reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

katarzyna s ja tą kapuścianą dietę zamierzam przez tydzień pociągnąć, żeby organizm odciążyć i oczyścić, a potem zamierzam zmienić moje nawyki żywieniowe (zamiast kartofli ryż brązowy, jeszcze więcej warzyw i owoców zamiast chleba, nie podjadać słodyczy, i wrócić do mięska i rybek gotowanych bądź duszonych, a nie smażonych), no i mniej troszkę jeść. zobaczymy. mam nadzieję, że mi się uda. no i brzuszki trzeba by było ćwiczyć. ufff, to se postanowienie zrobiłam he he :-D

reklama
Dziendoberek:-)
Noc nieciekawa za Nami,bo Nika choc spala caly czas u siebie to piszczala co jakis czas i wstawalam zeby Ja wziasc,a Ona sie kladla dalej i spala i tak co godzine:sorry2:Wiec ja sama nie spalam wcale prawie:dry:
Ale dzien mamy piekny przed soba,a za dwa dni tatko zaczyna ponad tygodniowy urlop wiec ...HURAA:tak:Co prawda kasy brak na jakiekolwiek atrakcje ale i tak bedzie fajnie:-)
A co u Was z samego poczatku tygodnia?Cos cichutenko z rana....:confused:

Witam sie i ja:tak::tak::tak:

pierwszy dzien w nowej pracy minoł całkiem fajnie w sumie jak narazie to za bardzo nie mam co robic wiec ciagle sie obijamy z kolezanką i kawki spijamy az mi sie w koncu nie dobrze zrobiło:nerd::nerd::nerd:

Katarzynka-u nas tez mała dzis w nocy cudowała jak kazdej prawie nie wiem co te dzieci tak marudza w tej nocy nasza ma tak samo:baffled::baffled:
Syla- trzymam kciuki za diete kapusciana by rezultat był:-D:-D

ok mykam malej obiad dokonczyc i spac ja połoze moze kimne sie z nia bo dzis o 3:30 wstałam

syla forum jest tylko jedno;-)mamatata.co.uk ale postów wiele i jesli juz to moge ci polecic jakies posty:-)
a u nas po przeprowadzce,boshh moja pierwsza przeprowadzka z dzieckiem i mówie nigdy w zyciu:no:

Witam równiez poniedzialkowo z kawką w dłoni.
ja dopiero usiadłam poł dnia sprzatałam,jutro nie bede miala czasu a w srode mam gosci na 2 tyg z Pl.Wiec tez nie bedzie czasu na dokladne sprzatania.Tylko ogarne i posprzatane.
Pinka gratulacje,a mała z tatusiem zostaje? Czy ktoś ją pilnuje.

Katarzynka s no tescie to chyba czesto ci nastroj psują.A potem sie dziadki dziwią ze wnuki sie do nich nie chca przychodzić.No jeszcze nie raz dostaniesz kopniaczka od dzidziusia.:-)

Justynabak pisz czesciej to sie wkrecisz,a jesli chodiz o przeprowadzke to naprawde jest wykańczajace.Ja mam 2 i za jakies połtorej miesiaca beziemy sie przeprowadzac.:szok:

Małogorzatka a jak tam u ciebie juz tydzien został chyba co?

Syla życze powodzenia w utrzymaniu postanowienia i diety. Ja jakos nie mam silnej woli do diety.A jeszcze jakby miala sobie odmowic jakies ciasteczko do kawki.:-(

Kwiateczek i jak powrót do pracy?

izka a wiesz,że najlepsi gości to po tygodni zaczynaja smierdzieć;-) bez obrazy ale tak sie mówi:tak:ja dostaje chopla jak ktos do mnie przyjezdza na dłuzej niz 3 dni do 3 dni jeszcze znosze wszytskich nawet teściową:-D
pinka to dobrze,że w maire zleciał ten pierwszy dzięń zawsze jest jakis stresik przed nowa praca ale dzielna byłaś;-)
katarzyna s , syla jak gotujecie ta zupe kapuściana, sama kapusta i woda i tyle?????:szok::szok:na razie jeszcze nie moge bo KARMIE MAŁEGO PIERSIA ALE MOZE NIEDŁUGO;-) jeszcze przeciez mam 7kg do zrzucenia a tutaj chrzciny sie szykuja i wesele,trzeba się wziąć w garść:baffled:
syla na pewno sie uda tylko pamietajj że waga na poczatku spada szybko a potem staję, bo najpierw tracisz wode z organizmu i dlatego tak syzbko spada waga, nie załamuj sie jak sie na 2-3 tygodnie waga zatrzyma, dalej kontunuuj to co zaczęłas a na pewno bedziesz zadowolona.TRZYMAM KCIUKI:-)

Tajchi ty mnie nie strasz bo jak ci goscie pojadą to mam 2 tyg przerwy i szwagierka z tesciowa przyjezdza na 2 tyg,:-):-):-)
Mam nadziej ze bedzie dobrze chociaz czas zleci.

witam Was,

U nas juz tylko tydzien do wyprowadzki....uffff

Niedawno wrocilismy ze spacerku. Wyszalala sie corcia na placu zabaw, potem na trwace, oczywscie cale buty w blocie hehehehe ale najwazniejsze ze miala ubaw.
Nastka cos ostatnio roznie sypia.
Jak sie nie obudzi o 3 nad ranem i buszuje do 6....tak wstanie o 9 i na drzemke z bolami ja ciagne o 15....
albo wstanie o 8 i o 15 tez nie chce spac... wiec wieczorem dopiero idzie spac przed 22 :nerd: eeehhhhh

Lece bo cos zmeczona ostatnio chodze i sie w grasc nie moge zebrac...a jeszcze od kilu dni mnie tak w klatce kluje caly czas..i nie wiem co to i z czego.... :baffled: troszke mnie to martwi , ale jak pijde do lekarza to pewnie mi kaze wziasc paracetamol....

Kochane, mam pytanie o SZKOLY KATOLICKIE
- czy tam "wymagany" jest sakrament malzenstwa rodzicow tzn czy to jakies znaczenie w punktacji dziecka w przyjeciu do szkoly ?

reklama
MALGORZTAKA, wiem ze potrzebny jest chrzest dziecka, moja znajoma juz prowadza tutaj synka do szkoly katolickiej, i mowila mi tylko o papierku z chrztu, nic nie wspominala o zaobraczkowaniu ;-) no i powidzenia w przeprowadzce ;-)

PINKA, brawo dziewczyno!!! kazdego dnia bedzie lepiej;-)

IZKA, dasz rade z goscmi, jak ci bedzie z nimi zle to pomysl sobie ze chociaz twoi chlopcy beda mieli na chwilke rodzinke pod bokiem!!!

Do góry