reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izka- gratki dla małego zobaczysz juz niedlugo bedzie smigał jak szalony:-):-):-)

a ja juz prawie posprzatałam teraz mam chwile przerwy bo dziecko mi zasneło wiec nie sprzatam tylko odpoczywam heeh:-):-):-)i zajadam sie eklerkiem:laugh2::laugh2:

jeszcze tylko poodkurzam podłogi pomyje poprasuje odmroze jedna lodówke(druga jutro) no i spakuje sie i mozna powiedziec ze mam wszystko zrobione bo jutro chce sie soba zajac:tak::tak::tak::tak::tak::tak:i wczesnie spac połozyc bo w nocy trzeba wstac i do polandii;-);-);-)

reklama
Marta- nie, ja nawet tak bardzo sie tym jego budzeniem nie przejmuje, szczerze mowiac juz sie moj zegar biologiczny przestawil na taki tryb :-D:-D. Oczywiscie, ze w koncu zacznie te nocki przesypiac, ale tez sie nie ludze, zeby to bylo niedlugo, no zobaczymy...
21kasia- no niestety ja tez nie wiem, co moglabys wziac, nidgy nie mialam takiego problemu
Izka- no to brawo dla Natanka! Dorosleje chlopak, hi hi ;-):-) A jesli chodzi o karmienie Oliwierka, to przed snem jest butla. Ludzilam sie ze ona pomoze mu dluzej pospac, ale na nic moje nadzieje...:-:)dry:
Pinka- w takim razie udanego pobytu w Polsce. Ja zamierzam znow tam pojechac w pazdzierniku, bo moja kumpela sie hajta. A teraz tez niedawno bylam- w sierpniu 2 tygodnie. OK, milej podrozy :tak::tak::-)

21kasia21 - u nas od zawsze skutkowalo podawanie wiekszej ilosci plynow i jakis jogurcik ze sliweczkami,nigdy nie stosowalam do tego lekow:baffled:moze zamiast szukac czegos z medycznych rzeczy,sprobuj wlasnie sliweczek albo duzej ilosci wody po prostu.generalnie zawsze to zdrowsze niz jakikolwiek lek;-):sorry2:
dziewczynki - u Nas nadal ni widu ni slychu nowej fasolki:-(Bylam na badaniach krwi,poniewaz zaczela mi sie laktacja ni z tad ni z owad,no i wczoraj poszlam do gp a pigula do mnie,ze lekarz nie chce sie ze mna w tej sprawie widziec bo jest zadowolony z wynikow:crazy:Ale nic wiecej nie wiedziala:crazy:No wiec zarejestrowalam sie sama na zadanie na poniedzioalek,bo nie wiem co to wogole ma byc!g****o mnie obchodzi,czy lekarz jest zadowolony,skoro ja nadal nie mam @,a testy negatywne wychodza:-(Oj,mowie Wam-paranoja:zawstydzona/y:Ale dziekujhe za zainteresowanie,kochane jestescie:tak::-):-):-):rofl:

Witam Mamusie

Martucha Twój synuś długo miał 2 drzemki,tylko pozazdrościć, mój ma już 15 m-cy ale ma tylko jedną i to śpi od 0,5-1,5 godz i nie chce więcej, oj szkoda że nie śpi dłużej, teraz to tylko broi i te spojrzenia jak coś chce wykombinować a wie, że nie wolno :-D:tak: :-)
Super fotki, Przystojniak z Twojego synka i widzę, że nie ma to jak kałuże :-D , choć na chwilkę depnąć :-D
Katarzyna_s dobrze, że się sama zarejestrowałaś, lekarze zawsze powinni pogadać i wyjaśnić co może być powodem danych dolegliwości,niech wyjaśni dokładnie dlaczego nadal nie masz @ ...
Pinka miłego pobytu w pl., odpoczywaj dziewczyno, pełny relaks :-D i mam nadzieje że pogoda Wam dopisze :tak:. A tak w ogóle kiedy Ty znajdujesz czas na te sprzątania ... ? :szok:
Izka0401 GRATULUJEMY! super że już próbuje chodzić, to jest strasznie miłe obserwować takie postępy :-)
Mamusia Blaneczki ale Ci pannica rośnie, ale ten czas leci a dzieciaczki tak szybko rosną :-:)-)

Dziewczyny jak radzicie sobie z napaściami złości. Jak tylko Bąbelkowi powiem- tego nie wolno, zabiorę z miejsca gdzie nie wolno wchodzić np ze stołu, biurka ... Zaczyna płakać krzykiem, kłaść się na podłogę i koniec, nawet biorąc go na ręce i tuląc to wygina się jak wąż i muszę kłaść go do łóżeczka by się nie poobijał. Macie jakiś sposób na to, wcześniej pomagało zagadywanie go z inną zabawką, ale w tej chwili nic. Jezcze dobrze że na dworze mi tego nie robi, może dla tego że nie ma czasu bo lubi zaczepiać ludzi i śmiać się do nich:-D. Ale chce jak najszybciej zapanować nad tą wściekłością , czekam na rady :tak:

I już jesień przyszła, koniec chyba już z ładną pogodą, chłód mnie nawet nie rusza ale oby nie padało, bo nie ma jak wyjść
a Bąbel nie bardzo lubi chodzić pod folią, no chyba że konkretnie leje no ale ja wtedy z parasolką ... koszmar.

Wklejam fotkę co ten mój smyk sobie wymyślił, wcześniej podstawiał bębenek lub malutkie krzesełko, tym razem tego pod ręką nie miał ...

Załączniki

• PULPIT02.jpg
    PULPIT02.jpg
    259,3 KB · Wyświetleń: 29
Witam sie z kawką.Dzis z ranca bo nie wiem czy poźniej bede miała czas.
Dziekuje wszystkim za gratki.Ale powiem wam że w domu to nie bardzo chce chodzic,chyba za duzo zabawek i nie ma czasu na nauke.ale jak wyjdziemy to na zewnatrz tak.

Pinka ja też Ci życze udanego pobytu w Pl,pieknej pgody o mało stresu.

Alex no to faktycznie krotko spi bo butli.Ale moze dobrze mu tak wtulic sie do mamy w nocy.U nas tez tak było ze mały spał lepiej jak mial 3 i 4 miesiące niz poźniej.ale u nas to było przez zęby.teraz ma takie noce ze czasami sie obudzi.Dzis spał od 20 do 7.30.

Mamuska u nas własnie dzis tak cieplo sie zrobiło,ale fakt wieczorami to juz jesien.no i w domu juz tez coraz chłodniej.
Fajna fotka mały w szufladzie.:-D

Dziewczyny ja tak samo pytam sie bo z Kolinem nie miałam takich problemów.A Natan to istny łobuziak.Zachowuje sie identycznie jak napisała Mamuska.no i ja tez wtedy wkładam go do łóżeczka.Ale u nas jest jeszcze dodatkowy problem bo on zaczyna gryźc,bic i szczypac.Wczoraj mnie tak chwycił za policzek,ze dzis mam strupka i to jeszcze pod samym okiem.wyglądam jakbym dostała z piachy od kogos.

Katarzynka s trzymam kciuki nadal i zdrówka życze.Masz racje niech powiedzą coś,a jak nie to do Ginekologa niech cie wysla.

ok lece pa

Izka,Mamuska - my mamy napady juz za soba na szczescie,ale moze narazie sie nie chwale,bo nie chce zapeszac:sorry2:Na pocztek zostawialam wlasnie mala sama w bezpiecznym miejscu,ale potrafila sie wic i rzucac,uderzac glowka przez bite 30minut:szok::wściekła/y:Pozniej mowilismy,ze tak nie wolno,ale dosc ostrym tonem,tlumaczylismy i przynudzalismy:-pW koncu sama przychodzila,zeby ''zagadac'',ze niby juz ok jest....M natomiast delikatnie sie staral,tulic i tlumaczyc,to ZAWSZE obrywal od Niki:no:I tak zostalo,ze jak sami zostaja to M zawsze ma jkis klopot,bo mala szalu dostaje i Go nie chce sluchac.A u mnie jest spokoj,bo wie,ze mama ostrzej zareaguje.Przykro to czytac,ale taka jest niestsety prawda.Rzucala mi sie na placach zabaw i wyginala w wozku i darla sie ajkbym Ja ze skory obdzierala:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(Stosowalam czasami klapsy i teraz nie musze,bo Nika wie,ze bedzie miala kare jak robi zle i jk zaczyna juz fochowac to krzykne i jest spokoj.AHA I ZAWSZE DOTRZYMYWAC SLOWA!!!!Np....'bo wylacze bajki za kare' i nie slucha dalej to wylaczam tv i placze i podaje mi pilota,hehe.....wtedy mam okazje wytlumaczyc,dlaczego to zrobilam....Nie wiem na ile rozumie co mowie,ale chyba troszke dociera do Niej,bo jak groze ze wezme zabawki albo pochowam ksiazeczki to robi sie grzeczniejsza:tak::tak:Tyle ze wyuceznie tego zajelo Nam z 3-4mce:szok:I to miesciace peeeeeeeeeeeeeeelne krzyku i placzu i rzucania sie...Mi juz oczy od lez wyplywaly tez:-(Takze u Nas narazie spokoj a Wam POWODZENIA KOBITKI!!!!!!!

WITAM

jesli chodzi o zachowanie dzieci to ja juz kilka stron dalej pytałam o to i tez opisywałam jka moje dziecko sie zachowuje,powiem wam szczerze ze ja juz jestem tak zmeczona ze jak moje dziecko dostanie atak złosci z jakiego kolwiek powodu i rzuca sie na podłoge tupiac nogami i wrzeszczac nie zwracam juz na to uwagi:no::no::no:
tak długo sie wscieka dopóki sie nie uspokoi a ja robie swoje..teraz to juz sa to krótsze okresy bo widzibrak mojej reakcji wie po chwili wstaje i idzie si bawic:tak:

no nasze dzieci dorastaja i pokazuja rozki niestety musimy to przeżyć :tak::tak::tak:

Co do odpoczynku w Polsce to raczej nie odpoczne jak ostatnio bo ciagle wszedzie biegiem:-):-):-):-)

ok mykam wziasc sie za robote

moze jeszcze dzis zajrze ale gdyby nie to do usłyszenia po powrocie:-D:-D:-D:-D:-D

Dziękuję za rady, mam nadzieję że szybko mu to minie bo fakt, jak napisała Kasia i mi cisną się łezki jak tak wpadnie w szał. Jak był młodszy to lubił szczypać ale kilka razy mu oddałam i przestał bo wie jak to boli.

Izka super fotki, a ten buziak na prawdę słodki, a ten samochodzik jest wypasik, też go mamy i na prawdę jestem z niego zadowolona.

reklama
Czesc
No to ladne lobuzy tu w UK rosna....;-):-) Az sie sama boje co bedzie potem z tym moim huliganem....
Pinka- zycze cierpliwosci do Wikuni... I Wam Iza i Mamuska79 do Waszych dzieciaczkow.
A swoja droga to Natan taki aniolek na zdieciach, cudo normalnie!

Do góry