reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek - a myslisz ze mozesz byc w ciazy ?:-)
bralam ostatnio antybiotyk i wciaz biore a to oslabia tabletki:sorry:ale na szczescie w obecnej sytuacji nie jestem:no::-)

hej laseczki

ja tylko na moment bylam dzis na rozmowie w sprawie pracy i dostałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zaczynam w poniedziałek w Hotelu sprzatanie 5 dni w tygodniu po 3 godziny:tak::tak::tak: moze bedzie wiecej godzin ale narzaie tyle

a teraz mykam bo w domu jak by tajfun przeszedł bo ekspresowo sie dzis szykowałam moze wpadnie wieczorkiem

gratuluje i zycze zeby bylo wiecej godzin:tak:
lece uspic malego i zupe zjesc bo glodna jestem.Dzis grochowka:-p:-p

reklama
kwiateczek- to zupelnie jak ja tez wczesniej 47 kilo jak wieszak a teraz przed ciaza do 49 doszlam to i tak dobrze... no teraz mam odpoczynek ale jak urodze to tez zaczne jakies diety i sport...

witajcie mamuski :)
nie zdziwie sie jak takowy watek gdzies jest ale tyle tego do przegladu:szok: a ja jestem ciekawa jakie szpitale polecacie w Londynie. Juz jestem tak zrazona do opieki zdrowotnej tutaj ze pomalu dostaje jakies psychozy na mysl ze zbliza sie dzien porodu (czas tak szybko plynie)a ja tak na serio nie wiem jeszcze nic na temat szpitala.. hmm..a moze do weterynarza by bylo lepiej ;-)W kazdym badz razie bylabym bardzo wdzieczna za wasze krotkie opinie na temat szpitali nieszczesnego Londynu (osobiscie mam namiar na St.Mary's Hospital)

katarzyna szpital o ktorym wspomnialas nie wydaje mi sie najlepszy:sorry2:
po pierwsze moja kuzynka rodzila tam pierwsze dziecko i bez zadnych rewelacji, placze do dzis,poza tym moj maz byl tam ze zlamanym obojczykiem i w dniu kiedy go zlamal czekal 4 godziny na srodek przecibowloy po czym tego dnia umowili go na wizyte z lekarzem,ktora odbyla sie dopiero dwa dni po zlamamaniu:szok:
ja rodzilam w Nortwich Park Hospital i powiem jedno,wszytsko zalezy od zmiany.
moje dziecko mialo komplikacje wiec lezalam 5 dni.
i powiem ze wszytskie te 5 dni wspominam super poczawszy od porodu, polozna mialam rewelacyjna,murzynke i za to wspominam ja do dzis, bo zrobila dla nas bardzowiele, brakolby miesjca zeby wymieniac:-)opieka poprodowa na 5+;-)mielismy tylko problem z wypisaniem papierow,ale jak juz powiedzialam wszytsko zalezy od zmiany.ja mialam problem z pokarmem, dziecko dostalam po jakism czasie do siebie na sale i kazdej nocy siedziala kolo mnie jakas polozna,co karmienie czyli srednio co jakies 3 godziny:-)polecam

Co do tych szpitali to chyba wszystko zależy od tego na jaką zmiane sie trafi tak jak pisze justynabak,wszędzie sa ludzie i ludziska, ja tez bardzo sobie chwala murzynkę która była ze mna a w zasadzie dwie jedna strasznie na mnie krzyczała,w trakcie parcia ale z perspektywy czasu wiem że tylko chciała mi pomóc aby omineła mnie cesarka i na szczęście jej krzyki pomogły i urodziłam normanie.:-D
Ja zycze wszystkim mamą aby trafiły na ta lepsza zmianę
pinka gratulacje w takim kryzysie(podobno) znalazłas pracę:tak:

moja polozna byla ze mna bardzo dlugo,kilkanascie godzin do komplikacji,wtedy na sali pojawilo sie duzo wiecej osob.przez caly czas trzymala mnie za reke,wyszla tylko na godzine o 3 nad ranem zeby sie zdrzemnac.
podczas zieczulenia zewnatrzoponowego pozwolila mi sie zdrzemnac, gdzie nie mozna spac, powiedziala mi''spij a ja bede patrzec na ktg jak cos obudze cie''
naprawde byla super...

katarzyna-83- ja rodzilam w Hillington Hospital i jestem bardzo zadowolona z babeczek podczas porodu jak i z opieki poporodowej. Zanim polozyli mnie na sama porodowke, byla na sali przedporodeowej , no i tam za duzo ci polozna pomoc nie moze... ewentulanie wsparcie slowne, jak wszedzie. Na sali porodowej bo extra. Byly wszytskie pomoce porodowe...lazienka....wiec sie prysznicowalam :rofl2: babeczki tez byly fajne, a po porodzie o opiece juz nic nie wspomne... ciagle przychodzila polozna, pytac jak si czuje, przychodzily na kazde karmienie malej, ciagle ktos przynosil mi wode, sok, dostawalam karte z menu co chce na obiad, na deser co na kolacje- jak w restauracji :rofl2: rano i wieczorem myta lazienka, ciagle zmieniali dziecku potrycie na materacyk jak tylko sie ulalo (ja chcialam zlozyc inaczej a oni ze trzeba wymienic).... czysciutko bardzooo a ja bylam przygotowana z cala chemia bo sie naczytalam w gazetach ang jakie brudne sa sale porodowe i poporodowe.
Slyszalam ze w Ealing Hospital porody sa fantastycznie odbierane, ze opieka jest wtedy luksio, choc wiele opini slyszalam ze po porodzie raczej sie nikt toba nie interesuje za bardzoooo :baffled:

reklama
Dziekuje dziewczyny za gratulacje tez bylam w szoku ze mi sie udało ale znajomosci czynia cuuuuuuuuuuuuuuuda:tak::tak::tak: bez tego czasami ani rusz:-D:-D:-D

co do szpitali to tak jak juz ktores powiedziala duzoz zalezy od pracujących tam osób i zmiany akurat na jaka sie trafi w szpitalu w ktorym jak rodziłam to np: byłam bardzo zadowolona natomiast moje kupela trafiła na inna zmiane i juz tak zadowolona nie byla wiec .........wiec tak to bywa

Do góry