reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc Dziewczynki i Maluszki

Martus.. zuch chlopak z Alusia i jaki silacz :) [a'popos jakiego zdrobnienia uzywac Alek czy Olek? :)], moj szkrab zaczal raczkowac rowno w 9 miesiacu, w jeden weekend zaczal raczkowac i sidac samodzielnie... mowie Ci to byl dopiero szok, w jedym tygodniu masz kluseczke turlajaca sie po pokoju, mija weekend i masz szkraba podrozujacego po calym domu :):):)

czesc Majeczko 33 :):):)

buziaki dla reszty dziewcZynek i maluszkow :)

reklama
martuska - dzieki sliczne za rady co do zdjec i wzdec! o nawet sie zrymowalo! ze wzdec juz moja malutka powoli wychodzi - dzieki bogu! nie wiem czy pomogl plantex czy po prostu samo przechodzi. ja tez raz dziennie pije napar z kopru wiec moze wszystko razem sie zebralo i pomoglo - to najwazniejsze. dzieki temu Maia spi lepiej - wczoraj jakby mi ktos dziecko podmienil normalnie przespala caly dzien! dzieki temu moglismy spokojnie gosci przyjac :) obylo sie bez placzu. a co do diety to ja nadal bardzo uwazam i w sumie malo urozmaicenie jem- chcialam przeczekac ten czas kiedy mala ma wzdecia zeby nie narazac jej niepotrzebnie na dodoatkowe sensacje ale juz teraz mam zamiar powoli urozmaicac moj jadlospis (bokiem mi juz wychodzi chlebek z szyneczka!) i dziekujemy za komplementy!
ivonko. dorcia- wspolczuje przeprowadzki! ;) dacie rade- pewnie to nie pierwszy i ostatni raz ;D czekamy na wasz powrot na net!!
maja33 - witaj w gronie mam z uK i w gronie Majeczek! ;)
a teraz sprobuje ze djaciemi raz jeszcze...

Witam kobietki ;D
Ile czytania,wiadomosci!!!! ;D
Wspaniale miec mezusia spowrtotem w domku,odrazu zrobilo sie wesolo ;)W piatek siedzielismy do 3.00 nad ranem i gadalismy o wszystkim :)W sobote rowniez,mezulek sie smial,ze schudlam,ale brzuszek urosl ;)W kraju zimno wiec przyjechal troche przeziebiony.A ja wczoraj cierpilam na bol glowy i mdlosci,bol brzucha,chyab znowu macica sie rozciaga ::) A dzis postanowilam lezec caly dzien i leniuchowac,obejrzec pare dobrych filmow i mega wypoczac.Bo jutro znowu do pracy.........Coraz czesciej sie zastanawiam nad porodem,nie moge sie doczekac aby przygotowac gniazdko dla malej,oj saje sie monotonna ;)
Malvina cudowna slicznotka wam rosnie.Nie moge sie nadziwic jakie dlugie wloski ma.Milo slyszec,ze wzdecia przechodza i Majeczka juz nie cierpli bo to najwikszy bol dla matki,patrzac na ciepliace dziecko,oj Ja rowniez to przezywam,bo przeciez sa takie bezbronne ::)

Iwonek w koncu znalezliscie odpowiednie mieszkanko dla siebie.Pakowanie jest fatalne,ale cala radosc w wypakowywaniu i wrzadzaniu nowego lokum.Czekamy na wiesci mam nadzieje pzrenoszac net nie bedziesz czekac tak dlugo jak my!!!!

Martuska Nardabiasz zaleglosci tak jak ja,jest co czytac ;D Superancko,ze Alek tak wspaniale sie rozwija,raczkuje mowiwsz do tylu to parwidlowo juz niedlugo smignie do przodu i bedzie wszedzie sie poruszal,fajowy widok takiego szkraba zasuwajacego po podlodze starjacego wszedzie sie wspinac ;D Przeslij jakies fotki swojego sloneczka ;)

Beta ja rowniez slyszalm o tych podatkach i zmartwilo mnie to ,ale tak jak Martuska i Anya mowia,mieszkajac dlugo tutaj,meldujac sie tutaj nie musimy podwojnie palci,bo to by bylo fatalne.Oj ta nasza Polska ciagnie od wszystkich kase jak sie da,zlodzieje,przeciez to glupota podwojnie placic podatek,nigdzie chyba tak nie ma.Ale sie zastanwiam czy nalezy mimo wszystko sie rozliczyc rowniez w kraju,choc tam nie parcujemy,aby w paierach bylo wszystko ok.???Czy te dokumenty z Anglii przedstawiajace nasze rozliczenie wystarczy ::)

Tamarunia mam nadziej,ze sytuacja z mieszkanie sie wyjasni zanim mal sie urodzi,bo przeciez porod juz tuz tuz.Czy obawiasz sie CC???Musi to byc dziwne znac dokladnie date ,godzine kiedy malenstwo przyjdzie na swiat???

Dorcia tobie rowniez zycze spokojnej przeprowadzki bez chaosu,oj jest tle do pakowania.Jak wogole sie czujesz,brzuszek juz widoczny???

Izusia powiem ci,ze moje ostanie wizyty u poloznej sa rowniez nudne,ale jezlei nasze ciaze przebiegaja prawidlowo to w sumie coz wiecej moga nam powiedziec,najwazniejsze aby sprawdzily krew,ciesnienie,bicie serduszka.Czy zapislalas sie juz do szkoly rodzenia???Ja nastapna wizyte mam 16 marca,beda one teraz co trzy tygodnie.Ostatnio rowniez powiedzialo mi jak mala sie ulozyla(glowka w dol)Ale ostanio tyle fikolkow robila,ze na pewno inaczej sie teraz ulozy,zoabczymy,jej aktywnosc znacznie wzrosla jak slyszy tate,he,he,he juz widac,ze bedzie corosia tatusia ;D

Maja33 wiatm goraco na forum.Gartuluje fasolki,cudownie uczucie nie???Gdzie mieszkasz w Lodnynie??Jak sie czujesz w tym pierwszym stadium ciazy???Napisz cos wiecej o sobie!!!!

Ide zrobic jakis obiadek,mezus przywiozl bialy ser wiec chyba zrobie makaron z serem,mniam,wieki nie jadlam.Oj rowniez od babci przywiozl pyszny sernki oj jem go juz drugo dzien popijajac mlekiem(dziwne,bo mleka nie znosze,a tu nie powiem nawet mi smakuje takie zimne)Milej niedzieli kobietki
Pozdrawiam Was goraco brzuszatki,mamuski i pociechy ;D :D ;)

A co tam u ARY HEJ LASKA,JESTEN NA URLOPIE,A TU NIE ZAWITASZ???A RESZTA FORUMOWICZEK????

witam was ponownie!!!!
jestem nadal w fazie czytania wątku ale już nie daję rady 92 strony to nie mało ale zrobię to dam radę ha ha
może trochę o mnie jestem w angli od 7 maja 2005 roku miezkam na west kensington jestem tu razem z mężem.
Byłam na różnych rodzajach forum ale myślę że to jest najlepsze z wszystkich dlatego że mieszkamy w tym samym kraju i rozumiemy się nawzajem i to mnie bardzo cieszy że tu jestem i będę mogła się poradzić bardziej doświadczonych mam.
ozywiście mam bardzo wiele pytań i wątpliwości hi hi ale mam nadzieję że nie będę za bardzo uciążliwa
jestem teraz przeziębiona już 5 dzień więc powinno to już się niedługo skoczyć bałam się brać jakichkolwiek lekarstw więc nic nie brałam ale wczoraj jak miałam 37,8tem to wzięłam paracetamol bo raczej wysoka tem też jest nie dobra.
przewczoraj byłam na pierwszej wizyce w GP i czekam na list ze szpitala
mam nadzieję że z moją fasolką wszystko będzie ok i to przeziębienie źle nie wpłynie na nią
mam małe pytanie od czego zależy czy dostanę SMP ja pracuję długo tylko że na part time i nie wiem czy jak tak pracuję to też będę mogła otrzymać SMP jeśli któraś z was wie coś na ten temat to proszę o pomoc
pozdrawiam gorąco ;D

Czesc Dziewczyny!! Dzieki za szybka odpowiedz - okazuje sie ze to prawda - dopoki nie mamy konta w polsce ani meldunku - nie grozi nam opodatkowanie. ::)
Nigdy nie bylam dobra w prawne klocki ::)

Martusia jak fajnie ze sie pojawilas!!!!!!! ;D Nie ma to jak fachowe rady! Fajnie by bylo poznac ze soba Alka i Tomka - w koncu to prawie rowiesnicy

Maxin dobrze wiedziec, ze juz nie jestes sama :laugh:

Maja witamy na forum!!

Milego popoludnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Malvinko fajnie, ze Maja nareszcie sie wyspala ;D mysle,ze teraz bedzie z gorki, powodzienia i ucaluj maje w ta sliczna brodke - taka sama ma tomek ;)

Do góry