reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc :-)
Oj strasznie dawno tu do Was nie zagladalam....wybaczycie...?:-(

Oliwier jest juz tak zajmujacy, ze w ogole brak mi czasu ostatnio na wszystko....:baffled::sorry2:

Malgorzatka- straszne to co piszesz! :szok::szok::szok:. Ja tez sie uparlam na porod naturalny, ale jak nie szlo nic do przodu i powiedzieli, ze cesarke trzeba robic, to nie zastanawialam sie chwili....Fakt- podpisywalam papiery, to ryczalam, bo tak strasznie chcialam rodzic naturalnie, ale dzis z perspektywy czasu uwazam, ze cc bylo super :tak:No i przede wszystkim nie zagrozilam zyciu dziecka, co jest najwazniejsze...:tak:

Iza- macie nowy domek? GRATKI!!! :tak::tak::-)Jak chlopaki znosza przeprowadzke? Chca, czy nie bylo latwo ich przekonac?

Katarzyna- a jak Ty sie czujesz? Suwaczek widze sunie do przodu....;-):tak::-)

A co do likierow to ja tez lubie, oj tak....:tak: Oba- sheridansa i baileysa....mmmmmniam :tak::-D

reklama
hej mamcie robicie smaka na te likiery tez uwielbiam!!!!!!!!!!!!!

ale jeszcze musze czekac aby sobie posmakowac... ale wytrzymam jeszcze 10 tygodni... u mnie ok dzidzia skacze... dzis w nocy mialam straszna zgage a do tego obudzilam sie cala obolala... Nikki juz w domku a maz w pracy jak zwykle...zostajemy na caly weekend sami oj nie wiem co mam juz z nim robic...

MALGORZATKA, smutna sprawa, pewnie i tak sie prawdy niedowiesz jak naprawde bylo, szkoda dziecka no i matki chyba tez, w koncu to duza tragedia, mysle ze bedzie pewnie bardzo zalowac swojej decyzji....

U nas dzisiaj mgla od rana bylo, potem troche slonka, kolejna noc nieprzespana przez zeby, to juz 2 tydzien, jestem wykaczona malym i jego humorkami, dobrzez ze juz w poniedzialek do przedszkola idzie to sie troche chlopak rozerwie no i ja tez ;-)

Malgorzatka jestem w szoku:szok::szok:boshh ja bym nie przezyla tego:no:wspolczuje bardzo tej kuzynce:-:)-:)-(ciekawa jestem co sie stalo,ja juz bylam przygotowana do cesarki ale ominelo mnie:sorry2::sorry2:czasem kobiety sie nie zgadzaja i jest ok ale skoro lekarz kazal czemu nie chciala,czy nie byl zbyt przekonujacy????

Malagorzatko - to kurcze przechlapane,bo bedzie sobie do konca zycia wypominala:dry:Wogole generalnie bezsensowne jest,ze to tylko rodzaca moze podjac taka decyzje,bo wiadomo ze to i zmeczenie wczesniejsza proba porodu i szok i zlosc i wszystko naraz w kobiecie wtedy jest i mozna nie slyszec argumentow i myslec tylko:kurde!konczcie juz!....i nieszczescie gotowe:no:maz,albo ktos uprawniony powinien tez brac jakis udzial w decyzji,nawet za kobiete wtedy...
Alex - a mknie czas jak cholera:-pJuz niedlugo i bede miala kolejne szczescie przy sobie i cala przerazona jestem coraz to bardziej:-p:zawstydzona/y:a czuje sie ok,dziekuje ze pytasz:-);-)dzis tylko mi doskwiera strasznie lopatka cos,odetchnac glebiej nie moge nawet:baffled::wściekła/y:
jutro jedziemy do centrum,bo kumpela wpadla z mezem na urlop do swoich znajomych i przy okazji spotkamy sie na spacerku na pogaduchy:tak:wiec dzionek zapowiada sie fajnie i wkleje foty bo na pewno jakies porobimy przy okazji i bede miala swiezynki w koncu;-)

malagorzatka- cos strasznego... o czym myslala ta twoja kuzynka... nie moge sobie tego wyobrazic jak mozna byc tak bezdusznym.. przeciez z pewnoscia podali jej jakies racjonalne powody dlaczego chca zrobic cesarke... nie dociera to do mnie... szkoda dzidziusia...

Dziewczyny dzieki,oby sie cos znalazlo a tym czasem musi byc jak jest:tak:
Ja tez mysle ze powinin mezczyzna decydowac wtedy.Kobieta moze byc w szoku i podjac zla decyzje:dry:ja tez nie chcialam ale zdecydowalam sie dla dziecka:tak:ale lekarz tez chyba moze podjac decyzje w razie zagrozenia zycia a w tym przypadku dziecka:confused:skoro chcial cesarki to nie bez przyczyny:no:
A do naszych ciezarnych mam mowie wiecej odpoczynku.Trzeba uwazac.Zadnego prania dywanow,przesuwania mebli itd:nerd::nerd::nerd::nerd:odpczynek,odpoczynek itd:tak::tak::tak:
Wazylam dzis Kondzia i ma 9200g:tak:jest caly czas na lini:-)drobniutki troche do tych dzieci tutaj ale mama chuda to i synus drobny:sorry2::sorry2::-D:-D
Kupilismy tez mu troche ubranek juz 12-18mies:-)super sa ale trzeba poczekac jeszcze:sorry2::sorry2::sorry2:

Czesc dziewczyny :) Pomyslalam sobie ze przypomne sie wam, oczywscie tym ktore mnie jeszcze pamietaja ;) no i oczywiscie powitam wszystkie nowe mamuski i przyszle mamuski.
A tak mieszy nami mowiac to potrzebuje waszej pomocy. Wyszukiwarka nie jest pomocna wiec moze ktoras z was bedzie cos wiecej wiedziec na ten temat. Zauwazylam u swojej niuni zrosniete scianki pochwy. Umowilam sie juz z GP na ogledzieny ale to dopiero na wtorek. CZy ktoras z was sie moze z tym spotkala, albo slyszala od kolezanki o takim przypadku? Zastanawiam sie co czeka moja dziewczynke i jak to moze wygladac, bo zakladam ze beda ja rozcinac. Mam tylko nadzieje ze nei na zywca. Tyle ze tutaj to wszystko jest mozliwe.

A tak w ogole to pbiecuje zagladac, podczytywac i poznac te mamuski, ktorych jeszcze nie znam no i bardziej sie przypomniec tym ktore mnie moze jeszcze pamietaja ;)

Alex oj tak nareszcie domek z ogordkiem mamy.A czas leci Oliwierek coraz wiekszy chlopak.

Małogorzatka a ja to w sumie do Ciebie bo jutro mnie nie bedzie caly dzień.
Kochana to dla ciebie
Życzę Ci wiary, że wszystko ma sens. Życzę Ci nadziei, która obudzi Twoje serce i z nowym zapałem pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło. Życzę Ci miłości tak ogromnej, że nie można jej zatrzymać dla siebie. A przede wszystkim, życzę Ci, aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego.

reklama
Izka- BARDZO DZIEKUJE za zyczenia. Bardzo mile jestem zaskoczona. Sciskam i przesylam sil do przeprowadzki.

ara - zagladaj wiecej :) Prawde mowiac nie wiem jak oni do tego podejda ale z tego co czytalam hen hen dawno to ze trzeba uwazac z uzywaniem sudokremu u dziewczynek bo to moze byc przyczyna ...choc nie wiem czemu :nerd: ...ale idz do lekarza, a na zywca to napewno jej nie beda nic robic ....no co ty

A moja dzis poszla spac o 23 :szok: zawsze miedzy 21-22 to chrapie... a dzis...:confused:
Tak sie wychasala po poludniu ze myslalam ze padnie a nawet nie dotrwa do 21....a tu prosze....

Do góry