reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

oj Mala-gorzatka to Ci chłop strachu przysporzył, ja to bym mu tak nagadała, że hej :wściekła/y: no ale cieszę się, że Ci się podoba na nowym miejscu.

gucia nic nie piszesz? napisz coś, kochana...

a ja muszę się pochwalić: przyznali nam Housing Benefit. bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda.

reklama
oj Mala-gorzatka to Ci chłop strachu przysporzył, ja to bym mu tak nagadała, że hej :wściekła/y: no ale cieszę się, że Ci się podoba na nowym miejscu.

gucia nic nie piszesz? napisz coś, kochana...

a ja muszę się pochwalić: przyznali nam Housing Benefit. bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda.
a mi przyslali czy dostaje JA i musze zadzwonic teraz i wstrzymac bo okazalo sie ze jeszcze miesiac moze dluzej pociagna w tej pracy:baffled:pospieszylam sie chyba troche:sorry:nie wiem jak to teraz rozegrac:confused::confused:

malagorzatka to ci maz stracha zrobil,tez bym mu nagadala:wściekła/y::wściekła/y:
swoja droga to tez mam czasem wrazenie ze w tym naszym mieszkaniu cos sie dzieje.wczoraj np scieralam okna siereczka,polozylam na oknie bo musialam isc do kuchni:dry:kiedy przyszlam jej nie bylo i do tej pory nie moge znalezc:baffled::baffled:szukalam wszedzie nawet w koszu bo myslalam ze moze wyrzucilam nie myslac ale nie ma:szok::szok::szok::szok::szok::sorry2::sorry2:sama juz nie wiem:confused::confused::confused::confused: to fajnie ze juz sie przeprowadziliscie:tak::tak:pare dni bedzie zamieszanie ale pozniej spoko;-);-);-)

No wlasnie Gucia co u Ciebie:confused::confused::confused::confused:

Dzieki dziewczyny za opinie na temat spirali, ja chyba jednak sie znia wstrzymam i jesli juz to zaloze ja sobie po 2 dziecku, poki co zostaja mi metody naturalne i zimny prysznic ;-) ;-) ;-)
moze po 2 dzidzi znowu cos sie zmieni i bede mogla brac pigulki ponownie, zobaczyy......

MALGORZATKA, ale mialas przygode, ja bym chyba umarla ze strachu, albo poszla w cos uzbrojona i jeszcze przetracila meza niechcaco!!!! ;-) chyba mu na drugi dzien podziekowalas ladnie za to??????

KWIATECZEK, wiesz jak moj Leos byl w wieku twojego Konradka, to ywlam baaaardzo zmeczona a co za tym idzie miewalam takie ataki sklerozy ze szok!!!! czasami sie zastanawialam czy ten maly oby nie wyssala ze mnie wszytskich szarych komorek ;-) pozniej przeszlo, wraz z wiekem dziecka ;-)

Hejka dziewczyny melduje sie że zyje.Cały dzien zalatana,jak goscie odjadą to wpadne i cos skrobne.
Malogorzatka oj ja to bym zawału dostala.Fajnie ze juz na nowym,my za 3 tyg tez sie przeprowadzamy do nowego domu,nareszcie bedziemy mieli ogód hurrrrrrrrrrra
ok lece milego dnia i pieknej pogody.
Co do sniegu to u nas tak samo spadł snieg i totalny paraliż,szkoła była wczoraj zamknieta.

Witam
Ja dzis odpoczynek w domku zazadzilam,bo mam dosc lazenia wszedzie:zawstydzona/y:
Malagorzatko - wspolczucia!Ja bym umarla ze starchu chyba!!!Generalnie ja nie przepadam za domami bo jestem paranoiczka pod wzgledem bezpieczenstwa:zawstydzona/y:I po prostu nie dalabym rady zasnac na gorze jakbym miala drzwi wejsciowe na dole:no:W Twojej sytuacji chyba bym sie zamknela w pokoju i sie trzesla!!
Izka - no paraliz to niezly!Moja siorka poleciala na weekend do PL zeby nowy dowod odebrac i miala wrocic w poniedzialek,a lotnisko zamkneli i najblizsze loty zazadzili na.....piatek!!!Normalnie w wszal wpadla,bo wziela tylko podreczny bagaz a w nim 2 pary majtek i jedna bluzeczke:szok:No i samochod na platnym parkingu stoi a Ona rzecz jasna ma kluczyki w Polsce:baffled:
Bo lotnisko nie gwarantuje pogody i dlatego dla pewnosci do Stansted wypuszcza samoloty w piatek dopiero:szok:PARANOJA NORMALNIE!!!!!!!
syla - no to gratuluje!ulzylo Wam na pewno:tak:

A my bylismy wczoraj w paru agencjach w poszukiwaniu mieszkania i oczywiscie zadna z nich nie zgodzila sie wynajac Nam 1bed wiec szukamy 2bed juz teraz:sorry2:Nie wiem po co Nam 2 sypialnie,ale ok:dry:No i niby duzo tuych ofert jest ale a to bez kawalka ogrodka,a to nad sklepami gdzies,albo daleko od jakichkolwiek sklepikow....A tym razem wybrednie bedziemy przebierac bo na dluzej chcemy juz osiasc tym razem...Ciezko bedzie,ale ostro sie wzielismy za poszukiwania i zamierzamy sie jak najszybciej wyprowadzic,bo jak tylko cieplej sie zrobi to znowu imprezki pod oknem sie zaczna - Naszych wspanialych rodakow oczywiscie:wściekła/y:Wiec jesli znacie kogos kto ma 2bed do wynajecia tak do 900£ w okolicy Greenford lub Sudbury to prosze smialo pisac!!!

Izka- czyli czeka cie pakowanie, sprzatanie i rozakowywanie hehehehehe...juz trzymam za Ciebie kciukasy :) mo i ogrodek....super! wyobraz sobie ze my mamy w dodaku plac zabaw za oknem hehehehe

Kasia- niom fajnie ze tez zamierzacie sie wyprowadzic. A czemu agencja wam nie chce dac 1 bed ??? Nie kumam :rofl2:
A jakas fajna chatka w Londku to rzeczywiscie problem. Jak bylo cos calkiem dobrze odszykowane to znow kolo ruchliwej ulicy, nad sklepami lub samoloty lataja tuz nad glowa...lub smierdzialo wilgocia jaz na wejsciu...obled... a jeszcze cene maja taka ze czasem sie zastanawialam ZA CO... :confused:
My tez zamierzamy tu zosatc na dluzej...chatka miod ! Oblednie nam sie podoba.

Jutro jade za stare smieci...sprzatac katy hehehehe, urobie pewnie sie po lokcie ufff

witajcie !! Kwiateczek wszystko w sumie ok jestem dzis pierwszy dzien sama z mala w domku:sorry2: troszke sie stresuje !! wczoraj odprawilam Mame do Polski
Mielismy troszke spraw do pozalatwiania zarejestrwalismy Emilke no i przez nagly atak zimy polorzna nie dojechala :-)musieismy jechac do szpitala na spotkanie z nia !a jutro cansil i job center tszeba pozalatwiac benefity !! ojjjjjjjj duzo tego wszystkiego !! pozdrawiam wszystkie Mamusie

gucia super, że się odezwałaś i, że już lepiej :-)

Mała-gorzatka super, że ta wasza nowa chatka to miodzio :tak:Cieszymy się razem z Tobą, że fajnie trafiliście.

kwiateczek co do Twojego Housing Benefit to ja bym na Twoim miejscu poszła do nich, powiedziała jaka jest sytuacja z Twoją pracą, oni sami będą wiedzieli jak to załatwić.

a ja właśnie zjadłam wigilijny barszczyk mniam mniam. tak mi zasmakował ten barszcz, który zrobiłam na Wigilię, że już drugi raz od świąt go gotowałam. a co najważniejsze, to to, że rodzince bardzo smakuje :tak:

Mała-gorzatka to Ty chyba zawsze piszesz o zapiekance z tuńczyka? mogłabyś skrobnąć przepis? ostatnio szukam nowych pomysłów na obiad, bo jakoś tak na jedno kopyto gotowałam :zawstydzona/y:

reklama
Gucia to dobrze ze wszystko ok,niepokoilysmy sie.jak bedziesz miala czas to napisz cos wiecej:-)
Syla dzwonilam i kazali mi dac payslip jak dostane,wyjasnilam sytuacje,zreszta mowilam juz wczesniej o tym:tak::tak:lece teraz do citzena dowiedzies sie pare rzeczy:tak:mam nadzieje ze nas nie roluja :evil:

Do góry