reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!
jestem juz 4 miesiace na zwolnieniu lekarskim.... przez 2 miesiace moj pracodawca placil mi pelna wyplate... a teraz za grudzien i styczen wyplacil mi jedynie polowe...nie wiem cojest grane????????? i czemu takzrobil?????????? pomocy...

reklama
Paula z tego co wiem to mozna byc tylko 12 tyg na zwolnieniu:baffled:pamietam jak zle sie czulam na poczatku i lekarz dal mi zwolnienie i nie omieszkal wspomniec ze moge wziasc max 12 tyg:sorry:sprobuje sie dowiedziec cos na ten temat:wink:

kwiateczek- z tego co slyszalam to od 4 do 28 tygodni max...

ale nie wiem jak to bedzie liczone do MA... czy srednie zarobki normalne czy oststnie... bo teraz wyplaca mi jedynie pol wyplaty... i tym tez sie martwie... bo nie moge wrocic do pracy a nie wiem jak bede sie utrzymywac dalej??????????????

Nie wiem jak masz w kontrakcie ale przez pierwsze 6 tyg 90% zarobkow.Powiedziano mi ze nalicza je z ostatnich 17 tyg gdzie ja pracowalam tylko 8 godz a w ostatnim czasie to juz 6:baffled:ale naliczyli mi od wczesniejszych bo bralam ok 250 f na tydz:-)
pozniej to juz standard 117f na tydz maciezynskie:tak:

kwiateczek- dzieki

ale ja nie dostane SMP...bo mam za male zarobki tygodniowe bo jestem zatrudniona na pol etetu... wiec odpada... zlozylam na MA i tym bardziej sie martwie bo jesli jestem na zwolnieniu moj pracodawca obecnie placi mi jedynie polowe wyplaty... moja polozna powiedziala ze nie moge pracowac i mam byc do konca na zwolnieniu... wiec nie wiem jak mi wyplaca MA bo normalnie jest 117F albo 90% srednich zarobkow... nie wiem czy policza mi te 90% od normalnej wyplaty czy od zwolnienia lekarskiego?????????????

Oj kochane,

jakos nie mam weny do pisania.
Ostatnio wzielo mnie na sentymenty....siedze i mysle ze lada dzien stuknie mi 31.... i ze jakos przestalam sie czuc mlodo, "lekko"... ze chcialabym poleciec do PL choc na kilka dni bo bylam we wakacje, ale kasy brak wiec jestem uziemiona :-(... mysle czy wychowam Nastke na dobrego czlowieka... no wogole odbilo mi maxymalnie!!!! Chyba wiosny mi potrzeba !

Pozdrawiam was wszytskie

reklama
heyka dziewczyny :-) trochę mnie nie było, ale Was podczytywałam :zawstydzona/y:
Mieliśmy ciężki weekend. Wszystkich nas złapał jakiś wirus (wymioty, biegunka, brak apetytu). Moja Niunia biegunkę miała tydzień czasu - dziś pierwszy dzień spokoju. Zaś od wczoraj ma gorączkę :-( Z moją pracą też różnie, zobaczymy może się to rozkręci jakoś...

paula pójdź sobie to Citizen Advice Beraux w swojej okolicy, tam Ci wszystko powiedzą na temat Twojej sytuacji, ile dostaniesz kasy itd.

kwiateczek płatny macierzyński przez 12 miesięcy mam być dopiero od 2010, tak mi się wydaje :confused:

Do góry