reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny macie racje, przeprowadzka z dzieckiem to porazka ale niestety tautaj jestem skazana tylko i wylacznie na siebie:no:
dzisiaj maja przywiezc mi pralke i podlaczyc a jeszcze w sobote bedziemy lazienke remotnowac, trzeba zalozyc plytki i prycznic, wymienc wogole calá baterie:szok:
syla jestem na mamatata ponad pol roku i naprawde udzielam sie w kazdym poscie,dziewczyny wiele razymi pomogly chociazby jak mala byla chora,najczesciej korzystalam z postu ''dzieci'' czy ''maluchy 0-3''.
a poza tym fajna sprawa to ''cztery katay a pies paity'', ''zdrowie'',''miedzy nami kobietami'',''na zakupy'':-)

reklama
hejka
my rano skoczylysmy na godzinny spacerek wokol Naszego nedznego parku:tak:A teraz mala drzemie,a ja musialam wziasc paracetamol tak mnie leb nawala:wściekła/y:zrobilam obiadek i za ok 20 minut wroci M:-)
Mam od rana ochote na slodkie co mnie dziwi bo generalnie slodyczy nie jem:baffled:wiec zajadam sie chlebem z dzemem z owocow lesnych,oczywiscie niskoslodzonym:-Dpyszka:-)
Nika kopala mnie pol nocy bo przyszla do Nas ok 4 i rozciagala sie w kazda strone,a my spalismy na krawedziach:dry::rofl2:
justynabak - macie swoj dom tutaj?bo takie remonty ze hej:tak:zgadzam sie,ze przeprowadzka z malenstwem to cos strasznego!my tu sie wprowadzalismy ajk Nika miala 6mcy i cieeeeeeeeezo bylo,bidulka caly czas musiala w kojcu siedziec bo wszedzie porozrzucane rzeczy i ja musialam sprzatac:baffled:dlatego teraz wole juz sie przeprowadzac,bo mala sie sama pobawi a malentwo w brzuszku nie bedzie cierpiec samo w lozeczku przynajmniej:tak:a i gratow do przewozenia poki co mniej;-)
malagorztko - ale pocieszylas kolezanke:-Dale co racja to racja:tak:jak pakowanko idzie?
tajchi -- w takim razie trzymam kciuki zeby ta noc byla lepsza;-)mi tez sie niedlugo zacznie nocne wstawanie,a taaaaak sie juz rozleniwilam ze nie wiem jak sie przestawie:baffled::-p
pinka- i jak?dzis tez kawkowanie glownie bylo?fajna robota w hotelu jest,ale jak juz zwala sie sprzatania to mozna sie zarobic:sorry2:

lece,moze sie zdrzemne bo mi powieki same leca cos,choc jak M wroci to sie rozgada i nici ze spania pewnie:-Dostatnio tak Nas nachodzi ze jak usypiamy Nike ok 22 to potrafimy tak zostyac na lozku i do 2-3 w nocy gadac po prostu....ech,jak za starych dobrych czasow:-D

katarzynka_s- jezusicku ! o 2-3 w nocy gadacie... no ja tez gadam (moze hehehe )ale przez sen... ledwo daje rade do polnocy wytrzymac :nerd: ale fajnie jest gdy wracaja choc na jakis czas momenty ktore kiedys byly i milo sie je wspomina...a to spanie na krawedziach-skad ja to znam... jakby ktos tak na nas z gory popoatrzyl to by stwierdzil ze my oboje robimy jako boczki w tym lozku...:-D
A bol glowy- wiesz co zwroci uwage czy tego nie masz od chemikali- ja mialam cos takiego w ciazy - wystarczylo ze uzylam mleczka czyszczacego a juz czacha mi pekala, o srzataniu lazienki juz nie wspomne :sorry2:

:tak::tak::tak::tak::tak:

ja dzis taka nietomna chodze kurcze pada cały dzien i nc mi sie nie chce na dodatek jajnik mnie pobolewa ach te jajeczkowanie wy tez macie takie bolesne??????????
mała zasneła a ja robie schabik ze sliweczka bo chodzi za mna jak nie wiem:-D:-D:-D:-D

Katarzynka- niom dzis znów sciemka była ale penie masz racje jak nam robote dowalom to sie nie pozbieramy hihihi ale na razie jest ok:-)
Gosia- niom fajnie tak spedzac czas jak kiedys kiedy było jeszcze naszych pociech my tez sobie takie wieczorki czesto robimy:-D:-D:-D a potem na drugi dzien jak zombi chodze:rofl2:

katarzyna nie jest nasz ale lubie miec czysto i wszytsko nowe wiec.........;-)
jeszcze mnie wlasnie maz poinformowal ze wymienimy kibelek;-)

a ja tez mialam rzádze, wzielam dziecie podpache i pobieglam do sklepu naprzeciwko,kupilam hity-waniliowe i teraz wcinam:-D

MALGORZATKA, wlasnie dzisiaj spotkalam kumpele ktora wlasnie sklada papiery do szkoly katolickiej i jej sie pytalam czy swistek od slubu zlozyla, mowila ze tak, ale tego od niej niewymagala, dala bo miala, musiala za to isc do tutejszego kosciola katolickiego zeby ksiadz jej podpisal jakis papier ze sie udziela w kosciele ;-) niechodzi co prawda ale miala szczescie trafic na dobrego ksiedza i jej podpisal, w Polsce to pewnie by sie na nia wypial i z kosciola przepedzil;-)

SYLA, chyba wrocimy do Polski, stwierdzilismy ze tu wrocic zawsze mozemy, juz raz wrocilismy, tazke z tym niebedzie problemow;-) takze niebedziemy wszytskich mostow za soba spalac, np niebedziemy konta zamykac itp. do wrzesnia maz bedzie mial ta prace, zobaczymy jak pozniej bedzie, jesli sie skonczy to moze tu wrocimy, a w miedzy czasie bedzie slal cv do anglii e-meilami, taka jaka go interesuje ;-) teraz czeka nas walak z JC bo jeszcze ani grosza nieotrzymalismy, jutro maz jedzie walczyc ;-)

PINKA, fajan praca ci sie trafila, najwazniejsze ze sie niezacharujesz na smierc, bardzo fajnie!!!

Miśka T to widzę, że podjęliście decyzję i masz rację - tu zawsze można wrócić. Trzymam kciuki za Was. Naprawdę życzę Wam wszystkiego dobrego :-)

justynabak dzięki za posty, muszę koniecznie zajrzeć, jak tylko znajdę troszkę więcej czasu.

Pinka a ile pokoi jest w tym hotelu?

tajchi
i co myślisz o diecie kapuścianej?

he he, spanie na krawędzi łóżka :-D też to znam, a jaka połamana zawsze się budzę :rofl2:

a ja taka głodna się czuję, a kapuścianki jeść mi się nie chce :dry: ach, chyba pójdę kąpiel wziąć i spać.

Miska- dzieki wieeeeeeelkie za info :-)

Pinka- przed ciaza przewaznie mialam bolesne jajeczkowanie..koszmar, a teraz od jakiegos roku mam plamienia przy jajeczkowaniu...:baffled:

Kasia- poniewaz jestes z Torunia chcialabym sie ciebie zapytac czy mozesz mi polecic jakies miejsce gdzie moglabym sie kompleksowo przebadac w sprawach kobiecych-nie mysle o cytologi bo ta robie co roku, ale czy nie mam torbieli na jajnikach, miesniakow, czy sa jajowody OK itp Oczywscie mam na mysli prywatnie, bo u na we Wlocku to nic nie ma :baffled:

reklama
hello

Gosia polana była z ciebie heheeheheh tyo to chyba bradziej przeżywałas niz Nastaka nie moc otwarcia tego kremu hihihi:-D:-D:-D:-D:-D moja to juz by go dawno odkreciła z reszta wszystkie kremy mi otwiera i wyjada:baffled::baffled::nerd::nerd: a jak by nie mogła otworzyc tak jak twoja to by sie kobita zdrowo zdenerwowała :tak::tak::tak:
Syla- pokoi jest 190 ale na narazie na pokojach nie sprzatam tylko w restauracji i siłowni i czasami na basenie jak jest co:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i co zasnełas na głodzie?????
Miska- dzieki za gratki:tak:;-)moj tez od poniedziałku na bezrobociu ale z tego co wiem to to ze jakies dwa tygodnie i kaske dostanie apropos kochana gdybys ty znałazła prace na 16 godz w tygodniu tak jak ja to utrzymała bys Working tax credit i chaild tax credit zapłacili by wam za chate i twoj miał by bezrobocie wiec nie było by zle tylko co tak długo to trwa????????
Justyna ja tez jestem na mamatata ale jakos dluuuuuuuugo tam nie zagladałam:-p:-p:-p

Do góry