprowadzka!!!Łłłooooo matko jak sobie pomysle to az mi sie niedobrze robi....Ale damy rade z moim kochanym mezulkiem...
Uciekam juz spac.Bo ledwo siedze...
sle buziaki dla Was kochane.Jeszcze jutro cos naskrobie ;) a pozniej bedzie cisza w eterze :(

Pa.dobrej nocki.

Do góry