reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kochana idz w poniedzialaek do lekarza,powiedz ze jest zle itd albo jutro do szpitala,moze choc mocz zrobia.Wiem ze u nas w szpitalu mocz sprawdzaja ale nie wiem na ile:sorry:zobaczysz co powiedza i ile bedziesz czekac:nerd:jesli dlugo to lec do Pl bo nie ma co:no:szkoda bedzie czasu:no:a tam gdzie mieszkasz nie ma polskiej kliniki??

reklama
syla- jezeli małej sie odbija po posilku to wszystko ok natomiast jezeli cały czas to sie powtarza to moze miec zaburzenia trawienia brak flory bakteryjnej...............nic sie kochana nie martw to nic nie da tylko jak tu sie niczego nie dowiesz to nie czekaj lec do polski bo to powazna sprawa.......... bo grzyby daja o sobie znac np po zjedzenie czegos slodkiego ,pszennego,kiszonego nabiału itp oja jest na diecie i powiev ci ze efekty super a tez myslałam ze budzenie w nocy to norvalka bo w sumie zawsze tak było a to wcale nie prawda:no::no:

dziewczyny dzieki za pochwały wlasnie dziewczyna torta odebrała:tak: wyglad sie podobał terz ciekawe jak bedzie smakował

kwiateczek- oczywiscie ze zrobia badania oczu i kału ale nie tak dokładne jak w polsce takie tylko wstepne jak by to powiedziec na posiew nie robia bo ja juz nie jednego lekarza tu pytałam z reszta do nich to jak do sciany sie mówi

syla- jeszcze jedno czy mala ma podpuchniete oczy??????? zauwarz to takie lekko sinawe pod oczyma

ok lece do wyrka bo jutro o 3:30 pobódka i do pracki

Kurcze to chyba powazna sprawa:baffled: Syla lepiej pogadaj ze swoim i kup moze bilet do Polski.Tam prywatnie to odrazu wszystko zrobia:tak:
Lece tez obejzec cos w tv,maly cos steka,boshh zaczyna sie chyba:baffled:dobrej nocki i wekendu;-)NIE wiem czy wpadne bo tesc bedzie o ile zostanie i brat ma przyjechac z tobolkiem:-D:-D:-D tzn z bratowa,malym i nowa nianka:baffled::sorry:

syla - rety,mam nadzieje,ze malej sie jakos polepszy bo sie nameczycie obie biedulki:-(szkoda,ze nie masz gdzies polskiej kliniki...a moze bardziej sie oplaca gdzies podjechac po prostu do takiej,niz do Polski,co?
pinka- torcik suuuuuper i na pewno pychaaa:tak::-)ja sie ograniczylam i nie przyjmuje wszystkich zamowien tylko co ktores,bo Julcia boi sie starsznie robota kuchennego....i generalnie sprzetow glosnych i obrywa mi sie okrutnie jak je slyszy a pozniej w starchu kilka godzin ciszaaaa.....i mi przykro zawsze ze to przeze mnie i przystopowalam:tak:nawet sok z marchewek M juz mi robi:-D

dzieczyny,z tymi mieszkaniami to ja szalu dostane!nic nam sie nie podoba,a nie chce wziasc czegos byle bylo i znowu zmieniac za 2 lata:no:
upatrzelismy sobie mieszaknie wlasnie w fajnym bloku,jak Wam juz pisalamm i babka zapewnial,ze kobita wyprowadza sie najpierw 23'ego,pozniej 25'ego,a ostatnio juz na 27'y zmienila zdanie!no i dzwonilam setki razy do tej agencji i za kazdym razem zapewniala,ze spoko,remont musza jescze zrobic itp,ale bedzie nasze!i jak tylko ta pani sie wyprowadzi to sobie obejrzymy i zdecydujemy czy bierzemy.oczywiscie na 100% bysmy wzieli bo widzielismy juz mieszkanko w tym bloku z identycznym rozkladem pokoi,bo kumpel tam mieszka tez.wiec odmowilismy w tym czasie 2 swietne mieszkanka,a ona dzis mi mowi,ze ta babka tam zostaje jednak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a my 2 tygodnie mamy na znalezienie teraz czegos fajnego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no szal!:crazy:
no i oczywiscie jak na zlosc im blizej tym mniej 2bed w ofertach jest.....:wściekła/y::sorry2:lece bo American Idol sie zaczyna,a M czyta malej bajeczki na sen juz wiec zaraz oboje zapadna w gleeeeeeeeeebooooooooooooki sen:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Syla- serducho sie kraja jak sie czyta jak malutka sie meczy i ty tez...:-( Napewno nie wyegzekwujesz od tutejszych lekarzy nic poza podstawowymi, takimi powierzchownymi badaniami moczu i kalu..nic "glebszego" ci nie zrobia...tak na GP, no chyba ze dziecko wyladowalo by w szpitalu to moze by wtedy dupy i glowy ruszyli.
Nawet sie nie chwal lekarzowi, ze moze te kupi to OD TEGO lub TAMTEGO bo ci sie zaraz spyta skad ci takie mysli do glowy przychodza i ze panikujesz... zawsze tak mi odpowiadaja.
Nawet nie dopuszczaj do siebie mysli ze to moze byc cos powaznego.... wiem ze jakis pediatra jest na Greenford w Londynie ale gdzie dokladnie nie wiem...i jakas polska Klinika chyba na ealingu..ale tez nie wiem gdzie dokladnie :-(
Wiesz podkrazone oczka czy sine ona juz moze miec od wyczerpania organizmu jak tak dlugo trwa ta kupka... o jejku nie wiem co ci poradzic.

Kasia- tak z doswiadczenia nie radze wam brac zadnych mieszkan, domow, ktore bede mialy byc wyremontowane. Bierzcie tylko te domy i mieszkania ktore sa juz wyremontowane i takie je ogladacie lub sa w takim stanie ze nie beda miec zadnego remontu... Jak zaakceptujecie, wpacicie oplate zeby zdjeli chatke z marketu, bo moze sie okazac ze wcale tak cudnie to wszytsko nie bedzie jak wam obiecywano.... My zawsze jak ogladalismy chaty i cos nam sie nie podobalo i niby wlasciciel zgadzal sie na to, ze zrobi , ze nie ma dla niego problemu, kazalismy agencji to spisac co niby ma zrobic landlord, podpisac i dopiero wpacalismy jakiekowliek pieniedze. Potem mozecie szukac wiatru w polu......powaznie.

Izka- 3 dni i bedzie ogrodek....ehhhh.... fajnie jest z ogrodkiem :)

kwiateczek - oj kochana jak wiem co przezywasz...moj ostanio ma nocki, wiec jak wroci , zanim sie wyspi....dojdzie do siebie to juz ciemno, je i idzie spowrotem do pracy. Teraz ostatnio weekendy robi po 12 tez na nocki, wiec to juz wogole..jak sie wyspi po nocy to tylko je i wyjezdza na kolejne 12 godzin.... ehhh obledu mozna dostac.

A my od wczoraj robimy trening nocnikowy :-) Chodzi Nastka po domu bez pieluchy, tylko majteczki i rajstopki....ale wczoraj ani razu nie zrobila do nocnika. Ciagle sie w niego patrzyla i mowila -nie ma.
Dzis caly dzien tez moczyla sie, ale jak juz sika na stojaka to patrzy i mowi SIIIIIII :-D ale pod wieczor zrobila do nocnika. Takie brava dostala, a jak sie cieszyla...... :-D tak zagladal w ten nocnik ze myslalam ze zaraz twarz umoczy. Hehehe mam nadzieje ze oklaski jej sie podobaly i jutro tez choc raz lub dwa zrobi w nocnik :)

Do góry