reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

PINKA, KASIA,no wlasnie juz miesiac minal a my jescze niedostalismy ani grosza, a juz 2 razy byl podpisywac liste... musielismy auta sprzedac zeby czunsz opalacic i na zycie zeby bylo,moj maz niechce znowu pracowac jako jakies popychadlo albo sprzataczka tutaj, mopwi ze po 5 latach chce wreszcie normalna prace, jest masazysta, troche juz tutaj masowal prywatnie, niechce sie juz uwsteczniac, ja sie mu nie dziwie, kazdy ma swoj prog wytrzymalosci, mi tez on kiedys pekl tutaj...... a ta nowa praca to dobrze platna, bedziemy musieli tylko wynajac mieszkanie jakies, bo to nad morzem, no ale tutaj tez musimy wynajmowac?! no zobaczymy, jak sie tutaj do tego czasu nic niewykluje to chyba wroicmy do kraju, bo nic nas tu juz niebedzie trzymac.......

KASIU, dobrze ze malej nic sie niestalo z oczkiem, te dzieci sa takie szybkie ze szok!!!! jedna minuta nieuwagi i juz cos przeskrobia!

reklama
Miska- kurcze to długo czekacie na te piezniazki po pierwszym podpisaniu juz wam powinni dac...................tak jak mówisz musicie zobaczyc bo w sumie tu z samego zasiłku tez chyba łatwo nie jest a skoro w polsce ma okazje pracowac w zawodzie za dobre pieniądze to czemu nie???????? moze ty bys cos znalazła?szczerze mówiąc gdyby mój znalazł prace w polsce za 2000 tys ł i ja chociaz za 1.500 to tez bym chyba wrociła..........

trzymam kciuki za was by wam sie udało:tak::tak::tak:

KASIA- oh , dobrze ze corci nic nie jest. Niom trzeba uwazac z tymi specyfikami, bo dzieci maja takie pomysly.... Ja jestem z Wloclawka :) jakies 40 min od Torunia :)

Miska- niom to macie orzech do rozgryzienia. Kurcze ja nie wiem co musialoby sie stac zebysmy wrocili... ceny wszytskiego sa tam europejskie albo "ponad europejskie" a pensje jak z trzeciego swiata. I dlugo jeszcze to sie nie zmieni... moze ta oferta co maz dostal jest atrakcyjna i moze wam sie oplaci finansowo, ale...przemyslalabym to na waszym miejscu jeszcze 10 razy...

Hej
Katarzynka to dobrze ze malej sie nic nie stało_Oj z tymi maluchami to trzeba wszystkiego pilnowac i pamietac.Ja dzis zostawilam malego na w pokoju samego i poszłam na dół,a on jakims cudem siegnał sobie takiego grubego czerwonego mazaka.Wymazał sobie cały nos i buzie wokół ust.nawet w buzi miał pomalowane.

Pinka lokale obydwa super.A cena chyba tez nie tragiczna.Mała boska jak tańczy aż się popłakałam ze smiechu moj tez jak słyszy muzyke to zaraz dupką trzesie.Ale ten deser to mi narbiłas smaka,oj ty nie dobra :-)

Miska T no to faktycznie trudna decyzja,no tu tez teraz pewniez pracą nie łatwo bedzie.Ale w Pl tak jak napisała Malogorzatka ceny i to wszystko.Musicie tez dowiedziec sie ile srednio licza sobie tam wynajem.Co innego gdybyscie mieli swoje to zawsze sie mniej palci.Wspolczuje ja nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji.No chyba ze bylo by to w moim miesice bo tam mam mieszkanie.Nic tylko kartka,olowek i kalkulacja wam zostaje i porzadnie przemyslec.Trzymam kciuki oby wam sie ulozyło jak najlepiej.

mala-gorzatka- jest ok... cigale siedze na zwolnieniu dzis troszke pochodzilam po sklepach...bo jade na urlop w srode rano wiec chcialam kupic kilka prezentow...

katarzynak- jeszcze nie jestem spakowana...ale juz odliczam dni... oj to najadlas sie strachu kochana dobrze ze sie nic nie stalo... cale szczescie...

PINKA, mysle ze troche mi pomoglas w podjeciu decyzji ;-) dziekuje,co do siebei to mysle ze cos tam bym znalazala i dla siebie takze, mysle ze szybciej niz tutaj i moze tez w swoim zawodzie lub blisko
MALGORZATKA, IZKA, macie racje dziewczynyny, ale tutaj tez musimy wynajmowac i jak wiecie same tez drogo to wychodzi, chyba top jest tutaj najdrozsze, mamy orzech do zgryzienia, ale jesli sie nam tu niepoprawi to chyba wrocimy, no bo jakie inne wyjscie bedziemy mieli? zadne?!
Bylismy dzisiaj na urodzinach u Leosia kolegi, niedawno wrocilismy, tort byl pieczony przez pania domu, wiec byl smaczny, nie tak jak te angielskie ;-) teraz musze malego wykapac i polozyc go spac ;-)

Witam
Nie mialam sily juz wczoraj pisac,dopadlo mnie znow ale o tym zaraz:baffled:

Miska
to macie trudna decyzje do podjecia:nerd:my tez chcemy kiedys wrocic ale najpierw wyremontowac dom czyli jeszcze okna z jednej strony(6szt w tym dwa balkonowe:baffled:)ocieplenie i centralne u gory no i wnetrze czyli wszystko:crazy::baffled::baffled:
Dlugo czekacie na kasiorke ale powinni wam wyrownac:tak:
Kasia no e dzieciaki sa sprytne,wierze ze sie najadlas stracha.Pamietasz kilka dni temu moj synus napil sie odswierzacza,troszke ale zastanawialam sie czy isc do szpitala znow czy nie.Balam sie troche bo od ostatniego razu uplynelo kilka dni i mogli by powiedziec ze jestem nieodpowiedzilana mama i jeszcze cos wymyslec:no::eek::eek::eek:wiec sama wyplukalam buzie,za chwile wyrzygla tego plynu troche i go obserwowalam:baffled::baffled:pachnialm tym swinstwem..

Witam nowa mamusie:-):-):-)
A u nas szok,Miska dolanczamy do was nie dlugo:baffled:moj zaklad oglosil dzis upadlosc:-:)-(wczoraj rozmawialam na temmat mojego powrotu,mam 24 dni urlopu i zeby dostac musze wrocic juz bo do marca trzeba wykorzystac:nerd:w sumie to miesiac(4 tg)ok 800f wiec teraz tym badziej potrzebne:baffled::baffled:
Zawiozlam dzis list o powrocie a tu taka niespodzianka.Powiedzial mi ze spoko,moge wrocic juz lub jak tylko znajde kogos do malego:tak:Musze wrocic na tydz i dadza mi od razu 4 tyg lup 2 tyg znow wroce na tydz(o ile bedzie eszcze gdzie)i znow na 2 tyg:sorry::errr::hmm::hmm:dostalismy tez listy czy chcemy przejsc na jedna z ich fabryk ale 40 mil stad:baffled:tylko podobno nie ma az tyle miejsc i chyba czekaja az ktos zrezygnuje by nie zaplacic wyprawki:wściekła/y::wściekła/y::evil::evil::evil::evil:wszyscy pisza ze ida:-D:-D:-Dale w sumie nikt nie chce bo nie ma jak jezdzic tam:baffled::baffled:
Dzien ciekawy,ludzie maja urlopy i teraz wszyscy na chura chca wykorzystac:sorry::sorry:moja kolezanka wezmie za tydz i moze mi zostanie z Konradkiem do 16ej byloby super bo on ja zna:sorry::sorry::sorry:
oki lece,spokojnej nocy
acha bylam dzis o hause benefit i chyba bedzie dobrze w tej sytuacji,tak powiedziala babka.Treaz tylko czekanie kiedy dokladnie zamkna:baffled::sorry::sorry:
dobranoc;-)

oj, katarzyna s to się najadłaś strachu, kochana. dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.

Pinka 125zł od osoby za weselicho w takim miejscu to niedużo. trzymam kciuki za przygotowania.

Miśka T jak oferta pracy w Polsce fajna i za fajną kaskę, to może warto to rozważyć. to prawda, że tu też wynajmujemy i to za niemałe pieniądze. ja tam bym z chęcią wróciła do Polski i tak jak Pinka mówi, żeby zarobić na rodzinę te 3.500 zł, to byśmy wrócili.

co do pchacza to moja mała też takie coś ma i po prostu to uwielbia. musieliśmy schować na parę tygodni, bo leniwa była i nie chciała sama chodzić he he :-D

a ja postanowiłam wziąć się w końcu za siebie i chcę schudnąć. zaczynam od jutra, najpierw przez tydzień dieta kapuściana, a potem ograniczam pieczywo, kartofelki, nie jem słodyczy itp. mam nadzieję, że na lato będzie fajna ze mnie laska he he ;-)

Miska- to super ze choc troszke ci pomogłam prawda jest taka ze wszedzie sa oplaty rachunki itp: ale jezeli ktos nie ma pracy ani szans przez najblizszy okres to uwarzam ze koczowanie nie ma sensu trzymam kciuki za was
syla- ooooooooo prosze dieta tylko zeby efektu jojo nie było:tak::tak::tak:a ziemniaki nie tuczą bardziej makarony:tak::tak::tak: powodzenia w konsekwencji bo ja nie wiem czy bez słodyczy bym dala rade hheh
Izka- no mała czasami jest powalająca jak zacznie tanczyc to jak nakrecona wystarczy ze powiem holly dolly to juz leci do laptopa i pokazuje zebym jej włonczyła;-)
co do deserku to ostanimi czasy takie jadam bo musze przytyc.............

ok lece na kolacyjke bom głodna

reklama
justynabak weszłam na tą stronkę Twoją i muszę przyznać, że super jest :-)

Pinka no ale Ty to chudzielec jesteś, to możesz słodycze tonami zajadać. ja do grubych nie należę, ale przydałoby się troszkę tego tłuszczyku zrzucić. mam nadzieję, że wytrwam.

Do góry