reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Heyka :-)

Martucha widzę, że też jesteś fanką Na Wspólnej :-) - ja od początku oglądam ten serial i muszę powiedzieć, że wciągnął mnie na maksa. Niestety nie wiem co się działo w ostatnich 3 odcinkach, ale nadrobię w sobotę.

A ja ostatnio jakaś taka przemęczona jestem :-( To pewnie ta nadchodząca jesień, która jest już tuż za rogiem :sorry2: Martucha, Tobie to pozazdrościć pogody.
Mała coraz bardziej się wspina po meblach, dziś obniżyliśmy łóżeczko na najniższy poziom, co by nam nasz aniołek z niego czasem nie wypadł...

Pinka śliczną fotkę sobie wkleiłaś ;-)

Oki, uciekam do łóżeczka. Dobranoc kobitki.

reklama
witam z rana!!
Pinka tez wlasnie mialam pisac ze paseczki i kropeczki no i wy oczywiscie wygladacie bombowo na fotce urodzinowej;-)

Gosia no to niezle w tej przychodni, u nas jak poszlam z Nikiem przy wirusie zoladkowym o 11 rano to powiedzieli ze na ten dzien przyjec brak i mam przyjsc za 2 dni:angry::angry:
a niby nowa fajna przychodnia i 4 lekarzy:szok::baffled:

syla ja jestem strasznie serialowa:-D:-D ogladam wszystko jak leci po kolei, teraz jak podlaczalismy na nowej chatce cyfrowke to obowiazkowo musial byc jeszcze pakiet z fox life bo uwielbiam gotowe na wszystko i jeszcze kilka:-)

z pogoda to faktycznie ladnie u nas(odpukac) do pon ciagle okolo 20stopni i zero deszczu zapowiadaja takze korzystamy(moj maly juz z babcia na spacerku:sorry2:)a ja komp oczywiscie ... ok lece chociaz posprzatac:rofl2:

Ho ho ho

ja tu zerkam i prosze obudziły sie spiace królewny ze snu NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D
Moje drogie dziekuje za miłe slowa o foteczce w prawdzie nie jest az tak cudna no ale co tam hihi

jak by któras sie dzis nudziła to do mnie zapraszam mam prasowanie pakowanie sprzatanie dzis w planach co z tego wyjdzie to nie wiem :tak::tak::tak::tak:bo jak narazie mam lenia
Martuchaa- my do polski lecimy tylko na 2 tygodnie 27 wracamy spowrotem;-);-)
Gosia- niom mała sie budzi niestety sama nie wiem kiedy zacznie cale noce przesypiac:confused::confused::confused::confused::confused:
Syla- heh ja tez oglądam na wspólnej i wszystkie inne seriale:-D:-D:-D
a oglondasz YOU CAN DANCE?????? wczoraj myslałam ze sie posikam taki był smieszny:tak::tak::tak:
kasia- no wlasnie nic ty tu nam nie piszesz cicho jakos jestes a my tu bardziej sie niecierpliwimy niz ty

ok mykam na inne wateczki
bay

Witam sie i ja.Oczywiscie z kawka.

Mamusia Blaneczki no własnie co ty sie tak obijasz,nie piszesz do Nas i forum przygasa.:-)

Pinka ja tez przez pare dni miałam pobudke o 1 w nocy.Dzis było lepiej po dopiero o 5.40.Mam nadzieje ze tak zostanie.
A ta waga to wiesz powiem ci że on był duzy jak był w wieku naszych małych pociech.Zaraz po roczku wazył 11400 bo akurat sprawdzałam w Pl teraz jak bylismy.Ale wcale po nim nie widac te 20kg.

Gosia no ja tak miałam z poprzednia przychodnia,ze jak Kolin zachorowwał to sobie szłam i babka zawsze mówiła ze mam usiasc i poczekac.ale sie wizelas za sprzatanie,aż zapomnieliscie o szczepieniu.Widze ze masz już ochote na drugiego bobaska.

Katarzynka s no własnie jak tez czekam na nowinki.
I trzymam kciuki.

Martucha teraz sie wydalo dlaczego Cie czasami nie ma,:-D
A ty sie na seriale zapatrzysz i zapominasz o BB.
Żartowałam oczywiscie ja tez oglądam NA WSPÓLNEJ i TERAZ ALBO NIGDY.Ja to lubie ogladac te wszystkie programy rozrywkowe.

Witam :-)
Mala-Gorzatka - no niestety, tak to mam z tym moim Oliwierem.Kiedys spal ladnie, budzil sie raz, trwalo to tak do 3 miesiaca. Potem mu przeszlo i budzil sie 2 razy, pozniej 3 razy, a teraz eh.... szkoda slow. Ale ze jeszcze karmie piersia, to nawet mi to tak nie przeszkadza, bo w nocy to jedyna okazja, zeby troche possal tego cyca, bo w dzien juz mu nie daje, niech je jakies konkretne jedzenie.Zalezy mi zeby jeszcze troche podkarmic ta piersia, wiec co mam robic, wstaje w tej nocy kilka razy....

Dzisiaj u nas ladnie, wiec pewnie za chwile jakis spacerek bedzie. Milego dnia wszystkim :-)

Witam :-)
Mala-Gorzatka - no niestety, tak to mam z tym moim Oliwierem.Kiedys spal ladnie, budzil sie raz, trwalo to tak do 3 miesiaca. Potem mu przeszlo i budzil sie 2 razy, pozniej 3 razy, a teraz eh.... szkoda slow. Ale ze jeszcze karmie piersia, to nawet mi to tak nie przeszkadza, bo w nocy to jedyna okazja, zeby troche possal tego cyca, bo w dzien juz mu nie daje, niech je jakies konkretne jedzenie.Zalezy mi zeby jeszcze troche podkarmic ta piersia, wiec co mam robic, wstaje w tej nocy kilka razy....

Dzisiaj u nas ladnie, wiec pewnie za chwile jakis spacerek bedzie. Milego dnia wszystkim :-)

hej dziewczyny :) mam pytanie : czy nie zna ktoras jakiegos leku, czopkow lub syropkow ktore mozna kupic w angielskich aptekach na zatwardzenie u bobaska????
prosze o odpowiedz jesli ktos sie orientuje :) dziekuje z gory razem z Nicolcia :)

Ostatnia edycja:
alex dzieci budza sie zazwyczaj do dwoch latek w nocy(mama miala tak ze mna, moja kumpela z corcia:tak:), moj mial tak jak Nastka ze budzil sie o dziwo tylko raz na cyca a tak to przesypial cala noc...jak troche podrosnie i przesuniesz go na jedna drzemke to powinien przesypiac wiecej ale to dopiero za jakies pol roku minimum;-)tak mi sie wydaje bo moj Niko do 15 miesiecy mial 2 drzemki dziennie a pozniej jedna dluzsza i teraz spi od 20 do 8 rano:tak:no i bardzo dobrze ze karmisz piersia:tak:ja karmilam do 9 miesiaca a to zawsze najbardziej wartosciowe jedzonko dla didzi:-)

21kasia ja za bardzo nie poradze bo my przy zatwardzeniach zawsze korzystalismy z suszonych sliwek w sloiczkow - niezawodne:-) do tej pory mam ich zapas i w razie czego zawsze podaje:tak:wydaje mi sie ze tak lepiej niz lekami, musisz sprobowac;-)

Pinka you can dance tez ogladalam i tez nie moglam normalnie, teraz te odcinki sa najlepsze:-D:-D:-D

ok lece prostowac wloski poki maly spi i ogladac supernianie w miedzyczasie:-p

Pinka minęłyśmy się ja tez lubie oglądac You can dance, wczoraj też sie smiałam.Pakowanie zostaw na potem:-):-):-).Ja to zawsze pakuje jak maluchy spia bo tak to połowe bym zostawiła,:-)a pewnie znalazłabym troche niepotrzebnyxh rzeczy.:-D

Alexno z czasem zacznie przesypiac całe noce,a przed spaniem też mu dajesz cyca czy butle?

21kasia21 no niestety nie pomoge bo nie mam takich problemów.jak straszy był mały i miał raz zatwardzenie to dalam mu zwykłego czopka na gorączke.Ale to było w PL,a tu nawet nie wiem czy mozna czopki kupic.Moje dzieciaki jedza codziennie jabłka,wiec nawet nie wiem czy to ten czopek pomógł wtedy czy moze jabłuszka.

reklama
A u nas pół dnia już tak ładnie było,a teraz leje tak że brak słów.
A ja wpadam znowu bo zapomniałam sie pochwalić.Pisałam wczoraj, że mały daje już sie prowadzać za rączke.A dzis pusciłam go i przeszedł sam 6 kroczków i dopiero upadł na pupe.A jak wstał to znwou złapałam go za rączke i jak zaczął iść to go pusciłam i znowu przeszedł z 5 kroczków.Moze zacznie juz chodzic w najbliższych dniach.

Do góry