reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

I wiedzialam ze cos pomieszalam, no nic jeszcze raz sprobuje:
img33241ia.jpg

reklama
Czesc kobietki!!!

Faktycznie jakos tu cicho.Ale to pewnie przez to, ze w weekend mezowie w domach i nie ma czasu na pisanie :) a poza tym pogoda sprawia, ze odechciewa sie wszystkiego :(
Witaj Gwiazdeczko.Gratuluje fasolki i zycze duzo zdrowka dla ciebie i dzidzi!!!
Malvinko moja corcia wprawdzie nie miala kolek ale moze Beta ma racje.Czasem nietolerancja bialka krowiego moze objawiac sie nie tylko wysypka ale rowniez kolkami.Sprobuj nie jesc nic z nabialow.Ewentualnie pij kozie mleko w zastepstwie krowiego.I obseruwj mala.Mam nadzieje ze jej przejdzie.Biedactow pewnie sie meczy z tymi kolkami...Ucaluj ja od "forumowej ciotki" ;)
Kochane myslalam, ze wiecej napisze ale wlasnie sie moja panna obudzila wiec zmykam.Pozdrawiam Was wszystkie.Buziaczki.

ps.posadzilam Julcie na nocniczku a sama wkleje jeszcze najswiezsze fotki ;)

;D
p21601687vj.jpg

...moja mala STOKROTKA :)
p21701712hd.jpg

a tu z mamusia ;)
p21701732id.jpg

Ivonek slicznie wygladacie !!!!!!!!!!

witam Cie Gwiazdeczko!!.. ale tak z ciekawosci.. fasolka juz nie jest chyba taka mala, co?? chyba chcialas napisac 38t.... skoro termin na luty????? :)

witam tez reszte Dziwczynek...

Malvinko.. tak jak Beta i Ivonka proponuje wykluczyc z diety mleko.. calkowicie.. nie tylko ze wzgledu na kolki, ale takze zwiekszenia prawdopodobienstwa na wystapipenia skazy bialkowej..
a u nas pop staremu... Mlody rosnie, biega, gada... oglada TV [[szczegolnie uwielbia "rogate ranczo" bo tam jest muuuuuuuu ::)] :):):) ::) i tu jest troche dziwny bo zazwyczaj 1,5 roczne dzieci nie potrafia sie zbyt dlugo ::) skupic na jednej rzezcz ::), a on jest w stanie caly film przesiedziec przed telewizorem, nie zmieniajac pozycji :):):)

no dobra spadam bo mlody sie obudzil...

Gwiazdeczka- witam cie serdecznie, gratuluje fasolki i zycze oczywiscie, aby ciaza przebiegala 'gladko' ;-)

Leedsana- Gwiazdeczka sie nie pomylila, jak widac po suwaczku zreszta. A z tym lutym to chodzilo jej, ze ma termin do lekarza, a nie termin porodu. Przynajmniej ja tak to rozumiem :-)

Ivonek- ja juz nie raz chwalilam Twoja corunie, ale ona naprawde jest naturalna pieknoscia. I te duze przebiegle oczy... :-) Ja wlasnie dzis obcinalam Joshowi paznokietki, ale widze, ze Julcia sobie sama swietnie radzi, przynajmniej z paznokciami u nog HIHI :-)

Udalismy sie dzis do lekarza na szczepionke i obudzilam malego, ubralam, tyle czasu zeszlo zanim sie wyszykowalam i wszystko na darmo, bo moj lekarz rodzinny jest chory, a ze zmienilam numer telefonu to niestety nie udalo sie nikomu ze mna skontaktowac, wiec dostalismy termin na piatek. Mam nadzieje, ze Josh bedzie dzielnym chlopakiem :-)

czesc kobietki :)

moj ostatni tydzien w pracy, huraaaaaa.....nie moge sie doczekac soboty, pospania i w ogole. noce mam juz w polowie zarwane przez te moje dlonie. kurcze, nawet nie wiecie jak bola :( no i rano jak daloby sie pospac to trzeba wstawac do pracy :/ ale juz nei dlugo, 4 dni :)

gwiazdeczka, witaj i gratulacje z zafasolkowania. niech sie dzidzia zdrowo rozwija :)

ivonek, super fotki, fajowo razem wygladacie :) no i julcia cudna, pozazdroscic :)

wracam do pracy.
milego dzionka i do przeczytanka

Gwiazdeczko!witaj na forum!ten watek jest naprawde swietny bo mozna sie podpytac o sprawy, ktore serio sa wazne a przeciez zyjemy nie w rodzinnym kraju, wiec nie jest tak wszystko jasne jak bysmy chcialy nie raz. tu juz duzo stron jest , ciekawe czy zdolalas choc troszke poczytac o doswiadczeniach ze sluzba zdrowia, zalatwianiem roznych spraw, i tak w ogole. pamietam ze jak ja znalazlam ten watek, to sporo przesiedzilam zeby wszystko przeczytac, a wcale tego tak duzo nie bylo bo dolaczylam bardzo wczesnienawet:)
Tez mi sie zdjae ze przez weekend jestesmy bardziej mezusiami i rodzinka zajete:)
dzis straszna pogoda dla mnie, boli mi caly dzien glowa, chociaz teraz cos patrze ze mi przechodzi, bo sie 2godziny przespalam:)
dzis wieczorem zaczynam(y)szkole rodzenia, nie wiem czy razem bo moj maz jeszcze w pracy i nie wiem czy zdarzy, a jak nawet to bedzie juz zmeczony, od 6.00pracuje, najwyzej bede mu opowidala:) jakby co:)
Ara strasznie sie ciesze , ze juz 4dni tylko zostaly!!!!wypoczniesz soebie moze w domku i bedziesz czzula sie lepiej, a z tym spankiem to tez slyszlam same zle rzeczy. A od kiedy tak sie zaczelo u ciebie?ja na razie mam tylko problem z ciazacym brzuchem, a przez to troche kregoslup tak boli ale na razie nie jest dzieki Bogu tak zle!
Och Ivionek a mala jest przesliczna, macie wielki skarb!!!!

CZesc Gwiazdeczka - widac po ilosci wiadomosci, ze zadomowiona jestes na babyboom!!!

Malwinko - to prawda ze kazde dziecko reaguje na rozne produkty inaczej. Ale opisze ci jak bylo w naszym przypadku. Otoz na poczatku byly same koleczki - i tez zaczelam eliminowac wszystko ze swojej diety - i jadlam jak francuski piesek i nie bardzo pomagalo - dopiero po calkowitym odstawieniu przetworow mlecznych (sprawdzam nawet na opakowaniach czy nie ma jakichs "krowich" dodatkow - i przeszlo. Po 4 miesiacach probowalam znowu wprowadzic nabial do diety - ale okazalo sie ze maly zareagowal tym razem wysypka. Wiec znowu zero mleka

Ciekawa jestem po jakim czasie alergia ustapila u synka siostry????? I czy wogole znika? Naprawde tesknie za twarozkiem.

Ivonek- piekne dziewczyny!!! - tato napewno dumny jak paw!!! ;D

Ara fajnie, ze wytrwalas tak dlugo w pracy! teraz mozesz leniuchowac. A moze udalo by nam sie spotkac gdzies na Hanslow? ;D

Pozdrawiam reszte naszej paczki : Tamarunia, Izusia, Maxin, Leedsana, Lwica, Anya trzymajcie sie cieplo :)

Czesc dziewczyny:)
Mam na imie Magda i od dluzszego juz czasu mieszkam w Londynie.
To forum  polecila mi Lwica :)
Od pewnego okresu zagladalam tutaj, ale nigdy nie mialam na tyle czasu aby cokolwiek napisac...
Mam 8 miesieczna  coreczke Olivcie, ktora pochlania mi kazda wolna chwilke.
Bardzo ciekawe poruszacie tu tematy i mam nadzieje, ze rowniez znajde czas aby z wami porozmawiac. 
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny:)

reklama
Magdak25-witaj na tym forum.Fajne ze cagle tos nowy tu dalacza.Slczna ta twoja cora mam nadzieje ze jest zdrowuta fajne rosne.
A wogole dziewczyny czy wy chodziciie lub chodzilyscie do szkoly rodzenia?Czy jakos specjalnie sie ona tu nazywa?
Tamarunia-daj znac jak bylo w tej szkole i jak to zalatwic!
Dobrej nocki dla was i waszych maluszkow!

Do góry