reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie dziewczynki!
U nas dzis cudna pogoda, choc niezbyt cieplo to slonecznie i praktycznie bezchmurnie.Ja mam sie lepiej , bole minely i mysle ze byly to pierwsze braxton hicks.No i brzuch mialam przy tym bardzo mocno napiety.Ale juz jest ok, dzidzia sie wierci,wiec humor mi dopisuje.
Widze ze wszystkie bedziemy miec zawrot glowy z paszportami maluszkow.My tez chcemy na wakacje wyjechac do Polski wiec tez jestem zainteresowana tym tematem.Tylko ze nie wiem jednej rzeczy:a mianowicie, czy my musimy jechac az do Londynu do konsulatu czy mozemy zalatwic sprawy przez poczte?Moze wiecie cos na ten temat.Niby jeszcze duzo czasu ale chcialabym byc zorientowana.
Maxin-ja jestem rocznik 81 a ty jestes w tym samym wieku co moj maz:)Hm no i co ty na to?
Magdak25-dzieki za troske, jak juz pisalam mam sie lepiej i oby juz tak zostalo.A jak tam twoja mala gwiazdeczka?
Tamarunia-z hormonami to niestety tak jest, ja tez mam czasem takie dni ale staram sie jakos sie kontrolowac.Jak brzusio, dzidzia daje o sobie znac bardzo?
A wogole Anya cos ostatnio malo sie odzywa, czy wszystko ok?
Dla reszty forumowiczek usciski:)
papa

reklama
Witaj Cela :)
Niestety paszport staly mozesz wyrobic dopiero po zarejestrowaniu dzidzi w Polsce w Urzedzie Stanu Cywilnego :-[
Gdy to zrobisz otrzymasz polski akt urodzenia i pesel maluszka. Z tymi dokumentami dopiero mozesz sie starac o paszport 10 letni...
Zanim jednak  zarejestujesz dzidzie w Polsce, bedziesz musiala przetlumaczyc brytyjski akt urodzenia u tlumacza przysieglego (kolejny koszt ;))
Wiem, bardzo duzo zamieszania, ale nie da sie przeskoczyc zadnej procedury..
Znalazlam adres polskiego konsulatu w Londynie: 73 NEW CAVENDISH ST.
                                                                  LONDON W1W 6LS
                                                                  TEL: 0870 774 2800
                                                                  FAX: 0207 323 2320

POWODZENIA

Ivon...
ale opowiadania.. dech mi zaparlo..
jesli pozwolisz przekaze dalej...

ps. Ivinko, Malvinko... u nas zycie plynie powolutku... mlody rosnie [wczoraj nauczyl sie slowa "noddy" i "yes".. bo "bye bye" mowi juz od dawna, ale zdecydownie ulubionym slowej jest "yyyyyy jesc [ co oznacza czesc przez tel]" :).. no i jeszcze cos by sie znalazlo ale nie bede przeciez wymieniac.... nadal lazmy w pieluchach ::), ale dalam mu czas do przelomu wiosny/lata tj to nieco wyzszych temp...
na wycieczce bylo bosko... jesli tylko bedziecie mialy okazje GORACO polcam .. cudne miejsce..

a na koniec goraco pozdrawiam wszytskie Mamuski i Malenstwa..
a szczegolnie nowe Forumowiczki

ps mam nadziieje, ze nikogo nie pominelam... to taka szybka odp ::) bo nie czytalam wszytskich postow :o

Leedsana zazdroszcze takiego wypadu!!!!!! A nie tesknisz przypadkiem za naszymi puszczami?

Ach te paszporty!!!! Wszystkie panie ktore maja zagranicznych "panow" musza niestety zabrac ze soba pelny akt urodzenia taty aby zarejestrowac dziecko w urzedzie stanu cywilnego! ja o tym nic nie wiedzialam i dostalam tylko polski skrocony akt urodzenia dziecka i nie wiem czy to wystarczy do paszportu?

Magdak Tomek tez jeszcze nie raczkuje -chociaz wlasciwie zaczal raczkowac ale do tylu ;D ;D ;D i rowniez uwielbia pozycje stojaca
A ile zabkow ma Olivka? Moj ma dwie dolne jedyneczki w polowie drogi ;D

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki

no witam!!!ale jazda z tymi paszportami!!Wow!!!!
ja dzis bylam u lekarza i on mi powiedzial ze jak wczesniej sie nie rozdwoje to trzeba w 36/37tygodniu ciazy robic cesrake(mam klasyczne ciecie, czyli pionowe).a wiec jak dobrze pojdzie to za 5, 6tygodni juz Fazilka bedzie z nami!Dziwnie tak , juz nastawilam sie na naturalny porod, nawet na te wyklady poszlam, juz sobie nawet porpd wyobrazlam, a tutaj..cesarka, tak dziwnie, ale z drugiej strony, co tam jak to jest lepsze???
dziecwzyny m,am pyutanie, czy w Polsce jak robia ciecie pionowe, tzn ze macica i miesnie rowniez sa przeciete tak samo czy poziomo?jak to jest?bo lekarz soie pytal jak w polsce sie robi?
pozdrowionka!!!

Dzieki za wszystkie paszportowe informacje, widze ze nie tylko ja bede miala ten problem.Co tam porabiacie w te zimowe wieczory? Ja wciagnelam sie w ten pieprzony e-bay. Wciaga cholerstwo strasznie... :mad: :mad: :mad:Tym sposobem mam juz w domu z 9 par sportowych butow...bo przeciez taaaaka okazja!!! Caly czas powtarzam sobie ze juz ostatni raz, ale w zawsze w ostatnim momencie podbijam cene, cieszac sie z wygranej jak w totka! Oj, glupiutkam bardzo... ;D ;D :pTo chyba zreszta na takiej zasadzie ma dzialac.Rywalizacja, podbijanie...i zwiazane z tym emocje!! Co slabsze elementy daja sie nabrac-np.ja.Swoja droga, mozna tam kupic niezle nowe ciuszki dla dziecka czy inne badziewia-od wozkow poczawszy na smoczkach konczac. Oj...a najlepiej to nie zagladac.Pozdrawiam serdecznie wszystkie matki Polki O0 O0 O0
ps.Oj cos z tym moim suwaczkiem nie tak.

a co tu dzisisaj tak cicho??? swieto jakes czy co? ;) :) :)
magdak - dzieki za info!
maxin - wkleje zdjecia jak znajde dluzsza chwilke czasu...na razie to doba dla mnie jest o wiele za malo zeby nadazyc ze wszystkim...
moze w wekend jak maz w domu bedzie...

Dobrze,ze jestescie i podpowiadacie jak i co zrobic! Ja chyba pojade ok.18.03 do Polski, zeby sie upewnic,czy wszystko z malenstwem oki,tak dla Swietego spokoju.

reklama
Ja tylko na momencik bo bardzo zmeczona jestem,od dwoch dni miednica i krzyze mnie bardzo bola,wiec po pracy jem obiad,prysznic i do lozka ::)Pogoda wspaniala bo sloneczna od paru dni,ale zimno kurcze,az przypominalam sobie zime w kraju.Nie moge doczekac sie wiosny.Zalatwiam wlasnie papiery o macierzynskie i becikowe,czy wy mamuski dostalyscie Maternity Grant????Po jakim czasie otrzymalyscie go???
Oczekuje meza, jutro juz bedzie ze mna,jupiiiiii........... ;D ;D ;D Nie bede spala sama,oj bardzo sie za nim stesknilam ;) Wiezie duzo praezntow dla malej,fajowo,odliczam dni aby miec w kocu wolne i rozpoczac przygotowania na przyjcie Natalki ;D ;D ;D
Osatnio snila mi sie,rodzilam,tesciowa odbierala porod,ale mala cos nie oddychal,a tesciowa nic nie robila by ja ratowac,bylam zalamana,placz obudzil mnie ::) ::) ::)oj ta wyobraznia,ostatnio wogole mam dzine sny i takie realne ::)
faktycznie jakosc dzis cicho tutaj
Trzymajcie sie zdrowo moje drogie
Pozdrawiam goraca, buziaki
papa ;D ;) ;D

Do góry