reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin78 moze nie jestem najlepszym ekspertem ale czasami dzieciaczki tak maja ze malo sie ruszaja - zazwyczaj jest tak jak mamusia jest bardziej aktywna niz zazwyczaj.Staraj sie nie robic sobie niepotrzebnej wkretki ::) dzidzia wszystko wyczuwa ,wiem ze nie jest to proste.
Nie wiem jak jest u was w sziptalu ale u nas najlepiej najpierw isc na emergence - a oni napewno zabiora Cie na oddzial polozniczy.Moimi pierwszymi objawami ciazy byly bole podbrzusz wiec pojechalismy na emergency gdzie wypytali mnie tak ogolnie co mi jest a pozniej przewiezli na wozku inwalickim przez caly szpital ::) pielegniarka tak mnie szybko wiozla ze moj chlopak nie mial sily za nami nadazyc ;D.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i ciezarowki

PS +11kg pozazdroscic figurki ;D jak to sie mowi chyba ci w uszy idzie :p

reklama
maxin- nie przejmuj sie ruchami dzidzi, ja juz kiedys pisalam, ze dzidzie czasami maja takie leniwe dni i najczesciej jest tak, ze jestes zabiegana i nie mozesz nawet tych ruchow wyczuc, badz spisz i nie wiesz, ze dzidzka sie wlasnie wtedy wierci. Poza tym dobrym sposobem jest wziac zimny prysznic (polewac sobie brzusio) i wypic bardzo zimna wode mineralna z lodem. To powinno przebudzic malenstwo, no i uspokoic Ciebie. Fasoleczka na pewno zacznie sie ruszac i zareaguje na zmiane temperatury. Ja tez pod koniec ciazy zamartwialam sie, wiec zadzwonilam do szpitala, polaczono mnie z oddzialem polozniczym i kazano przyjechac. Podlaczono mnie na pol godzinki do przyrzadziku, dzieki ktoremu slyszalam bicie serduszka mojego dziecka i jego wszystkie ruchy. No i bylo w porzadku! Czasem nasze malenstwa chca tez odpoczac a nie wciaz nas kopac. Jestem pewna, ze wszystko jest w porzadku z Twoja kruszynka, ale oczywiscie jesli nadal sie zamartwiasz to wybierz sie do szpitala.

Witam po jakze dlugiej przerwie,melduje sie i obiecuje zagladac czesciej.
Ostatnio bylismy zajeci to odwiedzinami,to spacerkami,a ostatnio zalatwianiem chrztu.A tak wogole to jak z mamcia sie rozgadamy to ciezko przerwac a czas tak szybko leci.Jeszcze raz dziekujemy za pamiec wszystkim forumowym ciotkom.
MAXIM zgadzam sie a Ania czasami dzieciaczki sa mniej aktywne ale wiem jak to stresuje,a szklanka zimnej wody naprawde dziala,slicznie wygladasz i widze ze nie bedzie problemu z nadwaga.

Tamarunia wozek spisuje sie doskonale uwazam ze dobrego wyboru dokonalismy.

Anya Twoi mezczyzni super razem wygladaja,ciekawa jestem jak pojdzie synkowi plywanie.

Malwina u mnie z karmieniem nie ma problemu,mam jak narazie mnostwo pokarmu,a syneczkowi ssanie idzie rewelacyjnie,na szczescie piersi juz nie bola,na poczatku maly tak ciagnal ze az mialam ranke na sutku ale juz sie wygoilo i teraz to sama radosc.

Ara widze na zdjeciu ze i u Ciebie od ostatniego razu brzuszek urosl,taki bardziej okraglutki,super.

Leedsana fajny ten Twoj synek,chyba pierwszy raz widzialam Jego zdjecia.

Beta nie widzialam na zdjeciach Tomaszka czyzby Go nie bylo z Toba?

Ivonek szkoda ze nie moglas dojechac na spotkanie ale moze nastepnym razem sie uda,ja napewno sie pisze a raczej my.

Pozostale dziewczyny,ktore nie wymienilam serdecznie pozdrawiam.

A teraz cos o moim syneczku.
Musze przyznac ze nie jestem w stanie oderwac od malego oczu jest po prostu cudowny przynajmniej dla nas.Ze spaniem raczej nie ma problemu budzi sie co 3-4 godzinki na jedzonko,ale wtedy robi straszny krzyk,gdyz jest z niego straszny glodomor,potrafi zjesc,co tez widac bo niezle przybywa na wadze.Po urodzeniu spadl na 3200 a juz w 11 dniu po narodzinach wazyl 4 kg,z czego polozna byla bardzo zadowolona.Najlepiej spi mu sie gdy jest mnostwo gosci i jest w domu glosno.
A co do gosci to radze nie kupowac zbyt duzo ciuszkow 0-3 bo pozniej kazdy cos przynosi i naprawde jest tego duzo,mam nadzieje ze chociaz raz w kazdym ciuszku przejdzie.

Chrzciny zamowilismy na 26 lutego o godzinie 1 w kosciele na Ealing Brodway,a przyjecie w Wolczance w Posku,przynajmniej nie bede musiala nic przygotowywac i bede mogla sie skoncentrowac na Olivierku,w piatek jedziemy wplacic zaliczke.A w przyszlym tygodniu w Piatek zjezdza sie nasza rodzinka i zostaja na tydzien i wtedy tez juz moja mama wyjedzie,oj ciezko bedzie.

Jeszcze raz gorace buziaczki od naszej Trojeczki. :-* :-* :-*

Lwica, to w takim razie juz niedlugo czeka Cie imprez, spotkanie z rodzina, same fajne rzezczy, tylko to pozegnanie z mama bedzie nie takie fajne, ale napewno sobie poradzisz. Tak propo mam to wlasnie wczorajsobie pomyslalam, ze teraz tak czekam, az mama przyjedzie i czekam az nasza Fazilcia juz sie urodzi, czas sie dluzy, a jak juz corcia i mama beda to czas pewnie bedzie szybko lecial.
Lwica, super ze twoj maly sobie spi ile trzeba, przybiera na wadze ile trzeba, sama radosc!
no i jeszcze o wozku!wlasnie tak wczoraj jeszcze raz przegldalam opinie na temat tego wozka, i serio, jeszcze sie nie spotkalam chociazby z jedna zla!!!!czy to mozliwqe?A mam takie konkretne pytanie, czy pokrowiec sie zdejmuje do mycia?czy kupiliscie footmuff oraz pokrowiec od deszczu?i w jeszcze praezoraszam jedno, czy jestes rowniez zadowolona ze skretnosci kol, ze sterownosci?przepraszam cie starsznie za tyle pyatan!
i jeszcze dziewczyny pociechy swoje tu wklejajcie, bardzo bardzo prosze, tzn nie pociechy, a ich zdjecia!!!!
Pozdrawiam serdecznie!!!!

Anya,Lwica macie racjie maluszki rowniez maja prawo do slabszych,leniwych dni,ale wiec ame jak to jest,my matki przejmujemy sie wszystkim.Na szczescie w nocy mala dal znac o sobie,az sie z radosci obudzilam ;D Musiala byc ulozona pleckami bo mialam niezle napiety.Najwazniejsze uspokoilam sie.Moze tez sie za bardzo przejmowalam bo mam jakies slabsze dni.Ale dzieki za pocireszenie laski ;) zawsze milo uslyszec juz od doswiadczonych mam parady :)

Lwica brzdo sie ciesze,ze Oliwierek jest taki grzeczy,rosnie jak na drozdzach,przeslij nowe fotki szczesliwej trojki ;) Chrzciny juz tuz tuz,szybko zalatwiliscie wszystko,nie ma jak impreze zrobic w lokalu,zawsze to mniej potem sprzatania,gotowania itp,w knajpce wszystko bedzie podane,a ty i maz bedziecie mogli nacieszyc sie goscmi i oczywiscie gwiazorem wieczoru ;)
Dziekuje za mile slowa ;)

Tamarunia cierpliwosci brakuje co???Tego wlasnie sie obawiam jak przestane pracowac to moje oczekiwanie na malenstwo jeszcze bardziej sie wydluzy.Dzis snilam,ze juz mnie wiezli do szpitala,ja urodzila,ale nikogo przy mnie nie bylo z rodziny i tak jakos smutno mi bylo,potem sie martwilam,ze przecierz nie mam jeszcze wozka,siodelka,nic w domu nie przygotowane,a wczoraj snilam,ze to dziewczynka ok 6 m-cy,bardzo realnie wszystko widzialam,oj ta nasza wyobraznia.Ide do sennika sprawdzic co to moze oznaczac ::) ;D ;) :D
no wiec jak sie sni Dziecko, Dzieci :
Niedojrzałość, infantylizm oraz skupienie się na sobie samym lub niedostatek; Dla młodej kobiety - opuszczenie przez ukochanego; Wesołe - radość i zdrowie; Małe - kłopoty;Zranione - potrzeba wyleczenia własnych ran emocjonalnych lub fizycznych; Własne - Szczęście; Bawiące się masz - będziesz miał dobrą żonę i szczęśliwą rodzinę; Śpiące - duża nieśmiałość; Raczkujące - życie zmusi Cię do podejmowania szybkich decyzji; Uczące się - oznaka szczęśliwych czasów; Karmić - niepowodzenia i rozczarowania; Dla żonatego mężczyzny - rozczarowanie lub śmierć ukochanej osoby; Karmić piersią - teraz nie ufaj znajomym; Płaczące - zapowiedź niewielkich zmartwień i kłopotów. Chore - straty finansowe w najbliższym czasie lub choroba w rodzinie; Własne umierające - rychłe wyzdrowienie;
Zmarłe - zapowiedź wielu kłopotów i zmartwień; Na ręku mężczyzny - choroba; Cudze - czeka cie wielka przygoda
HMMMMMMMMM................ ::) ::) ::)
wirzycie wogole w przesady,znaczenie snow,wrozby i inne takie tam????????

uciekam cos na obiadek zrobic
do zobaczenia pozniej
pozdrowionka ;)

HA HA Maxin !! ;D ;D ;D i badz tu madry! Ach te senniki! Osobiscie w nie nie wierze, ale czasami fajnie do nich zajrzec tak dla rozrywki, prawda??
A tak na marginesie : slicznie wygladasz na zdjeciu :angel:

Lwica Tomek tez byl chrzczony na Ealingu! B. fajna parafia :) polska do szpiku! Caluski dla synka!

Ciekawe czy Malwince udalo sie wyrwac z domu?

Tamarunia glowa do gory, duzo odpoczynku i pozytywnego myslenia!!!

Dorcia ale masz fajowy suwaczek!!!!! ;D ;D ;D

pa pa

Tak to fakt szybko sie wyrobilismy,ale uwazam im wczesniej tym lepiej,jest szansa ze maly poje i bedzie grzeczny na mszy.

Tamarunia zwrotnosc kol jest rewelacja,sa dwie opcje do wyboru albo sztywne kolka lub takie na luzno,ja wole ta druga opcje.Oczywiscie przeciw desczowe pokrowce tez kupilismy i naprawde sie przydaja bo jest to tez ochrona przed wiatrem.Futon narazie jeszcze nie uzywamy ale w razie czego juz kupilismy,zeby pozniej nie bylo problemu,torba jest pakowna i ma mate do przebierania ale minusem jest cena okolo 45 funciakow.

Maxim ze snami to roznie bywa bo czasami naogladam sie filmow i potem glupoty sie snia,ale nieraz potrafia sie niektore rzeczy wysnic,chociaz jak jest to cos zlego to probuje nie wierzyc w to.Niedlugo konczysz prace z tego co wyczytalam,wreszcie bedziesz mogla troche odpoczac.

Beta caluski przekazane i rewanzujemy sie tym samym.
Mam pytanie czy byliscie na pouczeniu na dzien przed chrzcinami?Jezeli tak to o co tam pytali?

Zycze milej nocki i uciekam sie kapac zanim Olivierek sie obudzi i bedzie wolal o jedzonko.Pa.

reklama
Lwica serdecznie dziekuje za odpowiedz szybciutka, jestem Ci bardzo wdzieczna!!!w ta niedziele zamierzamy jechac i zamowic juz(bo podobno czeka sie co najmniej 5tygodni). nie wiem, czy mothercare zajmuje sie rozprowadzaniem Jane nomad pro, wiem ,ze slaloma i carrera maja, ale my chcemy nomad koniecznie, wiec jak nie to trzeba bedzie gdzies indziej znalezc.

Maxin ja tez mam takie sny realne, ale to norma!!!!ciesze sie ze mala sie rusza wiecej, oj my to mamy schiza na tym punkcie, faceci sie tak nie przejmuja tym ::) albo moze w inny sposob, a my mamy od momentu poczecia do momentu smierci chyba bedziemy juz sie przejmowac dzieciaczkami naszymi.

Aha na whaltomstow, czy jak to tam sie pisze podobno wielki najwiekszy sklep mothercare jest. ktos slyszal na ten temat?

dobra ide jeszcze na majoweczki poczytac, bo rano mi sie zawieszal cos ten net nasz na babyboom:(
dobranoc i milego pt!!!

Do góry