reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

WITAM:-)
Paula odpoczywaj kochana:tak:
Miska widze ze jedziecie do Pl:sorry:u nas wlasnie powiedzieli ze zamykaja 15 maja formalnie ale juz od 15 marca zaczynaja dzialac.Jutro i w piatek znow beda rozmowy z glownym szfem:baffled:mamy zdecydowac czy przechodzimy na druga 40mil stad czy nie itd.Ja nie ale G musi bo oboje nie mozemy byc bez pracy:no:daleko ale jeszcze w sumie nie wiadomo bo jak bedzie za duzo ludzi chcialo to oni beda wybierac kto pojdzie:baffled:
G stwierdzil ze jak cos przez mies nic nie znajdzie to tez chce wracac:szok::baffled:a ja nie bardzo:no:
Hause benefit jeszcze nie mam.Znow przyslali papier ze chca payslipy.wrs itd jak juz im dalam:angry::angry:Czekam juz do rozmowy z szefem i pojde,bede wiedziec cos juz:sorry:
Oki lece bo Gma dzis urodziny i tak na chwilke wpadlam,ma wolne do konca tyg:-):wink:dobranoc

reklama
kwiateczek- oj to straszne moze jakos sie uda znalesc cos innego.. mam nadzieje ze tak i trzymam za to kciuki z calego serduszka... bedzie dobrze nie martw sie czasem tak bywa ze jest nieciekawie a pozniej jakos samo sie uklada...powodzenia...milej imprezki urodzinowej...

Ale sie narobilo z ta praca w Anglii... ponoc ma byc jeszcze gorzej.... ale czy tak ciezko jak w PL ?

Mnie od tygodnia meczy suchy kaszel... normalnie wieczorami to az sie dusze...jest coraz gorzej. Nic innego mi nie dolega. Oczywiscie nie spie calymi nocami bo jak mozna zasnac z takim kaszlem. Mala sie budzi, potem jest polnocne usypianie... koszmar..Moze znacie jakis medik na taki kaszel ? Jutro byl poleciala i kupila bo sie wykoncze.

KASIA,SYLA, dziekuje za wsparcie, mam nadzieje ze jakos tam bedzie,;-) a SYLA, ciesz sie z pracy, bo teraz o nia ciezko jest, tylu naszych znajomych ja traci tutaj szok!!! a wiadomo ze jak maja zwolnic to najpierw wywala polaka a nie angola!

he he Miśka T a, że ja jako jedyna Polka (i obcokrajowiec) zatrudniona w tej restauracji, to pewnie jak będzie trzeba to polecę pierwsza :-D Ale tak poważnie mówiąc, to masz rację, trzeba sobie pracę szanować...

Mała-gorzatka może jakiś syropek na Dry Cough? no i musisz dużo pić, żeby gardło cały czas nawilżać. Ja też kiedyś miałam taki kaszel, ale wtedy karmiłam i nic nie mogłam wziąć, oj męczyłam się strasznie. Zdróweczka życzę.

kwiateczek
oby udało Wam się coś znaleźć bliżej, a przynajmniej Twojemu, bo 40 mil do pracy dojeżdżać to koszmar. Powodzenia kochana.

u mnie dziś ok. byli u nas znajomi, napiliśmy się razem winka, pogadaliśmy sobie, pośmiali się. fajnie tak :-)

Witam:-)
Malgorzatka pij ciagle cherbatke z cytryna i midem,do tego strepsils miodowy i moze zapytaj o cos w aptece na kaszel:sorry:ja w sumie zawsze przywoze z Pl wiec mamy flegamine:tak:mam apteke choc zawsze jest cos nowego a my nie mamy na to nic:baffled:

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy,mam nadzxieje ze cos sie trafi:baffled:bo to kawal drogi.tu to zadzwonilam 10 mi i jest a stamtad???zobaczymy:wink:
Milego dnia,nie objedzcie sie za bardzo dzis.przesylam paczusia dla Wszystkich;-)
http://www.paczekdlaciebie.pl/176607

Ostatnia edycja:
Witam i ja z kawusia i pączusiem.
Malogorzatka tak jak napisaly dziewczyny musisz czesto pić,nie musisz pić duzo po troche ale aby czesto.Nawilzac gardło no i jak najmniej mowic.
Miska T no to powodzenia w Pl,żeby Wam sie ułozylo jak najlepiej,no i rodzonke na miejscu bedziecie miec.No zagladaj tylko do nas czasem na BB.
Katarzynka s no u Nas to by była tragedia jak mielibysmy teraz wracać.kolin tak sie szybko w przedszkolu i szkole zaklimatyzował że on jak słyszy o wyjeździe do Pl to mowi ze on nie jedzie.On mowi ze ma tu kolegów.
A jestem ciekawa jak wygladasz bo juz coraz mniej Ci zostało,pokaz nam sie z tym brzuszkiem wielkim:-)Chociaz jedną fotke.
Syla no moze nie bedzie tak źle,oj a winka to juz dawno nie piłam bo ja to tylko likierki ostatnio pijam.Moj ulubiony to taki podówjny dwu kolorowy o smaku kawowym.
Kwiateczek no kawałek by musiał dojechać,jednak nie ma to jak na miejscu.Ale chyba jednak lepiej dojeżdzać niz całkiem stracić.A w miedzy czasie szuakc czegos blizej domu.
Paula to dbaj tam o siebie i leż,odpoczywaj i głaszcz sie po brzuszku.

Ale tez tydzien leci szybko juz jutro piątek i weekend ,a potem poniedzialek i szkoła znowu.

Syla no moze nie bedzie tak źle,oj a winka to juz dawno nie piłam bo ja to tylko likierki ostatnio pijam.Moj ulubiony to taki podówjny dwu kolorowy o smaku kawowym.
Kwiateczek no kawałek by musiał dojechać,jednak nie ma to jak na miejscu.Ale chyba jednak lepiej dojeżdzać niz całkiem stracić.A w miedzy czasie szuakc czegos blizej domu.
Izka mowisz o Sheridansie:-p:-pja go lubie:-p
Do pracy to prawda,jedno z nas musi.Wlasnie romawialismy i Ci co rezygnuja beda pracowac do 20mraca:baffled:czyli wroce na 2tyg:sorry2:ale coz musze :baffled:
Kurcze wczoraj przegapilismy a byl otwarty dzien na Butlins-ie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bylo ponac ok 1000 ludzi.moi znajomi(troje)sie dostali:baffled:ale jestem zla na to,moglismy jechac a noz by go przyjeli a tak to nawet ja nie moge szukac bo kiedy?skad wiedziec kiedy wroci z pracy a kogos na kilka godzin dziennie to nie ma co brac bo co zarobie to oddam:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kicha:confused:

izka- no wlasnie i tak to jest,ze zal tak dziecko wyrwac od znajomych i w inna rzeczywistosc rzucic...poza tym tu jest tyyyyyle atrakcji,ze nie trzeba sie dlugo zastanawiac co robic w cieplejszy weekend z dzieciaczkiem,a w Polsce to i nic ciekawego i zawsze kasy brak:baffled:
a foty wkleje jak swiezynki zrobie jakies,moze jutro:tak:
syla - winkooooo,och.....jak bym sobie z chociaz piwkiem usiadla przy filmiku....ja kocham malibu z mleczkiem,och...po5trafie przy jednym posiedzeniu sama butelke wypic i po tym kaca nie mam wiec tym bardziej mi tesknooo.....
a jak mala znosi zabkowanie?dalej goraczkuje?
kwiateczek - no nie powiem,ze wybor nieciekawy generalnie macie:no:ale faktycznie dobrze,zeby choc jedno ta prace mialo jednak:sorry2:a jak Twoj sie zglosil,zeby sie przeniesc a Go nie wybiora bo duzo ludzi mowisz sie zglosilo to co wtedy?odprawe jakas dostanie przynajmniej tak?
malagorzatko - mi z domowych sposobow zawsze syrop z cebuli pomaga...powiem Ci,ze jeszcze dla siebie to tu nie mialam okazji kupowac nic na kaszel,ale widzialam w boots,ze sa na suchy kaszel syropy:tak:

ja od rana upieklam paczki z dziurka z przepisu mamusi i pychaaaa wyszly:tak:ale zjadlam kilka i juz miu niedobrze bylo,bo jakos na slodkie ostatnio zle reaguje:dry:
wczoraj dywan przepralam bo mnie naszlo a dzis posprzatalam mieszkanko i luzik mam:-)Nika wlasnie sie wtulila i zasnela mi na kolanach przytulona do brzuszka:-)wiec saiade,nogi rozprostuje i z litrem wody obejrze 'four christmases' bo mi sie sciagnelo przez noc:tak:moze zdaze pazury malnac bo mam jak szpoty mocne,lsniace,zdrowe i dlugie:-)ach,pod tym wzgledem moglabym byc w ciazy non stop:-D

Ostatnia edycja:
Kwiateczek o własnie o tym pisałam:-p,ten kawowy smak uwielbiam.
Kasia no czekam czekam na focie,a co do ciązy no łasnie fajnie tak przez 9 mies paznokcie włosy tak rosną,brak @ a potem znowu włosy lecą,paznokcie słabe,ech.A ty masz powera w tej ciazy ciegla sprzatasz,cos pieczesz.Ja w ciazy to takiego lenia miałam.

reklama
My zaraz po syropek lecimy i po miodek bo nam sie skonczyl - mala dzis dosiadla sloik i wylizala do dnaaaa ! Dzieki za rady... zaczelam pic czesciej, bo tego nie robilam :-p .

Jutro maja przywiezc nam meble...w koncuuuuuuu rozpakuje te wory !!!!!! I caly weekend bedzie w ukladaniu :tak:... juz nie moge sie doczekac- ale nie ukladania tylko mebli :-D

paula- wszytsko sie pouklada !!!

Kasia- no ciekamy na ta fotke z wielkim utesknieniem :) Jak czytam ze ty znow pieczesz, znow sprzatasz a nawet pierzesz dywany..... to rece rozkladam. Ty masz naplyw energii. No ja mialam dnie ze buzowalam...ale nie az tak jak Ty :-D

Do góry