reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka wieczorna pora :-)
Syla- no wiec mnie lekarz powiedzial dokladnie to samo, ze ogolnie z europy wschodniej to tak, ale z Polski to nie, nie ma potrzeby. Tzn dzieci i tak potem beda mialy ta szczepionke, zdaje mi sie ze ok 15 roku zycia.

No i do Kasi- ogromne gratulacje!!!! :tak::-):-)

A ja tez zraz zmykam. Maly spi, ja tylko szybki prysznic i tez juz mnie nie ma..., pa pa....

reklama
Kasia wielkie gratki!! super wiadomosc!! ciesze sie ze poszlo tak sprawnie no i wedlug moich obliczen to bedziesz miala dzidzie majową badz czerwcową tak?? ja bym strasznie chciala druga dzidzie z maja:-)

syla super ze bedziesz miala nowe zajecie, zawsze to jakas rozrywka, spotkanie z ludzmi - nprawde super sprawa ze bedziesz dzialac w dobrej sprawie:tak:
co do szczepienia to malego tez nie szczepili w uk i jak przyjechalismy do Pl lekarz strasznie zdziwiony i mowi ze mamy obowiazkowo zaszczepic sie na : zółtaczke, gruzlice mimo wszystko i przypominajaca dawke HiB:baffled:jacys porąbani oni tutaj są bo np w uk mielismy 3 dawki na hib i tu w pl w kalendarzu tez tak jest ale ta ostatnia dawka jest w innym terminie(W uk okolo roku a w pl okolo 1,5roku)i mi kazali robic dodatkową czyli czwarta dawke:confused:

co do malego i do jego nozki to juz ok chociaz troszke utyka i ma uraz psychiczny bo tylko go cos lekko zaboli jak sie przewroci itd i zaraz nie chce chodzic dzien, dwa itd.:-(ale ogolnie nie jest zle tylko musimy jezdzic na kontrole bo przy takim powaznym zlamaniu musze regularnie sledzic jak on chodzi itd...

ok lecimy na miasto kupic buty dla Nika, mam nadzieje ze bedzie wiekszy wybor niz ostatnio...do pozniej laseczki!!

Hej dziewczyny! Sorki,ze tak zadko tu zagldam,a wiec tez nie jestem wtajemniczona we wszystkie wasze sprawy:-(
Na poczatek wielkie gratulacje dla Katarzynki !! super wiadomosc!
Syla nam sami zaproponowali szczepienie na gruzlice.Jakos 2tyg po porodzie byla u nas Health Visitor i powiedziala,ze to nie zalezy skad my jestesmy,ale gdzie jestesmy,a tu podobno jest Duze ryzyko zachorowania na gruzlice.W sumie to nie wiem,moze jej chodzilo tylko o Manchester,ale nie sadze.Ona nas umowila na to szczepienie i przyszlo mi "zaproszenie" listem.Ja ogolnie jestem zadowolona co do szczepien.Juz mielismy jedna dawke 5w1 (heinego-medina,blonnica,tezec,Hib,krztusiec - taki standard) i na pneumokoki no i na gruzlice.Za dwa tyg idziemy na kolejne szczepienie.Tylko zastanawia mnie dlaczego przeciw zoltaczce nie szczepia:confused:

ja mam takie pytanko:
Jak to jest z wozkiem w samolocie? Lece pierwszy razz malym za dwa tyg do Polski.Lecimy WizzAir.W regulaminie jest napisane,ze wozek mozna wziasc.Ale nie wiem jak to jest z takim wozkiem w dwoch czesciach tzn.kola+gondola lub fotelik:confused: czy trzeba cos doplacac? No i mam nadzieje,ze przy wyjsciu z samolotu dadza mi ten wozek i nie bede musiala go tam pozniej na karuzeli lapac,bo sobie sama nie poradze,jeszcze z malym na rekach:baffled:

Witam wszystkie mamuski,co tu tak cicho.No tak Pinka pojechąla to nie ma Was kto mobiliozwac do pisania.

Syla mój Natan też miał szczepienie tu na gruźlice.Mnie tak jak madzia pisała też umówila HV i dostałam listownie zaproszenie.

Martucha ja też zawsze chcialam majową dzidzie,ale nie wyszło.Z jednym sie staralismy pare miesiecy i termin sie przesunął.a z druga to też nie trafiłam.:-)
No ale twój Niko to ma najlepszy znak zodiaku:-D

Madzia737 ja tez zawsze latam wizzair do Gdańska i chyba nie ma problemu z takim wózkiem.Ja mam jednoczesciowy ale za to duzy,bo mam trójkołowca Urban detour.
Ale jak leciałam w sierpniu to przy odprawie sie mnie pytała pani czy mam dwu czesciowy.wozek mozesz oddac przy samolocie,a jak wysiadalismy to ja tez dostałam przy wyjsciu z samolotu.I jak wracalismy to w luton tez zaraz przy schodach dostałam.ale jak w styczniu leciałam easy jet do gatwick to podstawili kołnierz i niestety wozki dopiero mozna było odebrac z tasmy.

to ja zmykam a wy piszcie laski

cześć dziewczyny :)

dzięki za info co do szczepienia przeciwko gruźlicy. widzę, że to chyba zależy w jakim rejonie się jest tu w UK, bo mi robią problemy z tą szczepionką. teraz żałuję, że nie szczepiliśmy w szpitalu. moja HV nad tym pracuje, zobaczymy co jej się uda załatwić. pytałam też w Polsce u naszego lekarza rodzinnego, ale ta powiedziała, że w Polsce nikt mi teraz tej szczepionki nie da. zobaczymy...

madzia 737 ja latam Wizzair z Bournemouth do Katowic i wózek mogłam zostawić koło samolotu, ale po przylocie zawsze odbierałam z taśmy :-( więc to też chyba zależy od obsługi lotniska, czy wózek wyciągną koło samolotu czy rzucą na taśmę. nie sądzę żebyś miała problem z dwuczęściowym wózkiem.

oki, uciekam, bo mała się obudziła i pewnie głodna jest.

zajrzę wieczorkiem. do potem.

no wlasnie ja tez do Katowic lece:baffled:Mam nadzieje,ze uda mi sie chociaz poprosic zeby mi ten wozek dali przy wyjsciu jak sami na ten pomysl nie wpadna,bo jak mi go wrzuca na tasme to bedzie nie ciekawie,bede musiala zbierac kola,gondole i torbe a to wszystko z dzieckiem na reku:no:Nie wspomne,ze tego wozka sama jedna reka tez nie rozloze:no:

madzia 737, ja latalam ryanairem chyba ze 100 razy i za kazdym razem odbieram wozek przy samolocie. Ale jak tu czytam, widocznie wszystko to zalezy od obslugi .... no coz... zycze Ci, zebys odebrala przy samolocie, ja osobiscie nie wyobrazam sobie odbierac z tasmy.:no:

No kochane jak tak bardzo miec wiosenna dzidzie to jeszcze nic straconego... poprostu sie trzeba wziqsc do roboty...:-D

Syla- informacje na temat` `stopnia zagrozenia zachorowan na gruzlice statystycznie sa tu male-podobno :-p ( tak mowila mi pielgniarka i pokazywala najnowsze jakies dane gdzie jest zagrozenie a gdzie nie) ale oczywiscie zadnych problemow ze szczepieniem nikt nie robil...wybor nalezal do mnie. Teraz jak bylam w PL lekarka mi powiedzala ze w PL szczepienia na gruzlice znikly z kalendarza rok temu- szczepione sa tylko podobno dzieci zaraz po urodzeniu - i nie wiem czy nie tylko wczesniaki.... a potem juz tych dawek przypominajacych nie ma

no lece dalej do sprzatania :wściekła/y: oh jak mam dosyc....

czesc kochaneja wpadam tylko na chwilke sie przywitac i pogratulowacKASIU- SERDECZNE GRATULACJE I TRZYMAM KCIUKI ZA MĘSZCZYZNE;-)))KURCZE LASKI WIECIE CO ZIMNO JAK CHOLERA!!!!!!!!!!!!!!!! my juz w poniedzialek wydalismy 1000zł na Wiki lekarzy masakra teraz czekamy na wyniki badan juz sie boje ale mam nadzieje ze sie poprawiło i nie bedzie tak zle.......buziam was i do nastepnego;-)

reklama
Mala-gorzatka Tobie też dzięki za info co do szczepionki.
Ja wciąż czekam na info od HV, a jak nie to będę jeszcze w Polsce próbować, bo tak sobie myślę, że skoro ja i mój byliśmy szczepienie, to chciałabym żeby mała też była zaszczepiona.

Madzia nie martw się na zapas, jak co to ludzie na pewno pomogą Ci zdjąć wózek z taśmy, rozłożyć i z torbą też pomogą. Ja też raz leciałam sama i ludzie bez problemu służyli pomocą, wystarczy sobie kogoś upatrzyć ;-) i poprosić o pomoc.

Pinka to Wiki ma jakieś problemy ze zdrowiem? Mam nadzieję, że wszystko ok. Pozdrowionka.

Oki, mykam, bo oglądam You Can Dance. Miłego wieczorka.

Do góry