reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie dziewczynki!Dzieki za informacje dotyczce benefitow.Juz mniej wiecej jak to zalatwic.
Anya-cudny synek, naprawde cudny i nie ma co, trzeba przyznac mama ma swietny gust co do ubierania synka.Ale chlopczyk z niego naprawde duzy a w tych ciuszkach faktycznie wyglada doroslej.Atak wogole to czy ty go karmisz piersia czy butelka?
Maxin-no i ja sie czujesz , jak brzusio?Mam nadzieje ze masz sie lepiej.Pamietaj tylko o odpoczynku po pracy!No i jeszcze raz dzieki za linki dotyczace bedefitow.
Tamarunia-tylko bez dolow i nerwow-pamietaj.Przeciez dzidzia to czuje i przezywa razem z toba.Glowa do gory i duzo zdrowka!
Ivonek-sliczna corcia, najlepsza jest minka na fotcee nr 1:)
Baasia-dzieeki za info.Jak widze synus rosnie na slicznego faceta:)
A tak jak mowilam pisze o mojj wizycie w szpitalu.Mialam isc jutro ale dzis mnie zebralo.Powiedzialam co mi jest , jakie mam watpliwosci i coz, polozna zbadala mi brzuch , kazala oddac mocz i zmierzyla cisnienie.Powiedziala ze to ze sie martwie to normalne przy pierwszym dziecku a brzuch boli bo macica rosnie(co ja doskonale wiem).Jak powiedzialam o moich watpliwosciach dotyczacych skroconej macicy to powiedziala ze na pewno nie , choc sama nie wie bo mnie nikt nie zbadal(ginekolog).Jedyne z czego sie ucieszylam to to ze moglam pierwszy raz posluchac serduszka mojego malenstwa.Choc to mnie uspokoilo, bo bilo tak miarowo i tak wyraznie je slyszalam.Ale oczywiscie o usg nie ma mowy bo nic zlego sie nie dzieje.I na tym koniec.Nie jestem w pelni usatysfakcjonowana ale cos taka ta ich sluzba zdrowia jest:(
milego popoludnia
papa

reklama
Izusia- ja karmie zarowno piersia jak i butelka, ale niestety ostatnio maly idzie na latwizne, bo latwiej ciagnie mu sie z butelki i stresuje sie przy piersi- ciezej jest mu ja zalapac. Zaczal przyzwyczajac sie do butli i nie ssie juz tak chetnie piersi, mimo moich usilnych prob :-(

Ivonek- Twoja Julka jest naprawde ladniutka. Wroze jej kariere modelki, jak tylko nozki jej urosna ;-) No i ma taki blysk w oku, ktory mowi mi, ze potrafi lobuzic :-)

Jutro idziemy z Joshem na lekcje plywania, on kocha wode, wiec pojdziemy sie troche wymoczyc :-)

Anya-no wlasnie tak myslalam ze karmisz piersia bo synek rosnie w oczach z tego co pokazuja zdjecia a przecie nie ma jak zdrowe mleko mamy. A co do basenu to swietny pomysl , slyszalam i czytalam ze basen dla maluszka jest bardzo wskazany i zdrowy a przy tym jest okazja do swietnej zabawy z maluszkiem.Ja tez mam takie plany, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bede mogla je zrealizowac.W kazdym razie zycze wam milej zabawy na basenie:)

ale super pomysl z basenem, juz w tym tyg czytam o tym drugi raz i uwazam , ze to swietna sprawa, nie dosc ze sie jest blisko z dzieciaczkeim, to jeszcze one to lubia, a i mama moze sobie w wodzie pobyc, co jest jakas forma rekreacji, nie no na pewno sa jeszcze jakies za , super. Tylko ja tak nie bede mogla, a ciekawe czy jest jakas alternatywa?tzn, chodzi mi o to, cjak jeszcze mozna z dzieciaczkiem spedzac czas w takim wieku?w ogole co sie robi jeszcze z dzieciaczkami, zeby sie dobrze rozwijaly i w ogole?
ale pytania, ja nie moge, prosze nie myslcie o mnie zle.... :p

Hej laski,ja tylko na chwilke,najadlam sie bardzo,zaraz uciekam pod prysznic i mam zamiar ogladac z mezem film ;D
Ivonek corcia cudowan,uwielbiam jej usmiech jest taki pocieszny ;)
Izusiadzis czuje sie duzo lepiej,zajmowalm sie tylko jedanym dzieckiem do 3.30,a potem dwoma do 6.00 ale odpoczelam,bylam na sapcerku,odwiedzilam pare sklepow,gdzie dla poprawy humoru kupilam sowbie sweterek,czerowony juz dluzo na taki polowalamz kapturem i dla malej,pare koszulek na lato,spodenki.Nie zma za co,ma nadziej,ze na stronce poczytalas i wiecej sie dowiedzilas ;)
Anya basen to swietna sprawa,a co do tej lini,ja jak na razie takiej nie mam.Co do ciuszkow walsnie mam maly problem jak kupowac,wiec wszystko biore od 0-3miesiecy,ale zamowilam przez internet kaplet aby miala na wyjscie ze szpitala i jest dal New Born 50cm i obiawim sie ze moze byc za maly,hmmmmm......zastanawiam sie wiec czy nie wymienic na wiekszy czyli 1 miesciac gdzie jest 54cm niby mala roznica,ale chyba lepiej,no juz sam niewiem,co myslisz????
Beta to pogon swojego faceta i przezlij fotki,na pewno juz Tomcio tak sie zmienil.A jak spi w nocy???Co porabiasz wogole w ciagu dnia?

aTamarunia ja sie zapisalam do parenting club ostatnio wlasnie dostalam od nich list,gazetke i kupony,wyslalam o ksiazki z Dysneya,ale niowiem czy cos dotane bo tam nalezalo podac date urodzenia dziecka i imie,ja w sumie wpislam due date i imie,zobaczymy ;D ;D ;D Ja palnuje,oprocz basenu, chodzic rowniez na masaz dla baobasow,uwielbiaja to,relaksuja sie,upokajaja i wspanialy kontakt z mamusia maja,potem mozna nauczyc tatusia pare mykow ;)

Kochane dziekuje w imieniu Julci za mile slowa :) milo slyszec takie rzeczy na temat wlasnego dziecka.

Maxin kochana co do ciuszkow, to absolutnie nie radze ci kupowac takich malenkich.Powiem ci jak ja robilam a wczesniej z kolei robily tak moje obie siostry i naprawde duzo zaoszczedzilam na kupowaniu ciuszkow w tych najmniejszych rozmiarach.Kupowalam od razu ciuszki na 62cm i poprostu zawijalam rekawki.One naprawde nie sa takie wielkie i uwierz mi dzidzia urosnie w mgnieniu oka.I szkoda pozniej wydanych pieniedzy.Ja kupilam kilka rzeczy na 62cm a reszte kupilam na 68.Na spiochy zakladalam skarpetki i nie bylo widac ze sa ciut za duze.A nim sie obejrzalam juz musialam kupowac ciuszki na 72cm.zobaczysz jak predko rosnie taki brzdac.Zreszta Anya cos mowila ze ma tyle niechodzonych ciuszkow malego.To jest tylko moja rada i opis tego jak ja robilam ty i tak zrobisz jak uwazasz, ale uwierz mi, nie kupuj za duzo malenkich ciuszkow, bo zalozysz je ze dwa razy i pozniej juz nie wejda na Natalke...

A co do basenu to my wlasnie chodzimy do Windsor Leisure Center.Super sprawa taki basenik dla bobasow.Kazdemu polecamy!!!

Uciekam cos zjesc a pozniej moze jakis film???

Dobrej nocki.Buzka.Pa.

Maxin- sluchaj doswiadczonej kolezanki Ivonki :-) Uwierz mi, ze ja mam duzo ciuszkow jeszcze z metkami, ktorych Josh nie mial szansy zalozyc. Ja takze radze kupowac wieksze ciuszki! Zawsze lepiej, gdy beda za duze anizeli mialyby byc za male. Aktualnie Josh nosi spiochy dla niemowlat od 3-6mcy, a z jego przybieraniem wagi i dodatkowymi centymetrami wkrotce trzeba bedzie zakladac jeszcze wieksze.

Ivonek- a probowalas nurkowac z mala? Ja jutro czas na basenie spedze bez wiekszych szalenstw, ale tatus Josha chce go wziac i plywac z nim pod woda pod okiem instruktorki :o Wiem, ze takie male dzieci plywaja i to uwielbiaja, ale nie wiem na czym to polega, ze one sie nie zakrztusza i ja jakos sie boje podejmowania takich prob... Zastanawialam sie czy moze Ty masz takie doswiadczenia?

czesc dziewczynki !!

Anya.. no widzisz tak to jest z tymi facetami, ze jak tylko moga to ida na latwizne ;) :laugh:
Beta... :laugh:.. tak, tak.. ja tez pamietam jogurcik.. stare dzieje ;) :laugh: ::)

Ciezarowki jak wasze samopoczucie??? jak w pracy... nie mecza Was za bardzo???

Ivonko.. chetnie wkleje zdjecia.. tylko nie jestem pewna jak to sie robi.. z {img}{/img} ???

reklama
Do góry