reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

mamuska jakbym nie miala takiego mulacego kompa to bym sobie posciagala;-):-p

alex3meyer tak mieszkalismy w uk, ja przylatywalam do pl co dwa miechy srednio ale teraz w marcu wrocilam remontowac mieszkanie i maly zlalam noge...pozniej szpital, gips itd. w uk dalej jest tata Nika no i mysle ze tak padziernik-listopad i my tam zawitamy ale jeszcze nic na 100% nie wiem.mamy tez kolejne badanie w Szczecinie na ta Nikusiowa nozke w pazdzierniku i duzo zalezy od tego(bo mial powazne zlamanie z przemieszczeniem -kosc udowa)

a studiowalam na Cukrowej "Zarzadzanie w przedsiebiorstwach łacznosci"

reklama
Witam i ja, no już popołudniowo,ale z rana znowu troche sie wzielam za sprzatanie i trzeba było włoski wyprostowac.A teraz mały spi to mam troche luzu.

Małogorzatka jeszcze raz gratulaski dla Nastki za samodzielne chodzenie.U nas niestety trwalo to tylko 2 dni,Nati zaczał stawiac pierwsze kroczki i sie przewrócił.I chyba sie za blokował,bo za raczke idzie a jak go puszcze to stoji sam,albo klapnie na pupe.Moja siosrka mówilą ze jej corka tez tak miala zaczela stawiac kroczki i po paru dniach przestała bo tez sie przewróciła.

Martucha no bede miała 3 dni w Pl,i mam nadzieje ze w tym moim miesice cos znajde,bo jak nie to koszmar.Za bardzo mi sie to nie podoba bo ja nie lubie tak na ostatnią chwile.
Syla ja nigdy nie chciałam mieszakc na wsi,ale takie małe miasteczko to teraz mi sie podoba.Tak jak napisałas cisza,spokoj i ludzie u nas tez mili.A mała naprawde pomysłowa.kask jest najlepszy,super fotki a mał słodka.

Mamuska kurnik,hehe moja mama to też tam siedzi.Ja też oglądam Prisona,ale 4 czesci jeszcze nie mamy, ale wiem ze jest.Dzieki mam nadzieje ze bedzie udana zabawa,no ja tez uwielbiam wesela.No lae ty tez widze potanczyłas ostatnio, fajnie.

no to uciekam pa

O rany, Niko nozke zlamal? I to jeszcze tak nieszczesliwie, z przemieszczeniem kosci....:szok::-:)-( Biedactwo! A jak on sie teraz po paru miesiacach czuje?

A u nas dzien jakos leniwie, nic wlasciwie nie robilismy, bylam tylko 20 minut na placu zabaw, pobujac malego i to wszystko. Jednym slowem nuuuda! :baffled:

Milego wieczorku :-)

Dziewczynki!Oznajmiam,ze w koncu mam piekny ogromny + na tescie i w piatek ide na obliczenie daty porodu i ustalenie wizyty na pierwszy scan:-):tak:Spawdzilam na kilku tescikach i teraz juz na 100% to fasoleczka kochana!
Szybko nam poszlo:-Dale jestesmy pelni szczescia,ze trudno opisac!!!!Dziekuje za wsparcie,laski!Kochane jestescie:tak:

Katarzynka
Ogromne gratulacje aż mi się łezka zakrecila.
Właśnie weszlam na wątek MIKOLAJKI i juz chcialam pisac czemu nam sie nie chwalisz.
Buzka dla was i dbaj o siebie.

katarzyna_s
MOJE OGROMNIASTE GRATULACJE!!!!!!!!STRASZNIE SIE CIESZE I ZYCZE DUZO ZDROWKA!!!!!!!!
caluski dla calej waszej (juz) czworeczki:-):-):-)

reklama
Heyka dziewczyny :-)

Najpierw: katarzynka s GRATULACJEEEEEEE!!!!!! :tak::tak::tak: Dużo zdróweczka dla Ciebie i fasoleczki, dbaj o siebie kochana :-)

Dziękuję dziewczyny za miłe komentarze do zdjęć :-)

U nas dziś zajęty dzień, od rana gdzieś biegamy. Zostałam zaproszona do pracy jako wolontariusz na rzecz mam karmiących piersią i mających z tym problem, na zasadzie doradztwa, promowania karmienia piersią itp. Dziś rano byłam na spotkaniu, potem będzie szkolenie, a potem ruszą cotygodniowe spotkania mam z dziećmi. Fajnie, bo będę miała jakieś zajęcie, no i będzie można kogoś poznać, a Oliwcia zawsze będzie mogła się pobawić przy okazji z innymi dzieciaczkami. A więc rano spotkanie, potem szybki obiadek, potem zakupy, wieczorkiem ogarnąć domek trzeba było, potem jeszcze goście :rofl2: Padnięta jestem, zaraz idę wziąć prysznic i spać.

Mam do Was pytanko (do mam, które rodziły w UK): czy Wasze maleństwa były szczepione przeciwko gruźlicy? Moja Oliwcia niestety nie, bo lekarz, który pytał nas o szczepionkę w szpitalu powiedział, że statystyki zachorowań w Polsce maleją i nie ma takiej potrzeby. Z tego co wiem, to można dziecko zaszczepić do roku czasu, ale teraz mi robią problemy i sama nie wiem czy szczepić małą czy nie :confused: Czy możecie coś doradzić, proszę?

Oki, mykam do łóżeczka. Zajrzę jutro. Pa pa. Miłej nocki :-)

Do góry