reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie dziewczyny!
Malvina-jak udala sie spozniona randka?Mam nadzieje ze wypalila i ze mala tym razem byla grzeczniutka:)
lwica-fajnie ze sie odezwalas.Super ze karmisz swojego tygryska piersia, oby tak dalej.Zycze wam duzo zdrowka no i czekamy na nowe fotoski:)
Maxin-jak sie czujesz?To ile jeszcze zostalo ci do konca pracy?Co do snow to ja tez czasem miewal przedziwne i wogole to slyszalam ze w ciazy kobiety maja naprawde kosmiczne sny, czasem smieszne a czasem pomieszane i niemile ale ja w to nie wieszrze bo po co mam sobie niepotrzebnie nerwy psuc i sie stresowac.A co do tego pogotowia to jak cos sie dzieje albo jestes niespokojna to najlepiej uderzaj na emergency.Bo tak GP nic ciekawego pewnie nie poiwe a polozna to tez nie bardzo.Ja pisalam tydzien temu jak poszlam do szpitala ale do poloznych bo tez troche sie martwilam i brzuch mnie klul, i co?Polozna zbadala mnie jak na normalnej wizycie, czyli wydotykala mi brzuch, zmirzyla cisnienie i wzielam mocz do badania.A jak zaczelam pytac np o to czy szyjka mi sie nie skraca bo cos czulam jakby dzidzia mi sie przesunela bardzo nisko i czasami bolal mnie dol brzucha to ona odpowiedziala ze na pewno nie.A boli bo macica rosnie.Takie rzeczy to ja wiem dobrze ale to byl wedlug mnie inny bl a wogole to nawet mnie ginekolog nie badal to skad ona wie jak moja szyjka.Tak ze mysle zee w razie watpliwosci najlpiej gonic na pogotowie:)A ruchami to sie nie mart bo tak jak juz tu dziewczyny pisza dzidzia czasem jest bardziej ruccliwa a czasem mniej i ma tez rozne dni, tak jak my.Choc ja tez sie martwie jak malo kopie.ALe taka juz nasza natura.Zastanawia mnie tylko jedno.Podobno juz w tym okresie ciazy jak u nas powinnysmy w kazdej godzinie czuc okolo 10 ruchow dzidzi.Tylko ze jak ona m gorszy dzien i mniej sie rusza to co wteyd, znowu mam sie niepokoic?To mnie zastanawia.No nicc ale grunt to byc optymista i myslec i wierzyc ze wszystko bedzie dobrze!
Pozdrawiam was:):):)

reklama
Izusia, wiesz w zwiazku z ruchami, to ja rozmawialam ze znajoma lekarka, ktora wprawdzie jest nie ginekologiem, ale w koncu lekarka, to ona moi powiedziala, ze jak sie czuje mniej ruchow zdecydowanie niz zazwyczaj to wtedy nalezy isc na emergrncy. No bo w sumie nasze dzieciaczki jakas tam norme swoja maja, nie kazde bedzie tak samo ruchliwe na te 10 ruchow, zobacz jeden czlowiek lubi skakac, brykac, a drugi lezec, rozna nasza aktywnosc jest. TAk wiec juz jakis czas czujemy te ruchy i mniej wiecej wiemy na ile stac nasze malenstwo, jesli sie ruchy radykalnie zmniejsza, to wtedy trzeba interweniowac.
no to tyl;e.
owniez milego weekendu zycze!

Tamarunia-no tak masz racje, jak juz sie wie jak rusza sie dzidzia to mozna sie zorientowac gdy cos byloby nie tak!A jak ty sie masz?Dzidzia rosnie?
wszystkim zycze milego weekendu:)

halo dziwczyny! kolacja sie udala mimo ze dopiero wczoraj poszlismy czyli dwa dni po dniu zakochanych!! udala sie nawet bardzo i... kocham mojego faceta !!!:) :) :) - sorry za to wyznanie ale musze to oglosic swiatu!!!!  :) :)
lwico- witam z powrotem na forum. ciesze ise ze u ciebie wszystko ok. fajnie ze twoj synus spi dobrze- moja cora ciagle spi malo i krotko, ale to glownie dlatego ze czesto mecza ja wzdecia  :mad: :mad:. ..podajemy jej kropelki na wiatry i to czasem pomaga. chrzciny bedziemy wyprawiac w polsce, prawdopodobnie na wielkanoc, bo tutaj cala rodzinke sciagnac to by troszke drogo wyszlo, a poza tym nie mamy az takiego duzego mieszkania.czekamy na zdjecia Olivierka!
Anyu- co u ciebie? wszystko w porzadku?
leedsana, ivonka ,beta, baasia - co u was? jak tam pociechy?

rowniez zycze wszystkim udanego weekendu!

a naszym brzuchatkom - Tamaruni, Maxin, Izusi, Arze, fioolce - jak najwiecej kopniakow od ich malutkich fasolek!! jeszce bedziecie ich mialy dosyc pod koniec ciazy...zobaczycie ;D ;D;D

Och jaki piekny sloneczny dzien,az zyc sie chce ;D ;D ;D
Dzis zupelnie na luzie w parcy,zajmowalm sie w sumie jedna dziewczynka,fajanie pospacerowalysmy po parku,ja oczywiscie sie rozmarzylam jak to cudownie bedzie za pare miesiecy zrobic to samo z wasnym dzieckiem ;D
Beta dzieki za kaplemencik ;)Oj tyle milsych slow juz dawno nie uslyszalam,az lepiej sie poczulam,bo jak na poczatku ciazy czulam sie sei itp,tak teraz wogole,wrecz przeciwnie,wlosy sie nie ukladaja,sa matowe jak siano do d..........
Lwica dobrze,ze jestes zadowolona z wozka,najwazjiesze,ze jest sterowny ;)Czekamy na fotki!!!
Izusia ,dzieku czuje sie dobrze,a co do parcy to tak jak juz wspominalam w drugim tygodniu cazy bede parcowac,a potem laba,jupiii..............To fakt,ze GP nic ciekawego ci nie powie,w koncu nie jeste specjalista od wszystkiego!!!Ale najwazniejsze,ze mala znowu daje o sobie znac i mnie nie stresuje,tak to z nami jest,ale lepiej sie przejmowac niz czekac na poprawe,ktora czasmi moze nie przyjsc.
Tamarunia a ty jak z samopoczuciem????
Malvina milo,ze chcesz aby caly swiat wiedzial jak go Kochasz,wspanale,ze kolacja sie udala,zycze wwiecej takich milych chwil.Mowisz ze Maja spi i spi to dobrze,pewnie sie szybko zmienia???Przyslij nowe Fotki!!!
Anya co u ciebie??????Jak humorki i nastroje,a Josh????

Ja rowniez zycze milego wekeendu,ide ogladac LOST,a potem jazde figurowa ;D
BUZACZKI PA ;)

Czesc Wszystkim!!

Lwico dzien przed chrzcinami mielismy tylko krotki instruktarz jak cala ceremonia ma wygladac, bo przewaznie jest wiecej chrztow wiec nie chca zamieszania. U nas Tomek przespal cala msze - mysle, ze teraz rozrabial by juz troche:)

Malvinko och ! wiem jak to jest- Tomek cierpial na koleczki, a i teraz w nocy czesto sie budzi - ale i tak jest najkochanszy na swiecie!!!! A co stosujesz na te bole brzuszka?

Milego weekendu wszystkim ciezaroweczkom i mamusiom

Dobry wieczor :-)
U nas wszystko w porzadku, wlasnie jestem w trakcie ogladania filmu i sa reklamy, wiec pomyslalam, ze wykorzystam ten czas pozytecznie :-) Josh jest kochaniutki i chowa sie zdrowo, a to najwazniejsze. Przeszlismy na mleko SMA Gold i moj synus pije juz tylko z butelki. Niestety ja nie mam wystarczajaco duzo pokarmu i nie udaje juz mi sie sciagac zbyt wiele. Myslalam, ze sobie popisze, a tu wlasnie synus sie obudzil... juz do niego biegne ;-)

Malvino, ciesze sie , ze randka sie udala:) oj biedna malutka, meczy sie z brzuszkiem, mam nadzieje, ze bedzie lepiej!!!a ty sie wysypiasz?czy reczej juz sie nie da?czy to prawda, ze mozna sie wysypiac nawet jesli sie spi z przerwami wielokrotnymi?no bo tak chyba to wlasnie jest przy dzieciaczku ze nie spisz tak caly cas w nocy tylko z przerwami?no wiec da sie wyspac i byc na chodzioe?
w ogole to fajnie by bylo zebyscie jakies fotki wklejaly???? ;)
A z samopoczuciem u mnie dzieki Bogu nie najgorzej, te takie dni zle juz przeszly, humor dopisuje, , tym bardziej, ze juz coraz blizej niz dalej do zorganizowania sie (w sensie przygotowywania sie do przyjscia Fazilki), no a potem zaraz juz mama przyjedzie, a potem zawita nasza corcia, jej ostatnio zauwazylam, ze zyje czekaniem ;D
jutro w koncu jedziemy dzamowic wozek i sie baaaardzo ciesze!!!!!
zycze milego weekendu dziewczyny!!

reklama
Beta,  - my na brzuszek stosujemy Infacol i zdaje sie ze czasami pomaga, ale sa dni ze Majunia bardzo sie meczy.stosujemy tez masaze brzuszka i cieple oklady, a najlepiej pomaga spanie na brzuszku. chcialam sie wlasnie was zpytac mamuski, czywasze dzieci duzo spia na brzuchu? ja jak klade Maje to na pol gdziny maximum bo boje sie ze jej zdretwieje karczek albo w ogole ze za dlugo nie mozna na brzuszk. a przeciez kiedys bardzo zalecano spanie na brzuszku, teraz tylko ze wzgledu na smierc lozkowa odradzaja. a na wzdeciia dostalam jeszcze wczoraj Plantex od kolezanki, zobaczymy czy bedzie lepszy. uzywaliscie moze dziewczyny Plantexu?
Tamarunia- ja sie raczej w nocy nie wysypiam, bo mala budzi sie srednio co 2-3 godz a zdarza sie ze i co godzinke! wszystko przez te wzdecia ktore je mecza :( :(...na szczesie moja nieoceniona mamusia bierze oststnio czesto Maje na pol nocy i podaje jej wtedy moje mleczko ale z butli a ja w tym czasie moge zlapac troche snu...chyba jeszce sie nie zdazylam przyzwyczaic do tych nie przespanych nocy.. :( :( :(. pytalas sie jeszcze o sklep mathercare na walthamstow, jest jeden taki duzy ale to jest Edmonton albo Enfield.zaraz zobacze i podam ci linka , o znalazlam:
http://www.mothercare.com/bin/venda.
wiem tez ze  gdzies w Barking jest duzy Mamas&Papas i to jest out let wiec duzo tanszy. nie bylam
tam jeszce ale sie wybieram.
Maxim - bardzo chetnie sie wybiore z toba na spacerek jak juz bedziesz miala swoja pocieche u boku, a raczej w wozeczku!!! :) :) :)

Do góry