reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

KASIA, chyba mnie pomylilas z kims innym ;-) ja niepracuje poki co;-)

MALGORZATKA, mysle ze lepeij troszke poczekac w koncu taki 2-3 latek nadal wymaga duzo czasu i poswiecenia mu uwagi!!! a nikt mi nipowie ze jak drugi bobas sie na swiecie pojawi to ten pierwszy nieucuerpi z tego powodu! chce czy nie musi szybko dorosnac bo jest juz na swiecie ktos mniejszy ktory zasluguje na wiecej czasu czy tego chce czy nie. Pomiedzy mna a moim bratem sa 4 lata roznicy i nieuwazam ze to duza roznica, dla mnie w sam raz, dobrze sie dogadywalismy jako dzieciaki;-)

SYLA, co to znowu za chorobksa,!!!! ani mi sie waz chorowac!!;-) zdrowa masz byc! i powiedz mi kto sie twoja mala zajmie jak ty pojdziesz do pracy???????

reklama
kasia- niom to jestesm pocieszona ze u Ciebie juz w porzadku.
Jesli chodzi o wody... ehhhh ja bardzo duzo jadlam warzyw i owocow w ciazy, woda i woda, kilka razy zjadlam tylko smazonego kotleta a tak to gotowane miesko.... i waga, malo solne wszytsko...oj, przybralam okolo 30kg, najwiecej mi wchodzilo po 30 tyg ciazy....ale ja ogromnie spuchlam, nogi mialam jak balony, stopy, palce u stop rak..nie moglam zalozyc zadnych swoich klapek, nie mowiac o pepegach czy innych butkach.... a jak urodzilam Nastke to po 3 dniach przypadkowo spojrzalam na swoje stopy i doznalam szoku jakie mam szkieletowate paluszki.... i piszczele..... a dlonie jakie smukle... normalnie potem chodzilam i patrzylam jak wygladam bo nie moglam uwerzyc ze taka szczupla jestem :-D

WITAM:-)
Co do ciazy to u mnie bylo 23kg:baffled:po porodzie zaraz nogi mailam tak spuchniete ze wygladaly jak baniaki:baffled::baffled:a po 10 dniach jak wszystko zeszlo to tez ciagle sie ogladalm i ni moglanm uwiezyc jaka chuda jestem(zostalo 10 kg)to jak ja wygladalam wczesniej-47kg:baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok::szok:

A ja dzis jeszcze bylam w [pracy bo nie mialam 39 godz i wolalam jednak isc co by sie nie doczepili:confused::confused:a teraz 5 tyg urlopu;-);-);-):-D:-D:-D:-D
zobaczymy w trakcie jak to bedzie wygladac moze jeszcze uda na troche wrocic,nadgonilo by sie:sorry2::sorry2::sorry2:
lece robic obiadek
nie chorujcie kobietki,rowniez dzieciaczki;-);-);-)

hejka,ja na momencik dzis tylko:blink:
miska - sorki z praca chodzilo mi o syle:sorry2::zawstydzona/y:a co do dzizi drugiej to zalezy jak kto wol chyba....ja mam dwojke rodzenstwa i roznica mdzy Nami jest rowno po 3latka i tez zawsze sie super dogadywalismy:tak:a czy starsze ucierpi to nie wiem,mysle ze raczej nie bardzo,ale zoabzce w praktyce:baffled:mam to szczescie,ze M ma prace w magazynie gdzie pracuje te 8h i wraca i kazda sekunde poswieca malej,spacerki,kapiel,zabawy-nie trzeba Go prosic:tak:(gorzej z obowiazkami domowymi,ale to facet w koncu:-D)Wiec moze dlatego tak lekko podchodze do drugiego dziecka,bo mam wsparcie...Ale jak tak slysze opinie wlasnie Wasze czy innych lasek to zaczynam watpic czy to moze ja sie przeliczam z wlasnymi silami..........:zawstydzona/y::baffled:Moze faktycznie bede miala jezor po ziemie zeby jakos nie dac odczuc Nikusi ze jest jakos ineczej traktowana....Narazie wszystkie Naszeplany z malenstwem opieramy wzgledem Niki,czyli jak zorganizowac pokoik,wolny czas,pomoc z zewnatrz zebym mogla sama z Nia jednak wychodzic...Okaze sie za 16 tygodni jak damy rade:sorry2:
kwiateczek - no ja tez licze,ze bede jednak milo zaskoczona po ciazy...okaze sie:sorry2:narazie planuje juz jaka dieta bedzie gorowala i napastuje kumpele zeby pomyslala jakie cwiczenia mi zaleci skuteczne:-p
no to teraz masz labe:-D5 tygodni!ladnie!
Tajchi - a moze elektroniczna niania bylaby rozwiazaniem?u Nas do dzis sie przydaje:tak:
malagorzatko - to dobrze,ze z mala ok:tak:ale sie strachu i Ty i Ona najadlyscie bidulki:sorry2:
juz jakis czas temu mialam wlasnie spytac-a jak Wasza elektroniczna niania?przestala dzwieki dziwne wydawac z siebie?bo pamietam,ze pisalas,ze jakies chore odglosy slyszycie:dry:
co do tabletek to SENNA potters,zaplacilam chyba 3.5£ o ile sie nie myle:tak:okazjonalnie mozna w czasie ciazy i karmienia piersia no i normalnie tez oczywiscie;-)ja mam w domu cos takiego jak DULCO LAX na zatwardzenia,ale lekarz zabronil i polecil zeby wlasnie z homeopatycznych rzeczy kupic,bo mowilam ze wole nie brac wiecej tabletek bo za duzo tej chemii juz mam bo kupe witamin biore:sorry2:

a my dzis wyszalelismy sie w lesie i Nika wlasnie zasnela przy tatusiu,bo bajki Jej czytal w lozku:tak:wiec zmykam,bo chce paznokcie malnac,bo rosna teraz zdrowe i twade:-)i moze jakis filmik obejrzymy:-)

Miśka T będziemy się dzieciaczkiem na zmianę zajmować. Ja rano, a mój wieczorem. Co zrobić... Co do choroby, to nie daję się, ale jakaś taka słaba jestem. Teraz już nie karmię piersią, to mogę się nałykać różności, co by szybko do zdrowia wrócić :-)

Mała-gorzatka oj, bidulka ta Twoja córcia, najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze.

kwiateczek
no i znowu wolne, będziesz przynajmniej z małym, tak się martwiłaś jak to będzie ;-)

katarzyna s na pewno dasz sobie radę z dwójką dzieciaczków. I podoba mi się to: idę pomalować paznokcie i film jakiś obejrzeć :tak: w końcu jakiś odpoczynek ;-)

Moja Oliwcia uczy się zwierzątka naśladować i tak fajnie zaczęła szczekać,jak widzi pieska w książeczce. Super też sssssyczy na widok węża he he :-D:-D

Witam

Przepraszam ze zaśmiecam Wasz wątek :sorry2:. Chciałam wstawić linka do strony o chorym i bardzo cierpiącym Kacperku. Można mu pomóc wysyłając smsa z UK.
To jest cytat z forum o maluszku

"Witajcie, Dla wszystkich ktorzy chca pomoc a mieszkaja w UK. Mozna juz wysylas sms o wartosci £1. Dokladne info tutaj
001.gif

http://www.polishexpress....aa14103fab04e40

"
Wątek o nim jest też na BB w forum "Możesz pomóc" :tak:.

kwiateczek - no ja tez licze,ze bede jednak milo zaskoczona po ciazy...okaze sie:sorry2:narazie planuje juz jaka dieta bedzie gorowala i napastuje kumpele zeby pomyslala jakie cwiczenia mi zaleci skuteczne:-p
no to teraz masz labe:-D5 tygodni!ladnie!
Tajchi - a moze elektroniczna niania bylaby rozwiazaniem?u Nas do dzis sie przydaje:tak:
malagorzatko - to dobrze,ze z mala ok:tak:ale sie strachu i Ty i Ona najadlyscie bidulki:sorry2:
juz jakis czas temu mialam wlasnie spytac-a jak Wasza elektroniczna niania?przestala dzwieki dziwne wydawac z siebie?bo pamietam,ze pisalas,ze jakies chore odglosy slyszycie:dry:
/quote]

co to jest elektroniczna niania:baffled::sorry2::sorry2:

PADA SNIEG!!PADA SNIEG!!
NORMALNIE CZUJE SIE PODEKSCYTOWANA JAK DZIECIAK!!!!!!:-D:-D:-D:-DTeraz szybki makijaz,blyskawicznie sie ubrac i na dwor!szyyyyyyyyyyyyyyybkoooooooo!PAPAPAPAPPAPAPAPPA!!!!

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Da ja mam ubaw z kleski zywiolowej:-D:-D:-Dtroche sniegu napadalo i juz autobusy w Londynie nie kursuja:-D:-D

U nasz tez pada i pada!!!!!!!!!!!!! balwanek ulepiony, maly caly mokry ale szczesliwy ;-) piekna pogoda, juz dawno takiej niebylo!!!!!!!! od razu przedszkole odwolali, chociaz mamy do niego na piechotke, szkoda, no ale sniegu po pas(prawie) ;-)

ja tez jestem szczęśliwa że taka zima mała przyszła no i jak większość ludzi dzis w Londynie mój pojechał do pracy i po 3 godzinach wrócił bo śniegu za dużo:-D:-D:-D

Powiedzcie mi jeszcze powinnam mieć w 12 tygodniu drugie szczepienie,ale przychodna ma być zamknieta:szok: i wyznaczyli mnie na 14 tydzień, nie ma to znaczenia,że będzie opóźnione to szczepienie???

kwiateczek
no autobusy jak autobusy szkoły są zamknięte:-Dparanoja trochę śniegu i już klęska, powinni do Polski zima pojechać..jak jeszcze będą takie mrozy jak ostatno -20.
A co do niani to pomyślę nad tym

Załączniki

• STA71849.jpg
    STA71849.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 22
reklama
witajcie !! prosze o pomoc i rade moja 9 dniowa coreczka chce ciagle jesc nie spi placze i uspokaja sie tylko jak butelke dostaje nie moge karmic piersia !! dzis nie spi juz od 12 30 do teraz 18 ja juz nie daje rady nie wiem co robic tak bardzo na nia czekalam a teraz nie daje rady nie jestem dobra matka ona placze i ja raze z nia !! katastrofa Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry